Hyvän elämän tekijöitä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Asenne kohilleen- ja tuas jaksaa!
Advertisements

Ilon kautta tavoitteisiin Eveliina Pöllänen
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
Näpäytä hiirtä nähdäksesi diat...
Opettaja eettisenä kasvattajana Launonen Leevi, Opettaja eettisenä kasvattajana – historiallinen näköala kasvatusajattelun muutokseen.
Filosofian aloja ja suuntauksia
MOTIVAATIO.
ASUNTOLAKURSSI SUUNNITELMA.
OSAAMISEN TUNNISTAMINEN TYÖNHAUN POHJANA
Rakkaat ystäväni!.
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
Nuoren itsetunto ja sen vahvistaminen
LAPSEN HYVÄN KASVUN JA KEHITYKSEN ARVIOINNIN NÄKÖKULMAT OPASKIRJASSA
Yhdessä vahvemmaksi kasvaminen
Arvo ja arvoitus Terveystieto 1, 2012.
Ihmiskäsitys ihmissuhdetyössä
MIELENTERVEYSTYÖ JA OMA JAKSAMINEN Copyright Tero Lappalainen 2011
= olemusajattelu. Essentialismin mukaan kaikilla substansseilla on oma olemus jonka mukaan ne toimivat Kaikilla eliöillä ja elottomilla on oma päämääränsä.
ELÄMÄN LOPPUVAIHEESEEN
Liikuntakasvatus / NU JN.  Lapsi oppii tuntemaan oman kehonsa  Hän joutuu vastatusten fyysisten kykyjensä kanssa ja muodostaa itsestään.
Ryhmätehtävät 2.2 Onnellinen Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Hankekoordinaattori Päivi Ristimäki Puh
Tutkimus nuorten suhtautumisesta parisuhteeseen ja rakkauteen.
FI2 FILOSOFINEN ETIIKKA. Filosofisen etiikan lähtökohtia Käsitteet moraali ja etiikka Etiikan osa-alueet: metaetiikka, normatiivinen etiikka, soveltava.
Vaihtoehdot session 12 oph 1 Vauvan pitäminen Sijaisvanhemmuus Adoptio Abortti.
Valonöörit Sisäisen motivaation käsikirja. Sisäinen ja ulkoinen motivaatio Ulkoinen motivaatio reaktiivista Ulkoinen motivaatio reaktiivista Sisäinen.
Normatiivinen etiikka Normatiivinen etiikka antaa ohjeita siitä miten meidän tulisi elää. 1)Hyve-etiikka. Erityisesti antiikin filosofien (Sokrates, Platon.
Stressi ja sen hallinta. Mitkä asiat aiheuttavat stressiä? Voiko stressiä hallita? Miten?
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Psyykkisten toimintojen kehittyminen: - tietoisuus itsestä; ihminen ohjaa itseään - tietoisuus itsestä alkaa muodostua melko varhain; n. 1,5-2v. syntyy.
TERVEYSTIETO 8 1. Tunne itsesi. Tunne itsesi Itsetunto tarkoittaa omien hyvien puolien ja heikkouksien tuntemista sekä niiden arvostamista. Kukaan ei.
Koealue: s  Mielihyvän tavoittelu on luontaista, sitä tavoitellaan monin eri keinoin esim. urheilemalla, ruoalla, internetillä, peleillä 
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Motivointi 1: Pohdintapilvi: Oletko sosiaalinen silloin kun olet sosiaalisessa mediassa?
Terveyden määritelmät
Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen omiin arvoihin sitoutumalla
AJATUKSIA ITSENSÄ KEHITTÄMISESTÄ JA ONNELLISUUDESTA
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
Jyväskylä Arto Riihimäki SEL ry.
Tutkielman teko-ohjeet
TERVEYTEEN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT
Näpäytä hiirtä nähdäksesi diat...
Temperamentti.
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
Yksilön lyhyt historia
Mielenterveys on psyykkisen, älyllisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin tila, jossa yksilö ymmärtää omat kykynsä, pystyy toimimaan elämän normaalistressissä,
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Motivointi 1: Pohdintapilvi: Oletko sosiaalinen silloin kun olet sosiaalisessa mediassa?
Fyysis-psyykkis-sosiaalinen kokonaisuus
Humanistinen psykologia
Liikuntasosialisoituminen ja liikuntasuhde
Yksilö vai yhteisö Kirjan sivut
Luku 07 Motivaatio saa ihmisen liikkeelle.
1.1 Motivaatio, tunteet ja tiedonkäsittely vaikuttavat toimintaan
Filosofian osa-alueet
ETIIKAN TEORIAT kpl 7.
KRISTILLINEN OPPI IHMISESTÄ JA ELÄMÄN TARKOITUKSESTA
ELÄMÄN TARKOITUS (ET).
opiskeluorientaatio (+)
Stoalaisuudesta.
Työpäivän kokeminen kuraa vai kivaa?
Mitä hyve-etiikka on? Normatiivisen etiikan suuntaus, jonka mukaan eettisen toiminnan kannalta ratkaisevia eivät ole yksittäiset teot, vaan hyveiden toteuttaminen.
SADUTUS Ruut Ruokonen 2013.
Näpäytä hiirtä nähdäksesi diat...
NET – Nivelvaiheessa erityistä tukea - koulutus 6 op
Urheilun ja liikkumisen valmiudet ja ominaisuudet Psyykkinen valmennus Itsetunto ja itseluottamus Paula Arajärvi ja Terhi Lehtoviita.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Persoonallisuus-teoriat
Tavoitteena aikuisen hyvinvointi
KRISTILLINEN OPPI IHMISESTÄ JA ELÄMÄN TARKOITUKSESTA
Auttava keskustelu
Esityksen transkriptio:

Hyvän elämän tekijöitä

Hyvä elämä on yksilöllinen asia (jokaisella vapaus valita elämisen tapansa)  filosofinen etiikka voi tuoda esille näkökulmia, joita ilman ei voi elää hyvää elämää

Hyvän elämän tekijöitä 1. Mielekkyys elämällä merkitys, tarkoitus (ihminen kokee olevansa tärkeä, yhteenkuuluvuus, kiinnostava tekeminen, arvostus, rakkaus)

Hyvän elämän tekijöitä 2. Nautinto tekee asioita joista nauttii (ei tarkoita kaikkien mielihalujen toteuttamista, ns. vastuullinen eettinen hedonismi)

Hedonismin paradoksi "Onnen odotus on onni itse, onnen täyttymys on sen surma." Mitä lauseella tarkoitetaan?

Hyvän elämän tekijöitä Missä menee hedonismin tavoittelun raja?

Hyvän elämän tekijöitä 3. Ulkoinen ja sisäinen tasapaino toteuttaa itseään ja omia halujaan, mutta huomioi myös ympäristön vaatimukset

Hyvän elämän tekijöitä Pekka haluaa kuvataiteilijaksi, mutta tietää, että itsensä elättäminen taiteilijana on vaikeaa. Kannattaako Pekan lähteä opiskelemaan taidealaa?

Hyvän elämän tekijöitä 4. Elämän kokonaisuus ei laiminlyö mitään elämän olennaisia ulottuvuuksia (perhe, ystävät, työ, harrastukset..)

Hyvän elämän tekijöitä Keksitkö esimerkkejä julkisuudesta, joissa henkilö on keskittynyt vain yhteen elämän osa-alueeseen ja unohtanut muut?

Hyvän elämän tekijöitä 5. Synnynnäiset ominaisuudet asettavat ehtoja hyvälle elämälle (hyväksyttävä esim. fyysiset tosiasiat)  mitkä synnynnäisiä, mitkä eivät? Mikä luonnon, mikä ympäristön sanelemaa?

Hyvän elämän tekijöitä 6. Perustarpeet ravinto, lepo ym.

Hyvän elämän tekijöitä Määrittele riittävät perustarpeet. Olisitko onnellisempi jos olisit yhtä rikas kuin Kimi Räikkönen? Mitä perustarpeita ilman ihminen ei voi olla onnellinen?

Mielenlaatu/suhtautuminen elämään Oman suhtautumisen muuttaminen positiiviseksi kohtaamiimme asioihin ”Taidoista korkein on päivän laatuun vaikuttaminen.” – Henry David Thoreau B. Spinozan mielenlaatuetiikka: kun meihin suhtaudutaan vihalla, vastaamme vihalla, positiiviseen suhtautumiseen vastataan ilolla  voimme vapautua syy-seuraus –suhteesta ja valita tunteemme  positiivinen suhtautuminen lisää elinvoimaamme

Hyvän elämän tekijöitä Missä määrin voimme aktiivisesti valita tunteemme? Missä tilanteissa se on vaikeaa? Millä tavoin Mohandas Gandhi toteutti Intiassa mielenlaatuetiikkaa?

Kirjoitelma Pohdi mistä oma hyvä elämäsi koostuu.

Elämänfilosofisia oppeja Eksistentialismi Arthur Schopenhauer ja pessimismin filosofia Friedrich Nietzsche & yksilöllisyys ja nihilismi Pragmatismi ja etiikka Stoalaisuus ja etiikka Epikurolaisuus ja etiikka Hedonismi