Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Palveluketjujen kehittäminen ja laadullisen vaikuttavuuden mittaaminen Sosiaalisen vahvistamisen kehittämistoiminta 2012–2014 Reetta Pietikäinen, kehityspäällikkö.
Advertisements

Haukipudas-Kiiminki –työpajahanke Tenho Jaakola
Sosiaalisen median hyödyntäminen nuorten parissa tehtävässä työssä
Nuorten palvelut Reimari 3
Nuorten aikuisten osaamisohjelma Työseminaari III , Kuopio Kun opiskelu ei kiinnosta, mitä oppilaitoksessa voidaan tehdä – kokemuksia ja näkemyksiä.
Palveluohjaus Ota Koppi 2 –tilaisuus
Iina Peltomaa, projektipäällikkö, OhjausLaturi-hanke, HUMAK
Hahmotelma nuorten ohjaus- ja palveluverkostosta Kokkolassa Nuorta ei jätetä seminaari Ronnie Djupsund.
Nuorten ohjautuminen Starttivalmennusverkoston tapaaminen Joensuu.
Sosiaalialan asiantuntijapäivät Vanha Satama
Tiedä, tavoita ja ohjaa – nuorten seurantajärjestelmää kehittämässä Kokkola Jukka Vehviläinen / DiaLoog.
VAMMAISJÄRJESTÖT TYÖLLISTYMISTÄ TUKEMASSA TYÖ KUULUU KAIKILLE
TERVETULOA!. Päivän teemat -Ohjauspalvelut Kareliassa -Karelian kuulumiset -Uudistunut korkeakoulujen yhteishaku -Karelian toimijat ja opiskelijakunta.
Työssä olemassa olevalla työkyvyllä Työssä jatkamisen tuki ja osatyökykyratkaisujen edistäminen.
Aikuistyön yksikkö aikuistyön päällikkö Antti Hytti.
Nuorisotoimi, Seija Kähkönen1 Ely-keskuksen rooli alueen toimijoiden tukena Onnistuvat Opit -seminaari Rovaniemi.
Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma Anki Sundqvist, projektijohtaja.
Nuoren turvapaikanhakijan polku Pudasjärvellä
Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå Miten nuorisopalvelut selviää palikkaleikkien myllerryksessä?
Opinnäytetyö (Yamk) Varustamon päätösseminaari Eija Nyrhilä.
Nivelvaiheen ohjaus Kesä ohjaus Asiakas määrät kesä- heinäkuu.
Opin Ovi -hankkeet OSUVUUTTA JA KYSYNTÄLÄHTÖISYYTTÄ AIKUISOPISKELUUN TIETO-, NEUVONTA- JA OHJAUSPALVELUJEN VALTAKUNNALLISELLA KEHITTÄMISOHJELMALLA
Itäinen perhekeskus, Lapsiperheiden varhaisen tuen palvelut
ONNISTUVAT OPIT – YHTEISTÄ VASTUUTA NUORTEN PALVELUIHIN Sosiaali- ja terveysministeriön tilaama Onnistuvat opit -juurruttamishanke on kahden vuoden ajan.
On – toteutettava ESR-projekti, jonka tavoitteena on vähentää vuotiaiden nuorten sosiaalista, taloudellista ja työmarkkinallista.
© Turun Oppisopimustoimisto 2009 Nappaa Nuori Töihin oppisopimuskoulutuksella Varsinais-Suomessa joka kolmas päivä yksi nuori työllistyy oppisopimuksella.
Haukipudas-Kiiminki –työpajahanke Tenho Jaakola
Oppisopimus nuorille, onnistuuko? Nuorten kokemuksia ja näkemyksiä Susanna Miettunen
Ryhmien tehtävistä : Etelä-Savon elinikäinen oppiminen ja nuorisotakuu Tuija Toivakainen ISO ELO -kokous.
Sosiaalityön käytännön, koulutuksen ja tutkimuksen strategista kumppanuutta Itä-Suomen yliopistossa Katri Savolainen Projektipäällikkö Itä-Suomen yliopisto.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
Oppisopimusnuoren ohjaaminen työssä Helena Rajalinna.
Nuorisotakuu nuorisotoimen näkökulmasta Nuorisotoimen ylitarkastaja Kirsi-Marja Stewart, Opetus- ja kulttuuritoimi.
Siirtymät sujuviksi- hanke SISU PKKY, OSAO, WinNova ja SEDU yhteishanke Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma.
Sosiaalisen median hyödyntäminen ja kehittäminen nuorille suunnatuissa sosiaalipalveluissa Case: nuorten Facebook-palveluohjaus Oulussa Saila Lähteenmäki,
Hyvinvoiva lapsi ja nuori, Toimeenpano Edistetään oppilas- ja opiskeluikäisten psykososiaalisen hyvinvoinnin tukemista palvelurakenteita ja - prosesseja.
OHJAAMOT NUORISOTAKUUN TOTEUTTAJINA
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Sosiaalialan asiantuntijapäivät
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
Viestinnän tilanne kesä 2016
Mikkeli Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke
VISIO Ohjaamojen tavoitteena on nuorten työllistymisen, koulutuksen ja osallisuuden edistäminen tarjoamalla tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluita. Ohjaamot.
Ohjaamot nuorisotakuuta toteuttamassa Nuorten osallisuus Ohjaamoissa Helsinki Titta Korpilauri Kohtaamo.
Ohjeistus kouluttajille
Lapin TNO-palvelut -projektista
Etsivä nuorisotyö Ohjaamoissa – seminaari Mikkeli 9. 2
Vapaaehtois- ja vertaistoimijan motiivit, roolit ja rajat
Omakylä Vuolenkoski Oy:n ympärivuotinen työvoimavuokrapalvelu
Elinikäinen ohjaus Suomessa
OHJAAMO FORSSA
VI Ohjaamo-päivä Verkko-Ohjaus
Ensilinjan työntekijän rooli TOIKEssa
Elinikäisen ohjauksen / tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelujen kokonaisuus ns. OHJAAMO – malli (luonnos TEM) Kansalainen oppimisen ja työn siirtymissä.
Saana Rantsi
Tiedä, tavoita ja ohjaa – nuorten seurantajärjestelmää kehittämässä
Ohjaamo Porvoo/ Navigatorn Borgå
Opinnoista töihin KP OTE Hyvinvointitiimi
Verkko-ohjaushankeen tilannekatsaus
KOHTAAMO Verkko-Ohjaus
Kuraattorit ja psykologit toisella asteella
TYÖIKÄISTEN MONIALAINEN PALVELUMALLI
Nuorten Ohjaamo-palvelut – tukea koulutuksen ja työn poluilla
Mikä on muuttunut hankkeen myötä
Monitoimitiloissa työskentelevien verkostotapaaminen
Ohjaamot.
SUMU RYHMÄ – SURUSSA MUKANA
Osatyökykyisille tie työelämään
ETSIVÄN NUORISOTYÖN TILASTOT JA VAIKUTUKSET KUNTA VUOSI
Ohjaamopäivä Kotka Merja Hilpinen
Inspiraatioita ja voimavaroja kansalaistoiminnasta nuorille aikuisille
Esityksen transkriptio:

Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö

Mikä on Ohjaamo? Ohjaamo on nuorten alle 30-vuotiaiden matalan kynnyksen palvelupaikka, jonka toimintamalli rakentuu monialaisesti tietoa, ohjausta ja tukea tarjoavasta Ohjaamosta, eri hallinnonalojen peruspalveluista ja laajasta yhteistyöverkostosta. Ohjaamo tukee erityisesti erilaisissa nivelvaiheissa olevia nuoria ja edistää koulutukseen ja työelämään kiinnittymistä. Nuorten yksilölliset tilanteet huomioiden Ohjaamon tarjoama ohjaus ja tuki voi sisältää monia eri vaiheita. Ohjaamon ydintoimintaan kuuluu henkilökohtainen neuvonta ja ohjaus, tuki elämänhallintaan, urasuunnitteluun, sosiaalisten taitojen ja valmiuksien kehittämiseen sekä kouluttautumisen ja työllistymisen tukeminen. Toimintamallin tavoitteena on, että Ohjaamo toimii nuoren tukena, kunnes tilanteeseen löydetään pidempikestoinen ratkaisu esimerkiksi yhteistyöverkoston tarjoamien palveluiden kautta tai nuoren siirtyessä opintoihin tai työelämään. Lisää tietoa: http://www.peda.net/veraja/keskisuomenely/ohjaamot/ohjaamo-toiminta

Ohjaamot keväällä 2016 Ohjaamoja ympäri Suomea lähes 40, toimivat noin sadan kunnan alueella Erilaisia alueita, erilaisia Ohjaamoja Osa ESR-rahoituksella, osa ilman lisärahoitusta – yhteensä noin 300 työntekijää Onnistumisia: nuorten saama palvelu, monialainen ja laaja yhteistyö, osaava henkilökunta, hyvä palaute nuorilta Haasteita: yhteisten toimintakäytänteiden luominen, NEET-nuorten tavoittaminen, toimijoiden mukaan saaminen yhteistyöhön

Yhteistyö etsivän nuorisotyön kanssa Reilussa 70 prosentissa Ohjaamoista etsivänuorisotyön tekijä on paikalla vähintään yhtenä päivänä viikossa Kaikilla Ohjaamoilla yhteys kunnan / alueensa etsiviin – tähän myös kannustetaan vahvasti Sopimuksiin perustuvaa yhteistyötä Tärkeää sopia työnjaosta ja käytänteistä yhdessä – miten meidän alueella toimitaan, millainen työnjako toimii meillä?

Etsivän työ Ohjaamossa Etsivä voi tehdä omaa perustyötään Ohjaamosta käsin Nuoria voi tavata Ohjaamon tiloissa tai nuori voi tulla etsivän asiakkaaksi Ohjaamon kautta Joillain paikkakunnilla Ohjaamo on kerännyt alueen etsivät saman katon alle, syntynyt etsivien oma työyhteisö osana Ohjaamoa Oleellista toimia oman työn ammattietiikan mukaisesti Etsivillä halutessaan pääsy Ohjaamon TYPPI-rekisteriin Käyttäminen ei ole pakollista Etsivien asiakasrekisterinä toimii PARENT Etsivän työn tekijä ei voi toimia asiakasvastaavana (katso Nimikkeet matalan kynnyksen palvelupisteissä, http://www.peda.net/veraja/keskisuomenely/ohjaamot/materiaaleja)

Ohjaamot ja etsivät – miksi yhdessä? Ohjaamot tarvitsevat etsivien apua muun muassa NEET-nuorten ja palvelujen ulkopuolella olevien nuorten tavoittamisessa Etsivänuorisotyöntekijä nuoren rinnalla kulkija Ohjaamossa nuoren palvelut saman katon alla – nuorten ja etsivien ei tarvitse kulkea useissa virastoissa Palvelut tulevat nuoren luo vs. nuori kulkee palveluiden luo Verkostotyön hyödyt Miten Ohjaamo voisi tukea omaa työtäni? Mitä voin tuoda verkoston käyttöön omasta työstäni? Nuoren jatkopolkua voi suunnitella yhdessä – tukea etsivän työhön? Nuoren luottamuksellisen kohtaamisen taidot leviävät kauttani? Pienemmillä paikkakunnilla etsivä työ usein ”Ohjaamo” pienoiskoossa

Lisää tietoa Kohtaamon väliaikaiset internet-sivut: www.peda.net/veraja/keskisuomenely/ohjaamot Facebookissa Ohjaamot puhuvat! –ryhmä, Kohtaamo-sivu, useilla Ohjaamoilla omia sivuja Somessa #Ohjaamo, #Navigatorn Instagramissa Ohjaamot, Kohtaamo, Ohjaamoiden omat tilit YouTubessa Kohtaamo hanke, Ohjaamoiden omat tilit Flickrissä Kohtaamo Twitterissä @Kohtaamo_ESR, Ohjaamoiden omat tilit

Kiitos!