Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vapaaehtoistoiminnan ytimessä!
Advertisements

Vapaaehtoiset keikka-auttajat apuna arjessa. Missiomme on: Etsiä, löytää ja auttaa unohdettuja kaupunkilaisia sekä haastaa kaikki lähimmäisyyteen ja yhteiskuntavastuuseen.
VAPAAEHTOISTEN VOIMAVARAPÄIVÄ
Vapaaehtoistoiminnan määritelmä Yksittäisten ihmisten ja yhteisöjen hyväksi tehty toiminta, josta ei saa rahallista korvausta, joka tehdään ilman.
Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä Tulijan tukena pikakoulutus.
VAPAAEHTOISTOIMINTA PALLIATIIVISESSA SAATTOHOIDOSSA – TUKIMATERIAALI HOITO- JA HOIVAYKSIKÖILLE Silta toiselle rannalle -hanke Tiina Hämäläinen & työryhmä.
Koti ja perhe voimavarana Hurtig Vanhemmuuden roolit Vanhemmuuteen kuuluu monia rooleja: 1. Rakkauden antaminen 2. Huoltaja 3. Rajojen asettaja.
OLETKO KIINNOSTUNUT VAIKUTTAMISESTA? HALUATKO EDISTÄÄ OPPILAIDEN ASIOITA KOULUSSA? TAHDOTKO TEHDÄ YHTEISTYÖTÄ ERI TAHOJEN KANSSA? NYT SIIHEN ON MAHDOLLISUUS:
TIPTOP – Lessons learnt Sisältö Tiptop-projektissa opittua, osallistujien terveiset seuraaville projekteille. Mitä tässä projektissa onnistui.
CTIF Working Group, Voluntary Fire Service 3rd meeting
Yleiset kompetenssit (Generic competences) Osaamisen kuvaus (description of the competence) Oppimisen taidot (Learning competence) Tradenomi  osaa arvioida.
Pienten järjestöjen viestit - Kyselyn tulokset Pienten järjestöjen tapaaminen Anne Ilvonen, OK-opintokeskus & Riitta Kittilä, SOSTE.
Autismi- ja Aspergerliitto ry Autismi- ja Aspergerliitto ry edistää ja valvoo autismin kirjon henkilöiden ja heidän perheidensä yleisiä yhteiskunnallisia.
Kesätyöt Tehtäviä. Luokkagallup Kuinka moni on ollut kesätöissä? Kuinka moni on ollut useammassa kuin yhdessä kesätyössä? Kuinka moni on hakenut kesätöihin?
Raitanen Anitta Miten vapaaehtoistoiminnalle voidaan luoda edellytyksiä? Varautumisseminaari 2015 (SPEK) Järjestöt ja kokonaisturvallisuus Kommenttipuheenvuoro.
Vapaaehtoisuus, vertaisuus ja kokemusasiantuntijuus – järjestöjen voimavara? Järjestötyöpaja I, Jouni Puumalainen ja Päivi Rissanen, MTKL 2015Puumalainen,
Nuorisotakuu nuorisotoimen näkökulmasta Nuorisotoimen ylitarkastaja Kirsi-Marja Stewart, Opetus- ja kulttuuritoimi.
Seuratuomaritoiminta – uusi mahdollisuus Suomen Jääkiekkoliitto1.
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Kodin ja koulun yhteistyö Lähde (diat 1-5): Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön, Opetushallitus ja Suomen Vanhempainliitto Ensisijainen ja kokonaisvaltainen.
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Varhaiskasvatuksen liikuntasuositukset
Työpaikalla järjestettävän koulutuksen, ammattiosaa-misen näyttöjen ja tutkintotilaisuuksien suunnittelu Tavoitteena on, että työpaikkaohjaaja Tuntee tutkintorakenteen.
ASIAKAS SUUNNITTELUN KESKIPISTEENÄ VERKOSTOISTA VOIMAA MAAHANMUUTTAJAÄITIEN S 2-OPETUKSEEN Sosiaalialan asiantuntijapäivät Anita Nikkanen,
Tervetuloa Innokylään
Mitä erityistä saat Innokylästä? Verkkopalvelu
Sivisverkon digitaaliset osaamismerkit
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
Työhyvinvointia järjestötyöpaikoille
Opetus- ja kulttuuriministeriö Lukiouudistuksen maakuntakiertue
Ylpeästi amis, tavoitteena varma työpaikka –
Autismi- ja Aspergerliitto ry
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2018
Pohjois-Karjalan vapaaehtoistoiminnan verkosto
Mitä vapaaehtoistoiminta on. Millainen vapaaehtoinen sinussa asuu
ARK-E Arkkitehtuurin teorian erikoistyö: suunnittelijaksi kasvamassa (3 op) 1 Ryhmätapaaminen: Suunnittelijan identiteetin rakennuspalikat Pe
Tervetuloa Innopajaan
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Tuomo Lähdeniemi työelämä ja nuoret - - KAKSI ERI MAAILMAA? Tööelu ja noored – - kaks eri maailma?
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Vapaaehtoistyön tekeminen Suomessa
HALLITUKSEN PÄÄASIALLISET TEHTÄVÄT
Opintopsykologi Katja Hietanen
Palveluohjaaja on tavoitettavissa arkisin
Ystävänpäivän kampanja 2019 Info vapaaehtoisille
Taikapuhe Oy Riitta-Liisa Kanniainen
VERME - VERTAISMENTOROINTI
Suomen Punainen Risti Varsinais-Suomen piiri
LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN RYHMÄÄN – VERTAISUUDESSA ON VOIMAA!
Kehittämismatriisi Resurssit (miten resursoidaan?)
Tervetuloa sosiaalisen kuntoutuksen kehittäjäverkoston ensimmäiseen tapaamiseen!
Suomen Punaisen Ristin valmiuden perusta ja rooli
Verkko-oppimisympäristöjen käytettävyyshaasteita
Validointi vapaassa sivistystyössä
Suunnittelu Vain hyvällä suunnittelulla päästään vapaaehtoistoiminnassakin tuloksiin. Suunnittelun perustana on tilanteen analysointi. Analyysin jälkeen.
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2019
tulevaisuuden työelämätaidot
Oma osaston käyttöön! Esityksen tavoitteena:
OSAAMISKANSIO Nimi.
Oppilaat ja opetussuunnitelma 2016.
Innokylän hyödyntäminen STM:n toiminnassa Studia generalia: Innokylä - mikä, miksi, kenelle? Perjantaina klo Meritulli, Meritullinkatu 8,
Miten tavoitamme vähävaraiset perheet?
Selviytyminen vaikeista elämänvaiheista Mielen hyvinvointi työssä
IkäArvokas-hanke Löytävää vanhustyötä edistämässä
OmaLahti –yhdistystapaaminen Monitoimitalo Onni Yhteisen työskentelyn tulokset.
OPETUKSEN EHEYTTÄMINEN…
Vapaaehtoistyö osana opintoja
Esityksen transkriptio:

Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi Mitä vapaaehtoistoiminta on? Millainen vapaaehtoinen sinussa asuu? Mistä löytää avoimia tehtäviä? Tämä peruskurssi on Vapaaehtoistoiminnan verkosto VARESin yhteistyössä suunnittelema kurssi.

Mitä vapaaehtoistoiminta on? Vapaasta tahdosta nousevaa, palkatonta ja yleishyödyllistä toimintaa Ei-ammatillista hyvinvointia edistävää toimintaa, jota tehdään vapaaehtoisen tiedoin ja taidoin. Kaikille avoin harrastus, joka luo hyvinvointia sekä autettavalle että auttajalle.

VARES-verkoston jäsenet sitoutuvat toiminnassaan: Vapaaehtoisen tulee nauttia toiminnasta. Vapaaehtoiselta ei edellytetä enempää kuin hän osaa, jaksaa ja haluaa. Vapaaehtoisten jaksamisesta pidetään huolta ja väsymykseen puututaan. Vapaaehtoista ei jätetä yksin haastavien tilanteiden kohdatessa. Vapaaehtoistehtäviin annetaan tarvittava perehdytys. Vapaaehtoistehtävät eivät korvaa ammattilaisen työtä Vapaaehtoisen rikosrekisteriote tarkistetaan

Mitä voit auttaa ja ilahduttaa omassa asuinympäristösi, harrastuksessasi, paikoissa, joissa liikut jne. Mieti itsellesi sopivaa toimintaa ja toteuta se.

”Pidän silmäni auki auttamiselle”, kurssilaiinen

Vapaaehtoistoiminta kiinnostaa! Useampi kuin joka kolmas (37 %) osallistuu Ulkopuolisista yli puolet ilmoittaa olevansa halukkaita mukaan, jos heitä pyydettäisiin Osallistumisaktiivisuus samankaltaista eri väestöryhmissä (Anne Birgitta Pessi)

Vapaaehtoistyöntekijän sitoutumisen kaari (Kiisa Hulkko-Nyman)

Ryhmätyö Mikä arveluttaa, mietityttää? Mikä ei ehkä sovi sinulle? Mitä odotat vapaaehtoistoimin-nalta? Mikä arveluttaa, mietityttää? Mikä ei ehkä sovi sinulle?

Miten sanat liittyvät laadukkaasti järjestettyyn vapaaehtoistoimintaan Ihmiseltä ihmiselle, kansalaistoiminta Vapaaehtoisuus / ei-ammattimaisuus, harrastus Tasa-arvoisuus, suvaitsevaisuus, yhdenvertaisuus Elinikäinen oppiminen Yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen Vaitiolovelvollisuus/luotettavuus Arkioppiminen, opiskelusuoritus

Vapaaehtoistoiminnan motiivien timanttimalli (Anne Birgitta Pessi)

Vapaaehtoistyön tarjotin (Karreinen, Halonen & Tennilä (toim.), 10 askelta parempaan vapaaehtoistoimintaan)

Vapaaehtoistoiminnan nykymuotoja Ystävä- ja lähimmäistoiminta kotona ja palvelukeskuksissa Erilaiset yhteisölliset ryhmät esim. somessa Vertaistukitoiminta Puhelin- ja verkkopäivystys eri yhdistyksissä Kerho-, seura- ja yhdistystoiminta Erilaiset kertaluontoiset tehtävät, esim. lipaskeräykset, keikka-apu, talkoot Luottamustoimet; osallistuminen erilaisten järjestöjen hallitus- ja työryhmätyöskentelyihin Muuta …

Mitä tulevaisuudessa? Toimintakykyisiä senioreita yhä enemmän Arvostus ja tunnustus kasvaa, osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen vahvistuu Väestö ikääntyy - tarve kasvaa Toimintakykyisiä senioreita yhä enemmän Koulut ja aikuisoppilaitokset mukana toiminnassa Ihmisten suhde työhön muuttumassa Vapaaehtoistoiminnasta haetaan aineksia ihmisenä kehittymiseen -arvot pehmenevät Vertaistuen merkitys erilaisissa elämän tilanteissa Työkokemus –vaikea työllisyystilanne Tietotekniikan kehittyminen; mitä mahdollisuuksia Kansainvälistyminen Mitä muuta?

Vaivatta vapaaehtoistoiminnasta Soita puh. 050 3255149 ja 044 786 1606 Tutustu varesverkosto.fi Avoimet vapaaehtoistehtävät Facebook Vapaaehtoistoiminnan verkosto VARES Twitter VARESverkosto Käy keskustelemassa Kumppanuuskeskuksen Info, Kansankatu 53 ma-to klo 9.00-15.00 ja pe klo 9.00- 14.00