Ryhmätyö: Tehtävänanto MEK-C3001 harjoitustyölle

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ATK- POHJAINEN ARVIOINTI PAKOLLINEN GE2 (YHTEINEN MAAILMA – kulttuurimaantieteen kurssi) KEVÄT 2012.
Advertisements

ÄIDINKIELEN YLIOPPILASKOE
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
KE Teknillisen kemian seminaarikurssi. Seminaariesitykset Ti klo 9-10 Ohjeita esim. –J. W. Niemantsverdriet: How to give successful oral.
Soveltavan mikrobiologian erikoistyö KE (5op) Soveltavan mikrobiologian jatko- ja täydennyskoulutuskurssi KE (3 op) Kevät 2010 (periodi.
USKONTO/aineenopettajat AD 4 Ryhmäkokoontuminen Martin Ubani, FT, TM Uskonnon didaktiikan yliopistonlehtori SOKLA.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ajankohtaispäivä HBC Hattulantie 2, Helsinki Rahoitus- ja vakuutusalan tutkintotoimikunta 8496.
Ryhmätyö ympäristöongelmasta
Opetussuunnitelma, koulun kehittäminen ja arviointi 5op
Internet-projekti - MUM2TM Heikki Hietala Jukka Mutikainen TIKO – Malmi
Diskurssi Oy VUOROVAIKUTUS YVA:SSA MÄÄRITELMÄ (YVAL 2 §)  Tavoite:... lisätä kansalaisten osallistumista ja tiedonsaantia  Osallistumisella vuorovaikutusta.
MUM8TM D-jatko Heikki Hietala. Kurssin rakenne 8 x 2 x 3 h lähiopetusta = 48 h Omaa työskentelyä 33 h Yhteensä 81 h = 3 op. Kurssi koostuu 3DS Maxin.
PowerPoint-esitys OHJE.
Prosessi ei voimassa Opinnäytetyö Opinnäytetyön aloittaminen
ESITYKSEN RAKENTAMINEN JA HAVAINNOLLISTAMINEN Rinna Toikka.
KUVAKÄSIKIRJOITUS  Kuvakäsikirjoitus on kuvallinen ja/tai kirjallinen selvitys siitä, millaisin kuvin tarina aiotaan kertoa.  Kirjallisessa muodossa.
RTA seminaarityö sisältöohjeita Juhani Kiiras
Eläinaiheisen Power Point esityksen tekeminen
AMK:iden suomen kielen ja viestinnän opettajien työseminaari Oulussa Insinööriopiskelijoiden asiantuntijaesitysten palautteet lukuvuosina 2009–2011.
Harjoitustyö Rässe Ryhmä ja ajankohta Tässä harjoitustyössä suunnitellaan Yritys oy:n tilausjärjestelmä. Harjoitustyön tavoitteena on tehdä.
 aihealue on selkeästi rajattu ja rajausta on perusteltu  valittu näkökulma on innovatiivinen ja uutta luova  käsiteltävä aihe on kuvattu tarkoin mutta.
Digitarina Multimedia oppimisprojektina 2012 Vaka.
Tietokone asiantuntijan työvälineenä ICT01D Tietokoneen toiminta Juhani Merilinna.
OPPILASHUOLLON ja OPPIMISEN KOULUNKÄYNNIN TUEN MUKAISET MUKAISET RYHMÄT PIHKAINMÄEN KOULUSSA LV Yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä Yksilökohtainen.
CS30A Case Course in Strategy consulting Kurssin opettaja  Professori, Tuomo Kässi Vastaanottoaika to 15:00 – 16:00  Tutkijatohtori,
Tiivistelmä ja kypsyysnäyte
Monimedian työkurssi Johdantoluento Ilmari Laakkonen Huone 6535
RAPORTTIEN JA WWW-SIVUJEN OHJEET Projektityökurssi KLTITE05OH/SU.
Fysiikan laudaturseminaari k-2004 Tieteellisen esityksen kokonaisuus taustatyö: tiedon haku, ymmärtäminen ja oleellisen aineksen erottelu taustatyö: tiedon.
Tehtävänä on tehdä 4-5 sivun mittainen selvitys (pdf) ja tuottaa sen perusteella myös posteri, eli yksi powerpoint-sivu, jossa on mind map- eli miellekarttatekniikkaa.
1) Multimodaalinen elintarvikekuljetus yhden standardikontille (TEU)  Työssä valitaan kuljetukselle reitti välillä Jyväskylä – Hampuri,  valitaan reitille.
Palautetaidot ja opponointi Rinna Toikka. Opponoinnin tarkoitus Oppia lukemaan kriittisesti Laajentaa näkökulmaa Synnyttää tieteellistä keskustelua Auttaa.
Tutkielma Kukin pari selvittää tietyn alueen hasardeja (valtio, maanosa, osavaltio) Yleistä tutkimusalueesta: –valtion/alueen sijainti maantieteellisesti.
Mervi Väisänen OPINNÄYTETYÖSUUNNITELMAN ESITYS JA OPPONOINTI.
Johtamisen perusteet Verkkokurssi Aalto-yliopisto Avoin yliopisto A21A op Kevät 2016 Juhani Kauhanen Copyright Juhani Kauhanen.
Opetustavoitteet ryhmätyölle Ryhmätyön jälkeen opiskelija osaa:  käyttää vertaisryhmässä oppimaansa tietoa alaan liittyvän ongelman hahmottamiseen ja.
Ohjeet Kandidaattiseminaariin integroitu kypsyysnäytesuorittaminen
Liiketoimintasuunnitelman esitys
Lämpimästi tervetuloa!
Opinnäytetyöprosessi ja valmistumisen aikataulu
TAI–E1124 Maisterin opinnäyteseminaari
OTSIKOISTA TEKSTIKSI + tekstiviitteiden merkitseminen
Miten itse laadin trukkiturvallisuuteen liittyvää aineistoa?
Jyväskylän Lyseon lukio
Tutkielman teko-ohjeet
Yritystapaus osa II puh
Matematiikan YO (uudistetut ohjeet ).
Sähköiset yo-kirjotukset
CHEM-A1100 Teollisuuden toimintaympäristö ja prosessit I Harjoitustyö
Opetusvinkki 1: Ryhmätyö – uskontotieteilijät
Aloittelijan Abitti-koulutus
Uskonto ja kriisit nuoren elämänkulussa
3. Katsomukset vastaavat perimmäisiin kysymyksiin
Projektitoiminta TUOL0006 Harjoitustyö Projektisuunnitelma
Uskonto ja kriisit nuoren elämänkulussa
Korkealämpötilakemia
K 4.3. Kandidaatin tutkielma ja tutkielmaopinnot (10 op)
Toiminnallisen opinnäytetyön prosessi
Tutkimusluonteisen opinnäytetyön prosessi
Äidinkielen yo-koetyyppi keväästä 2007 alkaen
TAI–E1124 Maisterin opinnäyteseminaari
Rakennetun ympäristön paikkatiedot RYM-C2004
LUKIO-TET Viherlaakson lukion ensimmäisen ja toisen vuositason opiskelijoiden työelämään tutustuminen keväällä 2015.
MINNO® Innovaatioprojekti Loppukatselmus
Jyväskylän Lyseon lukio
Liiketoimintasuunnitelman esittely
Metallurgian seminaari
LCB-5800 Ruotsinkielinen yritysviestintä 1
Liiketoimintasuunnitelma
Vinkkejä juridiikan opiskeluun
Esityksen transkriptio:

Ryhmätyö: Tehtävänanto MEK-C3001 harjoitustyölle Ryhmän koko: 5-6 opiskelijaa/ryhmä 2017-04-09 Opetustavoitteet ryhmätyölle Ryhmätyön jälkeen opiskelija osaa:  käyttää vertaisryhmässä oppimaansa tietoa alaan liittyvän ongelman hahmottamiseen ja alustavaan ratkaisuun  esittää ongelmaratkaisun selvityksen tiivistetysti kirjallisesti ja suullisesti Ryhn 1

Ryhmätyö: Tehtävänanto MEK-C3001 harjoitustyölle Harjoitustyössä on tehtävänä tehdä valitusta aiheesta 1 tai 2a, 2b, 2c, 2d (2a, 2b ja 2c tehtävässä kussakin kohdassa vielä 3 alakohtaa):  4-5 sivun mittainen kirjallinen selvitys,  tuottaa sen perusteella posteri ja  esittää posteri posterisessiossa 16.5. hissipuheena kiertäville opettajille (jokainen ryhmän jäsen esittää vuorollaan posterin) Ryhmätyön painoarvo arvosanaan on 1/3. Tarkennukset osa-alueiden vaatimuksille sekä arvosteluperusteet on esitelty seuraavilla sivuilla. Ryhn Ryhmän koko: 5-6 opiskelijaa/ryhmä 2017-04-09 2

Ryhmätyö: Aiheet MEK-C3001 harjoitustyölle 2017-04-09 1) Multimodaalinen urheiluvälinekuljetus yhdellä standardikontilla (TEU)  Työssä valitaan kuljetukselle reitti välillä Shanghai-Lahti  valitaan reitille kuljetusvälineet (kuljetusvälineiden tulee olla erilaisia (mitä ne ovat ja missä järjestyksessä?),  määritellään vaihdot kuljetus-välineestä toiseen (miten?),  esitetään ryhmän näkemys lyhyine selvityksineen jokaiseen valittuun kuljetusvälineeseen liittyvästä teknologian nykytilasta ja kehityksestä,  esitetään mahdollisuudet ja haasteet aikavälillä nykypäivä – vuosi 2030, mukana meritie ja selvitys tunneliyhteyden vaikutuksesta välillä Suomi-Ruotsi (mistä mihin) ja Helsinki-Tallinna Lisätarkennuksia tehtävään 1: Ryhmän tulee esittää kuljetusvälineselvitys/-valinnat perusteluineen liittyen mm.  kontin kuljetuksen ajankohtaan,  kuljetuksen kestoaikaan,  arvio siihen kytköksissä olevista kuljetuskustannuksista sekä sen aiheuttamista mahdollisista päästöistä (peruste esim. päästöjen osalta: huomioiden yhden kontin osuus kunkin kuljetusvälineen koko lastimäärästä ja niiden kokonaismäärä kuvatulla kuljetustavalla).  Käytetyt energian- ja voimanlähteet tulee kuvata tehtävässä halutussa, mutta vähintään riittävässä laajuudessa 3

Ryhmätyö: Aiheet MEK-C3001 harjoitustyölle 2017-04-09 2) Tulevaisuuden skenaario*, jonka kohde on yksi seuraavista vaihtoehdoista: 2A) Miehittämätön liikenne maanteillä/kiskoilla/vesillä (vain yksi edellisistä: m/k/v/i) vuonna 2030, tai 2B) Miehittämätön ajoneuvo/ juna/laiva (vain yksi edellisistä: vuonna 2030, tai 2C) Hiilineutraali ajoneuvo maanteillä/kiskoilla/vesillä(vain yksi edellisistä) vuonna 2030. 2D) Arktinen risteilyliikenne v 2030: Kohteet, toiminnat laivassa, laivan koko ja matkustajamäärä Lisätarkennuksia tehtävään 2:  Käytetyt energian- ja voimanlähteet tulee esittää halutussa, mutta vähintään riittävässä laajuudessa.  Esityksessä tulee kuvata mm.  liikennealue tai reitti jota liikennöidään.  eri asioita, joita kehitys näkemyksenne mukanaan tuo ja toisaalta  mitä se teknologian kehittäjiltä edellyttää, olemassa olevan osaamisen ja tietämyksen, soveltamisen, valmistuksen sekä yhteenliittämisen, eli integroinnin osalta.  Esimerkiksi mahdollisuuksia ja haasteita voi tuoda esille … 4

Ryhmätyö: Ohjeet harjoitustyön eri osille 2017-04-09 Selvitys Pituus kuvineen 4-5 sivua (”konferenssiesitys”), tiedostomuoto pdf. Ryhmä palauttaa kirjallisen selvityksen kurssin MyCourses sivujen ryhmätyöalueelle annettuun määräaikaan mennessä. Maksimikoko 250 Mb. 1. versio selvityksestä palautetaan ennen poster-sessiota 15.5. klo 18 mennessä. Selvitystä voi vielä muokata poster session jälkeen ja lopullisen version palautuksen dead- line on pe 19.5. klo 16.00. Posteri, kirjallinen osuus Yksi powerpoint-sivu, jossa ryhmätyön tulokset on kuvattu mind map- eli miellekarttatekniikkaa apuna käyttäen sanoin ja kuvin. Jokainen ryhmä voi käyttää posterinsa tekoon esim. näiden sivujen pohjia, mutta se on vain yksi mahdollisuus. Myös moni muu vaihtoehto pohjan rakenteeksi ja lähestymistapa voi tulla kyseeseen, kunhan työ (eli posteri) on lopputulokseltaan siisti ja selkeä, sekä täyttää edellä kuvatut ja seuraavat vaatimukset, niin pitkälle kuin on ryhmälle mahdollista. Vältä liikaa tekstiä, pyri sopivaan tasapainoon tekstin ja kuvien osalta, asiasisältöä unohtamatta! Kieli: suomi, ruotsi tai englanti Huom! Posterin tulee ehdottomasti sisältää kurssin nimi ja koodi, päiväys, ryhmän numero, tehtävävaihtoehto, sekä kaikkien ryhmätyön tekoon osallistuneiden ryhmän jäsenten nimet ja opiskelijanumerot. Ryhmä palauttaa posterin kurssin MyCourses sivujen ryhmätyöalueelle annettuun määräaikaan 15.5. klo18.00 mennessä. Kukin ryhmä esittelee ryhmänsä jäsenten osuudet työssä. 5

Ryhmätyö: Ohjeet MEK-C3001 harjoitustyön osille 2017-04-09 Posterin esitys Posterit tulee esitellä elektronisina versioina omalta läppäriltä screeneille 16.05.2016 klo 9:00-13:00 oppimiskeskus, ns. Makerspace tilassa pidettävässä posterisessiossa. Screenin kuvasuhde 16:9. Screenin koko TBD. Hissipuhe Posterisessiossa kunkin ryhmän jokainen jäsen valmistautuu esittelemään oman posterinsa 3 minuuttia kestävänä hissipuheena (kts. määritelmät internetistä). Opettajat (4-5 kpl) liikkuvat session aikana pisteeltä toiselle. Opettajan vaihtuessa myös ryhmän esittäjä vaihtuu. Jokaisen ryhmän jäsenen on esitettävä hissipuhe vähintään kerran. 6

Ryhmätyö: Ohjeet MEK-C3001 harjoitustyön arvosteluun 2017-04-09 Arvostelu ja vertaisarviointi Opetushenkilökunta antaa ryhmäkohtaiset arvosanat kirjallisille (selkkari ja posteri) ja suullisille posteri-esityksille. Arvioi harjoitustyöitä annettujen osa-alueiden suhteen skaalalla 1-5 (välttävä…erinomainen) ja laske keskiarvosta ryhmälle arvosana. Arvosanan mukaan annetaan pisteitä 0-100 kurssin MyCourses sivujen työpaja-moduulin kautta. Tarkemmat ohjeet erillisohjeessa. Sisällön teknillinen taso Aiheen hallinta, aiheen selkeä rajaus ja työn tavoite, oleellisen asian esille tuominen Aineisto ja viittaustekniikka (kattavuus, luotettavuus, käyttö) Raportin/selvityksen ja poster-esityksen formaatti Raporttisivujen/posterin taso, aiheen havainnollistaminen (kuvat, diagrammit), muiden apumenetelmien (esim. videot, linkit) käyttö Suullisen esityksen (hissipuheen) sujuvuus Oma innostuneisuus aiheesta, äänenkäyttö (voimakkuus, nopeus, vaihtelu), kontakti yleisöön, ajankäyttö Esityksen selkeys Esityksen aloitus, esityksen looginen rakenne, esityksen ymmärrettävyys, kieliasun oikeellisuus 7

Ryhmätyö: MEK-C3001 harjoitustyön välikatselmus 2017-04-09 Välikatselmus/ohjaus: Tilaisuus keskustella/kysyä harjoitustyöhön liittyvistä asioista järjestetään kurssin opetushenkilökunnan kanssa keskiviikkona 3.5.2015 klo 16-17 Ko 215 tiistaina 09.5.2015 klo 14-16 Ko 215 Tilaisuudessa ryhmällä tulisi olla valmiina suunnitelma työn toteuttamiseksi, työssä esitettävät aiheet (”sisällysluettelo”) ja mielellään luonnos raportista ja posterista. Yhteystiedot: Kujala Pentti <pentti.kujala(at)aalto.fi>; Romanoff Jani: jani.romanoff@aalto.fi Larmi Martti martti.larmi(at)aalto.fi; Tammi Kari: kari.tammi@aalto.fi Sainio Panu <panu.sainio(at)aalto.fi>; 8

Ryhmätyö: Kurssi MEK-C3001 Ryhmän nro: ____ Tehtävän nro: _____ * * Valinta annetuista vaihtoehdoista Tehtävänanto ja ohje, ks. ko. sivut Ryhmän jäsenet: ______________________________ , _________________________________ ______________________________ , _________________________________ 9