PISTOOLI- AMMUNTA.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kultahippuseminaari Tanhuvaara Mikko Mattila Tanhuvaara Mikko Mattila.
Advertisements

Hyvä haku Miten se on tehty. MISTÄ HYVÄT HAKIJAT ON TEHTY ? Koirat hakevat siten (sitä), miten (mitä) niille opetetaan. Ongelma on, ettemme tiedä mitä.
Maastoammunta SJAL tuomarikoulutus 2013.
B – TYTÖT Miesvartiointi
JH Kiekonheittosuorituksen pääkoordinaatit •Tukivaiheitten kriittiset tasapainopisteet •Hartia- ja lantiolinjojen ristikkäisvaiheet •Kiekkokäden.
Coerver harjoitus 1: Pallonhallinta
Fysiikan ja kemian perusteet ja pedagogiikka Kari Sormunen Kevät 2012
Venyttely ohjeet CLASSIC E-99.
Huopatilkku paininjalan alle Neula ja paininjalka alas
Selkä suoraksi Suomi TM
Nopeudesta ja kiihtyvyydestä
Pidä turvallisuusväli
Jos sinulla vain on hieman aikaa keskittyä... Hei! Alkaako ruudun tuijottaminen rasittaa silmiä??? Alkaa siis.. Pikakalibrointitesti on nyt paikallaan!
Vaihtoehtomalleja Haastattelin tämän hetken nuorten huippuja ja kartoitin heidän ampumapolkunsa Lähes kaikilla erilainen tausta Mukana: 2 pistooliampujaa.
Tapparalainen maalivahti
Tulosten tulkitseminen SJAL tuomarikoulutus 2013.
Voimista liikeilmiöihin ja Newtonin lakeihin
Taulutarkastuksen ohje pahvitauluille SAL, Pistoolijaosto.
Toiminta kentällä SJAL tuomarikoulutus Sisältö • Tehtävät kilpailun aikana • Sijoittuminen kentällä • Tasapuolisuus ampujia kohtaan • Tulosten tulkitseminen.
Henkiset ominaisuudet Fyysiset ominaisuudet
Talviliikunnan soveltaminen: Lumilautailu
FC WILD VALMENNUSLINJA versio 2011/ Harjoitukset Taito, taito ja taito  Nopeudesta ei hyötyä jos ei taitoa, harjoitukset pallollisia Liikkuva.
Ohjesäännöt SJAL tuomarikoulutus Luovutusvoitto ottelussa: Joukkue tai ampuja saa luovutusvoiton, mikäli vastustaja ei ole saapunut ampumapaikalle.
1. 5v2 pallonhallinta + prässi + tilanteenvaihto
Kurikka Suomen Jääkiekkoliitto2 Toimi ”tässä ja nyt” -periaatteella: Ohjaa -> Opeta -> Valmenna: Anna pelaajalle palautetta.
Opettele seuraavat vesilintulajit (oppikirjassa s )
Koveran linssin piirto- ja laskutehtävä 2005
Harjoituksia Jäähalliin
OTTELUKIERROKSET - JOUKKUEET SJAL tuomarikoulutus 2013.
Organisointi: 3 hlöä yhdessä (polttopalloa): Ohjeet: yksi keskellä ja kaksi heittää palloa siten, että keskipelaaja ei saa kiinni. -HUOM: pään yli ei saa.
Counter-Strike on tietokone peli jota, pelataan Internetissä tai lähiverkossa. Counter-Strike on Halflife pelin modi. On olemassa Counter-Strike klaaneja.
Kertaus 1. Miksi kestävyysharjoittelu on tärkeää? 2. Mikä nopeusharjoittelussa on tärkeää? 3. Miten nuoren kannattaa harjoittaa voimaa? 4. Mitkä ovat taidon.
PISTOOLITYYPIT Pistoolit eri käyttötarkoituksiin, toimintaperiaatteet ja kaliiperit.
JANI SIEVISEN VENYTTELYOHJEET UIMAREILLE NUMMELAN KISAAJAT 2015.
KIVÄÄRI- AMMUNTA. Kivääri- ammunta Ampumaetäisyydet lajista riippuen 10 m -> yli 1 km Kaliiperista ja patruunan tehosta riippuen vaaraetäisyys voi olla.
MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET 1. MAALIVAHTIPELIN PERUSTEET 2. PELI LUONNE LUISTELU 3. OPPIMINEN 4. PELIKÄSITYS 5. MAALIVAHDIN TEKNISET- JA LAJITAIDOT 6. PELIASENTO.
3. TUKI- JA LIIKUNTAELINSAIRAUDET TERVEYSTIETO 9.
Ergonomia Istuma- ja näyttöpäätetyö. Mitä on ergonomia? Ergonomian avulla työnteko on helpompaa. Ergonomiaan liittyvät: – oikeat työskentelyasennot.
Suunnistuksen kuivaharjoitus Aapo Leskinen/Sporzz.
Kehonhallinta liikkeessä
Aseet, patruunat ja turvallisuus. Ase ja patruuna muodostavat yhdessä toimivan kokonaisuuden Aseet ovat nykyisin kehitetty tiettyä tarkoitusta varten,
HAULIKKO- AMMUNTA.
THL-raportoinnin määrittely – yhteenveto
Käsiaseet Timo McKeown.
KORIPALLON VIRALLISET PELISÄÄNNÖT 2014
Viiden suora -peli ristinolla-peli (viiden suora) esim. yhtälön ratkaiseminen, prosenttilaskenta, sähköopin perussuureet (PUImURI) jne. 11x11-ruudukko,
POISSAOLOLUVAN HAKEMINEN JA PÄÄTÖKSEN TEKEMINEN WILMASSA
LIPPUPALLODEMO 90min.
Vaaratilanteet ja niiden tunnistaminen
Suunnistuksen kuivaharjoitus
Taukojumppa Työterveysergonomia.
KIVÄÄRI.
MAALINTEKO- KOULUTUSPÄIVÄT Suomen Urheiluopisto, Vierumäki.
Haulikko.
STARTTIKOULUTUS MAALIVAHTIPELISTÄ
RATASÄÄNNÖT JA RATAKÄYTTÄYTYMINEN
Asento! – Lepo! KPL 31.
Kokonaisvoiman laskeminen
Oppimisvalmiuksien tukeminen liikunnan avulla
Jos sinulla vain on hieman aikaa keskittyä...
Selkä suoraksi Suomi TM
Kouluttajakortti: harjoituskerta 1 (vartalon asento)
AMPUMAHIIHDON Napsu-leiri
Karttamerkit 2
PHP Tietokantaohjelmointi 2
Istuma- ja näyttöpäätetyö
Ergonomia Fyysisesti raskas työ.
Ergonomia Seisomatyö.
Yleinen tuomari ohjeistus sekä viralliset käsimerkit
AMPUMAHIIHDON Napsu-leiri
Esityksen transkriptio:

PISTOOLI- AMMUNTA

- Ampumaetäisyydet ovat 10, 25 tai 50 metriä. - On useita lajeja. - Löytyy ilma-, pienois-, urheilu-, olympia-, vakio-, iso- tai vapaapistoolilajit. - Ampumaetäisyydet ovat 10, 25 tai 50 metriä. - Ammutaan paikallaan oleviin tai kääntyviin tauluihin. Pistooli-ammunta

1) Keskittyminen 2) Ampuma-asennon rakentaminen 3) Aseen suunnan tarkistus 4) Aseen lataus 5) Tähtäyskuvan hakeminen 6) Liipaisu 7) Jälkipito Laukauksen vaiheet

Ammunta pystyasennosta Ammutaan pöydän takaa omalta ampumapaikalta. Pöytään nojaaminen ei ole sallittu. Pöydälle laitetaan muut tarvikkeet mm. panokset, kiikari. Pystyasennon pääkohdat: jalat hartioiden leveydelle, paino molemmilla jaloilla kylki osoittaa ampuma- suuntaan pää pystyssä ja kasvot suoraan taulua kohti vapaa käsi on rentona, usein taskussa liipaisukäsi nousee suorana ja ranne tiukkana Ammunta pystyasennosta

Ennen tähtäystä ampuja ”lataa aseen”, hakee lopullisen ampuma-asennon ja suuntaa aseensa kohti ampumataulua Pistoolissa tähtäyksen apuvälineitä ovat etutähtäin (jyvä) ja takatähtäin (hahlo) Takatähtäimen kautta katsotaan piipun päässä olevan etutähtäimen läpi tauluun Ns. oikea tähtäyskuva tarkoittaa sitä, että ampuja näkee takatähtäimen väkästen keskellä etutähtäimen. Tähtäimet suunnataan taulun mustan osan, eli täplän, alapuolelle Tähtäys ei saisi kestää enempää kuin 5 sekuntia, muutoin silmä väsyy ja tarkkuus katoaa Tähtäys

Tähtäämisen pääkohdat 1) Katse kohti taulua 2) Molemmat silmät auki 3) Katsotaan tähtäinten läpi liipaisukäden puoleisella silmällä 4) Katse tarkennetaan etutähtäimeen, ei tauluun 5) Haetaan oikea tähtäyskuva ja liipaistaan 6) Laukaisun jälkeen tähtäystä jatketaan 2 - 3 sekunnin ajan TIESITKÖ? Silmälappu auttaa tähtäämään molemmat silmät auki. Silmälapun värin on hyvä olla vaalean harmaa. Lapun voi tehdä itse esim. laittamalla hikinauhan/lakin alle palan pahvia. Tähtäämisen pääkohdat

Liipaisu tapahtuu silloin, kun ampuja näkee tähtäyskuvan oikeana Liipaisu tapahtuu silloin, kun ampuja näkee tähtäyskuvan oikeana. Liipaisu tehdään puristamalla liipaisinta etusormella tasaisesti taaksepäin. Onnistuneessa liipaisussa vain liipaisin liikkuu – ei ase eikä ampuja. Tähtäyksen ja liipaisun yhteensovittaminen on tärkeätä ja se vaatii paljon harjoittelua. Kokemuksen myötä liipaisua ei enää tarvitse ajatella, vaan se tapahtuu lähes automaationa. Liipaisun pääkohdat: 1) Etusormen pään keskikohta liipaisinta vasten 2) Haetaan oikea tähtäyskuva 3) Puristetaan liipaisinta tasaisesti taaksepäin 4) Jatketaan tähtäystä aseen laukeamisen jälkeen = jälkipito Liipaisu

Ampumasuoritus päättyy aina ns. jälkipitoon. Kun laukaus on lähtenyt, ampuja pitää aseen vielä ampuma-asennossa 2 - 3 sekunnin ajan. Näin vältytään siltä, että ase heilahtaa heti laukauksen jälkeen. Ja lisäksi laukauksen jälkeisestä tähtäyskuvasta näkee osuman suunnan. Jälkipito