Tapahtumatalo Bio Rex, Helsinki

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
AJANKOHTAISIA LAKIASIOITA Varatuomari Kari Lehto Pellervon Lakipalvelu Pellervon Päivä 2006 Uusi osuustoiminta -seminaari
Advertisements

Ajankohtaista lakirintamalta Toimitusjohtaja Jukka Pötry Silta yrittäjyyteen - Lahden alueen uusyrityskeskus Pellervon Päivä Tapahtumatalo.
Ajankohtaista lakirintamalta Varatuomari Kari Lehto Pellervon Päivä Tapahtumatalo Bio Rex, Helsinki.
KOKEESEEN KERTAAMINEN. ENNEN LUKEMISTA  Herätä kiinnostuksesi:  Mieti, mikä sinua kiinnostaa luettavassa  Mihin tarvitset tietoa, jota olet ryhtymässä.
Tiina Markkula Verkkoterkkari –hanke (Terke) Merja Saukko Lasten ja nuorten verkkososiaalipalvelut- (Vespa) hanke (Sosvi) Sosiaalinen media ja verkko nuorten.
Yhdistysten ja seurojen kehittämisilta Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki osuuskunta Tiina Sivonen.
Pienten järjestöjen viestit - Kyselyn tulokset Pienten järjestöjen tapaaminen Anne Ilvonen, OK-opintokeskus & Riitta Kittilä, SOSTE.
Mysql ja Postgresql Henry Sunesson. Mitä ne ovat ● MySQL ja PostgreSQL ovat sql(standard query langue) palvelimia eli toiselta nimeltään tietokanta palvelemia.
Potkuri ja Starttiraha Pirkka Hyssälä. STARTTIRAHA.
Epäily herää – miten toimia? K-Sshp, Läheisväkivallan ehkäisyn kansallinen osaamiskeskus-hanke: koulutuspäivät Noora-Maria Ahl psykologi Marja.
Suomi.fi-palvelut Kokonaisuuden ja palveluiden esittely lyhyesti Versio 1.0.
MITÄ UUTTA? Tekstiviestihälytysjärjestelmä Toimikunta- ja maakuntarajat pois Hälytysryhmän jokaisen jäsenen tiedot päähälyttäjien lisäksi (väh. nimi,
Neuvottelu ja asioiden pilkkomisen taito
Aulis Kuusela Maaseutuvirasto
Yritysten suuri vaihtuvuus - hyvä vai huono asia?
HAALARIMERKKI- KOKEILU
OSUUSKUNTALAKI UUDISTUMASSA - MUUTTUUKO MIKÄÄN?
Suoraviivainen viestintä julkishallinnon asiakkaille
Mitä koulupäivään liikettä lisääviä asioita jo teemme?
AJANKOHTAISET LAKIASIAT
Sääntövaltuuskunnanpäätöksiä
Opettajaopinnot kahdessa aineessa
Ähtärin Ahertajissa Seinäjoen Septarissa
Pääsääntö Sukulaisuus * Muu ehto Muu työskentely

Maailmankaupan virroissa Valtiosihteeri Pekka Pesonen
Tervetuloa Innokylään
Tekijät: Topias, Hilja ja Linda
DMPTuulin ohje ylläpitokäyttäjille
Sivisverkon digitaaliset osaamismerkit
Foreach-toistolause foreach-rakenteella on kätevä käydä läpi kaikki taulukon alkiot. Erityisen kätevää se on hajautustaulukon tapauksessa, jossa taulukon.
Viitanen Kimmo 2016.
Suomen kansallinen herääminen
Yhdyssanojen oikeinkirjoitusta
näkökulmia toimistotyön organisointiin ja kehittämiseen
Kuntoutuksen kuumat perunat
Strategiset ohjelmat hyvinvointia rakentamassa - kommenttipuheenvuoro Tilaajapäällikkö Taru Kuosmanen T A M P E R E E N K A U.
SISÄINEN Hanke- optimointi
Opintopolkukoulutus Lauri Pohjanen Turun yliopisto Avoin yliopisto.
Hankeen tavoitteet ja toimenpiteet
Jäsenprosessi
Määräaikaiset palvelussuhteet
Polut hoitoon ja kuntoutukseen – projekti OTE7
Ystävänpäivän kampanja 2019 Info vapaaehtoisille
Helsingin kaupungin avustukset 2017
Vanhempien ja lasten osallisuuden lisääminen
Pelastusturvallisuuden vuositilasto 2017
Asiointipalveluiden laatu - Asiakasarvioinnit
Viestinnän työkalupakki
Päijät-Hämeen maakunta- ja sote-uudistus
EUROOPAN UNIONI JA EUROOPPALAISUUS
Tervetuloa sosiaalisen kuntoutuksen kehittäjäverkoston ensimmäiseen tapaamiseen!
Suunnittelu Vain hyvällä suunnittelulla päästään vapaaehtoistoiminnassakin tuloksiin. Suunnittelun perustana on tilanteen analysointi. Analyysin jälkeen.
Laadunvarmistuksen työkalut Laadunvarmistus, toimijat ja niiden roolit
HAAGA-HELIA amk Liiketalouden koulutusyksikkö Pasila
Mitä uutta töissä.fi-palveluun?
Monikulttuurisuustyön avainhenkilöverkoston
LIIKEKAUPAN SOPIMUKSEN SUUNNITTELU KÄYTÄNNÖSSÄ
PERHEPÄIVÄHOIDON TUTKINTOTOIMIKUNNALLE
Tervetuloa! Kouluvuosi [Vuosi].
Digi arkeen -neuvottelukunnan kokous 1/2019
Hei sinä 8.- tai 9.-luokkalainen _________seura XX_______ tarjoaa sinulle Sporttitettiä Jos sinua kiinnostaa liikunta-, kasvatus- tai opetus-ala, me tarjoamme.
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Ajankohtaiskatsaus AYYE 5/2019 Marianne Honkasaari
Hallituksen tehtävät.
Urjalan seurakunnan kesärippikoulu 2019
Maatalousyrittäjien eläkelaitos
ARKISTOINTI – järjestämistä ja säilyttämistä
Kentän uudet nettisivut Kentän
YH9, yh1, teht.12 LAKIEN SÄÄTÄMINEN
Esityksen transkriptio:

Tapahtumatalo Bio Rex, Helsinki Ajankohtaista lakirintamalta Toimitusjohtaja Jukka Pötry Silta yrittäjyyteen - Lahden alueen uusyrityskeskus Pellervon Päivä 2005 13.4.2005 Tapahtumatalo Bio Rex, Helsinki

MITÄ UUDEN OSUUSKUNTALAIN VOIMAANTULON JÄLKEEN ON TAPAHTUNUT?   Uusia osuuskuntia syntyy edelleen tasaiseen tahtiin. Useimmat tapaukset ovat olleet jo toiminnassa olevien yrittäjien yhteisyrityksiä, niissä on yleensä ollut tarkoitus luoda tai järjestää uudelleen yhteis- toimintaa, joka palvelee useampaa pientä yrittäjää. On hyvä tarkastella kaikkien ennen uutta lakia perustettujen osuuskuntien sääntöjä sillä silmällä, onko niissä jotain sellaista, minkä laki vaatii muutettavaksi.

Muutoksille osuuskuntalain voimaanpanolaissa varattu aika päättyy useimmissa tapauksissa vuoden 2006 lopussa. Tyypillisiä muutettavia kohtia ovat mm. markkojen muuttaminen euroiksi hallinnon hoitajan muuttaminen toimitusjohtajaksi säännökset vapaaehtoisista osuuksista ja lisäosuusmaksuista. Hyvä myös tarkastella, mitä halutaan säännöissä sanoa esimerkiksi tilintarkastajien lukumäärästä hallituksen ja tilintarkastajien toimikauden kestosta rahastokorotusmahdollisuudesta.

MITEN UUSI OSUUSKUNTALAKI ON KÄYTÄNNÖSSÄ TOIMINUT?   Selvin ero entiseen on ollut kolmen ja neljän jäsenen osuuskuntien perustaminen. Kiinnostusta on herättänyt rahastoannin mahdollisuus tilintarkastajien lukumäärän vähentäminen ja sääntöjen muuttamismenettelyn yksinkertaistaminen. Liittymismaksumääräyksistä on mieluusti poistettu rahasummat ja jätetty maksun suuruus myöhemmin määrättäväksi.  Kyselyitä on tullut myös rekisteripoistomahdollisuudesta; osuuskunta voidaan tietyin edellytyksin kaupparekisterin päätöksellä poistaa rekisteristä ilman, että ollenkaan käydään läpi selvitystilamenettelyä yrityksen lopettamiseksi.

Uuden lain myötä tulleet uudet ja lisääntyneet Toimitusjohtaja Jukka Pötry Lahden alueen uusyrityskeskus Pellervon Päivä 2005 13.4.2005 Tapahtumatalo Bio Rex, Helsinki Uuden lain myötä tulleet uudet ja lisääntyneet velvoitteet ovat monille jääneet tuntemattomiksi tai ainakin vähäiselle huomiolle käytännön työssä. Kokouskutsumenettely ja etenkin kutsuun liittyvät tiedoksiantovelvollisuudet Kutsuissa ei kerrota, missä tilinpäätöstiedot yms. ovat nähtävissä jne. Jäsenen erottamistapauksissa uusi laki toi uudet menettelytavat, joiden noudattaminen olisi tärkeää. Erotettavan oikeusturvaksi säädetty 30 päivän tiedoksiantoaika ennen erottamispäätöstä. Perusteiden kertominen on syytä ottaa vakavasti.