Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kehitä kielitaitoasi ja asiantuntijuuttasi!. Kerää talteen tuottamasi tekstit, myös suulliset! tietokoneellesimuistitikulleeporfolioon pilvipalveluihin.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kehitä kielitaitoasi ja asiantuntijuuttasi!. Kerää talteen tuottamasi tekstit, myös suulliset! tietokoneellesimuistitikulleeporfolioon pilvipalveluihin."— Esityksen transkriptio:

1 Kehitä kielitaitoasi ja asiantuntijuuttasi!

2 Kerää talteen tuottamasi tekstit, myös suulliset! tietokoneellesimuistitikulleeporfolioon pilvipalveluihin tms.

3 Tallenna saamasi palaute! opettajan antama palaute opiskelijatovereiltasi saamasi ns. vertaispalaute tuttaviltasi kuulemasi palaute virallisissa yhteyksissä, esim. työpaikkahaastattelujen yhteydessä saamasi palaute

4 Harjoittele puhumista! Osallistu rohkeasti keskusteluun kursseilla. Juttele erikielisten opiskelijoiden kanssa aina tilaisuuden tullen. Muista EOTO, Café Lingua ja Buddy! Hyödynnä vapaan sivistystyön (esim. kansalaisopistot) suullisen kielitaidon kehittämisryhmiä. Tallenna omaa puhettasi ja analysoi sitä.

5 Dialang avuksi diagnoosiin! Tee kerran vuodessa Dialang-testi osaamissasi kielissä, erityisesti niissä, joita opiskelet. Säilytä ohjelman antama palaute. Muistathan kirjata ylös, missä kielessä testin teit minkälaista palautetta sait kustakin osiosta milloin teit testin

6 Osaaminen näkyväksi! Työskentelyn päätavoite on oman kielitaidon kehittyminen. Työskentelytapa antaa eväitä osaamisen kuvaamiseen ja helpottaa edistymisen huomaamista sekä konkreettisten tavoitteiden asettamista. Hyödynnä myös Europassia, erityisesti kansainvälisissä yhteyksissä.

7 Kielitaito ei synny hetkessä Ole rohkea kielenkäyttäjä äläkä lannistu kömmähdyksistä ja virheistä – ne kuuluvat väistämättä kielenoppimiseen! Ole rohkea kielenkäyttäjä äläkä lannistu kömmähdyksistä ja virheistä – ne kuuluvat väistämättä kielenoppimiseen! Toimi aina kun on mahdollista osaamisesi ylärajoilla, koska se auttaa kielitaidon kehittymisessä.

8 Suunnittele tulevaisuuttasi! Osallistu infoihin. Osallistu Opinto- ja urasuunnittelu –opintojaksolle, johon ilmoittaudutaan oppiaineen koodilla EKIY012, RUOY012, SAXY012, SKIY012, VENY003, RFIY012 tai SVKY012. Kandidaatin tutkinnon suorittaneille on tarjolla KLSY001. Laadi ehops ja keskustele siitä hops-ohjaajasi kanssa (tarkemmat ohjeet oppiaineista). Aseta tulevaan toiveammattiisi liittyviä tavoitteita alan moninaisuus huomioiden.

9 Kehitä työelämävalmiuksiasi! Etsi tietoa, kysy ja kyseenalaista! Tunnista kiinnostuksesi ja arvosi! Käy työelämäaiheisissa tilaisuuksissa! Käytä hyväksesi kaikki mahdollisuudet kansainvälistymiseen! Hanki työkokemusta, mutta älä opintojen kustannuksella! Verkostoidu: tutustu opiskelukavereihisi! Opettele tiedostamaan ja markkinoimaan omaa osaamistasi! Harrasta mieleisiä asioita!

10 Elä tätä päivää, uneksi huomisesta, opi eilisestä!


Lataa ppt "Kehitä kielitaitoasi ja asiantuntijuuttasi!. Kerää talteen tuottamasi tekstit, myös suulliset! tietokoneellesimuistitikulleeporfolioon pilvipalveluihin."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google