Uusi laki – muutokset käytännössä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Turvallisuusluvan ja luvan muutosten hakeminen Säteilyturvakeskuksesta Hakemuslomakkeet Säteilyn käyttö teollisuudessa, tutkimuksessa, opetuksessa, tuote-
Advertisements

Lelujen turvallisuudella ei leikitä • Joululelujen 15. vuosittainen markkinavalvontaprojekti • Ensimmäisiä leluprojekteja toteutettiin jo 70-luvulla •
TYÖAIKAKIRJANPITO JA SEN VALVONTA
Työperäistä stressiä koskeva keskusjärjestösuositus Työympäristöseminaari Kiljava Raili Perimäki työympäristöasiantuntija SAK.
Valvontaeläinlääkäri – poliisi -yhteistyö
Vaalirahoituksen valvonta - tarkastusviraston tehtävät Ylijohtaja Marjatta Kimmonen
Toiminnan vaativuuden ja riskien huomioiminen valvonnassa
Toimijoiden roolit väitteiden hyväksymisessä ja käyttämisessä Ravitsemus- ja terveysväiteseminaari , Evira, Helsinki Neuvotteleva virkamies Anne.
Säteilylähteiden varastointi ja käytöstä poistaminen
Täydennyskoulutus Yhdessä tekemällä – hanke 2010
Motto eli miksi projekti- hallintaa on kehitettävä Sillakaaren lähtöajatus oli, että 3-vuotinen projekti putoaa 3-4 kertaa polvilleen Silti olen Sillakaaren.
PALVELULAIN VIRANOMAISIIN KOHDISTUVAT VELVOITTEET Mikko Holm Sisämarkkina- ja kuluttajapolitiikan ryhmä 4. marraskuuta 2009.
1 EU:n puutavara-asetus Suomessa – Mitä, kuka, miksi ja miten? Metsäekonomistiklubin EUTR-seminaari Helsingissä , Marko Lehtosalo.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustusten käyttö ja käytön valvonta Yleistä avustusten myönnöstä Valtionavustuspäätös Avustuksen käyttötarkoitus/hyväksyttävät.
Kauppakeskusturvallisuus - käyttäjät
HANKEPÄÄTÖS = Päätös hanketuesta = Tukipäätös = Myöntöpäätös Marjo Lindholm Keskipiste-Leader ry.
Perhetyöntekijä sosiaalityöntekijän työparina lastensuojelutarpeen selvityksessä ja arvioinnissa Lastensuojelun avohuollon ja perhetyön kehittämisyksikköhanke.
Työkykyjohtaminen Serviisissä
Turhia töitä... Ylituotanto ja varastointi Odottaminen ja etsiminen
TALOUSARVION NOUDATTAMINEN JA TULOKSELLISUUDEN JOHTAMINEN Ajankohtainen viesti – Hyvän hallinnon periaatteet ja toimiva sisäinen valvonta Ylijohtaja Marjatta.
Maaseutupolitiikan YTR Verkostosparraus
Kuulemistilaisuus Varapuhemies Seppo Kääriäinen.
1 Vammaispalvelut Ann-Mari Einola, johtava sosiaalityöntekijä Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste.
Seminaarityön rakenteesta
Viranomaisvalvonta ja Sanktiot
LAATUJOHTAMINEN TENTTI 1. Määrittele seuraavat käsitteet:
FTR (Formal Technical Review) Kimmo Airamaa. Johdantoa Muodollinen tekninen tarkastus = toiminta tarkastustilaisuudessa on tarkasti määritelty Muodollinen.
Laitos-Oiva kunnan näkökulmasta
Teema tarkoittaa:  Elämässä ja arjessa selviytymistä  Hyvinvointia ja terveyttä  Omasta ja muiden turvallisuudesta huolehtimista eri tilanteissa, myös.
MAKSETTU HOTELLIHUONE. SISÄÄNKIRJAUTUMISEN AJANKOHTA. VAHINGON RAJOITTAMINEN. JANIKA KAITO & SUSANNA KAINSALO M2A.
ELÄINSUOJIEN YMPÄRISTÖLUVAT POHJOIS-KARJALAN ELY-KESKUS, Kari Lahtinen.
Vanhat varastosäiliöt | Hannu Kononen 2 Vanha varastosäiliö – Sen kun varastoi maailman nappiin… Ei huolta huoltamisesta.. Ei voida.
Ajankohtaista Mela-turvasta Syyskuu Maatalousyrittäjän työtapaturma- ja ammattitautilaki MATAL – uusi laki voimaan vuoden 2016 alusta Laki on kirjoitettu.
VALTIONEUVOSTON ASETUS Ampumaradoista. AMPUMARATAA KOSKEVA HAKEMUS JA ILMOITUS Ampumarataa ja ampumaurheilukeskusta koskevassa hakemuksessa tai vähäistä.
Manner-Suomen maaseutuohjelman päätöksenteko Ohjelmakausi Maakuntasali Sivu
Johtamisen ketju kohti tuottavuutta Yrittäjän onnenpäivä Ossi Aura
ELO-yhteistyöryhmän kokous
KOKOUSTAITO Oletko koskaan osallistunut kokoukseen?
KHO 2007:52 Avopuolisot A nimellinen omistaja, B päättäjä
Liiketoimintasuunnitelman esitys
Turvallisuusluvan ja luvan muutosten hakeminen Säteilyturvakeskuksesta Hakemuslomakkeet Säteilyn käyttö teollisuudessa, tutkimuksessa, opetuksessa, tuote-
ILMOITUKSENVARAISTEN PALVELUJEN REKISTERÖINTI
Säätiövalvonnasta Terhi Maijala
Miten teen hyvän hakemuksen
Asiakastietojen sähköistä käsittelyä koskevan lainsäädäntötyöryhmän tavoitteet Maritta Korhonen Kehittämispäällikkö.
Työelämän tekstejä sähköposti.
Omavalvonta, järjestyksenpito ja turvallisuus
Korvaavuuden, sisällyttämisen ja vapautuksen prosessi
Pöytäkirja kokouksesta
lukion opiskelijoille vanhempaintilaisuuksissa
Sisäänrakennettu ja oletusarvoinen tietosuoja sekä JHKA
SADUTUS Ruut Ruokonen 2013.
Trafin rooli ja tehtävät
Koulutusorganisaatioiden käsikirjat
Kelpoisuuslain nojalla annetut valtioneuvoston asetukset
Yhteysopettajapäivä Vantaa, Flamingo
Rautatiealan sääntelyelimen sidosryhmätilaisuus
Säädöksistä arjen toiminnaksi
Hero-Henkilöroolirekisteri
Rautatiealan toimijoiden sidosryhmätilaisuus
Tähän tarvittaessa otsikko
Kokonaisarkkitehtuuria koskeva sääntelytarve
Innovaatio&tuotteistamisprosessi
Työelämätoimikuntien tehtävät pähkinen kuoressa
Säteilyturvallisuusasiantuntijan (STA) kelpoisuuden hakeminen
Kaupunkistrategian laadinta
STV:n ja STA:n roolit Santtu Hellstén Santtu Hellstén
Säteilylainsäädännön uudistus
Neuvontapalvelupäivät 12. –
Esityksen transkriptio:

Uusi laki – muutokset käytännössä Santtu Hellstén 25.3.2019

Aiheita Pyhä kolminaisuus Toiminnanharjoittajan vastuu ja vapaus Lainsäädännön luonne: performance based vs. prescriptive Toiminnanaikainen valvonta Luvan hakeminen ja muutokset STUKin strategia [Esitys, Esittäjän nimi] 11.7.2019

Pyhä kolminaisuus SätL 859/2018 HL 434/2003

Toiminnanharjoittajan vastuu ja vapaus Lain perusteluissa ”toiminnanharjoittajan vastuu” yhteensä 24 kertaa Lain yksi tarkoitus juuri korostaa toiminnanharjoittajan vastuuta tekemisistään STUK katsoo että toiminta on lain mukaista ja turvallista Yksi STUKin strategian painopisteistä Tämä näkyy mm. STA:n käyttövelvoite, jos tulee ongelmia VNa 17 ja 18 § Hakemusten täyttäminen STA:n kanssa aina / tarvittaessa Turvallisuusarvio Ajan tasalla Tarkistukset Kaikista muutoksista ei STUKin kuittausta Johtamisjärjestelmä, laadunvarmistus, turvallisuuskulttuuri, säteilyturvallisuuspoikkeamat Johdon rooli Dokumentaatio

Lainsäädännön luonne: performace based vs. prescriptive Vanhat ST-ohjeet olivat hyvin yksityiskohtaisia ja toimintaperusteisia Umpilähteet, röntgenlaitteet, radiografia, … Tämä johti joskus vaikeuksiin jos toiminta ei vastannut ST-ohjetta Uuden lain nojalla annettavissa määräyksissä vaatimukset asetetaan yleisemmällä tasolla Turvallisuuden taso säädetään, menetelmät ja osoittaminen toiminnanharjoittajan vastuulla STA:n rooli tärkeä

Toiminnanaikainen valvonta Määräaikaistarkastukset sisältyvät valvontamaksuun Päätöksen yhteydessä voidaan tehdä erikseen maksullisia tarkastuksia STUK on uudistamassa valvontakäytäntöjä laajemminkin riskiperusteisesti Realisoituu enemmän ensi vuonna Esim. paikan päällä tehtävät tarkastukset voivat osittain korvaantua asiakirjatarkastuksella Tarkastusten tarkoitus ei ole, että toiminnanharjoittaja varmistuu toimintansa turvallisuudesta, vaan että voi osoittaa sen STUKille Toiminnanharjoittajan, johdon rooli

Luvan hakeminen ja muutokset Hakemusten yhteydessä pyydettävistä asioista on tarkka lista VNa:ssa STUK vaatii valmiimpaa dokumentaatiota hakuvaiheessa Johtanut aiempaa useammin lisätietopyyntöihin Etukäteen haettavat ja ilmoitettavat asiat myös tarkasti lueteltu Päätös, ilmoituksen käsittely erikseen Lupien rakenne muuttuu vastaamaan lain maksuliitettä

STUKin strategia https://intranet/strategia/strategiset-tavoitteet

[Esitys, Esittäjän nimi] 11.7.2019