Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

SEMINAARI 10:N AULATILOJEN MUUTOS * Ankkurit -projekti * Itä-Lapin ammattiopisto.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "SEMINAARI 10:N AULATILOJEN MUUTOS * Ankkurit -projekti * Itä-Lapin ammattiopisto."— Esityksen transkriptio:

1 SEMINAARI 10:N AULATILOJEN MUUTOS * Ankkurit -projekti * Itä-Lapin ammattiopisto

2 Seminaarikatu 10  Hotelli- ja ravintola-alan opiskelijat  Sähköalan opiskelijat  Metsäalan opiskelijat  Kone- ja metallialan opiskelijat  Muutoskohteena pitkä, pimeä käytävä  Remontista aikaa..

3  Suunnittelu aloitettiin keväällä 2010  Suunnittelutyöpajoihin osallistunut puu- ja rakennusalan, kone- ja metallialan, sähköalan ja ammattistartin opiskelijoita  Teemaksi muodostui Vuodenajat  Käytävämaalauksissa vuodenaikojen vaihtelu  Syksyllä käynnistyi Ankkurit VAVA-kurssi, jossa muutosta on jo alettu toteuttamaan.  Vetäjänä Kirsi Ohrankämmen  Opiskelijat parturi-kampaajia, lähihoitajia, puu- ja rakennuspuolen opiskelijoita

4 Nuorille tärkeitä asioita  …että näkisi siinä sen oman käden jäljen.. ..jonkin yksityiskohdan, jonka tietää, että tuon olen minä tehnyt..  …kivaa on ollu ko on päässy visioimaan ja toteuttamaan.. ...mukava porukka, maalaus. Kärryllä rullaaminen…  …oppii tuntemaan muita opiskelijoita..  …se, että on alusta asti päässyt toteuttamaan omia ideoita. Ideat on myös hyvin otettu vastaan eikä tyrmätty heti kättelyssä.. .. Olisi kivaa, että saisi kerrankin pitää jalkoja luvallisesti pöydällä..  Ns. jalkapenkki tai jalkapöytä

5 Mikä on ”tökkinyt” nuorten mielestä  …ei saanut suunnitella maalauksia kokonaan yhdessä..  …pitäis olla mehua ja kahvia.. Myös keksiä! ..kurottaminen maalauksella.. Juomat puuttuu.. ..paranneltava rakennus on tökkinyt ja tökkii vieläkin..

6 Mitä nuoret ovat oppineet? ..päässyt näkemään projektin suunnittelun toteutukseen asti.. ..maalaamaan, venymään… ..oon oppinut toimimaan ryhmässä..

7 Aikuisille vaikeita  Antaa nuorten ITSE tehdä ja päättää, mitä tehdään  Paljon ideoita, joita yritetty olla ”pakkosyöttämättä”, jotta oikeasti juuri nuorten kädenjälki näkyisi.

8 Omia havaintoja  Nuoret suunnitelleet tosi ammattimaisella otteella: ottaneet huomioon paloturvallisuusmääräykset, huonekalujen käytännöllisyyden, muutosten realistisuuden ja miettineet esimerkiksi kustannuksia jo suunnitteluvaiheessa.  ”En minä osaa piirtää”  > jonka jälkeen tosi hienoja hahmotelmia ja luonnoksia käytävään tuleviksi hahmoiksi.


Lataa ppt "SEMINAARI 10:N AULATILOJEN MUUTOS * Ankkurit -projekti * Itä-Lapin ammattiopisto."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google