Pietarsaari ( Jeppis ).

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kiviniityn koulun historiaa
Advertisements

Delfoi.
Kotiseutumme luontoa.
Pinta-ala raja-arvona
Heinjoen ampuma- ja moottoriratakeskus
 Kaupunki Kaupunki  Varikko Varikko  Iso palatsi Iso palatsi.
DATERO Kaksikielinen Kaksikielinen erityisryhmien tietotekniikkakeskus.
Saksa Tekijät: Joel ja Juho.
MAAPALLO HALTUUN.
Jalkapalloa ja Koulutusta Pietarsaaressa  Vuonna 1995 perustettu ”jalkapallolinja” on tarkoitettu lukioissa ja kauppaopistossa opiskeleville tytöille.
Yhteishaku/AMMATILLINEN KOULUTUS
LIETTUA LIETUVA.
Sanaristikko 1 (historia) 1. Hiippakuntansa johtaja
MATKAESITTELYSSÄ TÄNÄÄN
ÖSTERSUNDOM – UUSI KAUPUNKI ASUKKAALLE
Perusopetuksen ryhmäkoko
Suomen kartta.
Suomalainen mount everestillä
Hollola Hallinnollisesti Hollola kuuluu Lahden kaupunkiseutuun ja Lahden seutukuntaan. Hollolan naapurikunnat ovat pohjoisessa Asikkala (38 km), idässä.
KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD KOKKOLA - ILALA Pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelma.
Etelä-Korea Korea, on valtio Aasiassa.
Kiina.
Kun ekaluokkalaiset ovat opiskelleet kuukauden lukiossa, tavan mukaan heidät vihitään lukiolaisiksi. Tänä päivänä heistä virallisesti tulee lukion oppilaita.
1. syyskuuta Tietojen päivä ensimmäinen koulupäivä
Pendelöinti Pendelöinti eli asuinkunnan ulkopuolella työssäkäynti on yleistynyt lähes koko Suomessa 1980-luvun lopulta lähtien. Pendelöivien osuus on kasvanut.
Malta.
Turun linna.
UNESCOn maailmanperintö
Keski-Pohjanmaa vuonna seminaari Alueellisen ennakointiraportin esittelyä Ilkka Rintala.
Lämpövyöhykkeet ja ilmasto
Monikielinen ja moniarvoinen Suomi. Laajat ja tiiviit kontaktit muihin kulttuureihin ennen nyt  jo vanhastaan Suomessa on ollut monia kieli- ja kulttuuriryhmiä.
Haiti Haiti on n. 9 miljoonan asukkaan valtio, joka sijaitsee Karibianmerellä. Se on Hispanolian saaren länsiosissa ja maa muodostuu pääosin kahdesta vuoristoisesta.
Финляндия Suomi - Республика. Tasavalta. - Республика. Tasavalta. - День независимости 6 декабря. - День независимости 6 декабря. (получила независимость.
Moi Anastasija Viktorovna! Minä olen Muumipeikko. Minä asun Suomessa Muumilaaksossa* Muumimaman ja Muumipapan kanssa. Me asumme Muumitalossa. Muumilaakso*
SUOMI Suomi on tasavalta Pohjois-Euroopassa. Se rajoittuu lännessä Ruotsiin, pohjoisessa Norjaan ja idässä Venäjään. Pinta-alaltaan Suomi on Euroopan maista.
Opintomatka Suomeen lokakuuta Opintomatkaryhmä Mukana opintomatkalla olivat: Jonas Engelbrektsson (Sektor Vård och Omsorg, vanhustenhuollon.
Vaihto-opiskelua Tanskan Aarhusissa Jenny Rosberg.
MANILAN SLUMMI.
Kairo. Maantiede ja ilmasto Egyptin pääkaupunki Sijaitsee pohjois-Egyptissä Niilin rannalla 30°3’N, 31°14’E Aikavyöhyke UTC+2 Kuudenneksitoista suurin.
Rio de Janeiro. Yleistä  Väkiluku: kaupungissa n.6 milj ja metropolialueella.12 milj.  Rio de Janeiro osavaltion pääkaupunki  Pinta-ala: 1260 km².
Helsinki on Suomen suurin kaupunki asukasluvultaan. Siellä on noin asukasta! Helsinki on merellinen nähtävyys itsessään. Helsingin hienoja nähtävyyksiä.
Suomalaisten elämänmeno 1950-luvulla luku ylipäätään 1950-luku oli hyvä vuosikymmen Välit Neuvostoliittoon oli lämpimät Vuosi 1952 oli suomalaisten.
Vieraat kielet Opetussuunnitelmassa Kieltenopetus Pöljän koululla Englantia opettaa Juhamatti Kalima, ruotsia Sari Korhonen. Saksan hoitavat etäopetuksena.
Itä-Eurooppa. Alueen valtiot Itä-Eurooppa on iso Euroopan alue, johonka kuuluu Venäjä, Liettua, Viro, Latvia, Valko-Venäjä ja Ukraina. Mutta Itä-Euroopan.
Keskusta Saija ja Julia. Yleistä ”Suomi kuntoon!” Keskustapuolue perustettiin vuonna 1906 Maalaispuolueen nimellä – Vuonna 1965 puolueen nimi muuttui.
NORJA TIETOJA NORJASTA  Norjassa on paljon vuoria ja meriä.  Norjassa sataa paljon vettä.  Norjalaiset ovat hyviä talviurheilu lajeissa, koska siellä.
Sanatyypit ja sijamuodot.
HISTORIAN KOTISEUTUPROJEKTI
Helsingin perustaminen
I Valtakunnalliset kalastuksenvalvojien koulutuspäivät
Pohjoismaiset raskaudenkeskeytykset 2015
Venäjä.
20. Kristinusko Aasiassa ja Afrikassa
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa
Pääkaupunki-seutu Eetu ja Ella.
Oulu Suomen kaupunki, Pohjois-Pohjanmaan maakuntakeskus
17. Kristinusko leviää lähetystyön ja siirtolaisuuden mukana
Offshore-tuulipuistot ja niiden verkkoonliitäntä
Suomen kaupunkien kehitys
Mikä ihmeen pecha kucha?
KERROSTALOTONTTEJA, LAHTI
VIRO.
Kiina Kiina on myös toisiksi varakkain maa.
Oulu.
Uruguay - rauhallinen hyvinvointivaltio
Paanajärven kansallispuisto
ABORIGINAALIT JA SIIRTOLAISET
Klikachev Denis 7.luokka koulu 17
Ulkomaalaiset Lapissa
Provesta Oy Messi Provesta luottamuksellinen
Esityksen transkriptio:

Pietarsaari ( Jeppis )

Kokonaispinta-ala 396,35 km² Pietarsaari (ruots. Jakobstad) sijaitsee Pohjanmaan rannikolla. Kaupungin pinta-ala on n. 396,35 km2, josta suurin osa on vesialueita. Kaupungissa asuu 19 437 ihmistä. Pietarsaaren naapurikunnat ovat Luoto, Pedersören kunta ja Uusikaarlepyy, lähellä sijaitsee myös Kokkola. Kaupunki on kaksikielinen: 56 prosenttia asukkaista puhuu ruotsia ja 38 prosenttia suomea. Kokonaispinta-ala 396,35 km² Maa 88,45km²   Sisävesi 3,43 km² Meri 304,47km² 2014 äidinkieli suomenkielisiä 36,90 % ruotsinkielisiä 56,00 % muut 7,10 %

NäHTÄVYYKSIÄ web.pietarsaari.fi Koulupuisto (aka. KP) on kaupungin keskustassa lukion vieressä sijaitseva lähes tuhat eri kasvilajia sisältävä puisto. Sen alkuperäisenä tarkoituksena oli kasvitieteen harrastuksen tukeminen mm. kaupungin kouluissa. Nykypäivänä mm. nuorison yleinen käsitys koulupuiston tarkoituksesta on muuttunut.  Pedersören keskiaikainen kivikirkko on rakennettu 1300- tai 1400-luvulla ja uusittu vuosina 1787–1795. Pietarsaaren kesätapahtuma on nimeltään Jaakon päivät. Päivät ovat heinäkuussa Jaakon nimipäivän aikoihin ja kestävät noin viikon. Juhlaan osallistuu joka vuosi paljon väkeä. ©Erik Kråkström http://allevents.in/

HISTORIA  1930-luku www.markkina.net Ajanlaskumme alussa oli koko nykyisen Pietarsaaren alue veden peittämä. Vasta toisen vuosituhannen alussa alkoi osia tästä alueesta pistää esiin merenpinnan alta. Ensimmäiset Pietarsaaren alueen kohdat, jotka kohosivat merenpinnan yläpuolelle, ovat Myllymäellä, Jakobstads gymnasiumin paikkeilla ja Kirkkorannalla Käräjätalonkadulla. Pietarsaaren alue liittyi mantereeseen vasta 1500-luvulla. Koko nykyinen Pohjanmaa oli 1200-luvulla jaettu hallinnollisesti kahteen alueeseen, Mustasaareen ja Pedersöreen, Pedersören nimi mainitaan ensimmäisen kerran asiakirjoissa vuonna 1348. 2016 http://yle.fi/