Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Digi arkeen -neuvottelukunnan kokous 1/2019

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Digi arkeen -neuvottelukunnan kokous 1/2019"— Esityksen transkriptio:

1 Digi arkeen -neuvottelukunnan kokous 1/2019
Iiris-talo, NKL, Helsinki JulkICT

2 2. Neuvottelukunnan toiminnan kehittävä arviointi Eveliina Saari, TTL

3 Digi arkeen -neuvottelukunnan tavoitteet
1. Tukea digipalvelujen kehittämistä, jotta kaikilla olisi yhdenvertainen mahdollisuus hyödyntää digitalisaation tuomia mahdollisuuksia 2. Löytää ja tukea uudenlaisia tapoja organisoida hallinnon ja kansalaisjärjestöjen välistä yhteistyötä 3. Käsitellä meneillään olevia uudistuksia ja itse nostaa esiin tärkeäksi katsomiaan asioita 4. Tuoda valtioneuvostoon tietoon sellaisia näkökohtia, joiden huomioon ottaminen on tarpeellista, kun digitaalisia palveluja kehitetään kaikkien palvelukseen

4 Digi arkeen -neuvottelukunnan tavoitteet
Tukea digipalvelujen kehittämistä, jotta kaikilla olisi yhdenvertainen mahdollisuus hyödyntää digitalisaation tuomia mahdollisuuksia  1. Löytää ja tukea uudenlaisia tapoja organisoida hallinnon ja kansalaisjärjestöjen välistä yhteistyötä  2. 3. Käsitellä meneillään olevia uudistuksia ja itse nostaa esiin tärkeäksi katsomiaan asioita 4. Tuoda valtioneuvostoon tietoon sellaisia näkökohtia, joiden huomioon ottaminen on tarpeellista, kun digitaalisia palveluja kehitetään kaikkien palvelukseen

5 Ryhmätyö, vaihe I (15 min) 1. Miten tämä neuvottelukunnalle asetettu tavoite on toteutunut? Missä onnistuttu? Missä ei? 2. Mitä muita vaikutuksia omalle työllesi neuvottelukuntaan kuuluminen on saanut aikaan? Voit miettiä mm. osaamistasi, verkostojasi, konkreettisia tekoja, joita neuvottelukuntaan osallistumisestasi on seurannut.

6 Ryhmätyö, vaihe II (15 min) Johtopäätökset / Ehdotukset
3. Mitä Digi arkeen -neuvottelukunnan tulisi suositella? Liittyen tähän tavoitteeseen tai edustamaasi omaan näkökulmaan?

7 Ryhmätöiden purku (15 min)

8 3. Digipalvelulain tilannepäivitys Sanna Juutinen, VM

9 TAUKO (noin klo )

10 4. Toimintakertomus – tilannekatsaus Tanja Railo, VM

11 Ajankohtaista Raportti > Toimintakertomus
Toimintakertomus julkaistaan pdf-julkaisuna Valtossa (Valtioneuvoston yhteinen julkaisuarkisto) Verkkoversiossa tärkeimmät asiat: 1) Neuvottelukunnan esiin nostamat huolenaiheet 2) Neuvottelukunnan kannat ministeriön uudistuksiin 3) Neuvottelukunnan ehdotukset ja johtopäätökset Verkkoversio julkaistaan osana neuvottelukunnan kotisivua

12 Toimintakertomuksen luonnos – taustaa
Toimituskunta kokoontunut seitsemän kertaa Luonnoksessa pääpiirteet kasassa: sisällöntuotanto ja editointi kesken Viime toimituspalaverin terveiset: - Sisällysluettelo lyhyemmäksi - Kokouskoonti liitteeksi? - Digitaitoja käsittelevää lukua muokattava Lisäys/korjausehdotukset kirjallisesti viimeistään pe 1.2. klo 18 (jos ei vielä ole lähettänyt)  (Tanja vaihtaa työpaikkaa)

13 Toimintakertomuksen luonnos – palautetta?

14 5. Neuvottelukunnan jatkokaudesta Marjukka Saarijärvi, VM

15 Toivomme kaikkien jatkavan vuoden 2019 loppuun
Neuvottelukunnan nykyinen toimikausi päättyy VM on jo päättänyt, että neuvottelukunta asetetaan myös uudelle toimikaudelle. Koska on kyseessä vaalikevät, uuden neuvottelukunnan asettaminen menisi syyspuolelle ja toimintaan tulisi tauko. Tästä syystä VM esittää nykyiselle neuvottelukunnan toimikunnan jatkoa vuoden 2019 loppuun asti. Olette saaneet pyynnön vahvistaa osallistumisenne myös jatkokaudella kello 16:15 mennessä.

16 Mikä muuttuu Kokoonpanoon kutsutaan mukaan myös OKM, erityisesti digituen ja kirjastojen näkökulmasta. Jatkokaudella myös elinkeinoelämän edustajia tullaan kutsumaan mukaan keskusteluihin aiempaa enemmän. Neuvottelukunta voi myös ideoida uudenlaisia toimintatapoja perustuen kokemuksiin tältä ensimmäiseltä toimikaudelta.

17 Mikä ei muutu Neuvottelukunnan tavoitteet ja tehtävät jatkuvat entisellään jatkokauden ajan. Neuvottelukunnan toimintakertomus valmistellaan alkuperäisessä aikataulussa, jotta se voidaan luovuttaa neuvottelukunnan asettaneelle ministeri Vehviläiselle. Neuvottelukunta käsittelee edelleen meneillään olevia (ja mahdollisia uuden hallitusohjelman mukanaan tuomia) keskeisiä digitalisaatiohankkeita ja nostaa esiin tärkeiksi katsomiaan asioita.

18 Jatkokaudesta tiedottaminen
VM tiedottaa neuvottelukunnan jatkokaudesta, kun virallinen päätös on allekirjoitettu.

19 6. Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen Seuraavat kokoukset:
Neuvottelukunnan kokous 2/2019 torstai (nh.Julkisuus, OM, Et.Esplanadi 10-12, Helsinki) Toimintakertomuksen luovutustilaisuus ministerille to klo 12-13 Digi arkeen –nvk:n tulokset ja keskustelutilaisuus / toimintakertomuksen julkistus (tilaisuuden nimi auki) pe klo 9-12 (LVM, Sonckin Sali, Helsinki)

20 7. Kokouksen päättäminen
Mahdollisuus tutustua Näkövammaismuseoon!

21 Kiitos ! Puh (vaihde) Lisätieto: Valtiovarainministeriön viestintä Mediapalvelunumero (arkisin 8–16)


Lataa ppt "Digi arkeen -neuvottelukunnan kokous 1/2019"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google