Osallistava kerhotoiminta

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
AVARTTI – NUORET SEN TEKEVÄT THE INTERNATIONAL AWARD FOR YOUNG PEOPLE
Advertisements

Markus Söderlund Kanuuna-seminaari, Tampere Miksi ja miten nuorisojärjestöjen työtä kannattaa arvioida? #nuorisojärjestöt #laatu #arviointi #palaute.
Urheiluseuran tuotteistaminen: Esiselvitys Seinäjoen Seudun Urheilijat ry:lle Helena Ketola SeAMK.
Mannerheimin Lastensuojeluliitto Lapsi- ja perhetoiminta
PALVELUT PAKETTIIN – ASIAKKAAN HYVÄ
Kv-strategian jalkautus Vahvuutena kansainvälisyys Osa CIMO Lauri Tuomi Lauri Tuomi 2011.
Hyvinvoinnin puolesta
Nuorten ohjaajien palaveri Muuramen Yritys ry Jalkapallojaosto
Nuorisourheilun laatuseura Lähtökohtana jokaisesta mukaan tulevasta lapsesta huolehtiminen Sinetin seuralle myöntää lajiliitto Seura mukana valtakunnallisessa.
Palvelumuotoilulla monitoimijuutta
Hankkeessa mukana kaikki Kanta-Hämeen 11 kuntaa Forssan seutukunta (Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela, Ypäjä) Hattula, Hämeenlinna, Janakkala ja Riihimäen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Neuvoston suositukset epävirallisen ja arkioppimisen validoinnista -Suosituksen keskeinen sisältö -Toimeenpano -Toimeenpanoon.
Eviva-hanke Vertaistukea ja voimaa ryhmätoiminnoilla päivät Sanna Forsell Ikääntyvien ja iäkkäiden Hankekoordinaattori, Eviva-hanke Turun kaupunki,
Työpajojen tehtävä nuorten ohjaus- ja palveluverkoston kehittämisessä Lapin lääninhallitus
projektipäällikkö Anna Ollila1 Anna Ollila projektipäällikkö Seminaari : Aikataulu ja resurssit.
Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Jyväskylän alueyksikkö1 Kehittämisyksiköt : mitä pysyvä kehittämisrakenne.
Uudistuva kylä kaupungissa –hanke Uudistuva kylä kaupungissa –hankkeessa etsitään uusia ja konkreettisia tapoja lasten ja nuorten palveluiden kehittämiseen.
LÄHILIIKUNTA TUTUKSI – HANKE Kohderyhmä: Lapset ja nuoret, perheet Kohdealue: Kuopion kaupunki, lähiliikunta-alueet Taustakuvaus / Lähtökohdat Taustalla.
Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelma Miten valmistelu etenee, miltä näyttää? Markku Rimpelä Tilaajajohtaja Hämeenlinnan kaupunki LAPE –projekti- ja.
Nuorten näköistä toimintaa Espoossa KOPPI Kohti kuntouttavampia työelämäpalveluita –hanke Projektisuunnittelija Hilla-Maaria Sipilä Tampere.
Sote - palvelut toimiviksi asiakkaiden ja ammattilaisten yhteistyönä ”Pajassa työskentelevät tahot sitoutuvat tietyn kohteen kehittämiseen ja.
Nuorisotyö Oulussa kouluissa. Yhdessä tekemisen tavoite kehittää yhteistyötä ja tiedonkulkua perheen ja koulun kanssa kehittää ja monipuolistaa nuorisotyön.
Yhteisöllisyydellä elinvoimaa Kolmivuotinen hanke paikallisten yhdistysten, lasten ja nuorten hyväksi Oulun Seudun Leader ry | Pohjois-Pohjanmaan Liikunta.
Mikael Paahto, Jesaja Kärkkäinen, Miia Laine. - Suomen suurin nuorisojärjestö jäsentä - poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta toimintaa.
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
Järjestöt Satasotessa
Lapsen oikeudet toteutuvat arjessa
Kysymyksiä arviointiin ja kehittämiseen
TURUN LIIKKUVA KOULU -OHJELMA
Lämpimästi tervetuloa!
Jaana Joutsiluoma ja Minttu Ojanen
Hyvinvoinnin integroidut toimintamallit
Avoimen hallinnon toimintaohjelma Avoimuuden edistämisen käytäntöjä Imatran kaupungilla
Vaajakosken koulun Vanhempainyhdistys Sokkeli ry
Osahanke: Kokemusasiantuntijuus ja
LAPE Lasten ja perheiden palveluiden muutosohjelman tavoitteet ja toimeenpano Lasten- ja nuorisopsykiatrian koulutuskokonaisuus 31.8, 6.9, Seinäjoki.
Lapsi- ja perhepalvelut maaseudulla
Eveliina Karjalainen.
Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen
Osahanke: Kokemusasiantuntijuus ja
Hyvinvointikoulun toimintamalli
Följyssä-toiminnan prosessin kuvaaminen
Jaana Joutsiluoma ja Minttu Ojanen
OTE maakunnassa -Polut kuntoon -hanke
Lapsiperheiden elintapaohjaus Monialaista työtä –yhdessä tehden!
Sote-järjestöt ovat jykevä laiva IHMISET jäsentä vapaaehtoista vertaistukijaa ammattilaista työllistettyä YHDISTYKSET.
PoSoTe – työryhmän kokous
Lapsi-ystävällinen kunta
<Maakunnan nimi>
PUNK-hankkeen arviointi
LAPE LAPSI – JA PERHEPALVELUIDEN MUUTOSOHJELMAN KOKONAISUUS
HÄMEEN TE-TOIMISTON TYÖLLISYYSPOLIITTISELLA
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Muutosagentin terveiset Lape Uusimaa Ohry
Hyvinvointikoulua rakennetaan Oulussa kumppanuudella Arto Willman hyvinvointipäällikkö, sivistys- ja kulttuuripalvelut Oulun kaupunki.
Saatteeksi PP-pohjan käyttäjälle
Mallit työllistymiseen ja osallisuuteen -projekti
Matkailuohjelma – ohjausryhmä V2.0
Miten LAPE kohtaa lapset, nuoret ja perheet maaseudulla?
HYVINVOINTIKOULU Hyvinvointipäällikkö Arto Willman,
Lasten ja perheiden palvelut: tiedotettavat asiat
Oma Häme Lape: Koulutuskuntayhtymä Tavastian osahanke
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
RIVAKKA OTE! OTE-kärkihanke projekti 7: Polut hoitoon ja kuntoutukseen
LAPE-PÄHKINÄT vol Keino osallistua Pirkanmaan vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluiden kehittämistyöhön - Tekstidia Dian voi valita.
Yhteinen keittiö -hanke
Tulosten raportointi HALLITUKSEN KÄRKIHANKE OSATYÖKYKYISILLE TIE TYÖELÄMÄÄN (OTE) Projektin nimi ja numero SATAOSAA.
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tukeva toimintakulttuuri 20. 3
Perhekeskustoiminnan työpaja
Esityksen transkriptio:

Osallistava kerhotoiminta Kokeilun tulokset Osallistava kerhotoiminta Hämeenlinnan seutu Lape Oma Häme – Kanta-Hämeen lasten ja perhe-palveluiden muutosohjelma (LAPE)

Hankkeen perustiedot Nimi: Osallistava kerhotoiminta -kokeilu Kesto: 1.1.2017 – 31.12.2018 Kärkihanke: Lape Oma Häme – Kanta- Hämeen lasten ja perhepalveluiden muutosohjelma (LAPE) Laajuus: Hämeenlinnan seutu (Hämeenlinna, Hattula, Janakkala) Myönnetty rahoitus: 11.040 euroa

Ketkä osallistuivat hankkeeseen? Projektipäällikkö ja 13 ohjaajaa, ohjausryhmän muodosti yhdistyksen johtoryhmä Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistys on nuorisojärjestö, jonka toiminnan keskiössä ovat Hämeenlinnassa, Hattulassa ja Janakkalassa asuvat lapset ja nuoret. Yhdistyksellä on toimialueellaan laaja yhteistyö- ja sidosryhmäverkosto, jota hyödynnettiin kokeilussa. Esimerkiksi Etelä-Hämeen Martat – yhdistyksen kanssa toteutusyhteistyötä Lape- hankkeessa.

Kehittämiskohde ja tavoite Kehittämiskohde: Matalaan kynnyksen osallistavan kerhotoiminnan kehittäminen. Oma harrastus jokaiselle lapselle. Tavoite: Kokeilun avulla löytää parhaat lasten ja nuorten tarpeisiin vastaavat toiminnat, jotka tuottavat osallistujille iloa, hyötyä ja hyvinvointia.

Hankkeen maku-sote-yhteys Lape Oma Häme -muutosohjelmassa rahoitusosuudella mukana oleva sopimuskumppani (hankeosapuoli) Kokeilu liittyy toimintakulttuurin muutokseen ja perhekeskusverkostoissa tapahtuvaan käytänteiden kehittämiseen. Yhdistys on osallistunut Lape Oma Hämeen tiedotus- ja muihin yhteistilaisuuksiin

Osallistamisen tavat Hankkeen asiakkaita alakouluikäiset (6- 12-v) ja yläkouluikäiset (13-17-v) Toimintojen aiheet on suunniteltu pääsääntöisesti käyttäen lähtökohtana lasten mielenkiinnon kohteita. Osaan toiminnoista sysäys on tullut opettajien aloitteesta ”Nämä nuoret hyötyisivät nyt -- aiheisesta ja tyyppisestä toiminnasta” Lapset ja nuoret ovat osallistuneet toiminnassa ideointiin ja suunnitteluun, he ovat jatkokehitelleet toteutusta

Osallistamisen tavat Oman hyvinvoinnin aarrekartta

Osallistamisen tavat Junnu-klubissa kavereiden kanssa

Keskeiset tulokset Hankkeen aikana on kokeiltu 11 erilaista osallistavan kerhotoiminnan muotoa. Toiminta on tukenut lapsen ja nuoren hyvinvointia. Toteutuksessa on hyödynnetty kouluyhteistyötä. Toiminnassa on huomioitu paikalliset tarpeet ja olosuhteet sekä toteutettu lasten ja nuorten omia ideoita. Lapsen ja nuoren kehitysvaiheet huomioon ottavassa toiminnassa on opittu uusia taitoja ja valmiuksia itse tekemällä. Osallistumiseen on tarjottu uusia tapoja. Toimintaa on kokeiltu erityisryhmille (pienluokat, eri kulttuuritaustoista tulevat asiakkaat)

Määrittele tulosten merkitys ja hyöty a) asiakkaille: tuonut iloa, hyötyä ja lisännyt hyvinvointia b) henkilöstölle ja alan ammattilaisille: oikeiden toimintojen ja oikean kohderyhmän kohtaaminen c) päättäjille: ennaltaehkäisevä toiminta tuo siihen sijoitetut eurot moninkertaisena takaisin!

Tärkeimmät opit Osallistavalle kerhotoiminnalle on tarvetta Kerhovalikoima – pidä selkeänä ja riittävän suppeana. Palvelumuotoilu - tuotteista palvelut, tämä selkeyttää ja sujuvoittaa niiden tuottamista. Kouluyhteistyö - tavoita asiakkaat Markkinointi – muista kiteyttää! Mihin asiakaskohderyhmän tarpeeseen kyseinen toiminta vastaa? Minkä ongelman palvelu ratkaisee?

Entä seuraavaksi? Kokeilun 2-3 toimivinta kerhokokonaisuutta otetaan osaksi yhdistyksen tuottamia palveluita. Hankkeen tulokset jaetaan Suomen 4H-järjestössä 12/2018, jolloin ne tulevat kaikkien paikallisyhdistysten käyttöön (n 200 yhdistystä). Maku- ja sote-kytkennän jatkuvuus voidaan varmistaa omalla aktiivisuudella, pysymällä mukana ja selvillä valmisteluista. Tuloksia ja vaikuttavuutta arvioidaan 4H-järjestössä 11/2018 Visio: Vuonna 2020 Suomen 4H-yhdistyksissä osallistavaa kerhotoimintaa tuotetaan säännöllisesti