Järjestö 2.0: mukana muutoksessa - avustusohjelma yhdenvertaisuuteen digitalisoituvassa toimintaympäristössä Hankesuunnitelun tueksi käydystä yhteisestä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Alueellinen terveyden edistäminen - Etelä-Pohjanmaan malli
Advertisements

Pohjanmaan maakuntien sosiaalialan osaamiskeskus - D e österbottniska landskapens kompetenscentrum inom det sociala området - SONet.
Etelä-Karjalan hyvinvointistrategia 2010 Terveyden ja sairaanhoidon kehittämisalue.
Sote -uudistus – missä mennään, miten & millä eteenpäin?
Varsinais-Suomen ja Satakunnan Muistiluotsi
Etelä-Pohjanmaan peruspalveluohjelman toimeenpano -hanke Projektipäällikkö Mervi Lehtola , 050 –
Kumppanuus Pohjois-Pohjanmaan hyvinvoinnin edistämisessä Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän johtaja / Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiohjelman johtoryhmän.
Kohti Ohjaamoa 2 Ryhmäkeskustelut
Kuntaliiton Kunnat ohjelma ja tulevaisuuden kunta Kunnat haasteiden edessä -kuntaseminaari Joensuu va kehityspäällikkö Jarkko Majava.
Tuula Partanen Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori Eksote Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Toimintarakenteet 2013.
Maakuntaohjelmatyön seuraavia vaiheita - keskustelua Aluekehitysjohtajat Kuntatalolla
Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalainen teemavuosi Eeva Karjula Eläkeliiton Keski-Suomen piirin toiminnanjohtaja.
HEIDI, PÄIVI JA ANU Vammaisasioiden oppimis- verkoston koordinaattorit Mikä Innokylä on? Juha Koivisto.
Tulevaisuuden kuntaa tekemässä - Hallituksen Tulevaisuuden kunta-reformi Nuorten vaikuttajien huipputapaaminen De unga beslutsfattarnas toppmöte.
Yhdistykset kumppaneina kunnan kanssa – tasavertaista yhteistyötä Huhmari Kari Hyvärinen, yhteistyökoordinaattori Pohjois-Karjalan kansanterveyden.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
THL HYTE-oppimisverkosto Kommenttipuheenvuoro Ritva Pihlaja erityisasiantuntija, kunta-järjestö-yhteistyö Yhdessä enemmän! Poikkihallinnollinen.
Tiina Harjunpää, Keski-Pohjanmaan liitto Alueelliset innovaatiot ja kokeilut Keski-Pohjanmaalla.
Tilanne Järjestöjen osallisuus sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa.
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Perusterveydenhuollon yksikkö - Lapin shp Ohjausryhmän kokous TÄNNE VOIT LISÄTÄ OMIA HUOMIOITASI,
Maakuntauudistus ja järjestötoiminnan kehittäminen Varsinais-Suomessa Uusi kunta ja kolmas sektori Case Kemiönsaari Anneli Pahta
Ritva Väisänen ja Satu Turkka
Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tulevaisuuden näkymät alueella
Jaana Joutsiluoma ja Minttu Ojanen
VASU:n jalkauttaminen Raumalla
M/S SOSTE , avoin verkostotapaaminen Sirpa Pajunen
Mirella Huttunen, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry
Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen aluekierros Joensuu
Malli 8:Asiakkaiden osallistumisen toimintamalli
Ajankohtaista sote-uudistuksesta ja valinnanvapaudesta
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
1. Järjestöjen työ näkyväksi tietoa kunnille, Siun sotelle
Erityisasiantuntija Jaana Joutsiluoma
Pelastustoimen uudistaminen
JÄRJESTÖJEN JA KUNTIEN KUMPPANUUS – hyvät käytännöt Pohjois-Karjalassa Hyvinvointikumppanuus Etelä-Savossa-hanke Kansalaistoiminta ja kumppanuus maakuntauudistuksen.
Jaana Joutsiluoma ja Minttu Ojanen
Järjestöt työnantajina
Sote-järjestöt ovat jykevä laiva IHMISET jäsentä vapaaehtoista vertaistukijaa ammattilaista työllistettyä YHDISTYKSET.
PoSoTe – työryhmän kokous
Järjestö 2.0: Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa
Pirkanmaan sote- ja maakunta uudistuksen valmisteluun osallistuvat järjestötoimijat Toimijoiden yhteistyö ja verkostoituminen (kolmas tapaaminen)
Tarvekartoituksen yhteenveto
Sote-uudistuksen muutoksen tuki
Oma tupa, oma lupa - Kotona asuvan ikääntyvän itsemääräämisoikeuden tukeminen palveluilla Keski-Suomen hankesuunnitelma vanhuslain toimeenpanoon varattuun.
Maakuntien hyte-valmistelijoiden VERTAISFOORUMI J-Sali 1
Yhteinen keittiö -hanke
Siviilivalmiusyksikön päällikkö Jussi Korhonen, SM/PEO
Tehdään yhdessä entistä tiiviimpi, tasavertaisempi ja monitoimijaisempi Yhteinen Päijät-Häme
Yhteinen keittiö -hankkeen aloitusseminaari
Järjestö 2.0: mukana muutoksessa valtakunnallinen koordinaatiohanke
Järjestöjen sote- ja maakuntapäivään
Arvioinnista arkipäivää
IDEA! Hyvinvointiklinikka
Pirkanmaan LAPE JUURRUTTAMISSUUNNITELMAN KESKEISET ELEMENTIT
Asukkaat maakunta- ja sote-uudistuksen keskiöön (AKE) -kysely
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Tervetuloa innopajaan
Saatteeksi PP-pohjan käyttäjälle
Järjestölähtöinen maakunta Varsinais-Suomessa Minna Rosendahl, aluejohtaja, V-S:n hyte-työryhmän jäsen JärjestöSotehanke 113, Varsinais-Suomi Varsinais-Suomen.
Innokylästä tukea järjestöille sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöhön , Tampere Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma & Minttu Ojanen.
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Sote-uudistuksen toimeenpano
Yhteinen keittiö -hanke
Innokylästä tukea järjestöille sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöhön , Tampere Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma & Minttu Ojanen.
Nuorisotyön laadun ja menetelmien kehittäminen Osaamiskeskus Kanuunan TOIMINTAPERIAATTEET Kanuuna-seminaari Jyväskylä
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Hyvät käytännöt pysyvään käyttöön Tavoitteet:
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Vaikuttavat järjestöt: teesit käyttöön
Esityksen transkriptio:

Järjestö 2.0: mukana muutoksessa - avustusohjelma yhdenvertaisuuteen digitalisoituvassa toimintaympäristössä Hankesuunnitelun tueksi käydystä yhteisestä keskustelusta Päivi Rouvinen-Wilenius

STEAn avustusohjelmalla vahvistetaan järjestöjen roolin ja toimijaverkostojen muodostumista sote- ja maakuntauudistuksessa sekä maakuntien ja kuntien sosiaalisen hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyön tukena. Lisäksi ohjelmalla tuetaan kansalaisten yhdenvertaisia mahdollisuuksia osallistua ja toimia osana nykypäivän tietoyhteiskuntaa. Avustusohjelmaa koordinoi SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry.

"Kysymys 1. Ohjelman tavoitteisiin voidaan pyrkiä monin eri keinoin, mikä mielestäsi voisi olla vuoden 2020 hankkeille yhteinen tavoite, johon hankkeenne myös voi sitoutua?" – Howspace keskustelu

Yhteenveto: ”…vuoden 2020 hankkeille yhteinen tavoite, johon hankkeenne myös voi sitoutua?" Sanapilvi Howspace vastauksista

Onnistumisen kriteerit: Tavoite: Prosessi: Keinot: Tuotokset: Tulokset: Onnistumisen kriteerit: 1. Maakuntatasolla on sovittu valmisteluorganisaation kanssa mitä järjestöjen rakenteita osallistetaan mukaan ja mitä asioita järjestöihin liittyen huomioidaan. Perustelut:

Onnistumisen kriteerit: Tavoite: Prosessi: Keinot: Tuotokset: Tulokset: Onnistumisen kriteerit: 2. Kuntatasolla järjestöyhdyshenkilöt on nimetty ja yhteistyöasiakirjojen valmistelu aloitettu. TAI Maakunnassa/ kunnassa/ sotepiirissä on nimetty järjestöyhdyshenkilö tai vastaava. Perustelut:

Onnistumisen kriteerit: Tavoite: Prosessi: Keinot: Tuotokset: Tulokset: Onnistumisen kriteerit: 3. Kaikille hankkeille rakennetaan iso yhteinen kuva siitä mihin valtakunnallisesti ollaan menossa ja tähän liittyen käytännön toimet. Perustelut:

Onnistumisen kriteerit: 4. Jokin muu? Tavoite: Prosessi: Keinot: Tuotokset: Tulokset: Onnistumisen kriteerit: Keskeiset perustelut :

Onnistumisen kriteerit: 5. Mitä täsmennyksiä tarvitaan nykyisten tavoitteiden osalta suhteessa toimintaympäristön muutoksiin? Tavoite: Prosessi: Keinot: Tuotokset: Tulokset: Onnistumisen kriteerit: Keskeiset perustelut :

Vahvuuksia hankkeissa

Yhteenveto: "Kysymys 2. Mitä hankkeen aikana syntyneitä vahvuuksia voisi hyödyntää jatkohakemuksessa?" – Howspace keskustelu

Vahvuus 1/2 Kuntatasolla vahvuutena on se että hankkeessa on luotu vahvat verkostot eri toimijoihin ja tämä työ jatkuu edelleen. Meidän on tässä hankkeessa tärkeää jatkaa erilaisten järjestöjen yhteistä alkanutta taivalta sekä rakennettava sidettä tässä toimintaympäristössä toimiviin maakunnallisiin ja kunnallisiin toimijoihin. Vahvuutena on se että pohja yhteistyön rakentumiselle on nyt luotu mutta sen saaminen osaksi kuntien pysyvää toimintakulttuuria vaatii vielä paljon työtä tukea ja läsnäoloa monessa kunnassa.

Vahvuus 2/2 Järjestöjen substanssiperusteiset verkostot. Jatkamme vahvaa yhteistyötä sotepiirin ja sitä kautta hyvinvointia ja terveyttä tukevan toiminnan kanssa.

Jokin muu vahvuus, jota ei mainittu? Toimintaympäristössä? Kumppanuuksissa? Verkostoissa? Omassa toiminnassa? Tms.

Mitäs sitten?

Olemmeko onnistuneet?

Kun olemme onnistuneet ? Proaktiivista ja pitkäjänteistä verkostojen ja toimijoiden välisen yhteistyön kehittämistä Haetaan hyötyjä erilaisista verkostoista Saadaan muut välittämään verkostojen tietoa  uudet innovaatiot mahdollistuvat vuorovaikutuksessa Osataan hyödyntää muiden toimintakulttuureiden kehittämistä tukevia elementtejä Rohkeus ja riskinotto, lupa myös epäonnistua

Ryhmätyön purku

Kiitos! Päivi Rouvinen-Wilenius Järjestöt mukana muutoksessa