Huumeet.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TERVEYSNEUVONTAPÄIVÄT 2011 HUUMEKULTTUURIN MUUTOS POLIISIN NÄKÖKULMASTA Mika Raatikainen Rikoskomisario Huumerikosyksikkö Helsingin poliisilaitos.
Advertisements

Ongelmajätteet ja niiden käsittely
Alkoholi ja huumeet.
Mitä nuuska sisältää? Ruotsalainen kostea nuuska sisältää noin kemiallista ainetta, kuten * Nikotiinia 0,5–1,0% * Syöpävaarallisia aineita, esim.
Kemikaalit ja työturvallisuus
KEMIKAALEIHIN LIITTYVÄ TYÖTURVALLISUUS
Työskentely kuumassa KESÄKUU. Helle kuormittaa elimistöä erityisesti fyysisessä työssä Elimistö kuivuu, jos hikoilussa mene- tettyä nestettä ei korvata.
Syöpätaudit. Yleistä syöpätaudeista  VUOSITTAIN UUSIA TAPAUKSIA YLI  N KUOLEE VUOSITTAIN SYÖPÄÄN  Suomen syöpärekisterin syöpätilastot.
TOSITIETOA Kannabis. Yleistä kannabiksesta Hamppukasvista valmistettava päihde- ja lääkeaine Sisältää kymmeniä kannabinoideja Tetrahydrokannabinoli eli.
Turvallisuustekniikan neuvottelukunta (TENK), Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ja Kemianteollisuus ry Kirsi Levä I Turvallisuusosaamisen kehittäminen.
TOSITIETOA Tupakka. TOSITIETOA Yleistä tupakasta Tupakan savu sisältää yli 4000 kemikaalia Nikotiinin lisäksi tupakka sisältää mm. arsenikkia, kadmiumia,
Alkoholism i. Alkoholismi yleisesti Krooninen sairaus, jossa sairastunut kokee pakonomaista tarvetta juoda alkoholia. Ilmenee usein kohonneena toleranssina.
By: Jarno ja Arttu (On n00b)
Väittämiä PÄIHDEHUOLTO/SANNA KUUSSAARI On jokaisen oma asia käyttääkö päihteitä vai ei  Perheen hyvinvointi  Alkoholin liikakäyttö on työikäisten.
UNIHÄIRIÖT. Yleistä Kun uneen liittyvät vaikeudet kestävät viikkoja tai kuukausia, voidaan puhua unihäiriöistä Syynä voi olla esim. huolet, ahdistus ja.
FYKE6 Arkista kemiaa. 9. Kemiaa keittiössä Hiiva Hiiva sieni, pilkkoo taikinan sokerin hiilidioksidiksi ja vedeksi, kohottaa taikinan sieni, pilkkoo taikinan.
Tupakointi BELIEVE ME, SMOKING MAY KILL YOU…. Mitä on tupakka? >Tupakkaa valmistetaan tupakkakasvin lehdistä >Tupakkaa käytetään polttamalla, nuuskaamalla,
Adoption Adoptio. 1.Kun kuulet sanan adoptio, mitä tulee ensimmäiseksi mieleen 2. Mitä kokemuksia sinulla on ollut adoptiosta, henkilökoht, suvussa,
Alkoholi, huumeet, liuottimet. Hermostoa lamaannuttava aine Vaikutus eri osiin eri aikana Aivokuori, kontrolli, moraali, nousuhumala Pikkuaivot, liikkeet.
 Huippu-urheilu -Valvotaan dopingtestein - Käytetään usein asiantuntijoiden ohjeistamana  Harrastajakäyttö - Dopingaineiden käyttöä ei valvota - Suomessa.
13 Mielenterveyden häiriöt ulottuvat lievistä vaikeisiin Ydinsisältö.
Kertaus 1) Mitä sana huume tarkoittaa? 2) Miten keskushermostoa lamaannuttavat aineet eroavat keskushermostoa piristävistä aineista? 3) Miksi kannabiksen.
H UUMEET Hurtig Päihdeilmiö. Joka laittomasti valmistaa tai yrittää valmistaa huumausainetta tai viljelee oopiumiunikkoa, kokapensasta tai hamppua.
Hanna, Ada ja Siiri M.  Fyysinen riippuvuus on tyypillinen ihmisille, jotka käyttävät lääkkeitä ja päihteitä.  Käyttäjän elimistö on tottunut aineeseen,
ALKIONKEHITYS Ravinnonsaanti: Kudosten ja elinten synty:
Suhdannevaihtelut.
Keskustele kaverin kanssa:
LIIKUNTAVAMMAISUUS.
Lääkeaine Kemia.
KAPPALE 24 ALKOHOLISTA ASIALLISESTI
Luokkatunnit Toimintakulttuuri 4.2..
Keskustelua kannabiksesta
KOMMENTTI TEEMAAN PAKKO JA RANGAISTUKSET
Maailmankatsomus, valinnat ja vastuu
Opettajaopinnot kahdessa aineessa
Itsetuhoinen prosessi
SYÖMISHÄIRIÖ Janne, juho, pate ja nico.
Ulkoiset tapahtuma/sisäinen uhka
Tupakan uho ja tuho Ada,Antero,Jenni L..
Tupakan uho ja tuho    .
Tupakka tuhoaa ja tappaa
TE1 Terveyden perusteet
Päihdyttäviä paineita
Päihteet Minna, elias ja kalle.
LuK-tutkielma ja –projekti Soveltava kemia ”Biojalostuksen analytiikkaa” Jarmo Louhelainen
Keisari kannustaa uudistuksiin
Huumeet.
Päihdyttäviä aineita (kpl 22)
Rintasyöpä.
Päihdyttäviä aineita.
Aivojen mielihyvärata ja päihteiden vaikutus mielihyvärataan
Tupakointi vahingoittaa sinua ja lähimmäisiäsi
Terveystiedon ainereaali
Filosofian alat TEOREETTINEN FILOSOFIA
Huumeet: pelottava terveysvaara
Finský intensivní Titta Hänninen.
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
Alkoholista asiallista kpl.24
Psyykkinen terveys.
Tyynenmeren jätelautta
Oppiainerajat ylittävä tehtävä
Elintavat, terveyskäyttäytyminen
Alkoholi JUOMINEN Liiallisen juomisen jälkiseuraus on krapula, joka on psyykkisesti ja fyysisesti pahaa oloa. Pahimmissa tapauksessa juominen voi johtaa.
Vaaka ja vipuvarsi.
Käyttöturvatiedotteet
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
PDPP-työpaja Mitä tehdään?.
LASTEN EKG -AIHEITA TUTKIMUKSELLE
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Tor –selain (logoja) Pikaviestisovelluksia Signal Wicker
Esityksen transkriptio:

Huumeet

Avainsanat Imppaaminen-Teknisten liuottimien sisään hengittämistä ja haistelua kutsutaan imppamiiseksi. Huumeet-Kemiallisia aineita jotka vaikuttavat keskushermostoon lamauttavasti tai kiihottavasti. Huumeriippuvaisuus-Huumeidenkäyttäjä joka ei yleensä itse pysty katkaisemaan huume kierrettään

Huumeet-pelottava terveys vaara Huumeiden vaaralliset seuraukset. -Huumeet aiheuttavat maailmassa köyhyyttä kärsimysta ja kuolemia. -Huumeisiin voi tulla riippuvaiseksi jo ensimmäisellä kerralla. -Huumeet voivat aiheuttaa vahinkoja aivoihin ja keskushermostoon. -Huumeriippuvainen ei yleensä pysty itse katkaista kiertoaan vaan tarvitsee ulkopuolisten apua.

Huumeet-Kemiallisia aineita jotka vaikuttavat keskushermostoon lamauttavasti tai kiihottavasti -Huumausaineita ovat mm. -Kannabis tuotteet -LSD -kokaiini -heroiini -oopiumi -ekstaasi -lakka -gamma -speed -kristalli amfetamiini

Huumeiden käyttötavat Huumeita voidaan polttaa, piikittää, impata, sniffata ja syödä

Imppaaminen-Teknisten liuottimien sisään hengittämistä ja haistelua kutsutaan imppaamiseksi. -Imppaamiseen käytettyjä esineitä ovat esim. Liima, lakat, ohenteet, puhdistusaineet, tinneri, butaani kaasu ja bensiini tuotteet. -Immpaajat saavat yleensä sydämen rytmi häiriöitä ja ovat myös äkki kuoleman vaarassa. -Imppaus humalassa ei hallitse tekojaan ja käyttäytimästä on vaikea arvioimaan. -Immppaamis krapula voi kestää tunteja ja jopa päiviä. -Imppaamisen haittoja ovat painon lasku, Silmiin suuhun ja nenään tulevia haavoja, On myös riski saada sydän munuais ja maksa vaurioita.

Kysymykset Mitä ovat huumeet ja miten ne vaikuttavat? Mikä on imppaaminen