Maksuttomia materiaaleja opetukseen, työnohjaukseen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PUHEEN VUORO Vanhempainilta
Advertisements

KEKE-ARVIOINTIA JA TEEMOJEN ÄÄNESTYS Toukokuussa 2013 toteutetun kyselyn tulokset Kuva: Kekepuu elokuussa 2013.
Kevät on se hankalaa kun jäät sulaa keväällä koemme todellista jääpulaa avantoa ei ole silloin missään minne mennä lämpimissään.
Varainhankinnan uusi aikakausi!
1. Lukupiiri: Tehtävien purku
 Nuorten vaikuttajaryhmä, joka toimii paikallisten nuorten etujen hyväksi  Pidämme yhteyttä muihin nuorten vaikuttajaryhmiin ja teemme tiivistä yhteistyötä.
Tyky-Kuntoseteli+ Liikuntaan ja kulttuuriin Tyky-Kuntoseteli+ on työnantajasi tarjoama verovapaa työsuhde-etu. Työnantajallesi on tärkeää, että olet kokonaisvaltaisesti.
Laatija / käsittelijä 1 Itämeri-viestijöiden yhteistyöverkosto Aira Saloniemi Verkkopäätoimittaja, Suomen ympäristökeskus SYKE, viestijäverkoston.
Wikispace jatkokurssi Jarmo Heikkinen Karoliina Kemppainen Satu Kylmänen.
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 1 Tekstin kirjoittaminen ja muokkaaminen, linkitys.
SEMINAARI 10:N AULATILOJEN MUUTOS * Ankkurit -projekti * Itä-Lapin ammattiopisto.
1 N-piirin johtajuusvalmennus Vapaaehtoistyön johtaminen.
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
Nuorten ohjaajien palaveri Muuramen Yritys ry Jalkapallojaosto
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Chaîne des Rôtisseurs Accosiation Mondiale de la Gastronomie Seminaari Presseille ja voudeille Yhteinen ilme viestintään 23/03/2012 Chargée de.
Sosiaalinen media opetuksessa Katrina Vartiainen Turun normaalikoulu.
Maaseutu.fi on uudistunut -
Työssäoppiminen eli TOP
Laajennettu työssäoppiminen lähihoitajakoulutuksessa
Poikolan kognitio-projekti Anne, Helena ja Kristiina Syksy-kevät
Kirjan toimittaminen Kuvien hankinta Painattaminen Markkinointi
Kadonneen minuuden metsästys Purkutunti A 2015_
MATRI -seminaari Eeva-Liisa Lilja, Elintarvikekehityksen OSKE.
Ops seminaari Askola.
Tiedonhaku OUTI-verkkokirjastosta Yläkoulu Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto.
Yrittäjyysasennetta, työelämävalmiuksia, talouslukutaitoja – tekemällä oppien. NY V UOSI YRITTÄJÄNÄ 2. ja 3. tunti – Tiimit, ideariihi ja neuvonantaja.
Joulun runoja © Jorma Piippo. Musta joulu Maa oli valkoinen viime viikolla, lunta oli mukavasti, sopivasti. Tuntui hyvältä, kun tuli lumi, ei ollut synkkää,
Tilavarauksen tekeminen Korpissa Salla Kalermo, IT-palvelut Tervetuloa Korppi- koulutukseen!
PowerPoint Esitysgrafiikkaohjelma. Esitysgrafiikka ohjelmaa voi käyttää moniin eri tarkoituksiin  Tärkein on ehkä suullisen esityksen täydentäminen.
Yhdistyshuoltamo Tarvitseeko yhdistyksenne vuosihuoltoa? Nakuttaako vapaaehtoistyön moottori? Onko uuden startin aika? Mietitkö jo romuttamolle vientiä?
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Lämpimästi tervetuloa!
Taidefilosofia ja taidekasvatus tehtävät sl 2015
Ryhdistä yhdistystä treffille: Mitä yhdistystoiminta on?
Työpaja 2: Uudistunut Finna.fi viestintäkanavana
Kirjaston tiedonhaku - yläkoulu
Auta konfliktialueiden naisia saamaan äänensä kuuluviin.
Lisää liikettä koulupäivään
kansanedustajasi oikein ydinvoimasta?
”ompeluseurat” kouluissa 2017
Ykkössuunnitelma ja varasuunnitelmat
Ohjelmointi ja laiteympäristö Rovaniemi
Ammattikeittiöosaajat ry | Marjut Huhtala | Ammattilaisseminaari 14
UUSI OPETUSSUUNNITELMA MUUTTAA KOULUTYÖTÄ
Kohtaamisia pelimaailmassa
Järjestöt työnantajina
Suomen kirjoituskurssi edistyneille
Tunnetaitojen harjoittelua ryhmässä
Muutosseminaari Kimmo Kena, palvelumuotoilija, Kitchen
Mitkä Ovat Eri Valokuvaus Markkinointi-ideoita?
Tapahtuman järjestämisen työpaja Combo -hanke MORO!
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä
Lue siitä lisää Microsoft SharePoint-uutiset
Viherlaakson lukio Kevät 2017
OPH:n kansainvälistymispalvelut –osaston ohjelmia
KUMMIPÄIVÄ.
Tapahtumajärjestäjien tilaisuudet
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
Selvittää onko tarvetta uudelle monialaisen yhteistyön ryhmälle
Tuetun päätöksenteon koulutus
Kirjaston tiedonhaun opetus ja tiedonhakijan reitti
Jäsenhankinta ja –huolto 2019
Auttava keskustelu
Kysy kirjastonhoitajalta
Kirjaston tiedonhaku – yläkoulu ja lukio
Työtavoista elämänkatsomustiedossa
Esityksen transkriptio:

Maksuttomia materiaaleja opetukseen, työnohjaukseen ja ryhmätoimintaan

RyhmäRenki.fi Sivustolla on erilaisia materiaaleja ryhmätoimintaan ja kahdenkeskisiin tuokioihin. Osa materiaaleista sopii kouluihin, koulutuksiin tai työnohjaukseen. Osa materiaaleista pitää tulostaa tai teettää valokuviksi, osa toimii valko- kankaalta tai näytöltä katsottuna. Materiaalit ovat maksuttomia. RyhmäRengin emäntä on sitoutumaton ja tekee materiaaleja enimmäkseen vapaaehtoistyönä.

Visoja ja pulmia Aivoja kannattaa jumpata kuten lihaksiakin. Ne eivät kulu käytössä ja kaipaavat haasteita. Porukalla visailu ja tehtävien ratkominen ilman kilpailua on mukavaa tekemistä, kun aivojumppa on sopivan vaativaa. Monesta visasta löytyy erilaisia tasoja ja helpotuksia. https://ryhmarenki.fi/tag/aivojumppa/

Uutta vuosikelloon Vuodenajat ja vuotuisjuhlat saattavat haastaa ohjaajan mielikuvitusta, kun ryhmä toivoo jotain uutta. Hae aitasta ajankohtaisia juttuja tai kokeile, mitä löytyy aihepiireistä kevät, kesä, syksy ja talvi. https://ryhmarenki.fi/aitta/

Eletty elämä yhdistää Kuvasarjat, pelit ja selkeät tekstit tuovat muistot ja elämänkokemukset mieleen sekä antavat keskustelulle siivet. Samalla ryhmä voi sivistää ohjaajaa. https://ryhmarenki.fi/tag/muistelu/ https://ryhmarenki.fi/category/kiinnostava-aihepiiri/elamankokemukset/

Pintaa syvemmälle Erilaisten välineiden avulla keskustelua voi ohjata uusille raiteille tai pintaa syvemmälle. Yhdessä pohtiminen avartaa ja uusien taitojen, kuten tunnetaitojen, harjoittelu kannattaa. Keskustelun syvällisyys voi yllättää paitsi ryhmän myös ohjaajan. https://ryhmarenki.fi/tag/itsetuntemus/ https://ryhmarenki.fi/tag/yhteishenki/

Sovella sopivaksi Monista aihepiireistä on helpompaa ja vaativampaa tekemistä. Vaikka materiaalit on tehty aikuisille, monet jutut sopivat myös kouluikäisille. Ohjaajana osaat parhaiten valita, mikä toimii juuri sinun ryhmässäsi. Poimi parhaat päältä ja sovella vapaasti!

Kaikki irti sivustosta! PORSTUA-sivulta eli etusivulta löydät kuusi uusinta juttua. AITTA-sivun päällimmäisenä on ajankohtaisia juttuja. Voit hakea muita juttuja, kun klikkaat eri aihepiirejä. UUSIMMAT-aihepiirin alta löydät kaikki jutut julkaisujärjestyksessä.

Kaikki irti sivustosta! Jokaisen jutun yhteydessä on AVAINSANOJA. Kun klikkaat avainsanaa, saat esiin muut jutut, joilla on sama avainsana. Avainsanat aakkosjärjestyk-sessä auttavat etsinnässä. Avainsanojen avulla löydät myös kielivaihtoehdot, joita ovat selkokieli, på svenska ja In English. https://ryhmarenki.fi/avainsanat-aakkosjarjestyksessa/

Ryhmätoiminnan verkostoviesti Uutiskirje auttaa pysymään kärryillä. Saat tietoa siitä, mitä uutta järjestöt ja muut toimijat ovat julkaisseet, mitä koulutuksia tai seminaareja on tulossa ja millaisia uusia välineitä ryhmänohjaukseen löytyy. RyhmäRenki somessa Ajankohtaisimmat ideat, uutiset, koulutukset ja tapahtumat ryhmätoiminnan kentältä löydät Facebookista, RyhmäRenki-sivulta. Myös RyhmäRengin taulut Pinterestissä ovat täynnä ideoita ympäri maailman. https://ryhmarenki.fi/ryhmatoiminnan-verkostoviesti/

Kanna kortesi kekoon! Mikä toimi tai ei toiminut? Keksittekö uuden tavan käyttää materiaaleja? Syntyikö uusia ideoita? Haluatteko kääntää jonkin jutun vaikka ruotsiksi? Laittakaa ryhmän terveiset ja ohjaajien toiveet sekä kaikenlaiset kehitysehdotukset emännälle. https://ryhmarenki.fi/emanta/ Kiitos ja kumarrus jo mukana huhkineelle talkooväelle!

RyhmäRenki