Järjestölähtöinen maakunta Varsinais-Suomessa Minna Rosendahl, aluejohtaja, V-S:n hyte-työryhmän jäsen JärjestöSotehanke 113, Varsinais-Suomi Varsinais-Suomen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
HYVINVOINNIN PALVELUTARJOTIN Kuva: Esko Pääskylä Kotiin tilattavat palvelut kaiken ikäisille Hyvinvoinnin.
Advertisements

Kunta ja yhdistykset kumppaneina Pohjois-Karjalan järjestöpäivät Sivistysjohtaja Marjut Ahokas.
Kansalaisten näkemykset sote-uudistuksesta ja valinnanvapaudesta
Lapsen oikeudet toteutuvat arjessa
Järjestöjen osallisuus sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa
Asiakaslähtöisyys hankinnoissa Innomarkkinat
Hyvinvointi yhteisenä tehtävänä Paneelikeskustelu
TOIMINTA-REFLEKTIO-OPPIMINEN.
Minna Olkinuora-Tauru
Päijät-Hämeen alueverkosto
Sähköisen hyvinvointikertomus hyvinvointiklinikalla
Millaisin mittarein vaikuttavuutta voidaan mitata?
Tervetuloa Innokylään
Mitä erityistä saat Innokylästä? Verkkopalvelu
Sote-järjestöt osana sosiaali- ja terveydenhuollon uudistumista
Sote-järjestöt ovat jykevä laiva IHMISET jäsentä vapaaehtoista vertaistukijaa ammattilaista työllistettyä YHDISTYKSET.
LAPE kutsuu ja haastaa ”En usko, että milloinkaan aiemmin seurakuntien tekemä pitkän linjan työ lasten, nuorten ja perheiden parissa on nostettu näin.
Toimijoiden yhteistyö ja verkostoituminen (toinen tapaaminen)
Tarvekartoituksen yhteenveto
ARK-E Arkkitehtuurin teorian erikoistyö: suunnittelijaksi kasvamassa (3 op) 1 Ryhmätapaaminen: Suunnittelijan identiteetin rakennuspalikat Pe
Kuntoutuspäivät 2018 KUVE:n suunnittelukokous 6. 2
4.1 Palvelumallin/tehtäväkokonaisuuden kuvaus
Kuntoutuksen kuumat perunat
Esityksen nimi / Tekijä
Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet
Strategiset ohjelmat hyvinvointia rakentamassa - kommenttipuheenvuoro Tilaajapäällikkö Taru Kuosmanen T A M P E R E E N K A U.
Toimijoiden yhteistyö ja verkostoituminen
Päihde- ja mielenterveyspalveluiden ja aikuisten sosiaalityön teemaryhmän kokous –Tiedotettavat asiat Maakunnan ja muiden toimijoiden yhteistyörakenteet.
Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet
Maakuntien hyte-valmistelijoiden VERTAISFOORUMI J-Sali 1
Risto Kuronen Vastuuvalmistelija
Tervetuloa Innokylään
Tehdään yhdessä entistä tiiviimpi, tasavertaisempi ja monitoimijaisempi Yhteinen Päijät-Häme
Osallisuus maakunnissa ja niiden valmistelussa
Yrittäjyys- ja innovaatiotoiminta ammatillisessa koulutuksessa ja korkeakouluissa Johanna Kolhinen Juha Vettenniemi Anni Tuurnas Kansallinen koulutuksen.
Verkoston toiminta kehittyy – missä mennään?
OPH:n kansainvälistymispalvelut –osaston ohjelmia
Yhteinen keittiö -hanke
Hyvinvoinnin edistäminen kunnan ja maakunnan yhteistyönä
Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen valmistelun tilannekatsaus
Osana HYMY – hyvinvointiympäristön mallintaminen ja ymmärryksen lisääminen verkostohanketta toteutetaan kesällä 2018 korkeakouluharjoittelutyönä selvitys:
Avustussääntö Hyvinvointipalvelut Vanhusneuvosto
Erityisasiantuntija Nella Savolainen, THL
Nuorten Ohjaamo-palvelut – tukea koulutuksen ja työn poluilla
Asukkaat maakunta- ja sote-uudistuksen keskiöön (AKE) -kysely
Kehittämisjohtaja Jussi Salminen ja
Tervetuloa Innokylään!
Maakuntien hyte-valmistelijoiden vertaisfoorumi
Valtakunnallisen valmistelun tilanne järjestönäkökulmasta
Pohjois-Karjalan maakunta- ja soteuudistus
Kunta matkalla tulevaisuuteen
Katsaus Pohjois-Karjalan maakunta- ja sote-uudistuksen valmisteluun Henkilöstöryhmä
SDP:n linjaukset sote-valmisteluun
POTKA-verkoston arviointi - kyselyn tulokset
Innokylästä tukea järjestöille sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöhön , Tampere Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma & Minttu Ojanen.
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Yhteinen keittiö -hanke Marttaliitto
Arvokas-aloitusseminaarin pienryhmät Jaana Joutsiluoma
Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
HYVINVOINTITIEDON KLINIKKA
Kuntoutusuudistus - miten tästä eteenpäin
Järjestötieto muutoksessa
Ajankohtaiskatsaus kasvupalveluihin
Osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tukeva toimintakulttuuri 20. 3
IkäArvokas-hanke Löytävää vanhustyötä edistämässä
Lisätietoa hankkeen toiminnasta
Maakunta- ja sote-uudistuksen jälkeen
Järjestö 2.0 hankkeiden jatkosuunnitelma
OmaLahti –yhdistystapaaminen Monitoimitalo Onni Yhteisen työskentelyn tulokset.
Moninainen kulttuurialan kolmas sektori
Esityksen transkriptio:

Järjestölähtöinen maakunta Varsinais-Suomessa Minna Rosendahl, aluejohtaja, V-S:n hyte-työryhmän jäsen JärjestöSotehanke 113, Varsinais-Suomi Varsinais-Suomen Muistiyhdistys ry Maakuntien hyte-valmistelijoiden vertaisfoorumi 21.11.2018, THL Järjestö 2.0-ohjelma, hallinnoija: Varsinais-Suomen Muistiyhdistys, sote-järjestöjen yhteinen hanke

LÄHTÖTILANNE, SYKSY 2017: Varsinais-Suomessa on SOSTE ry:n tilastojen mukaan yli 800 sote-järjestöä Sote-järjestöjen hyte-toiminta: ilman rahoitusta vapaaehtoistyönä Veikkauksen tuotoilla (STEA-avustukset) julkisen sektorin avustamana, ostopalveluina asiakasmaksuin rahoitettuna. Sote-järjestöjen hyte-toiminnot: Paikallisia Kuntakohtaisia Seutukunnallisia Maakunnallisia Valtakunnallisia. Kansainvälisiä Toiminta ei ollut Koordinoitua Yhtenäisesti kuvattua Tilastoitua raportoitua Mm. monialajärjestöjä, lapsi- ja perhetyön järjestöjä, sairaus- ja vammajärjestöjä, ikääntyneiden järjestöjä, mielenterveys, päihde- ja riippuvuus-järjestöjä, yleisen terveyden ja hyvinvoinnin järjestöjä, omaisjärjestöjä, työllisyyden edistämisen/ työttömien järjestöjä

HAASTEET JA RATKAISUT: Sote-järjestöt eivät olleet valmistelutyöryhmissä, koska: Ei tiedetty, ketä olisi pyydetty ja millä kriteerillä Pelättiin, että kaikki vaatisivat päästä mukaan Pelättiin, että järjestöt riitelisivät keskenään Oli riski, että palveluntuottajajärjestöt saisivat vääränlaista kilpailuetua Syksystä 2017 JärjestöSotehanke 113:lle koordinointivastuu: Valmistelutyöryhmien pyynnöt suoraan 113:lle 113 vastaa valinnasta Yhteiset kriteerit työryhmien jäsenille, esim. yleishyödyllisyys edellä Työryhmät voivat esittää toivomuksia eritysosaamisesta Järjestöt edustavat työryhmissä kaikkia alan järjestöjä 113 vastaa tiedonvälityksestä työryhmäedustajien ja sote-järjestöjen välillä

NYT MENOSSA: JärjestöSotehanke 113:n kautta 15 sote-järjestöjen edustajaa mukana valmistelutyössä https://vslj.fi/jarjestosotehanke-113/tyoryhmat/ HYTE-työryhmän alatyöryhmä: Järjestötyöryhmä, jonka pj JärjestöSotehanke 113:n Minna Rosendahl Järjestötyöryhmän tehtäviä: Selvitys sote-järjestöjen hyte-toiminnasta Esitys hyte-toiminnan yhteistyötahoista, kunta/maakunta Kokoaa järjestökentän näkemyksen maakunnan avustuskäytänteistä ja tekee kannanoton päätöksentekorakenteeseen avustuskäytänteiden osalta Selvitys sote- ja kasvupalvelujärjestöjen tuottamista sote- ja kasvupalveluista (yhdyspinnat)

Varsinais-Suomen Sote-järjestöjen hyte-toimintojen kuvaustyö: Sote-järjestöjen yleishyödyllisen hyvinvointia ja terveyden edistävän toiminnan kuvausten pohjana on käytetty ESKO-koordinaatiohankkeen Järjestötoiminnan luokittelu -julkaisua (2013): https://www.innokyla.fi/documents/194730/61470cd2-af55-4a39-b99e-b984d685c249 Maakunnallisena aineistona on hyödynnetty Tuija Braxin valtakunnallista selvitystä järjestöjen roolista ja sen pohjalta Varsinais-Suomen sote- ja maakuntavalmistelun järjestöjen intressityöryhmän tekemää järjestöjen tarkistuslistaa Alueellista hyvinvointikertomusta varten JärjestöSotehanke 113:n tekemää sote-järjestöjen hyte-toimintojen ja sen yhteistyökumppanien kyselyä. Kuvausluonnos on ollut 113:n kautta sote-järjestöjen kommenttikierroksella lokakuussa 2018, jonka jälkeen työryhmä on tehnyt muutoksia. 5.12. käsittely muutosorganisaation hyte- ja sote-valmistelijoiden kanssa.

KUVAUKSEN RAKENNE

Kuvio: Varsinais-Suomen sote-järjestöjen hyte-toiminta Punainen: Ensisijaisesti yhteistyössä maakunnan kanssa Keltainen: Ensisijaisesti yhteistyössä kuntien kanssa Oranssi: Yhteistyössä maakunnan ja kuntien kanssa Sininen: Yhdyspinnalla sote/makupalvelujen kanssa, vaatii selvitystä 12.12.11.

ESIMERKKI:

Vaatii paljon järjestöjen työpanosta ja sitoutumista Vaatii paljon järjestöjen työpanosta ja sitoutumista. Hyviä verkostoja, kompromisseja ja toisilta oppimista!

TYÖSKENTELYSSÄ OPITTUA: Yhteistyö ja luottamus lisää yhteistyötä ja luottamusta Työmäärä on valtava ja siihen tarvitaan kaikkia Tässä on vain voittajia Yhteistyössä saadaan paljon aikaa Päällekkäinen työ vähenee Toisilta oppii koko ajan Asioihin syventyminen saa aikaan oivalluksia Osaamista on maakunnassa vaikka kuinka. Jokaiselle löytyy roolinsa ja paikkansa! Lisätietoja: JärjestöSotehanke 113, Varsinais-Suomi https://vslj.fi/jarjestosotehanke-113/ Facebook ja Twitter: @sote113 Varsinais-Suomen sote- ja maakuntauudistus: https://kimpassa-allihopa.fi/ Facebook ja Twitter: @kimpassaallihopa

KIITOS. https://alueuudistus