PERA tietojärjestelmä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
SkyDrive ja Office Web Apps –sovellusten käyttäminen
Advertisements

Kalastuslupien sähköinen kuittivihko on nopein ja helpoin tapa saada yhdellä tilauksella kalastusluvat suurellekin ryhmälle.
Active directory.
Ulkoiluystäväksi iäkkäälle -toimintamalli. Lähtökohdat • Itsenäinen ja avustettu ulkoilu kuuluu laadukkaaseen vanhuuteen • Kaikki eivät kuitenkaan pääse.
VESIKANSAFOORUMI YHTEISÖPROJEKTI LÄHIPALVELUALUEELLA.
Webauto – koulutusten hallintasovellus
Kymentaan koulun TVT-STRATEGIA Tämä vuonna 2006 luotu strategia on käytössä toistaiseksi..
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
Verkkotaitokoulutus Aloitus. Koulutuksen sisältö Verkonkäytön perustaitoja (3.11.) Tiedonhaku verkossa (10.11.) Työnhaku verkossa (17.11.) Asiointi ja.
TYÖHAKEMUS.
Uusi seurakuntayhtymä 2015 Lakivaliokunta työstää (lausuntoja mm. piispainkokoukselta ja hallintovaliokunnalta) Kirkolliskokous päättää keväällä.
Vuosikello Klikkaa yritykselle työkaluksi oma vuosikello ja suunnittele kuukausittaiset työhyvinvointiasi parantavat toimet ennakkoon!
KAUPPAKESKUKSEN TURVALLISUUSRISKIEN ARVIOINTI
Käyttäjätunnukset ja salasanat Mika Pasanen Osao Myllytulli ja Mytlpt09E 2010.
Netvibes Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
TRAPPAN Portaittain töihin välityömarkkinoiden kautta Projektipäällikkö Johanna Torppa Projektikoordinaattori Merja Virkkala.
TYÖTAPATURMA.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Neuvoston suositukset epävirallisen ja arkioppimisen validoinnista -Suosituksen keskeinen sisältö -Toimeenpano -Toimeenpanoon.
Mikä ihmeen Office 365? Office 365
Office 365 –pilvipalvelut UEF:n opiskelijoille
Someoppaita – step by step Twitter AVO-hanke Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 SuomiNimeä-Tarttuva 3.0 Suomi.
Kokemuksia sometyökaluista verkkopalvelun kehittämisessä – Case toimeksi.fi Saara Pajunpää, VVV-projekti, Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys.
Esa Niinisalo Koillismaan Osuuskauppa Vaarojen arviointi Koillismaan Osuuskaupassa -Vaarojen arviointi on systemaattista toimintaa. -Ohjeistettu.
Psykiatrian toimintasuunnitelmasta johtuvien henkilöstövaikutusten ratkaiseminen Henkilöstötoimikunta
Yleisten kirjastojen kuvailutyön kansallinen viitekehys
Työsuojelun toimintaohjelma
Lehden tietojärjestelmän suunnittelu ja käyttöönotto.
The HUR Natural Transmission Paineilma-vastus Edut Portaaton vastuksensäätö Tasainen vastus myös nopeassa liikkeessä Turvallista ja tehokasta Matala.
Ammatillisen koulutuksen ohjauksen laadunvarmistus Pasi Kallioinen, Sataedu & VeeVee Virtanen, SAKU ry OPINTO-OHJAUKSEN MITTARISTO JA SEN KÄYTTÖKOKEMUKSET.
Työpaikalla oppiminen Mobiili käyttöön ! Onnistuneella yhteistyöllä tutkintoon –hanke.
JOPOX Uusi hallinta / Lomaketyökalu. Uuden lomakkeen luonti Lomakkeen rakentaminen alkaa klikkaamalla auki Lomakkeet. Oletusarvoisesti oman joukkueesi.
HEIDI, PÄIVI JA ANU Vammaisasioiden oppimis- verkoston koordinaattorit Mikä Innokylä on? Juha Koivisto.
Sivustorakenne ja sivusisältö Joukkueen oman sivuston hallinta (ylläpidon puolella, vaatii oikeudet) Seuran henkilörekisteri => joukkueen henkilöt Uutis-,
Tuuleta Osaamistasi Euroopassa  Työ- tai opiskelupaikan hakeminen ja osaamisen osoittaminen ulkomailla  Näin kokoat Europassin: mistä.
Liikennöitsijäsivuston käyttöohje Liikennöitsijäksi rekisteröityminen Liikennöitsijäsivuston www-osoite on http ://
Verkkoympäristöjen hyödyntäminen verkoston toiminnassa. Plonen ja muiden alustojen (yhteis)käyttö.
Hankintasuunnittelu ja tarjouspyynnöt - pilvipalvelu
Kysymyksiä arviointiin ja kehittämiseen
Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opinnäytteiden pitkäaikaissäilytys Ajatuksia Kansallisarkiston, Kansalliskirjaston ja korkeakoulusektorin yhteistyöhön.
Sopimuspalokuntien tila Varsinais-Suomessa
Ohjeistus kouluttajille
Koulutuksen tavoite Tavoitteena on, kehittää sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön valmiuksia havaita ja arvioida kotonaan asuvien asiakkaidensa palo-
Suomen Akatemia ja VIRTA-julkaisutietopalvelun hyödyntäminen
TURVAVARTTI Marras - Joulukuu 2014
Tervetuloa Innokylään
Asiakastietojen sähköistä käsittelyä koskevan lainsäädäntötyöryhmän tavoitteet Maritta Korhonen Kehittämispäällikkö.

Ministeriömuutokset ja PTJ-asioiden siirron tarve
Pelastustoimen uudistaminen
CHEM-A1100 Teollisuuden toimintaympäristö ja prosessit I Harjoitustyö
Tietoturva.
Tietoturva.
E-aineistojen saavutettavuus Mitä sisällöntuottajien pitäisi tietää?
KESKI- SUOMEN PELASTUSLAITOKSELLA VUONNA 2013 KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA
YLEISINFO RISKIKARTOITUKSET JA RISKINARVIOINTI PELASTUSLAITOKSISSA
VAAROJEN TUNNISTAMINEN
Dynasty –asiakirjahallinta ja hallinnon raportointi
PERA turvallisuusjohtamisen tietojärjestelmä osaksi pelastuslaitosten päivittäistä turvallisuustoimintaa (PERA-HANKE) Pelastustoimen tutkimus- ja kehittämishankkeet.
Henkilöstötyöryhmän väliraportti
Tarve PERA -hankkeelle syntyy
Erityistä vaaraa aiheuttavien kohteiden ulkoiset pelastussuunnitelmat ja harjoitukset Vantaa Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos Pasi Kääriäinen.
TL-InfRa Oy:n esittely Sähköinen hankintapalvelu
PERA Hanke PERA turvallisuusjohtamisen tietojärjestelmä osaksi pelastuslaitosten päivittäistä turvallisuustoimintaa PERA II jatkohanke.
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS.
Google Docs Teppo Räisänen,
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS.
Kooste työpajan kysymyksista
Palopäällystöpäivät, Tampere
PERA – turvallisuusjohtamisen tietojärjestelmä osaksi pelastuslaitosten päivittäistä turvallisuustoimintaa (PERA –hanke) Pilottivaihe
Työhyvinvointia varhaiskasvatuksessa
Esityksen transkriptio:

PERA tietojärjestelmä Riskikartoitusosio perustuu TTL: n Pelastus- Arvi- lomakkeeseen (excel) Kokonaisuus pohjautuu Hannu Kallion diplomityössään (2007) määrittelemiin turvallisuusjohtamisen tietojärjestelmän sisältö- ja toimintavaatimuksiin http://www.ttl.fi/fi/tyoturvallisuus_ja_riskien_hallinta/tyokalut/pelastus_arvi/Documents/diplomity%C3%B6hannukallio.pdf Lisäksi PERAssa on hyödynnetty pelastusalan opinnäytetöitä mm. poikkeamaraportoinnin osalta (Juha Höök) ja tilannepaikan riskinarvion osalta (Esa Nurmela) 16.1.2019

PERA tietojärjestelmän tavoitteet Helppo ja selkeä käyttää Avoin ja vuorovaikutukseen pyrkivä Järjestelmällinen ja looginen Käytössä valtakunnallisesti Laadukasta tietoa sekä paikallisesti että valtakunnallisesti tuottava

PERA tietojärjestelmän rakenne Toimii pilvipalveluna internetissä Tietokoneet, tabletit, mobiililaitteet, jne. Jakautuu kolmeen osioon: Käyttäjätunnuksella ja salasanalla suojattu näkymä (henkilökohtainen) Käyttäjätunnuksella ja salasanalla suojattu näkymä (esim. toiminta-aluekohtainen) Kaikille julkinen osio (sivustolla www.peranet.fi) Käyttäjätasot jakautuvat käyttötarpeiden mukaan Lukija, Käyttäjä, Hallinnoija, Pääkäyttäjä, Ylläpitäjä 16.1.2019

PERA tietojärjestelmän sisältö Keskeisinä sisältöelementteinä ovat - Riskikartoitukset Kiinteistöt ja toimitilat Henkilöstö ja toiminta Ajoneuvot Yleiset tehtäväkartoitukset Tilannepaikan riskinarviot - Dokumenttikirjasto - Poikkeamaraportointi tietyin rajauksin Turvallisuustiedotteet (yhteinen foorumi) Poikkeamailmoitukset Vaaratilanneilmoitukset (läheltä piti), Turvallisuushavainto, Kehitysehdotus, Tapaturmat (tilastointi)

riskikartoitukset Kartoituspohjat luodaan hallinnoijan tai pääkäyttäjän toimesta. Kartoitus muodostuu PERA järjestelmässä olevien perustietojen mukaan. Järjestelmässä käyttäjänä olevat henkilöt voivat kirjata kartoituksiin tietoja ja asettaa kyselyn valmiiksi. 16.1.2019

kartoituksen täyttäminen sopimuspalokunnissa Työsuojeluasiamies tai muu avainasemassa oleva henkilö esitäyttää riskikartoituksen aseman palopäällikön kanssa. Esitäytetty riskikartoitus täydennetään esim. viikkoharjoituksen yhteydessä. Riskikysymykset heijastetaan valkokankaalle ja työyhteisö täydentää riskikartoituksen yhdessä. 16.1.2019

näkymä kartoituksesta 16.1.2019

MITÄ TAPAHTUU RISKIKARTOITUKSEN JÄLKEEN Valituille vastuuhenkilöille saapuu riskikartoituksen jälkeen sähköpostiviesti, jonka sisältämien ohjeiden avulla pääsee kirjaamaan tehtyjä toimenpiteitä ja päätöksiä Työnantaja, työsuojeluvaltuutettu tai muu tehtävään valittu henkilö seuraa toimenpiteiden edistymistä tietojärjestelmästä ja ottaa tarvittaessa kantaa, ohjaa yms Tuloksista tiedottaminen henkilöstölle todella tärkeää!

Riskikartoituksen raportit ja tilastot Raportointi kolmella eri tasolla: Toimipistekohtaiset Pelastuslaitoskohtaiset Valtakunnalliset Sähköisenä tai tulosteena Lukuoikeudet kartoitusten tulosten seuraamisen mahdollistajana 16.1.2019

yleiset tehtäväkartoitukset Tehtäviin liittyvät riskikartoituksia on koottu mukanaolevilta pelastuslaitoksilta Koostuu 1 osiosta ja 2 osiosta: 1 osio: Yleisten vaaratekijöiden kartoitus Kirjatut vaaratekijät ovat yleisiä ja sopivat kaikille alueille Vaaratekijöitä kartoittavat esim. vastuukouluttajat, miehistö 2 osio: Pelastuslaitoskohtaisesti kirjataan jokaisen tehtävän osalta nykytila, arvioidaan riskienhallintakeinot riittävyys ja kirjataan kehitysehdotukset: Suorituskykyvaatimukset Toimintamallit ja työohjeet Koulutus ja osaaminen Suojavälineet Työvälineet 16.1.2019

Tilannepaikan riskinarviot sovellettu k- s pelastuslaitokselle: Esa nurmela Keski-Uudenmaan pelastuslaitos 16.1.2019

Dokumenttikirjasto Järjestelmä sisältää dokumenttikirjaston Kirjastoon on mahdollista tallentaa asiakirjoja esim. Word, Excel, pdf, PowerPoint, jne. Asiakirjat on mahdollista jakaa oman pelastuslaitoksen sisällä tai valtakunnallisesti Asiakirja voi olla esimerkiksi pelastuslaitoksen kattotyöskentelyn turvallisuusohje tai työterveyshuollon työpaikkaselvitys 16.1.2019

turvallisuustiedotteet Järjestelmä mahdollistaa turvallisuuteen liittyvän tiedon nopean jakamisen valtakunnallisesti Turvallisuustiedotteiden yhdyshenkilöinä ovat järjestelmän pääkäyttäjät Pääkäyttäjä päättää tiedon jakamisesta alueellisesti Esimerkiksi Keski-Suomessa rakennuspalon yhteydessä usea palomies altistui vaarallisille aineille. Tapauksesta laadittiin tilannekuvaus ja toimintaohjeet, jotka alueen pääkäyttäjä jakoi muille PERAssa mukana oleville pelastuslaitoksille. 16.1.2019

Poikkeamaraportointi - Ilmoittajalle helppo ja nopea, ”pari klikkausta” - Järjestelmä ohjaa käsittelyprosessia Vaaratilanne tai läheltä piti -tilanne Turvallisuushavainto Kehitysehdotukset Tapaturmat Vakuutusyhtiökohtaiset lomakkeet, tilastointi 16.1.2019

peran merkitys sopimuspalokunnille Keskitetty vaikutusmahdollisuus omaan työturvallisuuteen Palokuntalaisen ääni kuuluviin Järjestelmällinen riskienarviointi on sekä työnantajan että työntekijän etu Vuorovaikutus pelastuslaitoksen ja sopimuspalokuntien välillä paranee Taloudellisten resurssien kohdentaminen Järjestelmä tuottaa tietoa pelastustoimen tilasta ja muutoksista 16.1.2019

Kysymyksiä ajatuksia ideoita PERA Kysymyksiä ajatuksia ideoita www.peranet.fi 16.1.2019