Oppimis- ja koulutustoiminnan analytiikan jaosto 3. 4

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
OPETUSSUUNNITELMATYÖN ETENEMINEN AMMATTIKORKEAKOULUISSA Kysely 09-10/2005.
Advertisements

Moodle verkko- oppimisympäristö Lyhyt johdatus kuvien avulla Lähde: Tem Valtosen PP-esitys Vetu 7 -koulutuksessa.
 Jatkoa ESR-osarahoitteiselle AHOT korkeakouluissa -hankkeelle  Päätoteuttajana on Turun yliopisto  Osatoimijana kielten ja viestinnän jatkohankkeessa.
, Joonatan Haukilehto / Riku Lehtonen
ConEx - Merkityksellisempiä konferenssikokemuksia Mikko Vuorinen, Teemu Mikkonen Tampereen Yliopisto, TRIM- tutkimuskeskus
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Verkostoitumisen iloja Anu Perttunen Oulun RYSÄ
Turvallinen vai haavoittuva - kohti turvallista oppilaitosta!
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
OSAKE-HANKE Piia Palmroth Jyväskylä
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
Päijät–Hämeen ennakointiverkoston seminaari TULOKSISTA TULEVAISUUTEEN Risto Ilomäki Lahti
KOULUTUSPSYKOLOGIA S 2 ov (3 p) Oulun yliopisto Kasvatuspsykologian syventävät opinnot –
HAALARIFOORUMIN HISTORIA Anne-Maria Perttula Haalarifoorumin kokoontumisia on ollut ajalla 2008 – 2013 yhteensä 7 kertaa Kokoontumistiheys n. kerran vuodessa.
FUAS Virtuaalikampus Tilannekatsaus Työryhmän jäsenet  Eva Forssén Laurea  Kari Kataja HAMK  Antti Kauppi FUAS-liittouma  Pirjo Kuisma.
Tapaus Keski-Suomi MYR-neuvottelupäivät, Jyväskylä Jyväskylä Ylijohtaja Juha S. Niemelä.
Koulutusvienti Skills Finlandin näkökulmasta Ammatillisen koulutuksen viennin kehittämishanke Aloituspaja ja –kokous Eija Alhojärvi.
Opetussuunnitelmatyö - keskiössä OPSviestintä Katariina Alha Jyväskylän yliopisto
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Yhteistyörakenteet.
Aija Hietanen, Savonia-ammattikorkeakoulu
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Helsinki Anu Perttunen.
Laatua verkko-opetukseen Vopla-hankkeella Helsingin yliopisto Kuopion yliopisto Lappeenrannan teknillinen yliopisto.
Viestinnän opiskelijat verkossa KM Auli Posti Helsingin yliopisto, Lahden tutkimus- ja koulutuskeskus MULTIMEDIAN MONET MUODOT 21.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tietohallinto-ohjausryhmän.
Ympäristöaiheisten lehtijuttujen vertailua - Turun Sanomat tammikuussa 1955 ja 2005 Jussi Pukkila Tutkielmasuunnitelma.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
”Mutta kuka tekisi minulle ne kysy- mykset…” - miten onnistuu tiedonhankinnan opetus? ITK
TPO- OHJAAJA KOULUTUS 3ov Markkinointi Ammatillinen koulutus ja työelämäyhteistyö Perehdytys Ohjaus Arviointi Palaute.
TUHA-verkoston tapaaminen
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Synergiaryhmä.
Sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallinnan strategia 2020 Työryhmä 3: Tiedon toisisijainen käyttö Pj. Sinikka Salo, Oulun kaupunki.
Opintotietojen tietosuojakäytänteet ja niiden kehittäminen Paula Merikko & Antti Mäki
TraiNet –tapaaminen Rajat ylittävä yhteistyö TURKU AMK Paneelikeskustelu.
Avoin tiede ja tutkimus Suomessa– Toimintakulttuurin avoimuus korkeakouluissa 2015 Seminaari
Datan avaaminen kunnissa, tilanne syksyllä 2014 Avoimen tiedon ohjelma, Elisa Kettunen, erityisasiantuntija.
Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen esittely Kirsi Hiltunen.
Toimintakausi Ydinporukka pieni, mutta aktiivinen! Lisää innostuneita mahtuu mukaan!
OKM:n tietovarastopalvelut -kokonaisuuteen liittyvän tiedon avaaminen korkeakoulujen BI-kehittäjien käyttöön Tilannekatsaus Paula Merikko
SAJO Riika KOULUJEN JA OPPILAITOSTEN TURVALLISUUTTA EDISTÄVÄ VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO.
Tutkintoja ja tutkinnon osia voi suorittaa myös työtoiminnassa järjestöissä, liikuntaseuroissa, pajoilla ja vankiloissa! Tutkintoja työtoiminnassa opinnollistamisen.
Avoin tiede ja tutkimus Suomessa– Toimintakulttuurin avoimuus korkeakouluissa 2015 Seminaari
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Arkistojen mukaantulon tilanne Finnassa Konsortioryhmän kokous Piia Naukkarinen.
Verskostojen huomioita yhteistyöryhmän vierailuilta (KOOTuki) Kati Kettunen, Tuomas Orama, Antti Mäki , KOOTuen kokous.
tiedon laadun tukeminen ja
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
Datan hallinnan asiantuntijan työnkuva ja siinä tarvittava osaaminen
”Elämys- ja seikkailupedagoginen luontoliikunta opetussuunnitelman toteutuksessa: Etnografinen tutkimus” Maarit Marttila, LitT, opinto-ohjaaja   Tampereen.
Vipunen – korkeakoulujen extranet
korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n
Oppimisanalytiikan jaosto – työpaja 12. 6
Tutkimustietovarannon ohjausrakenne
OKM:N HALLINNONALALLE
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Sosiaalialan koulutus ammatti korkeakouluissa: Arene: Selvitys projektin suunnitelma Päivi Karttunen vararehtori Arenen SOTELIKA –verkoston pj.
Asettamiskirje: Korkeakoulujen tietohallinto-ja ICT-ohjausryhmän täsmennettynä tehtävänä on:
Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen
Opetus-, koulutus- ja varhaiskasvatussanaston tilannekatsaus, 16. 6
Opetushallinnon vaikuttavuustietopalvelu ja ammattikorkeakoulujen valmistumisvaiheen palautekysely (AVOP) Paula Merikko
KOOTuki-ryhmän kuulumiset
"Kyseessä ei ole hyvä ja merkittävä korkeakoulutuksen parissa työskentelevä ryhmä tai verkosto. Vaan paras ja tärkein."
OKM AJANKOHTAISTA
Cultura Yhdistävä tekijä
SOTE tietojen toissijaisen käytön KA
Poluttamo-hanke HAMKin oppimisanalytiikka
= = 62 9 ∙ 7 - 1= 62 8 ∙ = 62 (3 + 5) ∙ 6 = : 2 ∙ (15 – 7) = ∙ = 48 7 ∙ : 3 = 48 ( ) : 3 +
Kooste työpajan kysymyksista
Markkinatutkimuspäivä Tunteella tuloksia
Opintopolku.fi uudistuu oppijan parhaaksi
Henkilötietojen käsitteleminen VIRTA-tietovarannossa
TUHA-julkaisumetriikka-verkoston tapaaminen
Esityksen transkriptio:

Oppimis- ja koulutustoiminnan analytiikan jaosto 3. 4 Oppimis- ja koulutustoiminnan analytiikan jaosto 3.4.2017 Ylitarkastaja Tomi Kytölä

Oppimis- ja koulutustoiminnan analytiikan jaosto Jaosto perustettu 24.3.2017 tietovirta- ja sanastotyön koordinaatioryhmän kokouksessa Toimii koordinaatioryhmän alaisuudessa Ensivaiheessa kutsuttu jäseniksi oppimis- ja koulutustoiminnan analytiikan parissa tunnistettuja toimijoita, mahdollisuus täydentää ja muuttaa kokoonpanoa myöhemmin

Jaoston tehtävät toimia eri toimijoiden yhteistyöryhmänä opetus- ja kulttuuriministeriön tutkimuksen ja koulutuksen toimialan keskusteluissa oppimis- ja koulutustoiminnan analytiikan osalta viranomaiset, korkeakoulut, opetuksen- ja koulutuksen järjestäjät, tutkijat, yritykset jne. edistää yhteentoimivuutta oppimis- ja koulutustoiminnan analytiikassa käsitteet, suositukset jne. seurata ja ennakoida oppimisanalytiikkaan liittyvää lainsäädäntöä esim. EU:n tietosuoja-asetus

Käsitteistä ” Oppimisprosessiin liittyvän datan keräämistä, käsittelyä ja hyödyntämistä kutsutaan oppimisanalytiikaksi (Learning Analytics). Muita aihepiiriin läheisesti liittyviä käsitteitä ovat Educational data mining sekä Academic Analytics, joista ensimmäinen painottuu analyyseissä käytettäviin tilastollisiin ja teknisiin instrumentteihin ja jälkimmäinen koulutustoiminnan analysointiin koulutusorganisaatioiden tasolla tyypillisesti opiskelijarekisteridataan perustuen ja toisaalta myös koulutusjärjestelmien tasolla. Käsitteille ei ole vielä vakiintuneita suomenkielisiä vastineita, mutta tässä yhteydessä ehdotetaan käytettäväksi käsitteitä oppimistoiminnan analytiikka sekä koulutustoiminnan analytiikka.”

Jaoston kokoukset, työpajat ja työtavat, sekä jaoston kokouksiin osallistuminen Kokouksia 2 – 3 kk välein Mahdollisuus osallistua paikan päällä tai etänä Aineisto, kokousmuistiot ja materiaali https://wiki.eduuni.fi/display/CSCTIES/Analytiikkajaosto Työpajoja eri toimijoille heidän tarpeistaan lähtien, ensimmäinen työpaja 06/2017? Työtavat Yhteistyö tietosuojavaltuutetun kanssa? Tapahtumat: ITK –päivät Hämeenlinnassa 6-7.4.2017, Oppimisanalytiikka ammatillisen koulutuksen kehittämisen tukena –foorumi 16.5. Kajaanissa, ?

Tiedossa olevat hankkeet, selvitykset ja tutkimukset Selvitykset/tutkimukset Oulun yliopisto, Oppimisanalytiikka ammatillisen koulutuksen kehittämisen tukena, esiselvitys Tampereen DEMOLA, My Learning Data ? Tutkimusyksiköt/projektit eri yliopistoissa Turun oppimisanalytiikan keskus: Ville Oulun yliopisto: LET/ SLAM sekä AVAIN-tutkimusryhmä Aalto-yliopisto: LeGroup (Feeler)

Tiedossa olevat hankkeet, selvitykset ja tutkimukset Hankkeet ammattikorkeakouluissa tai ammatillisissa oppilaitoksissa: Poluttamo - oma digipolku oppimiseen, Valamis: ilmiöpohjaisen oppimisen oppimisympäristö, HAMK: koulupudokkaiden tunnistaminen seuraamalla kirjautumisaktiivisuutta Moodle-oppimisympäristössä, MOOCit: arvioinnin automatisoiminen, ? Erilaiset työkalut ja tuotteet, ?