Antiikin Kreikan ja Rooman kuvanveisto ja maalaustaide -tiivistelmä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kreikan taide Tieto Kreikan taiteesta on melko puuttellista, koska suuri osa esineistä ja rakennuksista on tuhoutunut tai kadonnut. Parhaiten tunnetaan.
Advertisements

ANTIIKIN KIRJALLISUUS (800 eKr. – 300 jKr.)
Antiikin aika: Antiikiksi kutsutaan aikaa n eKr. – 500 jKr., eli antiikin Kreikan ja Rooman kukoistuskausia. Miksi nämä kaksi voimakasta kulttuuri-
Estetiikka on filosofian kauneutta ja taidetta tutkiva osa-alue.
Rooman mytologia Henkka.
Luku Antiikin Kreikan maanviljelijät ja kauppiaat, s. 52–58
Pieniä hetkiä.
Antiikin Kreikka.
Hy02 : Eurooppalainen ihminen
1.3 Antiikin Kreikan taide ja arkkitehtuuri (s.22 – 27)
Rooman talous: Rooma oli ensimmäinen korkeakulttuuri, joka yhdisti koko välimeren yhtenäiseksi talousalueeksi Satamia jo ennestään (kreikkalaiset ja foinikialaiset),
Rooman laajentuminen ja kaupunkielämä. Rooma oli aluksi pieni kylä. Sotien myötä Roomasta tuli Välimeren laajuinen hallitsevan imperiumin keskus. Rooman.
KRISTINUSKON ASEMA ROOMAN VALTAKUNNASSA Luku 2 – Ydinsisältö.
Antiikki n. 800eaa-500jaa.. Tietoa antiikin ajasta -Antiikin aika kukoisti pääasiassa Kreikassa ja Roomassa -Koko länsimainen sivistys ja yhteiskunta.
Luku Tieteet ja taiteet s. 22–34 Laokoon-patsas. KREIKAN TAIDE Aineisto on vapaasti muokattavissa. Sen jakaminen eteenpäin on kielletty.
Pablo Ruiz Picasso : Avignonin naiset, 1907 Kubismi on pääasiassa maalaustaiteen ja kuvanveiston, sekä joissakin maissa taideteollisuuden ja arkkitehtuurin.
ANTIIKKI Rooma. Rooman kaupunkikulttuuri  Kreikkalaiset politikoivat, roomalaiset huvittelivat  Roomalaiset ennemminkin insinöörejä kuin tieteilijöitä.
Syyllisyys ja häpeä. Askel 5 syyllisyys ja häpeä Tavoitteet: Ymmärtää syyllisyys ja häpeä ja niiden välinen ero Tutkia kuinka vastaamme näihin tunteisiin.
o Musiikki on ääneen perustuva taiteen, itseilmaisun ja kommunikoinnin muoto o Musiikki jaotellaan yleensä kolmeen lajiin; - Popmusiikki - Kansanmusiikki.
Egyptin kirjoitustaito, käsityöt ja taideteokset.
Kissa Onni Salminen.
Naamio.
Ihminen ja maailma Teksti: Ortoboxi.fi ja Stefan Holm: Kirkon jäsenenä – Oppikirja 9. luokalle, kpl 5 Kuvat:
HI04- Eurooppalaisen maailmankuvan kehittyminen
Antiikin Kreikan ja Rooman uskonnot
Tekijänoikeudet © Marjo Ahola
Antiikin Kreikan taide (800 eaa.-400/500 jaa.
ANTIIKIN KREIKAN ARKKITEHTUURI
Lilja Suominen lv15j miro laitinen lv15J Mari Honkamäki LV13D
PARITANSSIN OPETTAMISEN PORTAAT
IV EUROOPAN NOUSU kuvanavaus
Jesuiitat Jesuiittaveljestö.
KALANKASVATUKSEN TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT
Antiikki: Kreikka ja Rooma
Oheislajiharjoittelu
Ihminen ympäristön ja yhteiskuntien muutoksessa Hi1
Kreikan ja Rooman suuruuden aika
SAMURAIT.
Tutustumista elämänkatsomustiedon didaktiikkaan
Antiikin Kreikan kuvanveistotaidetta
Pyramidit Lähteet:Slackman, Michael: In the Shadow of a Long Past, Patiently Awaiting the Future The New York times SLAVES DIDN'T BUILD PYRAMIDS:
Historia2 Eurooppalainen Ihminen
Pop-taide syntyi 60-luvun alussa vastareaktiona modernistiselle taiteelle, ja erityisesti Yhdysvalloissa vankan aseman saavuttaneelle abstraktille ekspressionismille.
Unicef Viivi, Oskari, Melina.
Reformoitu opetus.
Historia2 Eurooppalainen Ihminen
Eksistentialismi Eero Jussila.
Pompejin kaupunki Pompeji oli roomalainen kaupunki Campaniassa. Se hautautui Vesuviuksen purkauksessa vuonna 79. Pompeji on ollut laajojen arkeologisten.
Brasilianjujutsu Brasilialainen jujutsu (BJJ) on brasilialaisten Helio ja Carlos Gracien judosta kehittämä kamppailu- ja itsepuolustuslaji, joka perustuu.
RoOMAsta tuli SUURVALTA
Tieteellisen ajattelun ja tieteen synty ANTIIKIN AIKANA (s )
KRISTINUSKO LEVIÄÄ ROOMASSA
Luterilaisuus Luterilaisuus on protestanttinen kristinusko
Lääkeaineet Aspiriini oli ensimmäinen laboratoriossa valmistettu lääke. Asetyylisalisyylihappo eli aspiriini on maailman tunnetuin särkylääke, ja sen on.
Luterilaisuus Luterilaisuus on protestanttinen kristinusko
Suomalaiset taidemaalarit
Eläinkokeet sekä eläinten hoito ja käyttö ravintona
Keskiajan feodaaliyhteiskunta
Kaakkurin koulun valinnaisaineet
Title Layout Subtitle.
III VÄLIMERI ANTIIKIN AIKANA kuvanavaus
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon toiminnan suunta vuoteen 2020
LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN RYHMÄÄN – VERTAISUUDESSA ON VOIMAA!
Muista … läpi vuoden, olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on…
Tiirismaan vesopäivät
Amos Andersonin taidemuseo
Luku Antiikin Kreikan maanviljelijät ja kauppiaat, s. 52–58
MITÄ MAANVILJELYN SYNTY MERKITSI?
Lämpö ja infrapunasäteily
Aida Nuutinen, Enni Anttila & Anton strömmer 16g
Esityksen transkriptio:

Antiikin Kreikan ja Rooman kuvanveisto ja maalaustaide -tiivistelmä Tehnyt: Reihana Mohammadi ja Saara Moradi 17A

Antiikin Kreikan kuvanveisto Yleisin aihe kokovartalokuva. Veistotaidetta käytettiin vain tietyissä patsaissa, mutta klassisesta kaudesta alkaen käytettiin myös rakennusten koristeissa. Varhaisvaiheessa eli arkaaisella kaudella oli vielä jollakin tapaa jäykkää, mutta klassisella kaudella, jolloin kehitettiin uusia tekniikoita, veistoksista tuli naturalistisempia ja myös liikettä alettiin kuvaamaan.  Kreikan klassisen kauden kuvanveisto on vaikuttanut Euroopan taiteen kehitykseen. Helleenisellä kaudella mielenkiinto kohdistui vahvaan tunneilmaisuun ja vapaampaan taiteen tekoon. Valtaosa klassisen antiikin veistoksista ovat hellenistisiä tai roomalaisia jäljennöksiä. Kuvassa on Kiekonheittäjä -veistos vuodelta 440 eKr., joka edustaa klassista kautta.

Antiikin Kreikan maalaustaide Polygnotos-nimistä taiteilijaa pidetään Kreikan maalaustaiteen perustajana. Kreikan maalaustaide on säilynyt suurimmaksi osaksi maljakkojen koristeluissa. Yksi Ateenan tärkeimmistä elinkeinoista olivat maljakkojen, ruukkujen sekä muiden saviastioiden valmistus ja kauppa. Aluksi keramiikkaa koristeltiin geometrisin kuvioin, mutta noin 500-luvulta alkaen kuvioin. Kreikasta maalauksia on yhtä vähän jäljellä kuin Egyptistä. Esimerkkinä kreikkalainen maljakko noin vuodelta 550 eaa. Maljakossa on kuvattu yhtä Olympian kisojen lajia, hopliittijuoksua.

Antiikin Rooman kuvanveisto Roomalainen kuvanveisto sai vaikutteita kreikkalaisesta taiteesta Rooomalaisiin muotokuviin lisättiin erikseen valmistettu vartalo, joka oli jäljennös kreikalaisesta urheilijasta, sankarihahmosta tai jumalasta. Iso osa tunnetuista roomalaisista jäljennöksistä ovat alun perin kreikkalaisia luomuksia Roomalaiset olivat kreikkalaisia maanläheisempiä. Heitä kiinnostivat oikeat ihmiset sekä oikea maailma ja he yrittivät havainnollistaa niitä joillakin tavoilla. Roomalainen veistotaide kuvasi eläimiä, kasveja ja jokaipäiväistä elämää realistisesti.

Antiikin Rooman maalaustaide Roomalaiset antavat eloisamman ja värikkäämmän kuvan silloisesta elämästä Roomalaiset asettivat kreikkalaisten tavoin arvokkaina pitämiään teoksia yksityisiin ja julkisiin gallerioihin. Maalausten aiheena oli useasti naamiot ja teatteriarkkitehtuuri, mikä viittaa todellisuuden ja illuusion väliseen vuorovaikutukseen. Roomalaisia maalauksia on jäljellä vain pieni osa huonekoristeita, sillä kaikki ovat hävinneet.