Asevelvollisuuden tulevaisuus Toiminnanjohtaja Janne Kosonen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vapaaehtoisen asepalveluksen toimivuustutkimusmalli
Advertisements

Asevelvollisuuden vaikutus nuorten miesten työuraan
Itä-Uudenmaan maakuntayksikkö
Asevelvollisuus kansantalouden näkökulmasta
(Viitekehys: Suomi, Kotka)
Vapaaehtoisten ääni esiin Ray-rahoitteisessa toiminnassa
Kainuun digitaalinen tulevaisuus Mikko Setälä
© Stuba Nikula, Kiinteistö Oy Kaapelitalo, , 5 HEHTAARIA KULTTUURIA 250 VUOKRALAISTA 16.
Asevelvollisuuden kustannukset Asevelvollisuusseminaari Helsinki
Seminaari Eurooppa-sali, Malminkatu 16, Helsinki
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
Elinkeinokalatalouden strategian ja toimintaohjelman valmistelu
Siviilipalveluksen kehittäminen kansalaispalvelu- näkökulmasta Dosentti (TaY), HT Pirjo Jukarainen.
Kai Flink Eduskuntavaaliehdokas
Tervetuloa! MTS:n puheenjohtaja Lauri Kaira. MTS toimii foorumina turvallisuuspoliittiselle ja maanpuolustus- keskustelulle.
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Suomen kansalaisuus Keskeisiä käsitteitä Kansalaisuuden saaminen
Yritysvastuu sosiaalialalla Perustietoa yritysvastuusta | Aino Närkki 1.
OECD:n Pisa 2006-tutkimuksen ensituloksia
Asevelvollisuus ja ihmisoikeudet , T. Hackman.
Puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Kansanedustaja Olli Nepponen Puolustusvoimia koskeva keskeinen lainsäädäntö Puolustusministeriön kuulemistilaisuus.
Demokratian ja oikeudenmukaisuuden edistäminen Suomessa
Tiimin hallinnan kultaiset säännöt Toimitaan demokraattisesti.
KANSALAISVAIKUTTAMINEN
Akira Elokuvalukupiiri Ohjaaja Katsuhiro Ōtomo. Japanissa teattereihin Sijoittuu tulevaisuuteen vuoteen 2019 atomipommin tuhoamaan.
TURVALLISUUS.
Miten koulutuksen järjestäjä varmistaa oppisopimuskoulutuksen edellytykset? OPPISOPIMUKSEN SYYSSEMINAARI Hannu Salminen Johtaja, opetusneuvos.
Globalisaatio – taloudelliset vaikutukset Suomeen I
ILOA AUTTAMISESTA 2015, 1 Punaisen Ristin periaatteet 50 vuotta Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liikkeen perusperiaatteiden historiaa.
Eveliina Okkonen & Johanna Hägg, LO-07
Kuulemistilaisuus Varapuhemies Seppo Kääriäinen.
Yliopistouudistus Rehtori Aino Sallinen
Turvallisuuspolitiikka:
Sininauhaliitto on kristillisten päihdejärjestöjen keskusliitto
Punaisen Ristin periaatteet 50 vuotta
Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunta MTS Tulevaisuuden Puolustusvoimat asevelvollisuudella vai ilman? Keskiviikkona Kansallismuseon auditorio.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Tasapainoisen kehityksen Suomi 2015 Valtioneuvoston.
Kriisiviestintä – SRAL – MPK -yhteistyö
Lastensuojelulaki 1§-4§ Julia Koskimies 3B PowerPoint-esitys sisältää:
Tietoa Tulevaisuuden tutkimuksen seurasta. Tulevaisuudentutkimus Tulevaisuudentutkimus on monitieteellinen tiedonala, jonka tarkoituksena on selvittää.
UUDET OPETUSSUUNNITELMAT – UUDENLAISIA TAITOJA
Sosiaalihuoltolaki.
KOLMASIKÄLÄISTEN ELÄMÄÄ POHJOISISSA KAUPUNGEISSA – Haastattelututkimuksen keskeisiä tuloksia 1.KOLMANNEN IÄN KOKEMINEN 2.ELÄMÄNKULKU 3.ASUINKAUPUNKI ELÄMISYMPÄRISTÖNÄ.
Ensimmäinen maailmansota KANSAINVÄLISET SUHTEET. I MAAILMANSODAN SYITÄ: Nationalismi Imperialismi Saksan yhdistyminen Kilpavarustelu Ranska halusi kostoa.
Kalastuksenvalvojan kelpoisuusvaatimukset ja hyväksymismenettely - keskeiset asiat Kalatalouden Keskusliitto.
Yksityisyys on lapsen(kin) perusoikeus Ke Yläneen Yhtenäiskoulu Eeva Valjakka Asiantuntijalakimies, OTT.
ME-hengen kehittäminen
38 Diplomatia ja puolustusvoimat maan turvana s
Saumat tulevaisuuteen -tapahtuma 2016 Toisen asteen koulutuksen mahdollisuuksia ja odotuksia Raija Meriläinen, opetusneuvos, KT Ammatillisen koulutuksen.
EU ja Suomen lähialueiden turvallisuus
Partion arvokeskustelu
Etsivä nuorisotyö Ohjaamoissa – seminaari Mikkeli 9. 2
Valviran ja sairaaloiden lääkintälaitehuollon yhteistyön kehittäminen
Tilastouudistus 2017.
Mekaaninen energia ja työ
SUOMEN SOTILASURHEILULIITON
KOSKI-palvelu ja TEM HE 72/2017: Opetushallitus ylläpitää opinto- ja tutkintotietojen luovutuspalvelua, jolla tässä laissa mainituissa rekistereissä ja.
1 Yksilö yhteiskunnassa s
Lähipalvelukilpailu Ilmoituslaatikkoverkosto tuo arjen mahdollisuudet esille uudella tavalla, sekä toimii kehittymisen myötä infrastruktuurina yksilön,
Partion arvokeskustelu
Uudet opetussuunnitelmat – oppiminen muutoksessa?
Marko Lindroos Luonnonvarataloustiede (Natural Resource Economics) YE4 / YLE5 / YET Marko Lindroos.
ELÄMÄNPUU RY TÄYTTÄ ELÄMÄNARVOA
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys Kuntaliitto
Uudistuva vammaispalvelulainsäädäntö
PÄHEE OTE HANKE Mediatiimin koulutus
Lakien kuulemistilaisuus
LIIKUNTA-ALIUPSEERIT ELI PUOLUSTUSVOIMIEN MÄÄRÄAIKAISET URHEILIJAT
UF Leo Kosonen.
Esityksen transkriptio:

Asevelvollisuuden tulevaisuus Toiminnanjohtaja Janne Kosonen 31.12.2018

Perusteita Suomen perustuslaki 127 § Maanpuolustusvelvollisuus Jokainen Suomen kansalainen on velvollinen osallistumaan isänmaan puolustukseen tai avustamaan sitä sen mukaan kuin laissa säädetään. Asevelvollisuuslaki 2 § Asevelvollisuus Jokainen miespuolinen Suomen kansalainen on asevelvollinen sen vuoden alusta, jona hän täyttää 18 vuotta, sen vuoden loppuun, jona hän täyttää 60 vuotta, jollei jäljempänä toisin säädetä. Laki puolustusvoimista 2 § Puolustusvoimien tehtävät Puolustusvoimien tehtävänä on: 1) Suomen sotilaallinen puolustaminen 2) muiden viranomaisten tukeminen 3) osallistuminen kansainväliseen sotilaalliseen kriisinhallintaan. 31.12.2018

Yleisen asevelvollisuuden hyödyt Kustannustehokas Demokraattinen, toimii myös puolustusvoimien ”vahtikoirana” Tasa-arvoinen sen suorittavien kesken Yhteiskunnallisen yhtenäisyyden edistäminen Puolustusvoimien saama asevelvollisten osaamispotentiaali Fyysisen kunnon ja toimintakyvyn ylläpito ja kehittäminen Yksilön saamat hyödyt, mm. Kuljettajakoulutus Lääkintäkoulutus Johtamiskoulutus Toimiminen alaisena, toimiminen johtajana Virka-apu muille viranomaisille 31.12.2018

Yleisen asevelvollisuuden tulevaisuus Yleisen asevelvollisuuden tulevaisuuteen vaikuttaa vähän mm. Muiden maiden puolustusratkaisut Mahdollinen liittoutuminen Yleisen asevelvollisuuden tulevaisuuteen vaikuttaa merkittävästi mm. Demograafinen kehitys Taloudelliset resurssit Kyky kehittää varusmiespalvelusta ja siviilipalvelusta sekä koko asevelvollisuusaikaa Kyky vastata nykyisen asevelvollisuuden tasa-arvohaasteisiin Kyky hyödyntää vapaaehtoisuutta maanpuolustuksessa Ratkaisevaa kuitenkin on Säilyykö Suomen puolustaminen puolustusvoimien ykköstehtävänä Tulevaisuuden uhkakuvat ja kuinka niihin vastataan 31.12.2018

Miksi yleinen asevelvollisuus? Yleinen asevelvollisuus ei ole ensisijaisesti tasa-arvo- tai yksilön perusoikeus kysymys, vaan kysymys on Suomen puolustamisesta. Yleinen asevelvollisuus on käytettävissä olevilla taloudellisilla resursseilla ainoa vaihtoehto, jos tarkoituksena on puolustaa koko Suomea. Vain yleisen asevelvollisuuden kautta voidaan kouluttaa ja varustaa tarpeeksi suuret sodan ajan joukot. 31.12.2018