Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Paanajärven kansallispuisto

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Paanajärven kansallispuisto"— Esityksen transkriptio:

1 Paanajärven kansallispuisto
Davydova Alena 9. luokka Koulu №17 Petroskoi

2 Lähde mukaan kuvaamaan, retkeilemään, kalastamaan tai vain nauttimaan Karjalan upeimmasta luonnosta omaan tahtiisi. Koe Pohjolan hienoimpia luontokohteita, kuten Kivakkakoski, Kivakkatunturi sekä vuonojärvi Paanajärvi  ja sen tunnetut nähtävyydet Mäntykoski ja Ruskeakallio. 

3 Kansallispuisto ja luonnonsuojelualue perustettiin vuonna 1992 ja sen laajuus on noin  hehtaaria! Osa alueesta on avattu vain tutkijoita varten, mutta upeimmille paikoille johtavat hyvät polut ja pitkospuut.

4 Paanajärven Kansallispuisto tarjoaa henkeäsalpaavia maisemia
Paanajärven Kansallispuisto tarjoaa henkeäsalpaavia maisemia. Paikoin jopa 128 metriä syvä Paanaajärvi sijaitsee korkeiden vaarojen syleilyssä. Jo 1800-luvun lopussa maalaukselliset maisemat houkuttelivat matkailijoita alueelle joka ennen sotia kuului Suomen puolelle.

5 Sijainti Paanajärven kansallispuisto on kansallispuisto Karjalan tasavallan luoteisosassa, Louhen piirissä Suomen rajan pinnassa. Puisto sijaitsee Suomelle ennen sotia kuuluneella Sallan-Kuusamon alueella, ja sen alueella sijaitsi aiemmin Paanajärven kylä.

6 Paanajärven kansallispuistossa on lähes koskematon luonto
Paanajärven kansallispuistossa on lähes koskematon luonto. Eläimistö ja kasvisto on runsasta ja maisemat ovat erinomaiset. Kansallispuisto perustettiin vuonna  Sen pinta-ala  on neliökilometriä.

7 Puiston "helmenä" on Paanajärvi, joka on 24 km pitkä, 1,5 km leveä ja 128 m syvä. Puiston joissa on paljon koskia ja melkoisia vesiputouksia. Vesistöissä on paljon arvokalaa.

8 Paanajärven kylä Paanajärven kylä on Vienan Karjalan vanhimpia. Se on jo esihistoriallinen asuinpaikka. J.W.Juvelius on vuonna 1886 tuonut sieltä löydettyjä kivikautisia esineitä Suomen kansallismuseon kokoelmiin (kaksi oikokirvestä, kehdonanturan muotoinen taltta ja tasataltta)

9 Hän löysi kylän läheltä Korvenmaalta myös Lapinraunioita ja Valkehisen - josta käytetään nykyisin myös nimeä Valkeakoski - alta muinaisen kalapirtin kiukaan.

10 Pronssi- ja rautakaudelta ei ole varmoja löytöjä, mutta eräiden historiallisten lähteiden mukaan jo 9. vuosisadalla Vienanmeren rannikkoalue olisi ollut karjalaisten hallussa. Sitä ennen seutua asuttivat lappalaiset.

11 Vuonna 1879 Paanajärvessä oli Ervastin mukaan 64 taloa
Vuonna 1879 Paanajärvessä oli Ervastin mukaan 64 taloa. Vuoden 1905 virallisen väestöluettelon mukaan kylässä oli 73 taloa ja 427 asukasta. Vielä tuolloin Paanajärven pitäjään kuului sen lisäksi 8 muuta kylää. Pitäjän yhteinen asukasluku oli 1029.

12 Kiitos huomiosta!

13 Lähteet: http://www.juminkeko.fi/viena/paanajarvi.html


Lataa ppt "Paanajärven kansallispuisto"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google