Käytännön vinkkejä toteutukseen Kuvat: Raquel Benmergui #kehukiita

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Toimintaohjeet opelle
Advertisements

Toimintaohjeet opelle
Taitajat framilla Taru Toivonen & Teemu Vesalainen.
Tiedonhaku Tiedonhaun käsite ja menetelmät 2. Ryhmätyö 2 ● Muodostetaan 4 henkilön ryhmät ● Keskustelkaa millä tavoilla käytätte internetiä ‒ selailua.
Kesätyöt Tehtäviä. Luokkagallup Kuinka moni on ollut kesätöissä? Kuinka moni on ollut useammassa kuin yhdessä kesätyössä? Kuinka moni on hakenut kesätöihin?
Innostunut oppilaskunta Koulutus peruskoulun oppilaskuntatoiminnan ohjaajille.
KEUDA 1 Keudan aikuisopisto Hyvinvointialat Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja Työpaikalla tapahtuvan oppimisen info.
Tervetuloa koulutukseen!. Ohjelma Kuulumiskierros Toimintaa Itsensä virittäminen ennen ryhmätilannetta Kotitehtävän läpikäynti Tulevaisuustyöskentely.
Voimistelu liikuttaa! Meidän seurassa opitaan yhdessä. Opitaan yhdessä!
© COACH 1.jakso: MINÄ JA JOHTAMISTYÖ Tampere Vuorovaikutus oppisopimustarkastajan työssä ”Millä työkaluilla?”
Kysely sosiaalisen median käytöstä
KEHITYSKESKUSTELU - Ennalta sovittu ja suunniteltu keskustelu esimiehen ja työntekijän( voi olla myös tiimin) välillä Tuija Takkula,
Neuvottelu ja asioiden pilkkomisen taito
Miten Aloittaa Valokuvaus Liiketoimintaa
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Miten ryhmä toimii? Miten osallistun ryhmän toimintaan?
HAALARIMERKKI- KOKEILU
Partion arvokeskustelu
Ryhdistä yhdistystä treffille: Miten jäsenistä huolehditaan?
Arviointi Hyökkälän koulussa lv
The 9 block vision processing model
17. Löydä oma alasi s. 81‒83.
YK eli Yhdistyneet kansakunnat
UUSI OPETUSSUUNNITELMA MUUTTAA KOULUTYÖTÄ
Terveysteknologia Tutustutaan, mitä kaikkea terveysteknologialla voidaan tarkoittaa ja miten se auttaa terveyden hoidossa ja sairauksien ehkäisyssä.
Harjoituksia II.
Korkeakoulukirjastojen tulokset
Kieli, kirjallisuus ja identiteetti
Aloita täältä, täydennä säännöllisesti!
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
EPortfolio Väline oman osaamisen kehittymisen seurantaan ja dokumentointiin. HOPS-koulutus Ilona Laakkonen, Student Life.
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
Vinkkivideo työnhausta
Mielipiteen, kannanoton, vastineen kirjoittamisesta
Kesä ja kesätyöntekijät saapuvat pian
Palautetaidot ja opponointi
OPPILASKUNTA, HALLITUS, LUOTTAMUSOPPILAS-VAALIT
Koulutusesityksen otsikko
Kielitietoisuus.
VALMISTAUDU MEININKI-HENKILÖSTÖKYSELYYN työntekijä
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
Kirjastoauto.
Some-ohje Pirkanmaa2019-valmistelijoille
Think global act local Tavoitteet projektille yhteistyötaidot
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Vapaaehtoistyön tekeminen Suomessa
Opintopsykologi Katja Hietanen
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
OPH:n kansainvälistymispalvelut –osaston ohjelmia
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Harjoituksen ohjaaminen
Polut hoitoon ja kuntoutukseen – projekti OTE7
Taikapuhe Oy Riitta-Liisa Kanniainen
Asiointipalveluiden laatu - Asiakasarvioinnit
toim resu toim määr arvi kilp tavo Stratox Oy / HN / Oct 01 / for SiX
Harjoituksen ohjaaminen
Naapuriapu Jokainen kirjoittaa lappuun (konkreettisen) asian, jolla voisi edistää avoimuutta (Tässä vaiheessa ei vielä kerrota, mitä seuraavaksi). Kun.
LAPE-PÄHKINÄT vol Keino osallistua Pirkanmaan vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluiden kehittämistyöhön - Tekstidia Dian voi valita.
Kumppaniksi Voimavarat työssä vertailu
Hyvinvointi- ja terveyserot -sivusto
Tervetuloa uuteen PowerPointiin
OSAAMISKANSIO Nimi.
VINKIT VAIKUTTAVAAN VIESTINTÄÄN
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Auttava keskustelu
TYÖHYVINVOINTI Työhyvinvointi  .
Suomi.fi-viestien käyttöönotto
Kaveritaidot.
OPPILASKUNTA, HALLITUS, LUOTTAMUSOPPILAS-VAALIT
Laatukriteeripuu – asiakastarpeen jäsentely – (CTQ tree)
Esityksen transkriptio:

Käytännön vinkkejä toteutukseen Kuvat: Raquel Benmergui #kehukiita Kaiku yhteistyöryhmä 2016 Käytännön vinkkejä toteutukseen Kuvat: Raquel Benmergui #kehukiita

Pohdintatehtäviä

Omaa tai yhteistä pohdintaa palautteen antamisesta Kenen haluaisit arvostavan työtäsi? Millainen palaute antaa arvostuksen tunteen? Miten otat vastaan myönteisen palautteen? Voiko palautetta pyytää? Toivoisin, että minua kiitettäisiin… Mistä / ketä haluan kiittää? Osaanko antaa positiivisen palautteen niin, että toisen on helppo ottaa se vastaan? Miten annan palautetta? Milloin annan palautetta?

Yhteistä pohdintaa palautteen antamisesta Millä tavoin osoitettu arvostus tai kiitos tuntuu mukavimmalta? Mitä jokainen voi tehdä huolehtiakseen siitä, että työkaverit kokevat työnsä arvostetuksi? Miksi ihmiset vaivaantuvat myönteisestä palautteesta? Montako positiivista palautetta ihminen tarvitsee yhtä negatiivista palautetta kohden voidakseen hyvin? Millaista palautetta meidän työyhteisössämme annetaan? Millaista palautetta tarvitsemme enemmän? Kuka voi kiittää hyvästä työsuorituksesta?

Onnistumiset työssä ja työyhteisössä Mikä meidän työyhteisössä on parasta? Missä työtehtävissä olemme onnistuneet tässä projektissa / työkokonaisuudessa tällä viikolla edellisen tapaamisen jälkeen? Mikä tässä projektissa / tehtävässä on ollut parasta tai parempaa kuin aikaisemmissa? Kerro kolme onnistumista! Ne voivat olla joko omiasi tai työyhteisön yhteisiä.

Oivalluttava palaute Miten asia X on mielestäsi sujunut tähän asti (suhteessa tavoitteeseen)? Mikä toiminnassasi on mielestäsi toiminut oikean suuntaisesti? Minkälaisia kykyjä ja taitoja sinulla on täytynyt olla, jotta onnistuit? Mitkä olivat ratkaisevia hetkiä tuossa onnistumisessasi? Mitä opit noista onnistumisen kokemuksista?

Käytännön toteutusideoita Lync-kokous: Valitse kysymykset etukäteen ja lisää ne diapohjaan. Pyydä jokaista osallistujaa kirjoittamaan diaan annotaatiotyökaluja käyttäen omat ajatuksensa kysymyksestä. Keskustelkaa yhdessä vastauksista. Tarvittaessa parhaan kommentin voi merkitä leimalla. Face-to-face-kokous: Valitse keskusteltava kysymys etukäteen ja kirjoita se esimerkiksi fläppitaululle. Varaa mukaan tarralappuja ja kyniä. Kokoukseen osallistujat voivat kirjoittaa omat ajatuksensa asiasta paperilapuille ja sen jälkeen liimata ne fläppitaululle. Keskustelkaa vastauksista ja katsokaa esimerkiksi kuinka monta samaa vastausta tuli. Keskustelkaa pareittain tai pienissä ryhmissä valituista kysymyksistä. Käykää yhteinen keskustelu pienryhmäkeskustelujen jälkeen.

Käytännön toteuttamisideoita Aloita jokainen yksikön/tiimin/vastuualueen tms. kokous lyhyellä onnistumisten keruulla: Missä olemme onnistuneet edellisen kokouksen jälkeen? Ketä voimme kiittää onnistumisistamme?

Onnistumisanalyysi Ben Furmania 2009 vapaasti lainaten Hyvä me! Keskustelkaa yhdestä asiasta, jossa olette onnistuneet. Keskustelun keskiössä tulee olla Selviytymiskeinot Arvostuksen laaja jakaminen Voimavarojen etsiminen Apuverkostot, jotka edesauttoivat onnistumista Kuvatkaa prosessi laajasti kiitosta jakaen ja rintaanne röyhistäen Mitä tapahtui? Millaisia positiivisia heijastusvaikutuksia tapahtumalla oli? Mistä kaikesta onnistuminen johtui? Kenestä kaikista onnistuminen johtui? Kenestä muusta? Kenestä muusta? Kenestä muusta? Miten yhdessä varmistatte onnistumiset jatkossa muissakin asioissa? Kirjoittakaa virallinen raportti ja laittakaa se mahdolliseen laajaan jakeluun!

Henkilökohtainen palaute Kun henkilö tulee työpaikalle, mitä hyvää hän tuo mukanaan? Kerro kolme positiivista asiaa työkaverista. Mitä osaamista arvostat työkaverissasi?

Kolme ominaisuutta -keskustelu Kirjoita paperille kolme ominaisuutta, jotka muut sinusta ensisijassa havaitsevat Etsi pari, jonka kanssa olet työskennellyt Pyydä pari kertomaan kolme asiaa, joita hän pitää sinulle tyypillisinä Kerro oma näkemyksesi omista tunnuspiirteistäsi Vaihtakaa osia

Työyhteisön voimavarat Nyt Tulevaisuudessa Voimavarat: Mitä vahvuuksia meillä on? Mistä saamme energiaa ja aikaa? Mahdollisuudet: Mitä voisimme saada aikaan? Mitä toivoisimme olevan? Toimii hyvin: Mistä voimme olla ylpeitä? Mitä haluamme kehittää?

Meillä kiitetään Liian vähän Sopivasti Liikaa

Oma pohdintatehtäväsi / työskentelypohjasi

Käytännön ideoita arvostuksen ja kiitoksen osoittamiseen

Kiitoskortti Lähetä kiitoskortti työkaverillesi pelkästä siitä ilosta, että hän on työkaverisi.

( Kiitos että olet työkaverini! [täytä] Teet arjestani helpompaa ja työstäni mieluisampaa!

Viestiseinä kiitoksista Asettele valkoinen kertakäyttöpöytäliina kahvihuoneen pöydälle ja varaa muutamia kyniä. Pöytäliinaan kirjoittamalla työyhteisön jäsenet voivat antaa positiivista palautetta toisilleen. Kiinnitä työpaikan yhteisen tilan seinään ”julisteita”, joihin työkaverit voivat laittaa kannustavia viestejä. Perusta intraan palsta, missä voi antaa kiitosta työkavereille. Viestiseinän voi nimetä myös muulla tavoin, esimeriksi ”viikon paras idea”.

Ilahduta työkaveriasi Varaa pöytälaatikkoosi salaisia ”piristyspillereitä”, joita annat työkavereille aina heidän tarvitessa piristystä. Varaa itsellesi esimerkiksi kahvilippuja, joita voit jakaa työkavereille palkinnoksi hyvästä ideasta tai positiivisesta palautteesta. Kerro työkaveristasi positiivinen juoru hänen selkänsä takana. Tee salainen palvelus työkaverillesi. Tuo työkaverillesi kahvikupponen, kun hän on jumiutunut videopalaveriin.

Osoita arvostusta työkaverisi työtä kohtaan Ole kiinnostunut ja utelias työkaverisi tekemästä työstä. Kysy häneltä opastusta tai neuvoa. Pyydä apua työkaverisi erityiseltä osaamisalueelta. Kysy työkaverisisi mielipidettä ja näkemystä. Kerro, miten työkaverisi näkemys tai apu on hyödyttänyt tekemistäsi.

Oma ideasi