Toimialajohtaja Marita Lehikoinen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osuustoiminta osana hallituksen elinkeinopolitiikkaa YK:n kansainvälinen osuustoimintavuosi 2012 Suomen pääjuhla Työmarkkinaneuvos Jarmo Palm.
Advertisements

Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä: VerkkoSote Sosiaali- ja terveysala toimintaympäristönä ITK-konferenssi.
Avoimeen yhteistyöhön perustuva tehokas ja monipuolinen terveydenhuoltojärjestelmä
Yhteistyössä Tietohallinto liikunnassa ja urheilussa
Vanhuspalvelulaki käytännön työssä
Kyläfoorumi Valtimolla
Kunta elinvoiman johtajana
Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä
Maaseutupoliittisen toimenpideohjelman valmistelu Työpaja Tampere.
Kulttuuri- ja nuorisoalojen kunta- ja järjestötoimijoiden koulutus- ja verkostoitumispäivä Yhteisöllisyys ja hyvinvointi Hannu Kareinen.

MIELIPIDEKYSELY SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN TUOTTAMISESTA elokuu 2008.
Helatalo KajaaninLukko Oy Timo Peussa. KAINUU ON KUTEN SUOMI TARVITSEMME VIENTITEOLLISUUTTA TUOMAAN MEILLE RAHAA KAINUUN ULKOPUOLELTA OLTAVA LÄHES OMAVARAINEN.
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Skills-laivaseminaari Yrittäjyyskasvatus ammatillisen koulutuksen näkökulmasta Paula Kyrö Yrittäjyyskasvatuksen professori Aalto Yliopisto, Kauppakorkeakoulu.
Miten regulaattori voi tukea alan kehitystä? Pääjohtaja Rauni Hagman Viestintävirasto FiCom-seminaari: ICT-alan tulevaisuuden haasteet,
Hyvinvointivaltio ja vapaaehtoistyö osana kansalaisyhteiskuntaa Sakari Möttönen
KANSALAISTOIMINTA Osa Muotialan asuin- ja toimintakeskus ry:n ennaltaehkäisevää mielenterveystyötä Kokoaa erilaisia ihmisiä yhteen mielekkään toiminnan.
Kunta, osallistuva kuntalainen ja osuuskunta Elinvoimaseminaari Kuntatalo Ritva Pihlaja Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmä, kansalaisjärjestöteemaryhmä.
Hallitusohjelman teemat, ehdotuksia 1. Johdanto Pirkkala huolehtii alueensa asukkaiden hyvinvoinnista itsenäisenä kuntana. Toteutamme kestävän.
Seutukaupunki- seminaari Mikkeli Kehittämisjohtaja Erkki Välimäki Seinäjoen kaupunki.
Johtamiskorkeakoulu Tay
Kaupunki onnensa seppänä Elinvoimapolitiikan painopisteet ja organisointi Kuntamarkkinat Eero Holstila.
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Lahti Katse rakenteisiin palvelut ja kunnat rakenteiden murroksessa Rakenteet muuttuvat - toimivatko markkinat ? Kehittämispäällikkö.
FinnWell -ohjelma 2007 – 2009 Kalevi Virta. Mitkä ovat tulevaisuuden suuntaviivat FinnWell- ohjelman jatkoa ja Tekesin positioitumista terveydenhuollon.
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Tausta-aineisto.
Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Työkirja.
Missio - Suomen Yrittäjien tehtävä Parantaa yrittäjien asemaa, yrittämisen edellytyksiä sekä rakentaa Suomesta yrittäjyyden yhteiskunta.
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Sosiaalinen pääoma sosiaaliset verkostot, luottamus, vuorovaikutus
UUDET OPETUSSUUNNITELMAT – UUDENLAISIA TAITOJA
Allianssin hyvinvointifoorumi Hanna.Mari Manninen VISIONA NUORET VOIVAT HYVIN - Mitä tavoittelemme, kun puhumme hyvinvoinnista?
SeAMK kehittämisohjelma Kehittämisseminaari Tapio Varmola.
Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalainen teemavuosi Eeva Karjula Eläkeliiton Keski-Suomen piirin toiminnanjohtaja.
SOTE-uudistus hyvinvointi- investointina Kuopion Asumisen päivät 2016 Jussi Ahokas, pääekonomisti, Hyvinvointitalous-tiimin päällikkö, SOSTE.
Päivärinne Terveyden edistämisen rakenteet Salossa Marita Päivärinne terveyden edistämisen koordinaattori.
Tulevaisuuden kuntaa tekemässä - Hallituksen Tulevaisuuden kunta-reformi Nuorten vaikuttajien huipputapaaminen De unga beslutsfattarnas toppmöte.
TURKU SCHOOL OF ECONOMICS Institute for Competition Policy Studies Muutostrendit ja palvelujen tuottamisen mallit Aki Koponen Johtaja Muutosta johtamassa.
Palveluntuottajajärjestöjen rooli tulevaisuudessa SOSTE
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
www.yhteisokeskus.fi Järjestöjen ja kuntien välinen yhteistyö Milja Karjalainen Satakunnan yhteisökeskus Sirpa Kynäslahti Porin kaupunki.
Kuntastrategian tarkistaminen
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
HealthHUB Mika Vuori Tampereen kaupunki
Strategiaperusta ja ohjelmat
Maakuntauudistus ja järjestötoiminnan kehittäminen Varsinais-Suomessa Uusi kunta ja kolmas sektori Case Kemiönsaari Anneli Pahta
Kuntavaalit 2017 Paluu tulevaisuuteen
KUNTA UUDEN EDESSÄ - OSALLISUUTTA JA YHTEISÖLLISYYTTÄ
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
Talous tutuksi – koulutus syksy 2013
Merja Fischer, Tkt, KTM Positiivinen vuorovaikutus synnyttää hyvinvointia ja tyytyväisiä asiakkaita Merja Fischer, Tkt, KTM
Viestit kansalaisille, ammattilaisille ja päättäjille
Sote-järjestöt ovat jykevä laiva IHMISET jäsentä vapaaehtoista vertaistukijaa ammattilaista työllistettyä YHDISTYKSET.
PUOLUE C Periaateohjelma: Arvot
Elämää yhteisöstä – kasvua yrityksistä Juupajoen kuntastrategia 2025
Matkalla Meijän maakuntaan
Kristiina Kontiainen, ylitarkastaja, ESAVI
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys Kuntaliitto
Kulttuurin kuntakuva ja tulevaisuus
Mitä kunta tekee tulevaisuudessa?
Valtakunnallisen valmistelun tilanne järjestönäkökulmasta
Kunta matkalla tulevaisuuteen
Pasi Patrikainen Johtaja, Pohjois-Savon TE-toimisto
Hyvät käytännöt pysyvään käyttöön Tavoitteet:
Järjestö 2.0: mukana muutoksessa - avustusohjelma yhdenvertaisuuteen digitalisoituvassa toimintaympäristössä Hankesuunnitelun tueksi käydystä yhteisestä.
IKINÄ- kaatumisten ehkäisyn verkostoiltapäivä
Esityksen transkriptio:

Toimialajohtaja Marita Lehikoinen Yrittäjäystävällinen – yrittäjäaktiivinen kunta; kunnan ja yrittäjien yhteistyö on elinvoiman edellytys Toimialajohtaja Marita Lehikoinen FCG Konsultointi Oy

Mistä puhutaan kun puhutaan elinvoimasta? Elinkykyä, elinvoimaisuutta, vireyttä ja vitaalisuutta (kielitoimisto) Elinvoima on tahtoa ja kykyä, sekä mahdollisuuksia ja voimavaroja uudistua Kumpuaa ihmisten aktiivisuudesta, luovuudesta, toimeen tarttumisesta ja innostumisesta Elinvoimainen kunta pystyy tuottamaan riittävät palvelut ja luomaan edellytykset mielekkääseen elämään.

KUNTA SYNTYY UUDELLEEN Sosiaali- ja terveyspalvelu- ja maakuntauudistus muuttaa Suomea Kuntien rooli syntyy uudelleen, kun maakunnat aloittavat. Kuntien ja maakuntien yhteinen tehtävä on huolehtia asukkaidensa hyvinvoinnista ja terveydestä sekä edistää alueensa elinvoimaa. Yrittäjyys on uuden kunnan ja maakunnan elinvoiman ydin Tie menestyvään kuntaan ja maakuntaan on yrittäjyyden huomioiva strategia. Kun kunta ja maakunta edistävät yrittäjyyttä, syntyy työtä ja hyvinvointia.

Tulevaisuuden kunnan roolit: Kunnan rooli rakentuu entistä enemmän myös muulle kuin palvelujen järjestämiselle Paikallisen identiteetin ja demokratian edistäjän rooli Paikallisen hyvinvoinnin edistäjän rooli Paikallisen elinvoiman edistäjän rooli Palvelujen järjestämisen ja tuottamisen rooli

KULTTUURI ON MUUTTUMASSA

SISU Eero Järnefelt: Raatajat rahanalaiset (Kaski), 1893

SISU 2.0 Aki Soudunsaari, Annimari Lehtomäki, Mika Rautiainen, Lennu Keinänen, Hans-Peter Siefén, Jyri Lindén Taustakuva: SLUSH

YRITTÄJYYDEN YDIN

”Yrittäjäystävällinen kunta on hyvä, mutta yrittäjäaktiivinen parempi” -Jorma Nokkala, teollisuusneuvos, Muurame

Mistä näkyy yrittäjäaktiivisuus kunnan toiminnassa? Aktiivinen ja avoin vuorovaikutus kunnan ja yrittäjien välillä Yrittäjät ja yritykset huomioiva kuntastrategia, joka sisältää elinkeinopoliittisen ohjelman Kunnan päätösten yritysvaikutusten arviointi. Yrittäjälähtöinen elinkeinopolitiikka luo kunnalle myös positiivisen imagon, parantaa yleistä toimintailmapiiriä ja tarjoaa mahdollisuuden kehittää vaihtoehtoisia palveluiden tuotantotapoja.

Kunnan kolme roolia MAHDOLLISTAJA ASIAKAS OVIEN AVAAJA

KUNTA MAHDOLLISTAJANA Kaavoitus Luvat Osaava työvoima Palvelusetelit ”Sallivuus lähtökohtana”

Yrittäjäviesti 09/2017

”Vaativa asiakas on yrityksen paras kehittäjä” KUNTA ASIAKKAANA Hankinnat Kumppanuudet Referenssit ”Vaativa asiakas on yrityksen paras kehittäjä”

Kunta asiakkaana Myynti julkiselle sektorille – työvoitto ja joskus jopa painajainen Kunta voi tukea ja auttaa yrittäjää tarjousprosessissa Tarjouskilpailut monimutkaistuvat edelleen Tunnista ja tunne tarjousprosessin erityispiirteet Tutustu julkisen sektorin toimintakulttuuriin Miten myyn jos ostaja ei tiedä mitä haluaa (tiedänkö minä mitä ostaja haluaa?) Hankintalaki ja reunaehdot Painotukset tarjouskilpailussa ; hinta 60%, laatu 40%

TULEVAISUUDEN KUNTA ON FASILITAATTORI

Yhteydet suuriin yrityksiin ja kansainvälisiin asiakkaisiin KUNTA OVIEN AVAAJANA Yhteydet suuriin yrityksiin ja kansainvälisiin asiakkaisiin Yhteydet päättäjiin ja sidosryhmiin Yhteydet oppilaitoksiin ja kehittäjiin Yhteydet rahoittajiin

Luottamus syntyy vuorovaikutuksesta Yrittäjäaktiivinen kunta – vuorovaikutus ja yhteistyö Kuntastrategia perustana Kehitettävä aktiivisesti Kuntastrate-giasta johdetut onnistumista mittaavat tavoitteet Seurattava jatkuvasti Luottamus syntyy vuorovaikutuksesta

Kiitos ja hyvää syksyä!