TE-toimiston yrityspalvelut

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Uraohjaus Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskuksessa
Advertisements

TYÖHÖNVALMENNUS Nina Erholtz Tampereen kaupunki
Jämsän työllisyyspalvelut
Uudistuvat TE -palvelut
Avustajatoiminnan Lapin aluetilaisuus
Perhesosiaalityö Kokkolassa
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2010.
Valtakunnallinen kumppanuusfoorumi Anu Laasanen
Työ- ja elinkeinohallinto kuntoutujan työllistymisen tukena
Perkuu Kainuun rakennetyöttömien kuntoutushanke s *Ohjelma:Manner Suomen ESR-ohjelma *Ohjelman osioItä-Suomen suuralueosio *Toimintalinja:2: työllistymisen.
TYÖ- JA ELINKEINOTOIMISTON TYÖNANTAJAPALVELUT
Seudullisten yrityspalvelujen kehittäminen SeutuYp –hankkeen ohjausryhmän kokous Tuija Groop Työ- ja elinkeinoministeriö.
Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Hankerahoituksen painopisteet Mihin hankerahoitusta saa? KAS ELY PP.
Työ- ja elinkeinoministeriö vammaisten työllisyyden edistäjänä
Nuorten palvelut Reimari 3
Satakunnan TE-toimisto
Työhönvalmentajan käyttö henkilöstön palkkaamisessa
NUORISOTAKUU SAK/Pirjo Väänänen.
Kuntapajaseminaari Kuntarajat ylittävä yhteistyö, case Jyväskylä – Muurame - Jämsä -Harri Halttunen, hankepäällikkö-
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2009.
OPPISOPIMUSKOULUTUS Ammatillisen koulutuksen järjestämismuoto Määräaikainen työsopimus Koulutuksesta yli puolet työpaikalla työtehtävien yhteydessä, täydennetään.
Työelämäosallisuuden lisääminen on YHTEINEN ASIA Asiantuntijaryhmän ehdotukset heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työelämäosallisuuden lisäämiseksi.
ProAgriaYrityspalvelut Menestyksen mahdollisuuksia ProAgrian palvelut ovat investointeja tulevaisuuteen.
Tekstiä tähän kohtaan ” Osaavana pidempään työelämässä”
1 AMMTILLISEN KOULUTUKSEN MERKITYS KUNNALLE
Tampereen työllistämistuki
Pääotsikko Lisää alaotsikko tähän Vantaan kaupunki Sosiaali- – ja terveyspalvelut VammaispalvelutTyöllistämispalvelut.
Työllisyyspoliittista avustusta saavat hankkeet
Yritysten tulevat aikuiskoulutustarpeet Ennakointikamari Liikenne- ja kuljetuspalveluala Timo Karkola johtaja, rehtori Ami-säätiö, Amiedu.
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUSTILANNE JA HAASTEET Itä-Suomen EAKR-ohjelman seurantakomitean kokous Neuvotteleva virkamies Aila Ryynänen.
Eurooppalainen työnvälityspalvelu EURES OHJAUS 2004-seminaari Jyväskylä, Rantasipi Laajavuori Miten liikkua eurooppalaisilla työmarkkinoilla?
Kestävää kasvua ja työtä
Tervetuloa! Iltapäivän ohjelmassa
Manner-Suomen ESR-ohjelma-asiakirjaesitys 2007 –
Kaakkois-Suomen TE- toimisto Työ-ja elinkeinopalvelut: Kotka, Hamina, Kouvola, Imatra, Lappeenranta.
Keuruun työllistämisen malli ja monialainen yhteistyö Keuruun Työkanava –hankkeen tuloksia.
Työ- ja elinkeinokeskus 1 Työ- ja elinkeinokeskukset (TE-keskukset) 15 kpl Suomessa Työ- ja elinkeinotoimistot (TE-toimistot) 200 toimipistettä Suomessa.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
Suomeen muuttaneiden alkuvaiheen ohjaus ja osaamisen kehittäminen ESR valtakunnallinen kehittämishanke (Toimintalinja 2; työllistymisen ja.
Timo Katajainen Tampere Kummiyritystoiminta Liedossa.
T E - PALVELU - UUDISTUS MAAHANMUUTTAJIEN OSALTA Bahar Mozaffari
TE-palvelu-uudistus Alueelliset Työpajapäivät Tampereella Kimmo Puolitaival Johtaja Varsinais-Suomen TE-toimisto Päiväys: TET.
VISIO Ohjaamojen tavoitteena on nuorten työllistymisen, koulutuksen ja osallisuuden edistäminen tarjoamalla tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluita. Ohjaamot.
Kuopion alueen työllisyyskokeilu
Rohkene - taustaa TE-toimiston aloitteesta valmisteltu palvelumalli  tarve palvelulle, joka kohdistuu vähän aikaa työttömänä olleisiin ja muihin aktiivisiin.
Osuustoiminnan kehittäjät - Coop Finland ry
OPPISOPIMUKSEN ALOITTAMINEN Verkostoyhteistyö koko prosessin ajan:
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Osuustoiminta koulujen yrittäjyyskasvatuksessa
Työllistämispalveluiden tarjonnasta monimuotoisen osaamisen kysyntään
Saana Rantsi
Palkkatuki Työllisyyspoliittista avustusta saaneiden hankkeiden ja välityömarkkinatoimijoiden ja sekä työkokoukset.
Satakunnan TE-toimisto
Nuorten työllisyys Esr -hankkeet ja jatkopolut Etelä-Savo MYR
MAAHANMUUTTAJIEN AMMATILLINEN KUNTOUTUS -TYÖPAJAN KOOSTE
TE-hallinnon ja työelämän yhteistyö nuorisotakuun toteuttamisessa
Kainuun ELY-keskus ja TE-toimisto

Opinnoista töihin: FOKUS – opinnoista tuetusti työllistymiseen
Hanketoimijoiden tapaaminen Eterassa
Palkkatuki ja starttiraha
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
OTE maakunnassa – Polut kuntoon
Psykososiaalista tukea tarvitsevat
Tilaisuus hanketoimijoille
KP OTE Opinnoista töihin
Asiakkaan suunnitelmat TYPPI-järjestelmässä
TYPPI-järjestelmän diat
Pasi Patrikainen Johtaja, Pohjois-Savon TE-toimisto
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Esityksen transkriptio:

TE-toimiston yrityspalvelut 22.9.2018 Työnantajapalvelut Segmentit Aloittavat Paikallisesti toimivat Kotimarkki- noilla Kansain- välisesti kasvavat Suuryritykset Yhteisöt Henkilöstön hankinta Henkilöstön kehittäminen Yritys- asiakkuus aktivoituu Henkilöstön vähentäminen Asiakkaan tarpeen kartoitus Yritystoiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen liittyvät palvelut Matti Sykkö Aloittavan yrityksen palvelut Yrityspalveluiden vahvistamisen periaatteita: 1.TE- toimistoilla on Elyjä laajempi ja kattavampi kontaktipinta yrityksiin ja Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) haluaa käyttää tätä verkostoa aktiivisesti yrityspalveluiden vahvistamiseen 2. Yritykset segmentoidaan 3. Päävastuu on työnvälitys ja yrityspalvelulinjalla mutta yrityslähtöisyys vahvistuu kaikilla toimintalinjoilla 3. Asiakkuus aktivoituu joko työnvälitystoimeksiannon yhteydessä tai yrityskäynnillä 4. Asiakkaan tarpeen kartoitus: -aiemmin vain työnvälitys -nyt liiketoiminnan kehittäminen, toimitilakysymykset, kansainvälistyminen ym. 5. ELY:n kanssa yhteistyö: tunnistaminen ja edelleenohjaus. 6. Vahvistaa TE –toimiston roolia seudullisissa yrityspalveluverkostoissa ja toiminta tuntosarvina yrityskentässä. Toimivan yrityksen palvelut Ohjaus TEM konsernin muiden toimijoiden ja seudullisten kumppaneiden palveluihin 1

Henkilöasiakkaan alkukartoitus 22.9.2018 Matti Sykkö Alkukartoitukseen tulevat: kaikki uudet työnhakijat Työnhakijat, joiden palvelutarvetta ei ole määritelty Asiakkaat, joiden tilanteessa on tapahtunut muutoksia edellisen asiakkuuden päättymisen jälkeen

palvelulinjat Työnvälitys- ja yrityspalvelut: Asiakkaalla edellytykset sijoittua suoraan avoimille työmarkkinoille. Pääasiallinen vastuu yritys- ja työnantaja-asiakkaiden palvelusta. Koordinointivastuu yritys- ja työnantajayhteistyöstä koko TE -toimiston osalta. Osaamisen kehittämisen palvelut: Asiakkaan työllistyminen edellyttää ammatillisen osaamisen lisäämistä ja/tai tukea tavoitteiden ja vaihtoehtojen selvittämisessä Tuetun työllistämisen palvelut: Tarvitsee keskimääräistä enemmän yksilöllistä tukea ja /tai moniammatillista palvelua avoimille työmarkkinoille työllistyäkseen.

Palvelulinja 1: Työnvälitys- ja yrityspalvelut 22.9.2018 Matti Sykkö

OSAAMISEN KEHITTÄMISPALVELUT (palvelulinja 2) Asiakas tarvitsee osaamisen kehittämistä työmarkkinoille työllistyäkseen Asiakkaina mm. nuoret, jotka työllistyäkseen tarvitsevat koulutusta, harjoittelua, valmennusta, palkkatukea ja oppisopimusta Valtaosa asiakkaista aktiivisen työnhaun piirissä ja heille tehdään työtarjouksia. Ei kuitenkaan kesken arviointiprosessia (kokeilu, selvitys) Oma vastuuvirkailija seuraa asiakkaan prosessin etenemistä työllistämissuunnitelmassa sovitulla tavalla hyödyntäen kaikkia kanavia (puhelin, sähköposti ja kasvokkain) Yritysyhteistyö: valmistuneiden markkinointi ja palkkatuella työllistämisen tukeminen

Palvelulinja 2: Osaamisen kehittämisen palvelut 22.9.2018 Matti Sykkö

TUETUN TYÖLLISTYMISEN PALVELUT (palvelulinja 3) Palvelulinjan tavoitteena on: edistää niiden asiakkaiden sijoittumista työmarkkinoille, jotka tarvitsevat keskimääräistä enemmin yksilöllistä tukea ja/ tai moniammatillista palvelua Työvoiman Palvelukeskus TYP kuuluu tähän palvelulinjaan Asiakkaan työllistymisen polkua tarkastellaan neljän päävaiheen kautta: kuntoutumisvaihe suunnan ja tavoitteiden selkeyttäminen osaamisen hankkiminen työllistyminen ja sen tueksi tarvittavat palvelut

Palvelulinja 3: Tuetun työllistämisen palvelut 22.9.2018 Matti Sykkö

Osaavan työvoiman saatavuuden turvaaminen 22.9.2018 Matti Sykkö

Osaavan työvoiman saatavuuden turvaaminen 22.9.2018 Matti Sykkö

Osaavan työvoiman saatavuuden turvaaminen 22.9.2018 Matti Sykkö

22.9.2018 Matti Sykkö

Yhteisiä haasteita 22.9.2018 Yhteiskuntatakuun aikajänne on lyhyt – nopea reagointi ja tiedon siirto oppilaitoksista TE – toimistoon Työelämälähtöinen, osuva ammatillinen koulutus ja työmarkkinoiden dynamiikan hyödyntäminen Syrjäytymisen ehkäisy – kaikkien työpanosta tarvitaan Suhdannevaihtelut iskevät nuoriin, miten autetaan nuoria matalasuhdanteen yli? Matti Sykkö