Tupakan vaikutus aivojen mielihyvärataan

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tupakoinnin lopettaminen
Advertisements

Tupakka ja ympäristö.
Yksi vastaus: Rakkaus on iätön. Kaksi kysymystä: Mikä meissä viehättää ? Miten elimistömme reagoi ?
Mihin aivot tarvitsevat unta?
Mitä nuuska sisältää? Ruotsalainen kostea nuuska sisältää noin kemiallista ainetta, kuten * Nikotiinia 0,5–1,0% * Syöpävaarallisia aineita, esim.
RIIPPUVUUS eli ADDIKTIO
Riippuvuus tupakoinnista
Tupakointi ja sen vaikutukset
Kiinni tupakkaan Tupakointi vie elinvoimaa * Keskustelunaiheita
Tupakka-faktoja Valitse esityksestä sopivat teemat!
TERVEET ELÄMÄNTAVAT APUNA TYYPIN 2 DIABETEKSEN HOIDOSSA
Riippuvuus tupakoinnista
4. VERENKIERTO- JA HENGITYSELIMISTÖ
Tupakointi ja seksi.
Teini-ikäisten riskihakuinen toiminta Tehtävät videolta.
Tupakka Suomessa ja maailmalla
Riippuvuus tupakoinnista
Riippuvuus eli addiktio
Kolesteroli Kaarlo Hyytinen 3c.
Kivunlievitys Synnytyskipu on jokaiselle yksilöllistä
TOSITIETOA Nuuska. TOSITIETOA Yleistä nuuskasta Valmistetaan samasta tupakkakasvista kuin perinteinen savuke Sisältää yli kemiallista yhdistettä,
TOSITIETOA Tupakka. TOSITIETOA Yleistä tupakasta Tupakan savu sisältää yli 4000 kemikaalia Nikotiinin lisäksi tupakka sisältää mm. arsenikkia, kadmiumia,
FYKE6 Arkista kemiaa. 9. Kemiaa keittiössä Hiiva Hiiva sieni, pilkkoo taikinan sokerin hiilidioksidiksi ja vedeksi, kohottaa taikinan sieni, pilkkoo taikinan.
Tupakointi BELIEVE ME, SMOKING MAY KILL YOU…. Mitä on tupakka? >Tupakkaa valmistetaan tupakkakasvin lehdistä >Tupakkaa käytetään polttamalla, nuuskaamalla,
9 Mielihyvä ja riippuvuudet
Tupakoimaton elää pidempään Pentin päivänä 2013 Valtimotautien ehkäisyn ja työterveyslaatuverkoston tempaus tupakoimattomuuden edistämiseksi.
17. MIELIHYVÄ JA RIIPPUVUUS TERVEYSTIETO 7. Pohdi  Kirjoita lapulle TÄRKEIN sinulle mielihyvää tuottava asia  Onko mielihyvän lähde hyväksi terveydelle.
Tyokalupakki.net Tupakoinnin lopettaminen. tyokalupakki.net Suurin osa tupakoitsijoista haluaa lopettaa Miksi kannattaa lopettaa? Kynnet ja sormet muuttuvat.
Päihdeilmiö-rastirata Vastaukset. Rasti 1. Totta vai tarua päihteistä 1. Yli 90 % tupakoivista aikuisista on aloittanut tupakoinnin alaikäisenä. Totta.
Ruoka eri ikäkausina. Vauvaikä Vauvan luonnollinen ravinto on rintamaito tai äidinmaidonkorvike Maidosta vauva saa sairauksilta suojaavia aineita sekä.
HURTIG Tupakoinnin seuraukset. Tupakan haittavaikutukset terveyteen Tupakointi on aina haitallista. Myös tupakkayhtiöt myöntävät sen. Sairastumisen.
HURTIG Tupakointi on turhaa. Kertaus 1. Mistä riippuvuuden vieroitusoireet johtuvat? 2. Mitä tarkoittaa sosiaalinen riippuvuus? 3. Kerro jokin.
Tupakoinnin haitat Siiri K, Ulpu & Harri. Yleisön aktivointi Mene oman mielipiteesi mukaan sen seinän luo, missä vastaustasi vastaava kirjain on. Kirjahyllyn.
Usko ja riippuvuudet Pekka Lund Mistä puhumme, kun puhumme riippuvuuksista? Pekka Lund
Hanna, Ada ja Siiri M.  Fyysinen riippuvuus on tyypillinen ihmisille, jotka käyttävät lääkkeitä ja päihteitä.  Käyttäjän elimistö on tottunut aineeseen,
TUPAKKALAKI JA TUPAKOINNIN LOPETTAMINEN
TE1 Tupakkatuotteet Hurtig Brittiläisen tutkimuksen mukaan jokainen poltettu savuke lyhentää elämää keskimäärin 17 minuuttia.
KAPPALE 24 ALKOHOLISTA ASIALLISESTI
Pekka Lund Usko ja riippuvuudet.
Osteoporoosi (luukato)
Tupakan uho ja tuho    .
Tupakan haittavaikutukset
Keskustelua nikotiinituotteista
Verensokerin säätely Veren glukoosi on pääasiallinen solujen energianlähde Elimistömme pyrkii pitämään verensokerin mahdollisimman tasaisena Säätely tapahtuu.
17 Psykoosit ovat vakavimpia mielenterveyden häiriöitä
Nuuska.
Tupakka tuhoaa ja tappaa
Keskustelua nuuskasta
Päihdyttäviä paineita
TUPAKKA KPL 23.
Tekijät: Elsa, Noora ja jemina
Päihdyttäviä aineita.
TUPAKAN JA NUUSKAN AINESOSAT
Aivojen mielihyvärata ja päihteiden vaikutus mielihyvärataan
Tupakointi vahingoittaa sinua ja lähimmäisiäsi
Nuuska
Tupakka mediassa tyokalupakki.net.
ånni-projektin oppitunnit 5.-6.luokkalaisille syksy 2014/ pilotointi
NIKOTIINI-RIIPPUVAISUUDEN HOITO
8 Riippuvuus.
ADHD:N ja ADD:N lääkehoito
Tupakoinnin puheeksiottamisella ja lopettamisen tuella on merkitystä niin terveyteen kuin talouteenkin. Mitu-hanke auttaa terveydenhuollon ammattilaisia.
Osallistu nuuskavisaan! Testaa tiedätkö vastaukset
Tupakoimattomuuden merkitys knk-potilaalle leikkaukseen valmistautumisessa Päivi Siimes, sh Korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikka, KYS
Liikunta tukee työhyvinvointia
18. TUPAKOINTI VAARANTAA TERVEYDEN
Kandidaatintutkielman aiheita 2019
PÄIHDEILMIÖ-RASTIRATA Vastaukset
KIPU. KIPU KIPU fyysisestä vammasta tai tavasta käyttää kehoa stressi tai huolet voivat aiheuttaa pääkipua tai lihasjännityksiä tunteet ja ajatukset.
Esityksen transkriptio:

Tupakan vaikutus aivojen mielihyvärataan

Nikotiini imeytyy verenkiertoon ja päätyy aivoihin hyvin pienessä ajassa. Tupakointi vaikuttaa nautinnon kokemista sääteleviin keskuksiin aivoissa. Nikotiini synnyttää aivoihin kohtia, joihin se kiinnittyy, vapauttaen dopamiinia, mikä saa aikaan mielihyvää. Kun nikotiinipitoisuus laskee, tarvitaan uusi nikotiiniannos ja tupakoitsija alkaa tuntea tarvetta uudelle savukkeelle. Uusi savuke auttaa pitämään vieroitusoireita loitolla, mutta säännöllinen tupakointi vähentää mielihyvävaikutusta.

Lähteet Iltalehti