Green Care-menetelmä Jami, Kurejoki

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sisältö Menetelmän taustaa Menetelmän 8 askelta – 1. Liikkeelle (Move!) – 2. Video minulle – 3. Puhetta minulle – 4. Video sinulle – 5. Puhetta sinulle.
Advertisements

”Mitä tahansa voi saavuttaa kunhan vain yrittää!” Pikkuyrittäjien hissipuheet.
Kymmenen keinoa pitää parisuhteen liekki palamassa.
Innostunut oppilaskunta Koulutus peruskoulun oppilaskuntatoiminnan ohjaajille.
TEEMATAPAAMISET kotoutumisen tukena Paon pitkä varjo - yhdessä onnistumme Sosiaalialan asiantuntijapäivät Jyväskylä
KEUDA 1 Keudan aikuisopisto Hyvinvointialat Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja Työpaikalla tapahtuvan oppimisen info.
LAPSEN ESIOPETUSSUUNNITELMA Lapsen nimi Esiopetuspaikka ja toimintavuosi Esiopetuksesta vastaava opettaja Syntymäaika HuoltajuusYhteishuoltajuusYksinhuoltajuus.
Tervetuloa koulutukseen!. Ohjelma Kuulumiskierros Toimintaa Itsensä virittäminen ennen ryhmätilannetta Kotitehtävän läpikäynti Tulevaisuustyöskentely.
HOX! Seitsemännellä luokalla oleva oppilas voi valita kotitaloutta kaksi tuntia joka jatkuu yhdeksännen luokan kevääseen saakka ns. pitkä valinta tai yhden.
TE3 SAIRAUSVAKUUTUS SUOMESSA Hurtig TEHTÄVIÄ TERVEYDENHUOLTOPALVELUJEN KÄYTÖSTÄ 1. Erkki loukkaa polvensa koulun liikuntatunnilla. Opettajan.
KEHITYSKESKUSTELU - Ennalta sovittu ja suunniteltu keskustelu esimiehen ja työntekijän( voi olla myös tiimin) välillä Tuija Takkula,
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Tutki tasaista ja kiihtyvää kävelyliikettä
Bridgekurssi BK-Slam ª©¨§
Partion arvokeskustelu
AISTIT Aistinelimissä ärsykkeisiin reagoivia reseptorisoluja (aistisolut), joissa fysikaaliset ja kemialliset ärsykkeet aikaansaavat impulsseja => impulssi.
Ryhdistä yhdistystä treffille: Miten jäsenistä huolehditaan?
pieni pala sinusta, tehdään meistä kakkuja
o7318so Seniori- ja vanhustyö 6 op
Puolustus on puoli ruokaa - bridgessäkin
Vastuullisuus Askel 7.
Ryhmän ohjaamisen perusteet
Ryhmän ohjaamisen perusteet
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
SUUNNITTELE, TOTEUTA, ARVIOI JA KEHITÄ
Pelastussuunnitelman opetusmateriaali oppilaille
AISTIT JA VUOROVAIKUTUS ASIAKKAAN KOHTAAMISESSA
Kielitietoisuus.
Työhön paluu ja työkyvyn haasteet sekä ratkaisukeinot
Työmuistitesti Näet seuraavaksi 20 sanan listan.
Käyttäytymisen erityisen tuen ryhmämuotoinen tuki
VALMISTAUDU MEININKI-HENKILÖSTÖKYSELYYN työntekijä
Projektissa johtaminen partiossa
Kaksi erää Tässä ppt:ssä ohjeet pelin johtajalle Opus-työryhmä 2014
Viisi asiaa, mitä jokaisen opettajan tulisi tietää laadusta
8. SEKSUAALISUUDEN MONET MUODOT
Think global act local Tavoitteet projektille yhteistyötaidot
Syöpäilmoitus sähköisesti
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulu nro 49
X-breikki: LIIKKUVA AMIS SAKU ry.
Asiakkaiden osallistumisen toimintamalli
SPPL Arvotyöpaja Kuopio
Terveiset Yö-ryhmästä
Harjoituksen ohjaaminen
Oletko sinä vuorovaikutuksen mahdollistaja ?
Polut hoitoon ja kuntoutukseen – projekti OTE7
Innopaja
Tilaustoimitusprosessin kuvaus
Taikapuhe Oy Riitta-Liisa Kanniainen
CoCreativeProcess ™ ©Terhi Takanen CoCreators Oy 2009
toim resu toim määr arvi kilp tavo Stratox Oy / HN / Oct 01 / for SiX
Käyttöönoton tietopaketti
Korson asukaspuisto Kesätoiminnan 2018 ohjelma
Oma roolini osallistajana ja vuorovaikuttajana
Käyttöönoton tietopaketti
Lähtö ma 9.7. klo 4.00 Keskustorilta(Vanha kirkko)
Harjoituksen ohjaaminen
Kalvosarja on laadittu Global Meal –hankkeessa
Kaveritaidot.
Voiko aisteja huijata?.
Innopaja
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Istuma- ja näyttöpäätetyö
Ergonomia Seisomatyö.
TYÖHYVINVOINTI Työhyvinvointi  .
Hyvää mieltä muistisairaiden arkeen hevosvideoilla
Laatukriteeripuu – asiakastarpeen jäsentely – (CTQ tree)
Tarvitsemme kirjaston
Tommi Mattila Valmiuspäällikkö Suomen Punainen Risti Hämeen piiri
Esityksen transkriptio:

Green Care-menetelmä Jami, Kurejoki AISTIPUUTARHA Green Care-menetelmä Jami, Kurejoki

Aistit Näköaisti Kuuloaisti Tuntoaisti Hajuaisti Makuaisti visuaalisuus, valo/varjo Kuuloaisti Äänen havainnointi Tuntoaisti Kosketustunto l. paineaistimus Hajuaisti Kemiallinen kaukoaisti Makuaisti Gustatorinen aisti, maistamalla tunnistetaan erilaisia makuja Tasapainoaisti Kertoo kehon asennosta painovoiman avulla

JAMIN AISTIPUUTARHA Toteutetaan 5-10 hengen ryhmänä Kesto n. 2 h Toteutuspaikka Jamin Kurejoen yksikkö, Kurejoentie 390, 62710 Kurejoki Talviaikaan sisätiloissa, kasvihuoneessa ja kesällä ulkona.

Valmistautuminen Varaa mukaasi pyyheliina ja halutessasi puhtaat sukat Tapahtuman hinta 40,00€/hlö Polun jälkeen on mahdollisuus tehdä ostoksia    oppilaitoksen puutarhamyymälässä. Ota mukaan  reipasta ja avointa mieltä Valmistaudu rauhoittumaan jo puutarhalle   saapuessasi

Aloitus Saavuttuanne perille Jamin Kurejoen yksikköön teitä ollaan vastassa ja ohjataan kasvihuoneelle Lähtö kasvihuoneen myymälästä ohjaajan johdolla sovittuna aikana. Ennen lähtöä teille jaetaan kyselylomakkeet, joihin pyydetään vastaamaan ja antamaan palautetta polun kävelyn jälkeen ja samalla kerrotaan millaiset tavoitteet toiminnalla on Saavutte viherkeitaaseen ja sinne on varattu teille istuimia hetken rauhoittumista varten. Rauhoittumista ennen on mahdollisuus osallistua verenpaineen mittaamiseen halutessanne. Ohjaaja kertoo miten teidän tulisi tästä eteenpäin toimia.

Ohjeita osallistujille Hiljaisuus, ei mielellään keskustella Rauhallisuus Itsensä kuunteleminen Ympäristön havainnointi Huomaathan, että:       Tämä hetki on vain sinua varten!

Tuntopolku ja sen merkitys Rauhoittumisen jälkeen teille on laadittu sisätilaan tuntopolku… Tässä vaiheessa otetaan kengät pois ja kävellään paljain jaloin tuntopolulla ja mietitään millaiselta erilaiset materiaalit tuntuvat ja mitä ajatuksia itselle herää Materiaaleina kivet, sorat, hiekat, turve, laatat, sammal, kylmä vesi ja viimeisenä lämmin vesi Jalkojen kuivaamisen jälkeen käsin voidaan vielä tunnistaa umpinaiseen laatikkoon laitettuja materiaaleja, miltä tuntuu Millainen olotila on polun jälkeen?

Arjen estetiikkaa… Tuntoaistin jälkeen tutustumme näköaistiin ja pääsemme hiljaisuuden vallitessa katselemaan erilaisia värejä, muotoja jne… Kasvihuoneen kasvien vihreän eri sävyt, Valon ja varjon leikki pinnoilla Lehtien ja kukkien muodot Rakenteiden muodot ja merkitykset

Kuuloaistin merkitys Lähdetään jatkamaan kasvihuoneessa eteenpäin hiljaisuuden vallitessa ja kuunnellaan ympärillä olevia ääniä, miten vaikuttaa olotilaan? Pysähdytään hetkeksi paikoilleen ja laitetaan silmät kiinni,    miltä tuntuu ja mitä kuuluu, ovatko tunteet erilaisia kuin      silmät auki ollessa?

Tuoksujen maailma Asetutaan pöydän ääreen istumaan ja pöydällä on erilaisia tuoksuja umpipurkeissa, siirrytään hiljaisuudessa purkin ääreltä toiselle tuoksutellen…Voi laittaa halutessaan silmät kiinni ja kuvitella… antaa ajatuksien lentää…. Kuulostele omaa olotilaasi rauhassa, ei ole kiire mihinkään.

”Suolaista ja makeaa” Toisen pöydän äärellä on jokaiselle oma eväsrasia, ole hyvä ja maista..herätä uinuvat makuhermot hiljaisuudessa ja silmät kiinni…mieti miltä tuntuu

Pysytään pystyssä… tuetaan toisiamme… Viimeisenä osana on paikallaan hiljaa seisominen, jonka jälkeen voit laittaa silmät kiinni ja yrittää seistä vain toisella jalalla, voit vaihtaa jalkaa halutessasi. Pyydä kaveria avuksi, luota saamaasi tukeen…pysyt varmasti pystyssä… Reitin päätös Kyselylomakkeen täyttäminen Palautteen anto ja yhdessä kahvittelu keitaassa Halutessaan verenpaineen mittaus