Perhon kunnan strategia 2013 – 2017

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kaupunginvaltuusto § xx 1. Kemijärvi 2020 ”Vedenvälkettä ja vihreää kultaa” Kemijärven kaupunki on vuonna 2020 Itä-Lapin elinvoimainen palvelu-
Advertisements

Strategia 2010 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto
Hallitusohjelman teemat, ehdotuksia 1. Johdanto Pirkkala huolehtii alueensa asukkaiden hyvinvoinnista itsenäisenä kuntana. Toteutamme kestävän.
Ruokolahden strategia 2016–2021. Yhteistyökykyinen Taloudelliset realiteetit tunnistava Muuntautumiskykyinen Arvomme.
Pyhtään kuntastrategia Khall.
OJANIITTUTALON MONITOIMIJAHANKE - MONIPUOLINEN OSAAMISKESKUS 2016.
TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
Ikäihmisten hyvinvointipalvelut nyt ja tulevaisuudessa vanhustyön johtaja Anna Haverinen
Terveyden edistämisen asiantuntemus sote –uudistuksessa. Kuntajohdon kysely ja TEAviisari Terve Kunta –verkostotapaaminen Helsinki Osastojohtaja.
Innovatiiviset hankinnat vauhdittamaan SOTE-kehitystä Kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee STM, Meritulli.
Johtaja Leila Helaakoski Pohjois-PohjanmaanTE-keskus EAKR-seurantakomitea
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy / XAMK Kestävän hyvinvoinnin ja teknologian ammattikorkeakoulu Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk)
Lapin ja Länsi-Pohjan sote- seminaari Varautuminen ikäihmisten palvelujen tarpeen kasvuun Ylitorniolla Eeva Leukumaa Kari Askonen.
Erityisen hyvä osaaja Keskuspuiston ammattiopiston strategia 2015 – 2020 Hyväksytty hallituksessa
MYK Päivätoiminnan sisällön kehittäminen Päivätoiminnan laajentuminen Vuosikello Henkilöstölle ja asiakkaille Haasteita: -Muistisairaita 1599.
Timo Valli, ICT-johtaja, ylijohtaja
Käyttösuunnitelma 2016 Karvinen Kuntastrategian painopistealueiden mukaiset toiminnalliset tavoitteet / Sivistystoimi.
Kuntatalouden tila – Arviointi ja mittarit Muutosta johtamassa –seminaari, TuKKK, Porin yksikkö Jani-Petri Laamanen Tampereen yliopisto, taloustieteiden.
TYÖVOIMAKOULUTUS JA REFORMI
NYKYTILAN KUVAUS Maaseudun kehittäminen
Lapsen oikeudet toteutuvat arjessa
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI
Oulu Seija Saarinen, Liisa Luukkonen, SLK
Yrittäjä, sinä ja työntekijäsi olette yrityksesi tärkein voimavara!
Kuntavaalit 2017 Paluu tulevaisuuteen
EURAN KUNTASTRATEGIA 2020 voimaan
Opetuksen suunnittelu ja toteutus
Tuhat uutta työpaikkaa Pohjois-Karjalan Työvoima- ja yrityspalvelujen alueellinen kokeilu Pohjois-Karjalan ELY-keskus.
TOIMINTA-REFLEKTIO-OPPIMINEN.
TERVEYDEN JA HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN RISTIJÄRVEN KUNNASSA
Janakkalan kunnan strategia vuoteen 2025
Tervetuloa Innokylään
Hyvinvointityö osana kaupunkistrategiaa
Pelaajapolkujen nykytila
Riskien arviointi, Oulun eteläinen osakokonaisuus
TK- johdon ja PPSHP:n yhteistyöseminaari
Malli B Pihtipudas Kaupungin-/kunnanvaltuusto Keskusvaalilautakunta
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Sosiaalialan tehtävärakenne
Esityksen nimi / Tekijä
Laadunhallintajärjestelmän kehittäminen Amistossa
Vantaan ammattiopisto Varia Projektit Syksy 2014
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Kauniaisten kaupunkistrategia
Pohjois-Savon kuntien tilinpäätökset 2017
Miina Sillanpää Seuran ja Valtaa vanhuus –liikkeen seminaari
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Iäkkäiden yhteen sovitettujen palvelujen kokonaisuus Päijät-Hämeessä Tiedotustilaisuus Anu Olkkonen-Nikula, I&O kärkihankkeen muutosagentti.
Alueellinen yhteistyö hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä
MTK:n valiokuntauudistus
Terve Kunta –verkostokokous / Sanna Ahonen
Alavieskan kuntastrategia
Johtaminen uudessa organisaatiossa
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys Kuntaliitto
YTY AKATEMIA: MIHIN SUUNTAAN KUNTOUTUS? YTY & STM
Hyvinvoinnin edistäminen kunnan ja maakunnan yhteistyönä
Kulttuurin kuntakuva ja tulevaisuus
Osana HYMY – hyvinvointiympäristön mallintaminen ja ymmärryksen lisääminen verkostohanketta toteutetaan kesällä 2018 korkeakouluharjoittelutyönä selvitys:
Erityisasiantuntija Nella Savolainen, THL
OTE maakunnassa -Polut kuntoon
IKINÄ – kaatumisten ehkäisyn implementointi Vanhusten palveluiden ja kuntoutuksen vastuualueella Iiris Salomaa
167. Sinettiseurojen tyytyväisyyskysely - Seuratoimijat ja valmentajat
Kalajoen viiden tähden koulureitit
Salon kaupunki Kuntaliitos
Suunnittelu Vain hyvällä suunnittelulla päästään vapaaehtoistoiminnassakin tuloksiin. Suunnittelun perustana on tilanteen analysointi. Analyysin jälkeen.
Valtakunnallisen valmistelun tilanne järjestönäkökulmasta
Pasi Patrikainen Johtaja, Pohjois-Savon TE-toimisto
Maakunta- ja sote-uudistuksen jälkeen
Inarin nuorisovaltuuston kärkihankelista
Koulutuskiertue Suomen Sotaveteraaniliitto, Leena Seppälä.
Esityksen transkriptio:

Perhon kunnan strategia 2013 – 2017

Strategian työstäminen Johtoryhmä aloitti strategian valmistelun toukokuussa 2012. Kunnanhallitus liittyi työskentelyyn mukaan kesäkuussa. Kunnanvaltuusto piti seminaaripäivän strategian tiimoilta syyskuussa. Jatkossa strategiaa arvioidaan vuosittain talous- ja toimintasuunnitelman yhteydessä.

Perhon kunnan toiminta-ajatus Perhon kunta huolehtii asukkaittensa hyvinvoinnista yhteistyössä toisten kuntien ja muiden palvelujen tuottajien kanssa tarjoamalla laadukkaita ja nykyaikaisia palveluita, kannustamalla yritteliäisyyteen, edistämällä viihtyisää ja turvallista asuinympäristöä arvostamalla toiminnoissaan rehellisyyttä, avoimuutta, vastuullisuutta, ennakkoluulottomuutta, luottamusta ja suvaitsevaisuutta. -------------------------------------------------------------- Toiminta-ajatus kertoo sen miksi olemme olemassa ja mikä on perustehtävä.

-------------------------------------------------------------------- Perhon kunnan visio Perho on oman identiteettinsä tunteva, verkottuva ja menestyvä yrittäjämyönteinen, itsenäinen kunta, joka tunnetaan tehokkaana ja taloudellisena laadukkaiden palveluiden tuottajana. -------------------------------------------------------------------- Visio määrittelee halutun kehityssuunnan. Hyvä visio on kiteytynyt, innostava ja helposti viestittävissä. Lukijalleen se antaa ajatuksellisia haasteita ja saa liikettä aikaan

Vireä ja nuorekas Perho Perhossa peruspalvelut ovat kunnossa ja kuntalaisista pidetään huolta lapsuudesta vanhuuteen asti elämänkaarimallin mukaisesti. Lapsiperheille on tarjolla monipuolisia päivähoito- ja tukipalveluita. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut toimivat kunnassa joustavasti. Koulutus on Perhon voimavara ja elävät kyläkoulut viestivät kunnan nuorekkaasta väestörakenteesta. Perhossa on lukio ja maaseutuoppilaitos, joissa on yhdistelmätutkintojen mahdollisuus. Meille on kunnia-asia huolehtia ikääntyvistä perholaisista turvaamalla palvelut, jotka auttavat selviytymään kotona itsenäisesti mahdollisimman pitkään. Perhossa yrittäminen on elämäntapa. Täällä on hyvä elää ja asua! ---------------------------------------------------------------------------------------------- Visio voidaan halutessa avata tarinan tai kertomuksen muodossa. Kertomus antaa sisällön visiolle.

Perhon kunnan menestystekijät Ennakoiva ja vahva talous Toimivat peruspalvelut Osaava ja hyvinvoiva henkilöstö Elinvoimainen ja tasapainoinen elinkeinorakenne Asukkaiden hyvinvointi, viihtyvyys ja turvallisuus -------------------------------------------------------------------- Menestystekijät määrittelevät minkä asioiden varaan visio ja kunnan hyvä menestyminen jatkossa aiotaan rakentaa. Koko yhteisön mielenkiinto ohjataan näihin asioihin ja kunnan omat panostukset suunnataan niihin. Menestystekijöiden kehitystä seurataan erityisen aktiivisesti. Päättäjien, johdon ja avainsidosryhmien sitoutuminen valittuihin menestystekijöihin on onnistumisen kannalta keskeistä.

Perhon kunnan nykytila SWOT -analyysi HEIKKOUDET hidas muutosten hyväksyminen syrjäinen sijainti valtionosuusriippuvuus VAHVUUDET terve talous nuorekas ikärakenne hyvä työpaikka- omavaraisuus monipuoliset, tasokkaat kunnalliset palvelut luonto ja erämaa vireä maa- ja metsätalous

Perhon kunnan nykytila SWOT -analyysi MAHDOLLISUUDET kunnan sijainti kolmen maakunnan rajalla monipuolinen palvelutarjonta oma lukio luonto ja erämaat kaavoitetut asunto- ja teollisuustontit tietoverkot, etätyömahdollisuus UHAT uudet lakisääteiset velvoitteet kuntatalouden heikentyminen osaavan henkilöstön rekrytointi nuorten poismuutto

Ennakoiva ja vahva talous Vuosikate kattaa vähintään poistot Kertynyttä ylijäämää Lainamäärä korkeintaan maan keskitasoa Veroprosentit Keski-Pohjanmaan keskitasoa

Toimivat peruspalvelut lähipalveluina Päivähoito ja varhaiskasvatus Perusopetus ja Lukio Sosiaalipalvelut ja perusterveydenhuolto Ensihoito Tekniset palvelut

Osaava ja hyvinvoiva henkilöstö Kunnassa on motivoitunut, osaava ja osaamistaan jatkuvasti kehittävä, palvelutarvetta vastaava henkilöstö Perho on houkutteleva työnantaja Johtamisjärjestelmät vastaavat palvelutuotannon muutostarpeisiin

Elinvoimainen ja tasapainoinen elinkeinorakenne Yritysneuvonta: pienyrittäjyyden tukeminen, työpaikkojen lisääminen Elinvoimainen maa- ja metsätalous Toimiva yritysympäristö: kaavoitus, tonttitarjonta, tiet, verkostot

Asukkaiden hyvinvointi, viihtyvyys ja turvallisuus Lähiverkostot ja yhteisöllisyys Luonto ja vapaa-ajan palvelut Riittävä asuntotarjonta Kuntaan muuttajien kotouttaminen, kuntapaketit

Strategian toteuttaminen ja seuranta Talousarvion ja –suunnittelun alussa esitetään tiivistetty kuntastrategia. Strategian pohjalta laaditut koko kuntaa koskevat sekä hallintokuntakohtaiset TOIMENPITEET JA TAVOITEKORTIT esitetään kunkin hallintokunnan talousarvion alussa. Seuranta: osavuosikatsauksissa ja tilinpäätöksissä. Vuosisuunnittelussa otetaan vuosikello käyttöön.