Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Rooman laajentuminen ja kaupunkielämä. Rooma oli aluksi pieni kylä. Sotien myötä Roomasta tuli Välimeren laajuinen hallitsevan imperiumin keskus. Rooman.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Rooman laajentuminen ja kaupunkielämä. Rooma oli aluksi pieni kylä. Sotien myötä Roomasta tuli Välimeren laajuinen hallitsevan imperiumin keskus. Rooman."— Esityksen transkriptio:

1 Rooman laajentuminen ja kaupunkielämä

2 Rooma oli aluksi pieni kylä. Sotien myötä Roomasta tuli Välimeren laajuinen hallitsevan imperiumin keskus. Rooman valtakunta oli laajimmillaan Trajanuksen aikana 100- luvulla jKr. Roomalaiset elivät hyvin läheisesti koko historiansa ajan.

3 Kaupunkielämä Rooman valtakunnan kaupungeissa oli forum eli keskusaukio. Siellä tapahtui kaikki oleellinen mm. kaupankäynti ja poliittinen elämä. Forumilla sijaitsi curia, joka toimi senaatin kokoontumistilana. Kylpylät ja amfiteatterit olivat hyvin oleellisessa osassa roomalaisten ajanvietossa.

4 Rakentamisessa otettiin paljolti vaikutteita kreikkalaisilta ja entruskeilta. Rakentamisessa käytettiin betonin kaltaista muurimassaa. Tärkeinä osina olivat holvit, pylväät ja suuret sekä avoimet tilat.

5 Kaupungit tarjosivat hyvinvointia, viihdettä ja kulttuuria. Gladiaattorit, näytelmät ja kylpylät olivat suosituimpia tapoja viettää aikaa. Kylpylöitä sijaitsi kaikkialla. Puhtauden kannalta hyvin tärkeitä, vaikka niillä oli muitakin tehtäviä. Kylpylät toimivat ajanvietto paikkojen lisäksi mm. urheilun harjoittamiseen. Niissä oli myös runoesityksiä, luentosali ja kirjasto.


Lataa ppt "Rooman laajentuminen ja kaupunkielämä. Rooma oli aluksi pieni kylä. Sotien myötä Roomasta tuli Välimeren laajuinen hallitsevan imperiumin keskus. Rooman."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google