Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opinnäytteiden pitkäaikaissäilytys Ajatuksia Kansallisarkiston, Kansalliskirjaston ja korkeakoulusektorin yhteistyöhön.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opinnäytteiden pitkäaikaissäilytys Ajatuksia Kansallisarkiston, Kansalliskirjaston ja korkeakoulusektorin yhteistyöhön."— Esityksen transkriptio:

1 Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opinnäytteiden pitkäaikaissäilytys
Ajatuksia Kansallisarkiston, Kansalliskirjaston ja korkeakoulusektorin yhteistyöhön

2 AMK opinnäytteet Päätös , AL/2897/ /2014 ammattikorkeakoulujen ja ammatillisten opinnäytetöiden pysyvästä säilyttämisestä Aihe on ollut esillä Theseus-seminaarissa On tarpeen arvioida, miten päätöstä opinnäytteiden pysyvästä säilyttämisestä on järkevää soveltaa nykytilanteessa

3 AMK opinnäytteet Päätöksessä on opinnäytteisiin kaksi ulottuvuutta
1) opinnäyte on viranomaisen asiakirja (julkinen tai salassa pidettävä) 2) osa opinnäytteistä on julkaisuja (Theseus) Suurin osa AMK opinnäytteistä julkaistaan Theseuksessa. Osalla ammattikorkeakoulujen omat tietovarannot (esim. asianhallintajärjestelmät) sisältävät tietystä hetkestä alkaen kaikki (sekä julkaistut että julkaisemattomat) opinnäytteet digitaalisessa muodossa.

4 AMK opinnäytteet Nykytilanne on johtanut päällekkäisiin ratkaisuihin
Opinnäytteitä säilytetään paperimuotoisina ja osin digitaalisesti Opinnäytteitä säilytetään ammattikorkeakoulujen omissa tietovarannoissa (julkaistut + julkaisemattomat) ja Theseuksessa (julkaistut) Miten resurssit olisi käytettävissä parhaalla tavalla?

5 Kehittämisehdotuksia
Pysyvien tunnisteiden hyödyntäminen Ammattikorkeakoulujen tietovarannoissa voitaisiin viitata julkaistujen opinnäytteisiin.  ei olisi tarpeen julkaistuja opinnäytteitä pysyvästi ammattikorkeakoulujen omissa tietovarannoissa Sovitetaan yhteen kirjaston ja arkiston metatietotarpeet

6 Kehittämisehdotuksia
Jos Kansalliskirjasto vie julkaistut opinnäytteet PASiin, jää ratkaistavaksi, miten huolehditaan julkaisemattomien opinnäytteiden arkistointi Onko halua kehittää yhteinen tietovaranto, joka sisältäisi kaikki opinnäytteet? Kuinka pitkään on tarpeen jatkaa päällekkäistä arkistointia ammattikorkeakoulujen omissa tietovarannoissa ja Theseuksessa?

7 Kiitos! Vesa-Matti Ovaska


Lataa ppt "Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opinnäytteiden pitkäaikaissäilytys Ajatuksia Kansallisarkiston, Kansalliskirjaston ja korkeakoulusektorin yhteistyöhön."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google