Kuraattorit ja psykologit toisella asteella

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Normaalikoulujen lukioiden OPH-rahoitteinen hanke
Advertisements

Opiskelijahyvinvointihanke Tarja Lipponen ToKem.
Koulukuraattorien perehdytysohjelma Helsingissä
Sosiaality ö opiskeluterveydess ä Opiskelukuraattorin työ Kopparitoiminta.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut auto ja logistiikka
OPPIREPPU –hanke Lapin alueen 2.asteen verkkokoulu Rovaseudun 2.asteen oppilaitokset Jyrki Niskanen.
POLKU-hanke Läpäisyn tehostamisen seminaari Tampere
Opettaja eettisenä kasvattajana Launonen Leevi, Opettaja eettisenä kasvattajana – historiallinen näköala kasvatusajattelun muutokseen.
Turun Klassikon lukio Hyvinvointiopinnot
Turvallinen vai haavoittuva - kohti turvallista oppilaitosta!
NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.
W w w. a m k. f i Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen verkko-opinnot, 15 op Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen opinnoissa hankitaan tietoperustaa.
Haukiranta MultiTalent Consulting Asiantuntijuus ammatillisessa koulutuksessa Täydennyskoulutus Haukirannan kuntayhtymä.
4 § YHTEISÖLLINEN OPISKELUHUOLTO ( 3 §, 4 §, 6 §, 12 § ja 13 §)
SUOMEN GERONOMILIITTO RY Työelämän edustaja ja uusi tulokas vanhustyön kentällä Arvot ja perustehtävä - ikääntyvien hyvinvoinnin, terveyden, turvallisuuden.
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
KULOMÄEN KOULUN TEHO-HANKE
Oppilaalle annettava tuki ja vastuuhenkilöt Turun perusopetuksessa
NOPS – hanke LbD –arjen onnistumisia Leppävaara Projektipäällikkö, lehtori Pirkko Rimpilä-Vanninen NOPS Projektipäällikkö.
Polkuja läpäisyn tehostamiseen – tavoitteista näkyviksi teoiksi
TUKEVA. uusi, kokonaisvaltainen, oppilashuollollinen toimintamalli tukee koulussa tapahtuvaa oppilaiden hyvinvointia edistävää toimintaa ja koordinoi.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut sähkö ja elektroniikka, kone ja metalli, auto ja logistiikka Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo
TYK Työkykyä ylläpitävä ja parantava valmennus
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI JA OPPILASHUOLLON OPETUSSUUNNITELMA
Tuula Savikuja, Helsingin seudun erilaiset oppijat ry./HERO
Mielenterveys kuntoutus
Kehittävän asiantuntija-verkostotyön malli TATU – tartu tutkintoon!
Emmi, Laura, Marianne, Johanna, Hanna, Elisa, Eva-Greta, Marcus.
VANTAAN TEHO-HANKKEET Kehittämistoiminnan tavoitteena on jalkauttaa uuden erityisopetuksen strategian (2007) linjauksia paikallisiin käytänteisiin. Strategiassa.
Hyvinvointialan yrittäjän hyvinvointi
Yrittäjien hyvinvointikilta® yrittäjien hyvinvointia tukemassa Yrittäjien hyvinvointikilta on Suomen Mielenterveysseuran ja Suomen Yrittäjien kehittämä.
Rehtori Tuula Tervonen. * Tervetuloa, rehtori Tuula Tervonen * Opiskeluasiaa, psyykkari Taina Härmä * Ajankohtaista, rehtori * Sähköinen opiskelu ja.
LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN PERHELÄHTÖISTÄ TOIMINTAMALLIA KEHITTÄMÄLLÄ Varsinais-Suomen ja Satakunnan Remontti-hankkeen.
ERILLISET ERITYISOPETTAJAN OPINNOT Tervetuloa Helsingin yliopistoon! Alkuinfo
Työ elämään 2015 nuorten ammatti- ja kesätyötreffit Ti klo Oulun kaupunginteatterilla Kaarlenväylä 2, Oulu.
Kuraattorin tuki nuorille taloudellisissa asioissa toisen asteen oppilaitoksissa ja nuorten työpajoilla Tiina Viskari, kuraattori + toisen asteen kuraattoritiimi.
Turvallinen hoitotyö 1,5ov
Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalainen teemavuosi Eeva Karjula Eläkeliiton Keski-Suomen piirin toiminnanjohtaja.
Mitä yksilö / yhteisöt / yhteiskunta voi tehdä ehkäistääkseen mielenterveyden häiriöitä? vastaa vain siihen, mitä kysytään (keskity tähän koko vastauksen.
Projektityöskentely Projekti käsitteenä Projektin vaiheet Projektin asettaminen Projektin suunnittelu Projektin käynnistäminen ja toteuttaminen Projektin.
TERVETULOA! Opiskeluhuollon oppimisverkosto Marke Hietanen-Peltola Johanna Jahnukainen.
NUORISO ON YHTEISKUNNAN TÄRKEIN VOIMAVARA - Rotary Youth Leadership Awards Suomen Rotary © 2012.
Opintopsykologipalvelut Aalto- yliopistossa Orientaatiopäivät Opintopsykologi Minna Nevala.
RAUMAN KAUPUNGIN KOULUPSYKOLOGIEN TYÖNKUVA
Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä
Tiimikoulu Raimo Laaksonen ja Vesa Joutsen
PERUSOPETUKSEN OPPILASHUOLTO
ABISTA YLIOPPILAS Tiedotekirje kokelaille YTL:n sivustolla
VERTUe - Ohjaten ja vertaistukien ammattilaiseksi 11/2016 – 12/2017
YHTEISKOULUN OPPILAANOHJAUS Tavoite Yhteystiedot Kohderyhmä
TET =Työelämään tutustuminen
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Ohjauspalvelut Tredussa
Yhteisöllinen oppilashuoltotyö Pyörön koulussa lv
KURAATTORI elokuu Tehtävä Yhteystiedot Asiakkaat Konsultaatiot
Opintopsykologipalvelut Aalto-yliopistossa
Opintopsykologipalvelut Aalto-yliopistossa
Nyyti ry – mielen hyvinvointia ja elämänhallintaa opiskelijoille
Hyvinvointikoulun toimintamalli
Asiantuntijuus ammatillisessa koulutuksessa
Opintopsykologipalvelut Aalto-yliopistossa
Oppimisen ja koulunkäynnin tuki Oppilashuolto
TET =Työelämään tutustuminen
Kuraattorit ja psykologit toisella asteella
TOIMINTASUUNNITELMAT 2018
KP OTE Opinnoista töihin
Jenita Rantakokko, Jenni Hätälä, Maarit Kinnunen, Inka Hyttinen
Yläkoulun psykologia - Sinä olet ja minä olen
Päivi Antinoja ja Riikka Pyykkö
  Parvessa parempi 2 –hankkeen tavoitteena on kehittää oppilaitosten yhteisöllisyyttä, hyvinvointia sekä edistää osallisuutta. Tähän pyritään esimerkiksi.
Esityksen transkriptio:

Kuraattorit ja psykologit toisella asteella Päivitetty 7.4.2017

www.toisenasteenyhteys.fi sivuston kohderyhmä Ylläpitäjinä toisella asteella työskentelevät kuraattorit ja psykologit Opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvää tietoa, hyödyllisiä linkkejä sekä kuraattorien ja psykologien yhteystiedot www.toisenasteenyhteys.fi sivuston kohderyhmä Helsingin lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijat Opiskelijoiden vanhemmat ja läheiset Yhteistyökumppanit Ammattikäyttö esim. psykologit ja kuraattorit

Kuraattori Tehtävänä on tukea opiskelijan psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia sekä opintojen etenemistä Työn painopiste on ennaltaehkäisevässä työssä opiskelijaryhmien ja oppilaitoksen henkilökunnan kanssa Kuraattorin palvelut ovat luottamuksellisia ja vapaaehtoisia 

Yksilöohjausajalla voidaan käsitellä mm. seuraavanlaisia teemoja: Osallistuu oppilaitoksen yhteisöllisen työn suunnitteluun ja toteutukseen esim. Tukemalla opiskelijoiden ryhmäytymistä Edistämällä työrauhaa ja hyvää ilmapiiriä Järjestämällä erilaisia pienryhmiä ja kursseja opiskelijoille Yksilöohjausajalla voidaan käsitellä mm. seuraavanlaisia teemoja: Opinnoissa jaksaminen, ilmapiiri ja työrauha Talouden ja elämänhallinta, itsenäistyminen, ajankäyttö Voimavarojen ja itsetunnon vahvistaminen Sosiaaliset suhteet Yhteisöllinen työ on tavoite- ja voimavarakeskeistä Yksilötyö vastaa opiskelijan omiin tarpeisiin

Psykologi Arvioi ja selvittelee mielenterveyteen, oppimiseen ja persoonallisuuteen liittyviä haasteita Tekee ennaltaehkäisevää koko oppilaitosta tukevaa opiskelijoiden hyvinvointia edistävää työtä Palvelut ovat luottamuksellisia ja vapaaehtoisia

Yksilötyössä voidaan käsitellä mm. seuraavanlaisia teemoja: Osallistuu oppilaitoksen yhteisöllisen työn suunnitteluun ja toteutukseen esim. Tukemalla opiskelijoiden ryhmäytymistä Antamalla tietoa ja tukea hyvinvointiin ja mielenterveyteen liittyvissä asioissa Järjestämällä erilaisia pienryhmiä opiskelijoille Yksilötyössä voidaan käsitellä mm. seuraavanlaisia teemoja: Opinnoissa jaksaminen, ilmapiiri ja työrauha Voimavarojen ja itsetunnon vahvistaminen Sosiaaliset suhteet Elämän muutokset ja stressinhallinta

Kuraattori ja psykologi Työskentelevät samojen aiheiden parissa, mutta erilaisilla työotteilla ja painotuksilla Toimivat usein työparina Kuuluvat oppilaitoksen opiskeluhuoltoryhmään, jossa suunnitellaan ja koordinoidaan erilaisia hyvinvointiin liittyviä tapahtumia, keskustellaan oppilaitoksissa esiin nousseista ilmiöistä ja kehitellään toimintamalleja niihin puuttumiseen Osallistuvat myös muihin oppilaitoksen että ammattialojensa työryhmiin, tekevät tiivistä yhteistyötä eri toimijoiden kanssa sekä kehittävät jatkuvasti omaa ammattitaitoaan