Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tervetuloa tutustumaan mongolialaiseen kotiin!

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tervetuloa tutustumaan mongolialaiseen kotiin!"— Esityksen transkriptio:

1 Tervetuloa tutustumaan mongolialaiseen kotiin!
JURTTA KUTSUU Tervetuloa tutustumaan mongolialaiseen kotiin! Lähetyssaarnaaja Jarmo Pölönen kertoo elämästä ja lähetystyöstä Mongoliassa... Tervossa Lähetysilta klo. 19:00

2 Mongolia on tasavalta Aasiassa Venäjän ja Kiinan välissä
Mongolia on tasavalta Aasiassa Venäjän ja Kiinan välissä. Suureksi osaksi Gobin aro- ja aavikkoalueen peittämä maa on maailman harvaanasutuin valtio. Mongolia on maailman yhdeksänneksitoista suurin valtio. Mongolian asukasluku on 2,8 miljoonaa ja pääkaupungissa Ulan Batorissa asuu asukasta. Mongolia syntyi vuonna Mongolivaltakunta ulottui laajimmillaan Kaakkois-Aasiasta Eurooppaan saakka. Viimeinen suurkaani, Kublai-kaani hallitsi kenties kaikkien aikojen laajinta valtakuntaa - olkoonkin että valtakunta oli silloin jo käytännössä hajonnut itsenäisiin kaanikuntiin. Se ulottui Koreasta Unkariin ja Siperiasta Pohjois-Intiaan. Jurtta on harvinainen nähtävyys ja Suomessa niitä on kaksi kappaletta. Fida international on saanut jurtan kiitoksena hyvin toteutetusta hammasprojektista. Jurtta on noin kuusi metriä leveä puusta, huovasta ja kankaasta rakennettu perheasunto: Pääkaupungissa Ulanbatorissa suurin osa ihmisistä asuu jurtassa. TULE JA TUTUSTU JURTAAN!!

3 Suomalainen lähetystyö
Mongolia vietti 800-vuotisjuhlia vuonna Tänä päivänä mongolialaiset elävät karjanhoidosta ja palveluista. He uskovat Budhaan (lamalaisuus), shamanismiin, islamiin ja kristinuskoon. Suomalainen lähetystyö Suomalaisia protestanttisia lähetystyöntekijöitä on tällä hetkellä vajaat Vuonna 2006 suurimmat lähetysjärjestöt olivat Fida International 378 lähettiä ja Suomen lähetysseura 237 lähettiä. Lähetystyöntekijät toimivat eri maanosissa seurakunta- ja evankelioimistyössä, opetustehtävissä, terveydenhoito- ja sosiaalityössä. Lisäksi työaloja ovat maa- ja metsä-talouden tehtävät , hallintopalvelut , teknisen alan tehtävät , raamattu- ja kirjallisuustyö sekä muut erityistehtävät. Fida International on suomalainen helluntaiseurakuntien lähetys-ja kehitysyhteistyö-järjestö. Fida on latinaa ja merkitsee uskollista ja luotettavaa. Fida International ry (entinen Suomen Vapaa Ulkolähetys) on lähettimäärältään Suomen suurin lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö.


Lataa ppt "Tervetuloa tutustumaan mongolialaiseen kotiin!"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google