Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Antiikin Kreikan ja Rooman uskonnot

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Antiikin Kreikan ja Rooman uskonnot"— Esityksen transkriptio:

1 Antiikin Kreikan ja Rooman uskonnot

2 Antiikin Kreikan uskonto
Antiikin kreikkalainen uskonto koostui useista toistensa kanssa eläneistä kulteista, uskomuksista ja toimituksista joiden alkuperä ja historia vaihtelivat.

3 Kreikkalaisessa uskonnossa ei ollut kyse pelkästään mytologiasta ja sen jumaluuksista, siihen liittyy myös erilaisia kansanuskomuksia, kulttitoimituksia ja arkisia rituaaleja, sekä mysteeriuskontoja.

4 Uskonnollisen elämän painopiste oli kultissa ja valtion suojauksessa olevien jumalten kulttia ei saanut loukata. Jumalten palvonta oli kaupunkivaltion tehtävänä.

5 Jumalat Antiikin kreikkalainen teologia perustui polyteismiin eli monijumalaisuuteen. Merkittävimpiä jumalia olivat olympolaiset jumalat, näitä oli kerrallaan kaksitoista. Yhteensä erilaisia jumalia ja paikallisia heeroksia ja henkiä oli kumminkin tuhansia. Jumalien uskottiin olevan kuolemattomia, mutta ei kaikkivaltiaita.

6 Zeus oli jumalten kuningas ja oli muiden jumalten yläpuolella.
Muita jumalia olivat esim poseidon, afrodite, haades, hera, apollon ja ares.

7 Rooman uskonnot •Rooman valtakunnassa on syntynyt kristinusko n jKr. •Se sai alkunsa Jeesus Nasaretilaisen opetuksista, mutta Jeesus ei kuitenkaan perustanut sitä. •Ensimmäiset kristityt olivat juutalaisia. •Kristityt alkoivat kastaa pakanoita, Ja kristinusko eriytyi juutalaisuudesta. •Kristittyjä vainottiin. •Vuonna 313 Roomaan julistettiin Uskonnonvapaus.

8 Kristinuskon säilyminen ja leviäminen
Kristinusko pystyi säilymään ja leviämään eteenpäin, koska Roomassa oli moni asia suotuisa: -yhteiskunnallinen, poliittinen ja uskonnollinen tilanne Sekä -kulttuuri (kielen ymmärtäminen ja hellenistinen sivistys) ♦ Lähteet ♦ -Internetix


Lataa ppt "Antiikin Kreikan ja Rooman uskonnot"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google