Maakunnallinen OPS-koordinaatioryhmä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaava-hanke Liminka, Lumijoki, Muhos, Tyrnävä, Utajärvi
Advertisements

Tulevaisuuden työelämäyhteistyö Nuoret ja muuttuva työelämä -seminaari Oulu ke Opetusneuvos Seija Rasku
nuorisotyöntekijänä koulussa joka päivä
Turun normaalikoulu - opetussuunnitelmaa yhteisöllisesti
Tuija Rasinen, Jyväskylän kaupunki
Osaava Verso III Ammatillisten opettajien osaamisen ennakointi ja osaamisen kehittäminen verkostoissa, sosiaalisen median toimintafoorumeissa sekä koulutusorganisaation.
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
Työryhmätyöskentely , TVT ja verkko-opetus Tuomo, Tammi, Ari Myllyviita, Mikko Horila,
OPPIMISYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN
OPS2016 – Koulu rakentaa tulevaisuutta
KELPO-JA OSAAVA-hankkeiden seminaaripäivä
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
Osaamisperustaisuus korkeakouluissa
Perusopetuksen opetussuunnitelma 2016
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
Osaamisperustaisuus korkeakouluissa
Käytännön, koulutuksen ja tutkimuksen vuoropuhelua rakentamassa – varhaiskasvatuksen perusverkostot Pikassos-alueella Seija Junno Varhaiskasvatuksen suunnittelija,
Vaski-suunnittelutyöpaja Turku Työstetty Janne Marniemen esitystä
MAAKUNNALLINEN PALLIATIIVISEN HOIDON TÄYDENNYSKOULUTUSMALLI
Oppisopimuskoulutuksen kehittäminen opetushallituksen uudessa organisaatiossa Oppisopimuksen tulevaisuus –seminaari Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus.
Opetustoimen henkilöstön ammatillisen osaamisen varmistaminen (Osaava) Kimmo Hämäläinen, pääsihteeri Opetustoimen henkilöstökoulutuksen neuvottelukunta.
W5W-toimintaa vuonna 2006 W5W.2 - Matkalla akateemiseksi osaajaksi ( ) Katariina Alha, W5W-projektipäällikkö, Oulun yliopisto Tommi Haapaniemi,
Aihe 1. -hanke Nelivuotinen ( ) Kolmivaiheinen - toteutetaan kolmessa vaiheessa, kolmella pilottipaikkakunnalla, mukana kolme kieli- ja kulttuurivähemmistöä.
ESITYS 9. LUOKAN VANHEMPAINILTAAN
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
OPPI SYNTYY YHDESSÄ TEKEMÄLLÄ - EI MONISTAMALLA
OPS 2016 Tulevaisuuden koulu – Opettajuus muutoksessa
Tervetuloa vesoon! Maahanmuuttaja luokassani – vinkkejä käytäntöön
TULEVAISUUDEN KUNTA alustavia nostoja ja havaintoja MDI:n selvitysmateriaalista Vantaa |
Apua OPS:n tvt-tavoitteiden arviointiin Jari Harvio, Hämeenlinnan kaupunki Harri Jurvela, Tampereen kaupunki Esityksessä on Kahootilla toteutettu kilpailu.
TAMPEREEN ENORSSI-SEMINAARI OHJAAJAKOULUTTAJAT
Kielirikasteisen opetuksen ja toiminnan hanke Tampereen kaupunki.
OPS 2016 teesit. Yleissivistävä koulutus uudistuu: Opetussuunnitelmatyö Esi-, perus- ja lisäopetuksen OPS-perusteet.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Seppo Mentula ops-koordinaattori Tuusula 2016 Opetussuunnitelma uudistuu.
Osaamisen ja sivistyksen asialla eNorssi 5v –juhlaseminaari Hämeenlinna TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPETUSKÄYTÖN VAKIINNUTTAMINEN Irmeli Halinen.
STUDIO-projekti Toimintalinja 3: Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta ja ohjauspalvelujen valtakunnallisella kehittämisohjelmalla.
Sarana - Työelämän moniammatillinen oppimis- ja kehittämisareena - sosiaalialan pilotoinnista visioita hyvinvointialalle 4/2010-3/ Helsinki.
Seppo Mentula ops-koordinaattori Tuusula 2015 Opetussuunnitelma uudistuu.
Harjoittelukoulujen ja Opeko Oy:n yhteistyö. Agraarin perinteen kasvatuksen saaneet opettajat opettavat teollisissa rakenteissa postmoderneja nuoria jälkiteollisille.
Seppo Mentula ops-koordinaattori Tuusula 2015 Opetussuunnitelma uudistuu.
Perusopetus Osaamisen kehittäminen TOIMINTAKULTTUURIN MUUTOS - OPS 2016 Organisaation osaaminen – yhteisön osaaminen – yksilön osaaminen.
PEDAGOGINEN ILTAPÄIVÄ
LUKION OPETUSSUUNNITELMAUUDISTUS LOPS 2016
VISIO Ohjaamojen tavoitteena on nuorten työllistymisen, koulutuksen ja osallisuuden edistäminen tarjoamalla tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluita. Ohjaamot.
Saumat tulevaisuuteen -tapahtuma 2016 Toisen asteen koulutuksen mahdollisuuksia ja odotuksia Raija Meriläinen, opetusneuvos, KT Ammatillisen koulutuksen.
Tutoropettajien koulutus ja toiminta
VASU:n jalkauttaminen Raumalla
Löytöretki toiseen maailmaan –seminaari Jyväskylän ammattiopisto
Matkailukoulutuksen verkostopäivät Porvoossa
PERUSOPETUKSEN opetus- JA OHJAUShenkilöstön veso-päivä 7. 8
MIKÄ OPETUSSUUNNITELMA ON ?
Kv-toiminta opsin palveluksessa – ohjausta ja vertaisohjausta kaikille kv-rahaa hakeneille Koulutus- ja verkostoitumispäivä kansainvälisyyden valtionavustuksen.
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
Kehityskulkuja Työelämä muuttuu entistä nopeammin
Kelpo-hanke Amisto
oppisopimuskoulutuksena
Opetussuunnitelmauudistuksellako uuteen lukioon?
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Uudet opetussuunnitelmat – oppiminen muutoksessa?
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Kuntainfo Ajankohtaista monialaisten palvelujen kehittämisestä
LÄHTEEN ÄÄRELLÄ II Taide- ja taitokasvatuksen ideariihi 5. 9
TOIMINTASUUNNITELMAT 2018
Pirkanmaan LAPE JUURRUTTAMISSUUNNITELMAN KESKEISET ELEMENTIT
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Ope osaa -hanke opettajan pedagogisten opintojen kehittäjänä Kasvatustieteellinen tiedekunta Helsingin yliopisto Inkeri Ruokonen.
Opintopolku.fi uudistuu oppijan parhaaksi
RUOKAKASVATUKSEN VUOSIKELLO
Esityksen transkriptio:

Maakunnallinen OPS-koordinaatioryhmä

   Tammikuu   12.1. klo 12-15, Mankola, Saarijärventie 21 Kuulumiset ja tuomiset sekä kuntien edustajat (nimilista) - arviointi ja uusi ops yläkoulussa - VUOSIKELLO OPS-työlle - tuo tuliaisena omasta kunnasta ajatus miten aiotte lähteä työstämään yläkoulun uuden opsin arviointia, kouluttamaan  - jos on suunnitelmia jo, tuo jakoon -  - todistuspohjat, mm. erotodistus - valinnaisuus - sekä ala- että yläkoulu - mitä lähdemme ratkomaan yhdessä maakunnallisesti ensin arvioinnissa - mikä jätetään kunnan tasolle 3. OPS-henkilöstökoulutukseen kohdennettu hankehaku – mihin teema-alueisiin ja mitä haemme? : http://www.oph.fi/rahoitus/valtionavustukset/103/0/opetustoimen_ja_varhaiskasvatuksen_vuoden_2017_valtion_erityisavustus Maakunnallinen OPS-koordinaatioryhmä Peda.netissa https://peda.net/opetussuunnitelma/ksops/mo

Sovitut ajankohdat keväälle Helmikuu  13.2. klo 12-15, paikka tarkentuu - tammikuun teemojen jatko Maaliskuu  15.3. klo 12-15, paikka tarkentuu - monialaiset oppimiskokonaisuudet Huhtikuu 27.4. klo 12-15, paikka tarkentuu - arviointi ja tulevan lukuvuoden vuosikellon suunnittelu sekä syksyn kokousajat Toukokuu varapäivä 17.5. klo 12-15  

Päivämääriä ??KEOS2017 valmisteluseminaari (edustajat tästä ryhmästä) 2.2. 2016 HELSINKI Valtakunnallinen Osaava-ohjelman päätösseminaari 6.3.2016 Ministerin sivistyskuntakiertue JKL - Uusi Peruskoulu –visiotyöpajat (ip) 24.3. Tulevaisuus haastaa oppimisen ja verkko-opettajapäivä, JKL Agora 13.-14.3. Aloitusjakso Coachaava pedagoginen johtaja -valmennus

Uusi peruskoulu -visiotyöpaja Työskentely teemakohtaisissa alaryhmissä Oppijalähtöisyys Uudet oppimisympäristöt Uusi opetussuunnitelma Koulun uudistuva toimintakulttuuri Opetuksen digitalisaatio Opettajien osaamisen kehittäminen

Maakuntaverkosto Verkostoyhteistyö koulutuksen ja opetushenkilöstön ammatillisen osaamisen kehittämiseksi Osaaava-ohjelman jälkeen  – taustaa   Maakunnallisen Keski-Suomen Osaava-hankkeen aikana on opetus- ja kulttuuriministeriön, Opetushallituksen ja Valtion aluehallintoviranomaisten rahoituksen avustuksella rakennettu Keski-Suomeen toimiva ja aktiivinen maakunnallinen verkosto koulutuksen, koulutuksen kehittämisen ja opettajien ammatillisen osaamisen tueksi. Verkostoon ovat kuuluneet kaikki keskisuomalaiset kunnat (yleissivistävä koulutus) ja  koulutuskuntayhtymät  (sekä lukio- että ammatillinen koulutus) sekä vapaan sivistystyön verkosto (kansalais- ja kansanopistot) ml. Jyväskylän yliopiston kesäyliopisto. Hankkeen aikana on rakentunut myös ainutlaatuinen yhteistyö koulujen ja yliopiston sekä muiden koulutusta tuottavien tahojen välille. Kiitos yhteistyöstä hankkeen aikana! Verkostossa ja sen ”ympärille” rakentuneessa kumppanuusverkostossa on jaettu ja kehitetty asiantuntijuutta ja osaamista ja järjestetty täydennyskoulutusta yksilöille, yhteisöille ja koko maakunnan opetushenkilöstölle (esim. KEOS-foorumi)  hyödyntämällä pääosin oman maakunnan asiantuntijuutta ja osaamista. Verkostosta ja vuorovaikutuksesta ovat hyötyneet sekä pienet että suuret kunnat ja organisaatiot. Ohjelman päättyessä verkostossa on yksimielisyys siitä, että yhdessä tekemisen tulee jatkua ja vahvistua sekä laajentua Keski-Suomessa. Vuodelle 2017 on rakentunut Osaava-hankkeen jatkoksi jäsenmaksuperusteinen  maakunnallinen koulutuksen ja osaamisen kehittämisen verkosto, jossa ovat mukana kaikki keskisuomalaiset kunnat, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä ja Keski-Suomen liitto. Verkostoa hallinnoi Jyväskylän kaupunki ja verkoston käytännön toiminnasta vastaa projektipäällikkö. Toiminnan mm. opettajien täydennyskoulutuksen  rahoittamiseen on tavoitteena hakea alueen ja valtion avustuksia ja kehittämisrahoituksia. Visiona on laajentaa verkostoa edelleen kumppanuuksien ja elinkeinoelämän  suuntaan. Keskeisinä tehtävinä verkoston toiminnalle on määritelty mm. seuraavaa:                              -       verkoston sisäisten ja verkoston ja kumppanuuksien välisten rakenteiden tiivistäminen ja selkiyttäminen sekä tapaamisten koordinaatio                              -      maakunnan sivistysjohtajien yhteistyön koordinaatio ja yhteisten ajankohtaisten teemojen edistäminen (valmistautuminen tulevaisuuden kuntaan, opetus, kulttuuri, liikunta, nuorisotyö uudessa kunnassa)                              -      koulutuksen jatkumon huomioiminen varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle ja korkea-asteelle -      maakunnan OPS-työn prosessien koordinaatio (perus- ja lukiokoulutus) verkoston ja kumppanuuksien yhteiset hankehaut ja niiden hallinnointi osaamisen koordinaatio; osaamisverkoston rakentaminen – yhteistyön tiivistäminen kumppanuuksien ja verkoston välillä koulutusten ja osaamisen kehittämisen suunnittelu ja järjestäminen verkostoissa (esim. KEOS2017, 25.11.2017) viestintä ja viestinnän kehittäminen: verkoston toiminnasta ja kehittämistyöstä viestiminen