Hanke-esittely Sanna Lento

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
JOINT ENTRE - YRITT Ä JYYDEN EDIST Ä MISHANKE Suomalais-saksalainen Double Degree (BBA) FH Hannover - SEAMK Liiketoiminta, Yritt ä jyys M. Arola 10/2008.
Advertisements

Pyhtään elinkeinostrategia SEURANTA Elinkeinotoimikunta
Innokylä 2.1 – Innovatiiviset julkiset hankinnat Innokylään
Yleiset kompetenssit (Generic competences) Osaamisen kuvaus (description of the competence) Oppimisen taidot (Learning competence) Tradenomi  osaa arvioida.
LTOL-JAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 Vuosikokous
Lapin sosiaalityön ja sosiaalialan opetus- ja tutkimuskeskus Sosiaalityön koulutuksen työelämälähtöisyys –hankkeen vastuuopettajien sekä tutkimus- ja opetuskeskuksien.
ITÄSUOMALAINEN YRITYSRAHOITUSSTRATEGIA Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Pohjois-Savon.
KÄYTTÄJÄKOKEMUKSEN HYÖDYNTÄMINEN NEUVONTAPALVELUIDEN UUDISTAMISESSA Asiakaslähtöinen kunta, Heli Rantanen,
KANSALLISKIRJASTO Finnan viestintä- ja markkinointisuunnitelma tiedottaja Heidi Mustajoki Finnan konsortioryhmän kokous
+ Ammatillisella koulutuksella on vientiä Toimintasuunnitelma ammatillisen toisen asteen koulutuksen viennille Hankkeen lopputilaisuus Mervi.
Mekatroniikan tutkimusverkoston kehittäminen Raumalla, METURA TTY Rauman yksiköt Esa Mäkinen 1.
NYKYTILAN KUVAUS Maaseudun kehittäminen
Golf55+ terveysliikuntahanke Toimintasuunnitelma
LARK5-hankkeen workshop Sari Mikkola
Yrittäjä, sinä ja työntekijäsi olette yrityksesi tärkein voimavara!
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Järjestöverkoston tapaaminen
Työelämäosaajana OKM.
Tuhat uutta työpaikkaa Pohjois-Karjalan Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu Pohjois-Karjalan ELY-keskus.
Lukemisesteiset lapset ja nuoret kirjaston asiakkaina
LARK 5 MERCURIAn osahanke
Millaisin mittarein vaikuttavuutta voidaan mitata?
Tervetuloa Innokylään
Mitä erityistä saat Innokylästä? Verkkopalvelu
Inspa yrittäjyyden uusi oppimisympäristö sataedussa
SOTE-tieto SOMEssa Jari Porrasmaa
IdeaPaja Easy Livin’ Challenge with.
AIKATAULU & VIESTINTÄ:
Elisa Oyj – Elisa Partinen / VI12DI
Ydinpalvelu: käytettävyyden parantaminen
Tulevaisuuden kansalaistoiminta – ekosysteemi ja uusi tapa toimia
Tervetuloa Innopajaan
EDELLYTYKSET AVOIMEN DATAN HYÖDYNTÄMISELLE LIIKETOIMINNASSA
Kuntoutuksen kuumat perunat
Avainresurssit ja kyvykkyydet
MISSION POSSIBLE |
Let’s Go Tavastia! Kanta-Hämeen matkailun kehittäminen
Maakuntahallituksen puheenjohtaja
Veget ja hiilet haltuun pk-ruokapalveluyrityksissä –hanke Kick off
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
HIEKKIKSEN YRITTÄJYYSKASVATUSHANKE
AJANKOHTAISTA ELY-KESKUKSESTA
Tehdään yhdessä entistä tiiviimpi, tasavertaisempi ja monitoimijaisempi Yhteinen Päijät-Häme
Hankeen tavoitteet ja toimenpiteet
Yrittäjyys- ja innovaatiotoiminta ammatillisessa koulutuksessa ja korkeakouluissa Johanna Kolhinen Juha Vettenniemi Anni Tuurnas Kansallinen koulutuksen.
Ekosysteemifoorumin ratkaisutyöpaja 15. 8
Kestävää kasvua ja työtä Mitä ohjelmasta rahoitetaan?
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
THL:n tuki kehittämishankkeille
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Palveleva ILO
Asukkaat paikalliskehittäjinä Kouvolassa –hanke Pohjois-Kymen Kasvu ry
KEIJO KEIJO
YHDESSÄ HYVÄ OTE Etelä-Karjala ja Kymenlaakso
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
MINÄ JA VASTUULLISET RUOKAVALINNAT
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
POTKA-verkoston arviointi - kyselyn tulokset
Keski-Suomen ELY-keskuksen ESR-haku
Valtuustoaloitteesta yhteiseen tahtotilaan
Pohjois-Pohjanmaan Digituen toimintamalli-pilotti
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Arvokas-aloitusseminaarin pienryhmät Jaana Joutsiluoma
Järjestökoulutuksen kehittäminen
Ohjaus ja yhteistyö -korin tilanne - JORY 7. 5
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
Viestintäsuunnitelma
Pasi Patrikainen Johtaja, Pohjois-Savon TE-toimisto
Innokylän hyödyntäminen STM:n toiminnassa Studia generalia: Innokylä - mikä, miksi, kenelle? Perjantaina klo Meritulli, Meritullinkatu 8,
OmaLahti –yhdistystapaaminen Monitoimitalo Onni Yhteisen työskentelyn tulokset.
Esityksen transkriptio:

Hanke-esittely Sanna Lento 19.11.2015 Lähiruoasta uutta liiketoimintaa – local street food Tapahtumaruoka -hanke Hanke-esittely Sanna Lento 19.11.2015

Hallinnointi ja kustannukset Päähallinnoija Hämeen ammattikorkeakoulu, toteutus yhdessä Lahden ammattikorkeakoulun kanssa Toiminta-alueena Päijät-Häme Hankeaika 1.1.–31.12.2015 + 3 kk jatkoaika Kokonaiskustannusarvio 81 600 € Rahoitus (EAKR)/Päijät-Hämeen liitto (75%) sekä HAMK/LAMK (25%) Hanke EAKR:n toimintalinjassa 2; uusimman tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen, erityistavoite 5.1.; yritysten innovaatiotoiminnan vahvistaminen Etunimi Sukunimi 22.9.2018

Hankeidean synty Street food –ilmiön kasvu -> tapahtumaruoasta uutta liiketoimintaa lähiruokayrittäjille? MM-kisat 2017; lähi-, luomu- ja villiruoan hyödyntämiseen kiinnostusta -> tietoa, hankekokemusta, kiinnostuneet yritykset, verkostoja valmiina olemassa -> yhteistoteutus HAMK+LAMK Etunimi Sukunimi 22.9.2018

Hankkeen päätavoitteet Tukea uuden lähiruokaliiketoiminnan syntymistä elintarvikealan pk-yrityksiin luomalla yritysyhteistyön toimintamallin tapahtumaruokailuun ja testaamalla sitä jossakin tapahtumassa Nostaa vastuullisesti tuotettu lähiruoka esille tapahtumissa kehittämällä kuluttajia kiinnostavia uusia paikallisia tuote- ja palveluideoita Edesauttaa päijäthämäläisiä lähiruokayrityksiä pääsemään mukaan erilaisiin tapahtumaruokailuihin Etunimi Sukunimi 22.9.2018

Toimenpiteitä ja tuloksia – Yritysyhteistyön toimintamalli TOIMENPIDE TULOS 4 yritystyöpajaa (maalis, huhti, touko, lokakuu) Päätettiin pilottitapahtuma, jossa tapahtumaruoan tuottamisen toimintamallia testataan Tehtiin toimintasuunnitelma ja markkinointiviestintäsuunnitelma Kehitettiin pilottitapahtuman ruokatuotteet Raportointi pilotista + kehittämisehdotukset Pilottitapahtumana Suuret oluet pienet panimot, 25.-27.6.2015 Lahden matkustajasatamassa Yhteisen toimintamallin ja ruokatuotteiden testaus Mediatiedote Asiakaskysely Etunimi Sukunimi 22.9.2018

Suuret Oluet – Pienet Panimot ”Lisää vaan lähiruokaa ihmisten syötäväksi” ”Tapahtumaan sopivaa ruokaa” ”Toiseksi paras festariruoka mitä olen maistanut” Asiakkaat haluavat tapahtumissa hyvää ja uudenlaista lähiruokaa (72 vastaajaa)

Toimenpiteitä ja tuloksia – Tapahtumaruokapalvelujen tuottamisen mahdollisuuksia lähiruokatoimijoille TOIMENPIDE TULOS Benchmarking (Falun, Helsinki Streat Food) Tapahtumanjärjestäjien roolilla/päätäntävallalla iso merkitys, havainnointia eri toimintatavoista Palvelukonseptien ideointia tapahtumaruokailuun Kolme toimintamalliehdotusta, opiskelijoiden ideoita asiakasprofiilin ja palvelukonseptin luomiseen sekä markkinointiviestintään Potentiaalisten tapahtumien haku Tapahtumalistaus alueen tapahtumista vuoteen 2019 asti Tapahtuman järjestäjien kysely Tapahtumajärjestäjien näkemykset lähiruoan käytöstä tapahtumissa, yhteistyökumppaneita Yritysten vastuullisuuskartoitukset ja viestintäsisällön kommentointi Ympäristövastuullisuusasiat ovat hyvin tiedossa ja kunnossa, viestintään panostaminen Etunimi Sukunimi 22.9.2018

Kysely päijäthämäläisille tapahtumajärjestäjille Kysely toteutettu Webropol – kyselynä syksyllä 2015 Vastaajia 11 kpl Vastaajat edustivat urheilu-, kulttuuri-, messu- ja liikuntatapahtumia

Onko lähiruokaa ollut tapahtumissa tarjolla? Etunimi Sukunimi 22.9.2018

Kiinnostaisiko yhteistyö lähiruokaa toimittajan yrittäjäverkoston kanssa, joka toimisi ruokapalvelun tuottajana.

Toimenpiteitä ja tuloksia – Tapahtumaruokailusta uutta liiketoimintaa lähiruokatoimijoille, lähiruoan tarjonta tapahtumissa lisääntyy TOIMENPIDE TULOS Yritystyöpajat 14.9. ja 3.11. Päätös veturiyrityksestä ja toimintatapa jatkossa tapahtumaruokailussa 24.11. markkinointitilaisuus Uuden liiketoiminnan esittely tapahtumajärjestäjille, tapahtumaruokatuotteiden esittelyä, yhteistyöverkostojen luomista, samalla hankkeen tulosten esittelyä Jatkoaika; Selvittää lähiruokatoimijoiden mukaan pääsyä isoihin tapahtumiin Lähiruoka tapahtumaruokana Salpausselän kisoissa 19.-21.2.2016 (Lahden hiihtolajien MM17-esikisat)/VIP-menuissa Etunimi Sukunimi 22.9.2018

Peijaiset Oy ja lähiruokayritykset; Läheltä lautaselle -konsepti Peijaiset Oy toimii Maaseuturavintola Hollolan Hirven tilausravintolan lisäksi nyt myös tapahtumaruokailun tuottajana He haluavat tuoda näkyviin ja tarjota lähialueen tapahtumissa paikallista päijäthämäläistä lähiruokaa yhdessä tuottajien kanssa Etunimi Sukunimi 22.9.2018

Kiitos! Sanna Lento Sanna.Lento@hamk.fi Puh. 040 509 6443 www.hamk.fi/tapahtumaruoka facebook.com/tapahtumaruoka Etunimi Sukunimi 22.9.2018