Heli Potinkara, Haaga-Helia ammatillinen opettajakorkeakoulu

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hyvä Diili ohjausta yrittäjille
Advertisements

Uusi osaaja - hanke Tapaaminen Omniassa
Y RITTELIÄS JA HYVINVOIVA V ARSINAIS -S UOMI. 2 Kestävää kilpailukykyä ja aktiivista osaamista jokaiselle. Varsinais-Suomen koulutusstrategian visio 2015+
Yrittäjyyskasvatuksella Eteenpäin Suomessa – Yhdessä Enemmän Saavutuksia
Varsinais-Suomen koulutusstrategia Toisen asteen ammatillinen koulutus - aikuiskoulutus Päivi Lehtinen1.
Kauppalehti Yrittäjyys Lokakuu Aineiston rakenne Kaikki, n=720 %
Länsi-Uudenmaan ammattikoulutuskuntayhtymä Kulttuuriala Ammatillinen valinnainen Yritystoiminta ja valmistus Vanhan opetussuunnitelman mukainen
Ohjaus työssäoppimisen oppimisympäristöissä Seija Rannikko.
Valtakunnallinen kumppanuusfoorumi Anu Laasanen
5.1 Näyttöjen tuloon voi varautua Tarkastelemalla  vastaako opetussuunnitelma työelämän tarpeita opetussisällön, -menetelmien tarpeita opetussisällön,
Projektit työelämäyhteistyön muotona OVET- ja VALOA –hankkeet Elopäivät, Helsinki,
Yrittäjyys HAAGA-HELIASSA -seminaarisarja Asiantuntijasta yrittäjäksi klo Nuori yrittäjyys –ohjelma HAAGA-HELIAssa Arene ry: Tarja Römer-Paakkanen,
| | Osaamisen kehittäminen vanhuspalveluissa Tahkovuori Aija Hietanen ahietanen.vuodatus.net © Savonia-ammattikorkeakoulu.
Arviointi ja arviointipäätöksen tekeminen
OSAAMISEN KARTOITUS AMMATILLISISSA OPPILAITOKSISSA
YVI Yrittäjyyskasvatus opettajankoulutukseen!
Skills-laivaseminaari Yrittäjyyskasvatus ammatillisen koulutuksen näkökulmasta Paula Kyrö Yrittäjyyskasvatuksen professori Aalto Yliopisto, Kauppakorkeakoulu.
Uusi Väylä Ammattiin.
Tutkintosuoritusten arviointi
YRITTÄJYYDEN OPETTAMINEN TURUN AMMATTI- INSTITUUTTI TALOTEKNIIKKA 5ov.
OSAAMISINTENSIIVISEN YRITTÄJYYDEN EDISTÄMINEN JA UUDEN LIIKETOIMINNAN KEHITTÄMINEN = OiLi
1 AMMTILLISEN KOULUTUKSEN MERKITYS KUNNALLE
Opetuksen eheyttäminen ja monialaiset oppimiskokonaisuudet OPS 2016
Ylöjärven opetussuunnitelmaprosessi Opetuspäällikkö Leena Pöntynen
HSE/PYK Mikkeli Yrittäjyyskasvatuksen teoreettinen viitekehys – metakognitiosta, meta- konatioon ja meta-affektioon Paula Kyrö Helsingin kauppakorkeakoulu.
KummiWiki Verkostoituminen ja jaettu asiantuntijuus yrittäjyyden oppimisympäristönä Turku Sirkka Hulkkonen Omnia.
Taitaja2008-tapahtuman vaikutuksista: Kisojen järjestäjän näkökulma.
Hyvän oppimisen malli LAMKissa
W w w. h a m k. f i Ylermi ohjausryhmä Helena Turunen mi.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ
Työantajan näkökulmaa nuorten palkkaukseen ja oppisopimukseen TEM
W w w. h a m k. f i TUPA - Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus Lähipäivä 4 KEHITTÄMISTILANTEEN ARVIOINTI – TUPA-KEHITTÄMINEN OPETTAJAN TYÖN JA OPPILAITOKSEN.
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
OPPI SYNTYY YHDESSÄ TEKEMÄLLÄ - EI MONISTAMALLA
Miten tuotetaan digikansalaisia? Näkökulmia ja keskustelua
Yrittäjyyskasvatuksen tutkija- ja toimijatapaaminen – Vaasa
Manner-Suomen ESR-ohjelma-asiakirjaesitys 2007 –
UUDET OPETUSSUUNNITELMAT – UUDENLAISIA TAITOJA
Valmentajakoulutuksen laatu. ”Käsikirja 3” Arvot Tavoitteet Toimintatavat –Verkostotoiminta –Valmennusosaamisen kehittämisen yhteiset valinnat ja toimintatavat.
OPS 2016 teesit. Yleissivistävä koulutus uudistuu: Opetussuunnitelmatyö Esi-, perus- ja lisäopetuksen OPS-perusteet.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Seinäjoki Hilkka Lassila. Ryhmä yritteliäitä ja aktiivisia restonomi- ja tradenomiopiskelijoita, jotka yhteistyössä kummiyritysten kanssa opiskelevat.
YRITTÄJYYSKASVATUSKYSELY. Kyselyn tavoitteet Osa Äänekosken ohjauksen -hanketta Asenteet Kiinnostus yhteistyöhön Opettajat Yritykset Oppilaat.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
Yrittäjien näkökulma Yrittäjien ja elinkeinoelämän verkoston yhteisessä fokuksessa: NUORET TYÖN ja TYÖNANTAJUUDEN muutos ”PAREMPI JOHTAA HYVIN”  DIGITALISAATIO.
STUDIO-projekti Toimintalinja 3: Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta ja ohjauspalvelujen valtakunnallisella kehittämisohjelmalla.
Paluuorientaatio Pauliina Keskinarkaus, Rekry.
Tutkintoja ja tutkinnon osia voi suorittaa myös työtoiminnassa järjestöissä, liikuntaseuroissa, pajoilla ja vankiloissa! Tutkintoja työtoiminnassa opinnollistamisen.
Yhteistyö ylempi amk –koulutuksissa Case SaKaRa Yliopettaja, YTT Kaarina Kantele RAMK.
Saumat tulevaisuuteen -tapahtuma 2016 Toisen asteen koulutuksen mahdollisuuksia ja odotuksia Raija Meriläinen, opetusneuvos, KT Ammatillisen koulutuksen.
VALINNAISET AINEET Piirros Mika Kolehmainen.
Kohti maailman huippua. Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia
PedaCoach Oppia ikä kaikki mahdollistaa verkostolleen Pedacoach -toimintaa oman toiminnan pedagogiseksi kehittämiseksi Tavoitteena pedagogisen ja didaktisen.
Osuustoiminta koulujen yrittäjyyskasvatuksessa
PedaCoach Oppia ikä kaikki mahdollistaa verkostolleen Pedacoach -toimintaa oman toiminnan pedagogiseksi kehittämiseksi Tavoitteena pedagogisen ja didaktisen.
YRITTÄJYYDEN OPETTAMINEN
TURKU Monikulttuurinen opetus 2.Jakso
Uudet opetussuunnitelmat – oppiminen muutoksessa?
Ammatillisen peruskoulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijoille ammatillisen perustutkinnon edellyttämä osaaminen ja ammattitaito sekä valmiuksia yrittäjyyteen.
Tanssinopettaja (AMK), 240 op
Musiikkipedagogi (AMK), 240 op
Taina Seppälä-Kolkka / S12!78
Vauhtia ja motivaatiota opiskeluun työtä opinnollistamalla
Arviointi ja arviointipäätöksen tekeminen
Senioriyrittäjyys Suomessa
ESR-toimijoiden verkostoitumistilaisuus
Seija Mahlamäki-Kultanen ja Jaana Muttonen
Työelämäedustajien koulutus- ja yhteistyöpäivä Tanhuvaarassa
Osaamisperusteisuus todeksi – käytäntöjä ja työkaluja
Iv4j – Innovation in vet for jobs and employment
Esityksen transkriptio:

Päivä yrittäjän kanssa: Opetushenkilöstön yrittäjyysosaamisen vahvistaminen Heli Potinkara, Haaga-Helia ammatillinen opettajakorkeakoulu Päivi Ojala, Suomen Yrittäjät

Yrittäjyyttä edistävä koulutus Uusi yrittäjyys Yrittäjyystietojen, -taitojen ja valmiuksien kehittäminen Yrittäjän osaaminen Ammatillisen ja yrittäjyysosaamisen kehittäminen ja uusiutuminen Työntekijän osaaminen Yrityskohtainen osaaminen, yleiset ja ammatilliset valmiudet, yrittäjyys- henkisyys Yrityksen uusiutumiskyky Yrityksen toiminnan kehittäminen ja uusiutuminen Suomen Yrittäjät 2016

Opettajien yrittäjyysosaamisen kehittäminen Osaamisen kehittäminen 70:20:10 -malli Tough, Eichinger & Lombardo, Center for Creative Leadership

Päivä yrittäjän kanssa Ajatuksia yrittäjyysnäkökulmien huomioimiseen laaja-alaisesti Ideoita työelämäyhteistyön laajentamiseen Työelämäverkostojen laajentaminen Oppijoiden oppimisympäristöihin tutustuminen Luulin olevani hyvin kärryillä yrittäjyydestä ja yrittäjän arjesta, mutta aika on tehnyt tehtävänsä ja oli todella terveellistä käydä kentällä "iholla kiinni" yrittäjän arkeen. Oli oikein tervetullutta nähdä työelämää toisestakin näkökulmasta ja pää onkin sen jälkeen pulpunnut ideoita. Ilmoittautuneet saavat erillisen ohjeistuksen sähköpostitse.  Oli erittäin mielenkiintoinen ja monipuolinen päivä, jossa tuli koettua mm. varastomiehen, tarjoilijan ja esimiehenkin tehtäviä.

Case Haaga-Helia ammatillinen opettajakorkeakoulu

Monitaitoinen yrittäjä Yrittäjien itsensä määrittelemä osaaminen Verkosto kehittää osaamista, tulevaisuuden ennakointi Kyky tunnistaa omaa osaaminen, halu kehittyä Usko omaan asiaan – osata myös luovuttaa Nähdä asioiden välisiä suhteita, kokonaisuuden ymmärtäminen

Yrittäjyysosaamista vahvistava koulutus Oppilaitos mahdollistaa yrittäjyyskasvatuksen Opettajalla on kirkas rooli yrittäjyyskasvattajana Yrittäjä tukee yrittäjyyskasvatuksessa

www.yrittajat.fi/opettajanopas