Tuomarin velvollisuudet

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Matti Sipponen 1 Power taitoilta kevät 2005 Kilpailupäivä ja kilpailusuoritus.
Advertisements

Turvallisuus SJAL tuomarikoulutus TUOMARIN ON HUOLEHDITTAVA KILPAILUN TURVALLISUUDESTA KAIKIN KÄYTETTÄVISSÄ OLEVIN KEINOIN.
Tulosten tulkitseminen SJAL tuomarikoulutus 2013.
Toiminta kentällä SJAL tuomarikoulutus Sisältö • Tehtävät kilpailun aikana • Sijoittuminen kentällä • Tasapuolisuus ampujia kohtaan • Tulosten tulkitseminen.
Tuomaroinnin periaatteet SJAL tuomarikoulutus 2013.
Kilpailusäännöt SJAL tuomarikoulutus World Archery - säännöt Kulloinkin noudatettavat kilpailusäännöt koostuvat säännöistä ja ohjesäännöistä. –
Tuomarin velvollisuudet SJAL tuomarikoulutus 2013.
Päätuomarin velvollisuudet SJAL tuomarikoulutus 2013.
OTTELUKIERROKSET - JOUKKUEET SJAL tuomarikoulutus 2013.
Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Kokonaisuus 1 Mitä omasta lääkkeestään on syytä tietää? Lääkekasvatustunti 4–6-luokkalaisille Oppimistavoite:
Innostunut oppilaskunta Koulutus peruskoulun oppilaskuntatoiminnan ohjaajille.
KEUDA 1 Keudan aikuisopisto Hyvinvointialat Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja Työpaikalla tapahtuvan oppimisen info.
Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Kokonaisuus 2 Mistä luotettavaa tietoa lääkkeistä? Lääkekasvatustunti 7–9-luokkalaisille Oppimistavoite: Tavoitteena.
Tervetuloa koulutukseen!. Ohjelma Kuulumiskierros Toimintaa Itsensä virittäminen ennen ryhmätilannetta Kotitehtävän läpikäynti Tulevaisuustyöskentely.
Exam –eTentti Jyväskylän yliopistossa IT-palvelut Hannele Rajaniemi.
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 2/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.
Kehitä kielitaitoasi ja asiantuntijuuttasi!. Kerää talteen tuottamasi tekstit, myös suulliset! tietokoneellesimuistitikulleeporfolioon pilvipalveluihin.
Epäily herää – miten toimia? K-Sshp, Läheisväkivallan ehkäisyn kansallinen osaamiskeskus-hanke: koulutuspäivät Noora-Maria Ahl psykologi Marja.
MATEMATIIKAN OPETTAJAHARJOITTELU OPEA510 NORMAALIKOULU.
YO-info syksy Koetilanne  Omia koepapereita ei tuoda, koetilanteessa annetaan tarvittava määrä paperia.  Koepaperiin jätetään marginaali.  Jokaisessa.
Erilaisia ryhmäviestintä- tilanteita
Kodin ja koulun yhteistyö Lähde (diat 1-5): Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön, Opetushallitus ja Suomen Vanhempainliitto Ensisijainen ja kokonaisvaltainen.
HAALARIMERKKI- KOKEILU
Tulevaisuuden uutta osaamista
Kuvioiden tekeminen excelillä
Opiskelu eLukiossa
Mitä koulupäivään liikettä lisääviä asioita jo teemme?
Elokuussa 2017 Hamulan kouluun tulevien koululaisten vanhemmille
Ryhdistä yhdistystä treffille: Miten jäsenistä huolehditaan?
TI-TU Tilastointi ja tulospalvelukoulutus Syyskuu 2017
6. esitelmä: Tiedon ja kokemusten jakaminen
PELAAJASIIRRON EETTISET SUOSITUKSET (nämä ohjeet perustuvat Palloliiton eettisiin suosituksiin) Perusperiaate nro 1: Emme estä sopimuksettoman, velvoitteensa.
FIRST 36.7 TALVILEIRI
Koeviikko Jokainen jakso päättyy koeviikkoon  oma lukujärjestys verkkopenaalissa Jokaiselle kokeelle yksi ilta Koe klo 16.30–19.30 poistua saa aikaisintaan.
Ryhmän ohjaamisen perusteet
OHJEITA MATEMATIIKAN YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN
JOPO – JOUSTAVAN PERUSOPETUKSEN LUOKKA
Oppilaitoksen nimi Päivämäärä
Kesä ja kesätyöntekijät saapuvat pian
OHJEITA TUTKIELMAN ESITTELYYN AC-ISTUNNOSSA
MATKARATSASTUKSEN SÄÄNTÖMUUTOSKOOSTE 2018
KLUBISIHTEERIN KOULUTUS
Tajua mut! –toimintamalli koulutus
Tiimitoimintamalli arkipäivän työssä
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Kilpailusäännöt SJAL tuomarikoulutus 2018.
Terveiset Yö-ryhmästä
Harjoituksen ohjaaminen
Eva-Stina Törnroos Tukholma
Vapaaohjelman arvostelulomakkeen täyttäminen
Vastuunjako SJAL tuomarikoulutus 2018.
Ti-Tu koulutus - KERTAUS
Päätuomarin velvollisuudet
Tervetuloa sosiaalisen kuntoutuksen kehittäjäverkoston ensimmäiseen tapaamiseen!
Harjoituksen ohjaaminen
Osallistu – Jäsenhankkijaryhmä Mikä on Jäsenhankkijaryhmän idea!
Ajanhallinta opiskelussa
WA tuomaritoiminta World Archery tuomarit Maanosatuomarit
Asiakasraatitoiminta Etevassa
Vinkkejä juridiikan opiskeluun
TJTA104: Ihmisen ja teknologian välinen vuorovaikutus
VINKIT VAIKUTTAVAAN VIESTINTÄÄN
TJTA104: Ihmisen ja teknologian välinen vuorovaikutus
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Avoimen tuotteenhallintamalli
ARKISTOINTI – järjestämistä ja säilyttämistä
Järjestö 2.0 hankkeiden jatkosuunnitelma
Kirjamessupäivystäjien perehdytys
Tommi Mattila Valmiuspäällikkö Suomen Punainen Risti Hämeen piiri
Esityksen transkriptio:

Tuomarin velvollisuudet SJAL tuomarikoulutus 2018

Tuomarin velvollisuudet Valmistelut Ennen kilpailua Kilpailun aikana Kilpailun jälkeen

Valmistelut Vahvista yhteystiedot Etsi tietoa kisasta (esim. kutsu) Lue kilpailusta saatu materiaali huolella Lue Judges’ Guide Book Lue viimeisimmät sääntötulkinnat ja muutokset (WA:lta) Kertaa säännöt Ota mukaan tuomarivarustus, varmista mitä järjestäjällä on valmiina.

Ennen kilpailua Vahvista saapumisesi Ole sovitusti paikalla Muista että tuomarin tehtävät alkavat kauan ennen kilpailun alkua, etenkin maastossa. Akkreditoidu tai ilmoittaudu paikalla Ole tarkkana ja hereillä tapaamisissa Ole mukana keskusteluissa Epävarmuutta? Kysy!

Ennen kilpailua Päätuomari jakaa kilpailun aikaiset vastuut Mitkä taustat kentällä, mitkä luokat pudotuksissa jne. Tuomareiden kesken käydään läpi kisan kulku ja tehtävät kentällä, sekä sääntömuutokset Avusta päätuomaria kentän oikeellisuuden tarkistamisessa tarpeen mukaan Tutustu kilpailupaikkaan ennalta Välinetarkastus Välineet Vaatetus WA:n checklistin läpikäynti Maastoratoihin tutustuminen voi kestää pitkään. Tämä kannattaa huomioida aloitusajassa tai jos vain mahdollista tehdä ennen ensimmäistä varsinaista kilpailupäivää.

Kilpailun aikana Tarkkaile turvallisuutta Tee tarvittaessa muistiinpanoja Ilmoita ampujille tauluun jääneistä nuolista Tarkista että rata on vapaa Huolehdi taulusta kimmonneista, roikkuvista ja läpiammutuista nuolista Huolehdi yliajalla ampumisesta Tarkista ampujien välineitä, tarvittaessa Huolehdi pudotuksista, nimenhuudot tms. Ole kohtelias ja auttavainen Muistiinpanojen tekeminen on tärkeää, se on ainoa dokumentaatio kilpailun aikana tapahtuvista asioista

Kilpailun aikana Tarkista kaukoputkien korkeus Tarkista ampujien paikat linjalla Tarkista nuolien reiät tauluista Tarkkaile taulujen kuntoa Huolehdi välinerikoista Huolehdi sairaustapauksista linjalla Reagoi sääntörikkeisiin joukkuekisassa Vie kaikki epätavallinen ja epäilyttävä päätuomarin tietoon Jos havaitset, että ampujat eivät merkkaa nuolen reikiä tauluista, huomauta heille siitä (kerran, jos merkkaaminen ei kiinnosta, se on ampujien ongelma).

Kilpailun jälkeen Osallistu loppupalaveriin Opi kokemuksista kisassa Esitä muistiinpanosi Keskustele syntyneistä erikoistilanteista Anna palautetta muusta toiminnasta, epäselvyyksistä ja parannettavista asioista Opi kokemuksista kisassa Valmistaudu tarvittaessa seuraavaan päivään Päätuomari kirjoittaa palautteen kilpailujärjestäjälle ja loppuraportin SJALlin sivujen kautta