painotuslinjan esittely

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lavian lukio.
Advertisements

Paimion lukio, Heikki Turpeinen Ylioppilaskokeiden aikataulua syksy 2012 ja kevät 2013 Vanhempainilta ja infot Paimion lukiossa TERVETULOA.
Yhteishaku/AMMATILLINEN KOULUTUS
9.luokkalaisten yhteishaku 2013
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
LUOKATON LUKIO OPPIMISYMPÄRISTÖNÄ
10-luokka Etelä-Pohjanmaan Opistolla
Lukiolaisen opintopolut
Biologian ja maantieteen pedagogiikka, 5 op
MIKÄ ON TANDEM? Ammatillisia opintoja yläkoulun aikana Tekniikkaa ja teknologiaa Ensimmäisenä Suomessa peruskoulun & ammattioppilaitoksen opintoja yhdessä.
HOX! Seitsemännellä luokalla oleva oppilas voi valita kotitaloutta kaksi tuntia joka jatkuu yhdeksännen luokan kevääseen saakka ns. pitkä valinta tai yhden.
Tytöt teknologian taitajiksi
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Kokeellinen lähestymistapa yläkoulun kemian opetuksessa
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
 Yhteishaun aikataulu, käytännöt ja opiskelijavalinta – Jokirannan koulun opot  Toisen asteen oppilaitokset esittäytyvät  Kiimingin lukio  Oulun seudun.
YHTEISHAKU KEVÄÄLLÄ SUOMEN KOULUTUSJÄRJESTELMÄ Aikuisten amm. koul.
Ongelmaperustainen oppiminen peruskoulussa Kemian opetuksen päivät Jyväskylässä Helena Muilu FL Kemian ja fysiikan lehtori Yläkoulun rehtori,
Erikoisluokkatoiminta. Yleistä erikoisluokkatoiminnasta erikoisluokkatoiminta on tavoitteellista, erikoisluokan opetussuunnitelman mukaista opetusta oppilas.
Mankalan koulun vanhempainilta ti Opetussuunnitelmauudistus valinnaiset Sari Juuti.
YHTEISHAKUILTA Huhtasuon yhtenäiskoulu ti Essi Riihinen ja Jyri Ylönen TERVETULOA!
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella.
Tervetuloa Joensuuhun!. Itä-Suomen yliopiston yleisesittely Kampukset –Joensuu –Kuopio –Savonlinna Perustutkinto-opiskelijoita yhteensä n Yliopiston.
HOX! Seitsemännellä luokalla oleva oppilas voi valita kotitaloutta kaksi tuntia joka jatkuu yhdeksännen luokan kevääseen saakka ns. pitkä valinta tai yhden.
Oulunsaloon lukioon KEVÄT Lukiomme vahvuuksia  Ajanmukaiset tilat Oulunsalo -talossa Lentokentän tien varressa  Yksilöllinen tuki opiskelijoille,
ARVIOINNISTA 3. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT luokan valinnaiset AINEET 8. ja 9. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT.
Vanhempien mielipiteitä
Vanhempainillan ohjelma
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
TERVETULOA HAAGAN PERUSKOULUUN
VALINNAISET AINEET Piirros Mika Kolehmainen.
Tampereen seudun ammattiopisto Lentokoneasennuksen perustutkinto, avioniikka-asentaja MYÖNNETTY KOULUTUSLUPA PART FI
Esittelyssä Karhulan lukion matemaattis-teollisen linjan opinnot
TET =Työelämään tutustuminen
Ainereaali- uhka vai mahdollisuus?
3.c
Pataluodon koulu Draamaluokka Klikkaa lisätietoja:
MIKÄ OPETUSSUUNNITELMA ON ?
HS HS Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää? Vai riittääkö yksi.
Vanhempainilta
Oulunkylän ala-asteen koulu
Abiturientin ohje syksy 2017
OPS 2016 Valinnaisuus.
Lukion tuntijakotaulukko 2016
Pataluodon koulu Draamaluokka
OPPILAANOHJAUS YLÄKOULUSSA
ERITYISLUOKKA 7-9J Elokuu 2016 MIKSI Yhteystiedot MITEN OHJAUS
FYSIIKKA - oppi luonnosta
Opetussuunnitelma uudistui – mikä muuttuu?
Toimivan oppilaskunnan hallituksen valinta – kuinka temppu tehdään?
Pataluodon koulu Draamaluokka
Yhteishakupisteiden tilannekatsaus Valintakriteerit
Valinnaisiaineista Valinnaiset tunnit ovat osa yhteisinä oppiaineina opetettavien taide- ja taitoaineiden opetusta ja ne myös arvioidaan osana tätä opetusta.
Liikuntapainotteisen opetuksen kokeilu
TET =Työelämään tutustuminen
KOTITALOUS Syventävät opinnot 8-9 vuosiluokilla, taito ja taideaineet
Kirjoittajaprofiilit
2. Luokan OPO1 osa 2.
Lukuvuosi Tilat Ops, tuntijako, sisällöt Työajat
Jari Kähkönen, koulutuspäällikkö
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
Tulevien 7. luokkien vanhempainilta Etelä-Hervannan koulu
Laaja-alainen arviointi
“Kemiaa kaikille” Joensuun Tiedeseura ry Itä-Suomen yliopisto
Tulevaisuuden koulu 2016 peItsarin koulu
7. luokat kevät 2019 Maikkulan koulu
TURUN Lyseon koulun esittelyilta
KAUHAJOEN YHTEISKOULU 7.lk - VALINNAISAINEILTA
VALINNAISET AINEET Piirros Mika Kolehmainen.
Esityksen transkriptio:

painotuslinjan esittely Kokeellinen tiede - painotuslinjan esittely Etelä-Hervannan koulu 2016-17

Taustaa Vanha matematiikka & atk -painotus Uusi opetussuunnitelma

Teemat 1. Ihmisen terveys 2. Ekologisuus 3. Ympäristö 4. Teknologia

Toteutus Tutkimuksellisuutta ja kokeellisuutta sovelletaan kotitalouden, biologian, kemian ja fysiikan keinoin. Tavoitteena on lähestyä teemoja toiminnallisesti. Pyrimme tarjoamaan painotuslinjan oppilaille mahdollisuuden oppia vahvoja taitoja tulevaisuutta varten niin omaan elämään kuin jatko-opintoihin.

Kurssisisältö 7. luokalla 8. luokalla 9. luokalla Kotitaloutta kemian keinoin (kevät) Arjen ekologiaa ja hyvinvointia ravinnosta (syksy) Ihmisen biologia laborointeina ja biokemia (syksy) Kokeilevaa kemiaa ja fysiikkaa (kevät) Toisen asteen opintoihin valmentava kurssi (kevät)

Kotitaloutta kemian keinoin Kurssisisältö 7. luokalla Kotitaloutta kemian keinoin Ruoanvalmistuksessa ja leivonnassa esiintyvien ilmiöiden tutkiminen kemian näkökulmasta. Ja toisinpäin!

Kurssisisältö 8. luokalla Kokeilevaa kemiaa ja fysiikkaa Kokeellisen tutkimisen ja mittaamisen taitoja kehitetään esim. valon, värien, kosmetiikan, tuotekemian tai muiden oppilaita kiinnostavien teemojen kautta. Arjen ekologiaa ja hyvinvointia ravinnosta Yksilön valintojen vaikutuksia kestävään tulevaisuuteen tutkitaan biologian ja kotitalouden näkökulmista.

Kurssisisältö 9. luokalla Ihmisen biologia laborointeina ja biokemia 9. luokan oppisisältöjä syventäen elimistön anatomiaa, fysiologiaa ja biokemiallisia prosesseja. Toisen asteen opintoihin valmentava kurssi Valmistautuminen lukiomatematiikkaan kertaamalla ja syventämällä yläkoulumatematiikan tärkeimpiä asioita.

Kenelle painotus sopii? Painotus soveltuu oppilaalle, joka on kiinnostunut matematiikasta, tieteistä, ympäristöstä tai luonnon lainalaisuuksista.

Painotukseen hakeminen sähköinen haku 20.1. mennessä  soveltuvuuskoe 16 parasta valitaan

Miten valinta suoritetaan? Soveltuvuuskoe järjestetään Etelä-Hervannan koululla 1.2. klo 12:30 - 14:30

Soveltuvuuskoe Kirjallinen osuus Käytännön osuus

Miten valinta suoritetaan? Soveltuvuuskokeen valvojat ja tarkastajat pisteyttävät osallistujien suoritukset. Valinta tehdään näiden pisteiden mukaisessa paremmuusjärjestyksessä.

Miten soveltuvuuskokeeseen voi valmistautua? Kertaamalla mittayksikköjä kokeellista osuutta varten. Harjoittelemalla tarkkaa mittaamista esim. keittiössä. Asennoitumalla oikein: "Pyrin ymmärtämään annetut ohjeet ja vinkit ja uskallan kokeilla niiden soveltamista."

Kuinka painotus vaikuttaa muihin opintoihin? Painotuslinja vähentää muiden valinnaiskurssien määrää. Painotuslinjalta ei voi siirtyä pois yläkoulun aikana: vastaanottaminen on sitova.

Kuinka painotus vaikuttaa muihin opintoihin? 7. luokalla painotus vie yhden tunnin käsityön opetuksesta. 8. luokalla jää jäljelle 2 vvt taide- ja taitoaineiden valinnaisia. 9. luokalla jää jäljelle 2vvt taide- ja taitoaineiden valinnaisia ja 2vvt muita valinnaisia aineita.

Paikan vastaanottaminen Tieto valituksi tulemisesta lähetetään luokanopettajalle 17.2. mennessä. Opiskelupaikan vastaanottaminen tulee vahvistaa 24.2. mennessä.