Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
SUOSITUKSET • viisi ministeriötä - sosiaali- ja terveysministeriö - opetus- ja kulttuuriministeriö - ympäristöministeriö - liikenne- ja viestintäministeriö.
Advertisements

KULTTUURI KUNTAORGANISAATION MUUTOKSESSA / Hanna-Mari Kokkonen.
Mielen hyvinvointi –levittämishanke
Koti On Paras SLU –alueiden perheliikuntahanke KOTIPA.
Työ(hön)valmentajat opetuksen tukena
Terveyden edistämisen politiikkaohjelma Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelman asiantuntijaryhmä
Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä
Hyvän ikääntymisen kehittämisympäristö Sonectus
Työssä olemassa olevalla työkyvyllä Työssä jatkamisen tuki ja osatyökykyratkaisujen edistäminen.
Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto SAKU ry SAKU RY:N ROOLI OPISKELIJOIDEN JA HENKILÖSTÖN TYÖ- JA TOIMINTAKYVYN EDISTÄJÄNÄ AMMATILLISESSA.
Aikuistyön yksikkö aikuistyön päällikkö Antti Hytti.
Ryhmä 4 Työ muuttuu, miten oppisopimustoimijat siinä mukana.
Eviva-hanke Vertaistukea ja voimaa ryhmätoiminnoilla päivät Sanna Forsell Ikääntyvien ja iäkkäiden Hankekoordinaattori, Eviva-hanke Turun kaupunki,
Hallitusohjelman teemat, ehdotuksia 1. Johdanto Pirkkala huolehtii alueensa asukkaiden hyvinvoinnista itsenäisenä kuntana. Toteutamme kestävän.
Taitaja2008-tapahtuman vaikutuksista: Kisojen järjestäjän näkökulma.
Arja Tuonen. Arja Tulonen Koulutuspäällikkö Vastuualueena journalismi, mainonnan suunnittelu ja mediatuotanto Elokuvan ja median tutkimusryhmän vetäjä.
Mielenterveys kuntoutus
TURUN LASTEN JA NUORTEN HYVINVOINTIKUMPPANUUS TAUSTAA Turun koulut liikkeelle – hankkeen myötä syntynyt innovatiivinen kumppanuus koulujen ja kaupungin.
HANKETOIMINTA Työkyky-hanke OKM Työkykypassin koordinointi Arjen arkki ESR / OPH Paremmat arjentaidot -koordinaatiohanke -> menetelmäpankki -> menetelmätori.
KANSAINVÄLISEN STRATEGIAN TARKOITUS Oppisopimuskoulutuksen kansainvälisen toiminnan tavoitteena on edistää suomalaisen työelämän kansainvälistymistä ja.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Oppiaine-kokonaisuus
Kuntaliiton Kunnat ohjelma ja tulevaisuuden kunta Kunnat haasteiden edessä -kuntaseminaari Joensuu va kehityspäällikkö Jarkko Majava.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyvien käytäntöjen tunnistaminen ja jakaminen Johdanto iltapäivän työskentelyyn Työskentelyn taustamateriaalia Opetusneuvos.
Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto SAKU ry TYÖYHTEISÖLIIKUNTA TYÖKALUNA TYÖYHTEISÖN HYVINVOINNIN EDISTÄMISESSÄ Koulutuksen järjestäjien.
MORO! Ammattiosaajan työkykypassi Ammattiosaajan työkykypassi nuorten toiminta- ja työkyvyn edistäjänä Sari Mantila-Savolainen Seinäjoki Suomen.
Ammatillisen koulutuksen ohjauksen laadunvarmistus Pasi Kallioinen, Sataedu & VeeVee Virtanen, SAKU ry OPINTO-OHJAUKSEN MITTARISTO JA SEN KÄYTTÖKOKEMUKSET.
JJ RAY Avustusosasto1 MITEN RAY:N UUSI AVUSTUSSTRATEGIA HUOMIOI ERITYISRYHMÄT? Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Naantali Janne Juvakka.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
HEIDI, PÄIVI JA ANU Vammaisasioiden oppimis- verkoston koordinaattorit Mikä Innokylä on? Juha Koivisto.
Sarana - Työelämän moniammatillinen oppimis- ja kehittämisareena - sosiaalialan pilotoinnista visioita hyvinvointialalle 4/2010-3/ Helsinki.
OPS 2016 Kunnan strategia Opetussuunnitelman perusteet Kunta KeSu.
THL HYTE-oppimisverkosto Kommenttipuheenvuoro Ritva Pihlaja erityisasiantuntija, kunta-järjestö-yhteistyö Yhdessä enemmän! Poikkihallinnollinen.
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Punaisen Ristin kummiluokkatoiminta
Ammattiopisto on mylly elinikäisen oppimisen virrassa
Liikunnan ja kulttuurin kilpailutoiminta osana oppilaitoksen toimintaa
Saumat tulevaisuuteen -tapahtuma 2016 Toisen asteen koulutuksen mahdollisuuksia ja odotuksia Raija Meriläinen, opetusneuvos, KT Ammatillisen koulutuksen.
Ajankotaista Skills Finlandin toiminnasta ja tulevaisuudesta
ELÄMÄNI SANKARI RY.
Etelä-Pohjanmaan sosiaalipsykiatrinen yhdistys ry
Kunnat uudistuvat, miten olemme valmistautuneet? Joensuun seutu
JÄMSÄN AMMATTIOPISTOSTA
Tavoitteena hyvinvoinnin edistämisen kumppanuus
Luova ja osallistava Suomi Kreativa och delaktiga Finland
Liikuntatutorina toimiminen ammattiin
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
Kehityskulkuja Työelämä muuttuu entistä nopeammin
Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ
Ammatillinen työkykypassi
TUTORINA TOIMIMINEN TUTOR!
TUTORINA TOIMIMINEN TUTOR!
Opetussuunnitelmauudistuksellako uuteen lukioon?
Sataedun osuuden väliraportointi
Ammatillisen peruskoulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijoille ammatillisen perustutkinnon edellyttämä osaaminen ja ammattitaito sekä valmiuksia yrittäjyyteen.
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
X-breikki: SAKU ry SAKU ry.
Uusi asukasvaikuttamisen toimintamalli Vantaalla
Kulttuurista hyvinvointia Pirkanmaalla Tampere
Hyödynnä SAKU-toiminta opiskelijoiden liikuttamisessa
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Valvira Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto
Rahoitusasiantuntija Verna Mustonen Kajaani
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Hyvinvointia ammatilliseen koulutukseen – ota kopiksi hyvät käytännöt
Järjestökoulutuksen kehittäminen
Työskentelyn tuloksia
Terveyttä työpaikoille – suositukset
Esityksen transkriptio:

Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen SAKU ry 2020: Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen

TOIMINTAYMPÄRISTÖ MUUTOKSESSA Toimintaa edistäviä muutoksia Terveyden ja hyvinvoinnin merkitys opiskelun tukena tunnustetaan. Yhteisöllisyyttä edistävälle toiminnalle kysyntää. Digitalisaation mahdollisuudet ihmisten tavoittamisessa. Yhteistyön merkitys kasvaa. SAKU ry:llä valmiit verkostot. Työelämän merkitys ammattiin opiskelussa kasvaa. Käytössämme on yhteistyöverkoston asiantuntemus.

TOIMINTAYMPÄRISTÖ MUUTOKSESSA Toimintaa uhkaavia tai hankaloittavia muutoksia Koulutuksen rahoitus pienenee. Sitoutuminen vapaaehtoistoimintaan heikkenee. Henkilövaihdokset, työkuorma, väsyminen, jatkuvat muutokset, isot organisaatiot… Yhteyshenkilötoiminta on haasteissa. Järjestön resurssien riittävyys? Tunnetaanko toiminnan hyödyt? Rahoituksen epävarmuus: näkyvyyttä ei ole pitkälle.

TOIMINTAYMPÄRISTÖ MUUTOKSESSA Toiminnan kehittämisen suhteen huomioitava myös SAKU ry:n toiminta on laajaa. Heikkous vai vahvuus? Reformi tuo oppilaitosten toimintaan muutoksia, jotka vääjäämättä vaikuttavat myös SAKU ry:n toimintaan. Jäsenpeitto on hyvä. – Siihen ei kuitenkaan saa tuudittautua. Toiminnasta on pääosin positiivisia mielikuvia ja SAKU ry:llä on hyvä maine.

Miksi SAKU ry on olemassa? TOIMINTA-AJATUS Miksi SAKU ry on olemassa? SAKU ry edistää työ- ja toimintakykyisyyttä, hyvinvointia, yhdessä tekemistä sekä elämäniloa ammatillisessa koulutuksessa liikunnan ja kulttuurin keinoin.

Mitkä periaatteet ohjaavat toimintaamme? TOIMINTAPERIAATTEET Mitkä periaatteet ohjaavat toimintaamme? jäsenlähtöisyys kumppanuus muutosvalmius vaikuttavuus

Laajaa toimintaa, selkeitä kokonaisuuksia TOIMINNAN SISÄLLÖT Laajaa toimintaa, selkeitä kokonaisuuksia LIIKKUVA AMIS OSALLISTUVA AMIS TYÖKYKYINEN AMIS HYVINVOIVA HENKILÖSTÖ ARJEN ARKKI -PALVELUTOIMINTA JÄRJESTÖTOIMINTA

Erilaista toimintaa erilaisille opiskelijoille LIIKKUVA AMIS Erilaista toimintaa erilaisille opiskelijoille kaikenlaista liikuntaa pienistä liikuntavirikkeistä valtakunnallisiin tapahtumiin, liikunnan edistämistä istumisen vähentämisestä palloilusarjoihin asti työvälineinä vaikuttamistyö, materiaalit, kampanjat ja tapahtumat

Opiskelijoilta opiskelijoille OSALLISTUVA AMIS Opiskelijoilta opiskelijoille opiskelijat sekä tapahtumien osallistujina että järjestäjinä tutortoiminta SAKUstars-kulttuurikilpailut

Tavoitteena kestävä ammattitaito TYÖKYKYINEN AMIS Tavoitteena kestävä ammattitaito kestävä ammattitaito = ammatin osaaminen + riittävä fyysinen toimintakyky + asenne ja taidot, joilla pärjää työelämässä tukena esimerkiksi työkykypassi ja Hyvinvointivirtaa-teemaviikko opiskelijoille suunnatun toiminnan lisäksi henkilöstölle suunnattu tuki opiskelijoiden työkykyisyyden kehittämiseen

HYVINVOIVA HENKILÖSTÖ Hyvinvoiva henkilöstö jaksaa huolehtia myös opiskelijoista henkilöstön työkykyä ylläpitävät liikuntatapahtumat ja kampanjat pienet virkistysvirikkeet arkiseen aherrukseen verkostotoiminta

ARJEN ARKKI -PALVELUTOIMINTA Ja hankesalkun sisältö hyvinvoinnin edistämisen mallien kehittäminen ja levittäminen hanketoiminta, joka tukee järjestön perustoiminnan kehittämistä verkostot työn tukena

Kaikki muu, mitä tarvitaan JÄRJESTÖTOIMINTA Kaikki muu, mitä tarvitaan viestintä yhteyshenkilötoiminta kehittämisryhmätoiminta talous ja hallinto jne.

Toiminnan painopisteet ja kehittämiskohteet STRATEGISET VALINNAT Toiminnan painopisteet ja kehittämiskohteet Kattava jäsenpeitto on turvattava. Yhteyshenkilöiden onnistuminen tehtävässään on edellytys SAKU ry:n toiminnalle. SAKU ry:n toiminnan ensisijainen tavoite on opiskelijoiden työ- ja toimintakyvyn ja hyvinvoinnin edistäminen. Vaikutamme opiskelijoihin kuitenkin pääasiassa henkilöstön kautta.

Toiminnan painopisteet ja kehittämiskohteet STRATEGISET VALINNAT Toiminnan painopisteet ja kehittämiskohteet Hyvinvoinnin edistämisen työkenttä on laaja: SAKU ry:llä asiantuntijarooli: liikunnan ja kulttuurin hyödyntäminen opiskelijahyvinvoinnin ja osallisuuden välineenä työkykytaitojen huomioiminen opetuksessa tutortoiminta ja ryhmäyttäminen asuntolatoiminnan kehittäminen. Hyvinvoinnin muiden osa-alueiden osalta olemme tiedon kerääjiä ja jakajia. SAKU ry KOKOAA, KOORDINOI ja KANAVOI. Opiskelijoiden hyvinvoinnin edistäminen on yhteistyötä. Tarjoamme kumppaneille ammatillisen koulutuksen osaamista ja olemme aktiivinen hankekumppani.

Toiminnan painopisteet ja kehittämiskohteet STRATEGISET VALINNAT Toiminnan painopisteet ja kehittämiskohteet Liikunnan edistämisessä huomioimme toiminnan erilaiset kohderyhmät. Huomioimme myös muut osallistumisen tavat: tapahtumajärjestelyissä mukana oleminen on yksi tapa osallistua liikuntatoimintaan. Jos halutaan tavoitella suuria joukkoja, toimintaa tarvitaan sinne, missä ihmiset valmiiksi ovat. > Kehitystyön painopisteenä paikallinen ja alueellinen toiminta.

Toiminnan painopisteet ja kehittämiskohteet STRATEGISET VALINNAT Toiminnan painopisteet ja kehittämiskohteet Muistamme: pieni on kaunista! Toteutunut pieni juttu on parempi kuin toteutumatta jäänyt iso. Järjestön toiminta on jo nyt laajaa; uusia toimintoja otetaan mukaan harkiten. Keskitymme uuden keksimisen sijaan nykyisen toiminnan juurtumisen ja levittämisen tukeen.

Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen. SAKU ry:n VISIO Tavoitteemme vuonna 2020 Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen.