TAIDELÄHTÖISTEN MENETELMIEN KÄYTÖN LISÄÄMINEN PÄIVÄKODISSA

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PUHEEN VUORO Vanhempainilta
Advertisements

Potpuri Pereen päiväkodissa
VKK-Metro Katse lapseen –hankkeen tutkimusyksiköiden omat kehittämiskohteet Hankekausi
 Omakielinen opetus Ideoita opettajien yhteistyöhön sekä materiaalia opetukseen ja itsenäiseen työskentelyyn Samran Khezri Turun Lyseon koulu
AKTIIVISEMPI ARKI Työpohjat oman arjen tarkasteluun.
Selevä Paletti — SUUPOHJAN LAPSIPERHEIDEN PALVELUKOKONAISUUS.
Katso Aitolasta lisää:
Isi tuli! Vastuullista isyyttä tukeva vertaistukiryhmä
Tukevasti alkuun, vahvasti kasvuun –hanke, Helsinki
Tuplatiimi -työmenetelmä
Tuplatiimi -työmenetelmä
ELMERI – YLÄKOULUIKÄISTEN ELÄMÄN- JA PAINONHALLINTAPROJEKTI HUOLTOLIITTO RY
Hakeminen Päivähoidon laatukriteerit
Kuusamon kaupungin päiväkotien lastentarhanopettajien ammatillisen kasvun kokemuksia kasvatus-kumppanuuskoulutuksesta Jonna Kylli Terhi Manninen Opinnäytetyö.
Suomen Jääkiekkoliitto1. KUNNIOITA PELIÄ MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA Suomen Jääkiekkoliitto2.
VESO – päivän teemana OPPIMISKÄSITYS - vaiheet ja menetelmät
Tutkimus VKK-Metron kehittämistyössä Tuulikki Venninen Tutkijatohtori, Helsingin yliopisto
YHTEISTOIMINNALLINEN & YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN
Vanhemman neuvo - ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä
THE VIP PROJECT Visiting in Prison. PROJEKTIN TAVOITTEET Kumppanuuden tavoitteena oli jakaa hyviä lasten ja perheiden tapaamis- ja perhetyön käytäntöjä.
LATAAMO osallisena yhteisössä. Lataamo -työskentelyn tavoitteet Kuulla ihmisten kokemuksia ja saada uutta tietoa. Tehdä näkyväksi osallisuuden toteutumista.
LASTEN SUOJELU – JOKAISEN TEHTÄVÄ Varhaiskasvatuksen mahdollisuudet lasten suojelussa, KELTO Pirjo Harjupatana LTO Riitta Sinko.
Omakielinen opetus Ideoita opettajien yhteistyöhön
Joulujuhlan ohjelmanumero
Ajatteluhatut Teeman tarkastelua eri näkökulmista
LASTEN OSALLISUUS MUKSUTEEKIN PÄIVÄKODISSA PYHÄJÄRVELLÄ
Aihe 1. -hanke Nelivuotinen ( ) Kolmivaiheinen - toteutetaan kolmessa vaiheessa, kolmella pilottipaikkakunnalla, mukana kolme kieli- ja kulttuurivähemmistöä.
Hoito- ja kasvatustyö lastensuojelun sijaishuollossa - erikoistumisopinnot 30 op Yleisiä tavoitteita Opiskelija jäsentää ja kehittää työtään moniammatillisessa.
LÄHILIIKUNTA TUTUKSI – HANKE Kohderyhmä: Lapset ja nuoret, perheet Kohdealue: Kuopion kaupunki, lähiliikunta-alueet Taustakuvaus / Lähtökohdat Taustalla.
Tiedotustilaisuus koulutulokkaiden vanhemmille ti Aineisto osoitteessa: Toive ryhmäjaosta, kts. liite.
LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN PERHELÄHTÖISTÄ TOIMINTAMALLIA KEHITTÄMÄLLÄ Varsinais-Suomen ja Satakunnan Remontti-hankkeen.
Moision päivähoitoyksikkö Kiusaamisen ehkäisy suunnitelma.
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
Ensimmäinen KAIKKI IHAN KAIKKI vanhempainilta. Kaikki ihan kaikki toiminta.
 Tiilimäen päiväkodin toiminta-ajatuksena on luoda turvallinen, lämmin sekä kodinomainen ilmapiiri. Haluamme luoda lapsen itsetunnon myönteistä kehitystä.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Nuorisotyö Oulussa kouluissa. Yhdessä tekemisen tavoite kehittää yhteistyötä ja tiedonkulkua perheen ja koulun kanssa kehittää ja monipuolistaa nuorisotyön.
SOS II Rakenteellinen sosiaalityö Työpaja 1 Tampere
Vanhempainiltaohjeistus KASVA VOIMISTELIJAKSI. Kokonaisliikuntamäärä Riittävästä ja monipuolisesta liikunnasta puhumisen voi hyvin aloittaa jo seurojen.
Sinisiiven vanhempainilta Lähes sama tuttu porukka kuin viime keväänä jatkaa päiväkodissa, osa siirtyi vain eskariin ja kouluun. Lisäksi meillä.
Hippiäiset Varhaiskasvatussuunnitelma vuotiaiden sisarusryhmä Pieni, kodikas päiväkoti Päiväkotihistoriaa 40 vuotta, Hippiäiset 2004 alkaen.
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
Vanhempainilta 3 c Keskustelun aiheet Esittelyt Laitoin vanhemmille kiertämään nimilistan, johon kaikki voivat merkitä puhelinnumeronsa oppilaiden.
ESIOPS 2016 Lasten ja huoltajien osallistaminen
LAUKAAN KUNTA Varhaiskasvatussuunnitelma
Työpajakeskustelu nuorille
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
VASU:n jalkauttaminen Raumalla
Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet ja pedagogiikka varhaiskasvatuksessa Tiina Kulmala
Vaajakosken koulun Vanhempainyhdistys Sokkeli ry
Yhteisöllinen oppilashuoltotyö Pyörön koulussa lv
Englannin valinnainen lisäkurssi
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Tervetuloa vanhempainiltaan!
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Toimivan oppilaskunnan hallituksen valinta – kuinka temppu tehdään?
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
Kainuun toiminnallinen osakokonaisuus
Tavoitteen asettamisesta tasavertaiseen kohtaamiseen
Loikkeliini päiväkodin toimintasuunnitelma 2017
Yksikön toimintasuunnitelma
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
TOIMINTASUUNNITELMAT 2018
HYVINVOINTIKOULU Hyvinvointipäällikkö Arto Willman,
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
HELSINGIN KAUPUNGIN TYÖHYVINVOINTIKYSELY
Loiste –hanke KEE-päivät
MIELI pt (personal trainer)
Koivurinteen päiväkodin kehittämissuunnitelma
Osallisuudesta Tanja Räty.
Esityksen transkriptio:

TAIDELÄHTÖISTEN MENETELMIEN KÄYTÖN LISÄÄMINEN PÄIVÄKODISSA Uutta vanhempainiltaan ja uskallusta heittäytyä ja tehdä toisin

Miksi? Vanhempainiltojen uudistamisen tarve Osallisuuden lisääminen: vanhemmat, lapset Positiivisen kautta kehittäminen Voimavarojen ja hyvän vahvistaminen Toiminnallisuutta enemmän, istumista vähemmän!

Miten? Vanhempainiltaan vanhemmille tehtäväksi tähti. Johon vanhemmat saivat kirjata lapsensa vahvuuksia. Tähdet laitetaan arkikäyttöön lasten nähtäville ja niitä käytetään vahvistamaan lasten itsetuntoa ja vahvuuksien ymmärtämistä. Vanhemmat ja lapset yhdessä tekivät ”omenapuun” johon vanhemmat kirjasivat toiveitaan ja mahdollisia esteitä, haasteita toiveiden toteutumiseksi. Ideana saada tietoa vanhempien toiveista esiopetusta kohtaan ja saada aikaan keskustelua toiminnan ohessa. Työyhteisöön pienten taidelähtöisten menetelmien käyttöä ja kannustaminen heittäytymään taiteen avulla työskentelyyn. (näytelmät, musiikinteko, draama jne juurruttaminen työtapoihin.)

Mitä tapahtui? Vanhempainillan sijaan meillä toteutui päiväkodin puolella perheilta, jossa oli osuus vanhemmille ja sillä aikaa lapsille oli ohjattuja liikunta- ja laululeikkejä. Tämän jälkeen oli kaikille yhteinen osuus. Vanhemmat innokkaina tekivät lapsestaan vahvuuksien tähtiä sekä tekivät toiveiden/haasteiden omenapuuta. Toteutin myös mielipide kyselyä vanhempainillassa jana- työskentelyllä, jolloin aremmatkin vanhemmat saivat liikkeellä tuoda julki mielipiteensä mm lelupäivistä, ruoan maistumisesta lapsille, varhaiskasvatuskeskustelun merkityksestä jne . Janatyöskentelyssä olivat myös lapset mukana antamassa mielipidettään.

Miten jatkuu? Tähdet ovat aktiivi käytössä ja työyhteisössä olemme saaneet hyvää keskustelua aikaan niistä ja omenapuun tuottamasta tiedosta. Palaverikäytänteissä olemme käyttäneet mm aistikortteja, runoja, mietelauseita pohdinnan ja asioiden työstämiseen. Yhdessä ryhmässä innostuttiin pienen vinkin antamisen jälkeen tekemään näytelmä, jossa mukana on sekä henkilökuntaa että lapsia ja tätä esitystä on uskallettu esittää myös muille ryhmille. Näytelmään pohjautuen ryhmässä on käsitelty teemaa: syksy. Meillä on perinteisten pikkujoulujen sijaan Iltamat, joihin jokainen yksikkö tekee ohjelmaa. -> yhteisöllisyys, heittäytyminen, osallisuuden vahvistaminen, työyhteisön hyvinvointi!