Nuoret, terveys ja arkielämä (TE 2) Tavoitteena on, että opiskelija oppii tarkastelemaan elämäänsä aikuisuuden ja vanhemmuuden näkökulmasta pohtii ja tarkastelee.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
9-luokan terveystiedon sisältö, suoritustavat, tavoitteet ja arviointi
Advertisements

Mielenterveyden edistäminen osana hallituksen kärkihankkeita Suomen Mielenterveysseuran miniseminaari Nvm Meri Larivaara, Sosiaali- ja terveysministeriö.
KEMIA, seutukunnallinen, vuosiluokkaistettu Tampereen seutu.
MIELENTERVEYS JA JAKSAMINEN. MIELENTERVEYS: KESKEISET SISÄLLÖT Psyykkinen toimintakyky Sosiaalinen toimintakyky Mielenterveys: määritelmä -Ylläpitäminen,
Kouluterveydenhuolto Koulutulokkaan vanhempainaamu.
Kaupunkiympäristöt tutuiksi tutkien BMOL syyspäivät Sibelius-lukio, Helsinki Workshopin vetäjät: Virpi Hirvensalo ja Krista Koskelo Maantieteen.
Orientaatio opintojaksoon Eläintenhoidon perusteet S15LELHOA JA S15LELHOB ANNIKA HEIMONEN.
Turvallisuustekniikan neuvottelukunta (TENK), Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ja Kemianteollisuus ry Kirsi Levä I Turvallisuusosaamisen kehittäminen.
FILOSOFIAN KOE YLIOPPILASKIRJOITUKSISSA. Kokeen sisältö -Koetehtävät perustuvat kursseihin FI1-FI tehtävään riittävät 1. kurssin tiedot -Myös oppiainerajat.
Kansanterveys. Kansanterveystyö Kansanterveystyön keskeisenä tavoitteena on väestön tai sen osan terveydentilan ja hyvinvoinnin parantaminen Kansanterveyttä.
Mitä ovat hyvinvointi ja kokemustieto ja miksi kokemustietoa pitää kerätä? Sakari Kainulainen, Ari Nieminen, Ari Tarkiainen Puheenvuoro SOHVI-hankkeen.
Mitä yksilö / yhteisöt / yhteiskunta voi tehdä ehkäistääkseen mielenterveyden häiriöitä? vastaa vain siihen, mitä kysytään (keskity tähän koko vastauksen.
Ylöjärven opetussuunnitelma luokka 5. LUOKAN OPETUSSUUNNITELMA Keskeiset sisällöt oppiaineittain.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Millaisia vastuullisuuskysymyksiä elintarviketuotantoon liittyy ympäristövaikutusten lisäksi ja miten niitä voidaan määrittää? Tiedotustilaisuus ”Miten.
Ylöjärven opetussuunnitelma luokka 2. LUOKAN OPETUSSUUNNITELMA Keskeiset sisällöt oppiaineittain.
Lääkekasvatus -ohje apteekeille Katri Hämeen-Anttila, FaT dosentti, kehittämispäällikkö Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea.
TOIMINTAKYKY Oppilaan kyvyt ja rajoitteet Ympäristö- ja yksilötekijät Oppilaan toimintakykyä kuvataan ICF-luokituksen avulla. Toimintakykykuvaus rakentuu.
Yhteiset tutkinnon osat 35 osp Pakolliset osa-alueet 19 osp Valinnaiset osa-alueet 16 osp → syventävät pakollisten osa-alueiden sisältöjä.
7. MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT TERVEYSTIETO 9. Apulanta Ilona.
Kehitysvammaisten nuorten koulutus- ja työllistymispolkujen risteyksissä Kommenttipuheenvuoro Katariina Hakala, tutkija, FT Kehitysvammaliitto ry. VAMPO.
Markkula1 Ehkäisevän päihdetyön toimintaohjelma − muuttunut lakipohja Yhdessä enemmän! Poikkihallinnollinen työ hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä.
Hurtig Te1 Ympäristöterveys. Ympäristön terveyteen vaikuttavat tekijät: 1. Fysikaaliset: melu, tärinä, säteily, kuumuus, kylmyys 2. Kemialliset:
Käytännön juttuja yo-kokeeseen 8.30 paikalle ruokalaan + kunnon lyijykynät tai lyijytäytekynät, kumit Eväät niin, ettei rasioissa ja pulloissa lue mitään.
8-luokan terveystiedon sisältö, suoritustavat, tavoitteet ja arviointi KILPELÄNAHO
Häirintäyhdyshenkilö- toiminta Eero Räsänen |
Hurtig TE1 Tartuntataudit. Infektio/tartuntataudit Yleisimmät tartuntataudit: hengitystietulehdukset, suolistoinfektiot, sukupuolitaudit Taudinaiheuttajia:
Laaja-alainen osaaminen
Työkyvystä huolehtiminen osaksi opiskelijoiden arkea Loviisan malliin
Arviointi Arviointiasteikko ja -merkinnät Tutkinnon osan arviointi
1. Monimuotoinen terveys
Biologian ja maantiedon kenttä- ja harjoituskurssi
ÄIDINKIELI JA kIRJALLISUUS 1. KURSSI
3. LUOKAN OPETUSSUUNNITELMA
Sanna Heino lehtori Koulutuskeskus Tavastia
TE2 NUORET, TERVEYS JA ARKIELÄMÄ
NYKYAIKA JA TERVEYS Hurtig
4. Motoriset vaikeudet Nuori voi olla hidas ja kömpelö
Tupakan uho ja tuho    .
1. Monimuotoinen terveys
6.4 Liikunnan merkitykset
Prosessi- ja ympäristötekniikan perusta
TE1 Terveyden perusteet
TVT suomen kielen ja kirjallisuuden opetussuunnitelmateksteissä
TERVEYSTERRORISMI.
Fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen turvallisuus
Kulttuuriympäristökasvatus yliopistossa
Ravitsemus Ruoansulatuselimistö (Terve 4) Ravintoaineet (Terve 1)
Yleisimpiä tarkasteltavia näkökulmia (1/3):
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
Psyykkinen terveys.
Äidinkielen yo-koetyyppi keväästä 2007 alkaen: oma tekstilajinsa
Laadullisten tutkimusmenetelmien seminaari
Opetus- ja kulttuuriministeriö Lukiouudistuksen maakuntakiertue
TE3- seurantatutkimus Seurantajakso n. 1 viikko ( )
Perheeseemme kuuluu erityislapsi
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Sisältöalueet esiopetuksessa
TERVEYSTIETO 8 4. Perheen merkitys.
Somalialaisten naisten toimintaryhmä Osmos 2010 kevät / SYKSY
Tuomo Lähdeniemi työelämä ja nuoret - - KAKSI ERI MAAILMAA? Tööelu ja noored – - kaks eri maailma?
Kotiväki Sompion koulu Keuda Salme Larvala Veli Perkkiö
Laki rakennusperinnön suojelusta 498/2010
Iäkkäiden yhteen sovitettujen palvelujen kokonaisuus Päijät-Hämeessä Tiedotustilaisuus Anu Olkkonen-Nikula, I&O kärkihankkeen muutosagentti.
5. Eettinen vastuullisuus
Mielenterveys- ja päihdetyön menetelmät opiskeluterveydenhuollossa - opas arviointiin, hoitoon ja käytäntöihin Essi Muinonen.
Opintopsykologi Katja Hietanen
Vapaa aika, ulkoiset uhat ja muut esiin tulleet asiat
Tutkimukseen liittyvät eettiset näkökulmat
Metallurgian seminaari
Esityksen transkriptio:

Nuoret, terveys ja arkielämä (TE 2) Tavoitteena on, että opiskelija oppii tarkastelemaan elämäänsä aikuisuuden ja vanhemmuuden näkökulmasta pohtii ja tarkastelee terveyteen ja sairauteen liittyviä arvoja ja arvostuksia perustelee omia valintojaan terveyden näkökulmasta ja arvioi elämäntapaan ja ympäristöön liittyvien valintojen merkitystä terveydelle ja hyvinvoinnille osaa kuvata koettua terveyttä ja terveysongelmia selittäviä ilmiöitä ja niiden erilaisia tulkintoja

Keskeiset sisällöt itsetuntemus, aikuistuminen, sosiaalisen tuen merkitys perheessä ja lähiyhteisössä vanhemmuuteen ja perhe-elämään valmentautuminen elämänilo, mielenterveyden ylläpitäminen ja jaksaminen, masennuksen ja kriisien kohtaaminen ruoan eri merkitykset, painonhallinta, terveysliikunta, syömishäiriöt turvallisuus, väkivallaton viestintä seksuaaliterveys terveysongelmia selittäviin kulttuurisiin, psykologisiin ja yhteiskunnallisiin ilmiöihin ja niiden tulkintoihin tutustuminen tupakka, alkoholi ja huumeet yksilön, yhteisön ja yhteiskunnan sekä globaalisesta näkökulmasta.

SISÄLTÖ 1.Arkielämä, arvot ja etiikka 2.Kroppasuhde, mielihyvä ja riippuvuus 3.Ruokaa, ruokaa 4.Kilojen tasapaino 5.Sykettä liikunnasta 6.Nuppi sekaisin 7.Pidä varasi 8.Seksuaaliterveys ja vanhemmuus 9.Voimien varasto 10.Uni ja lepo 11.Terve media

KURSSIN NUMERO AKTIIVISUUS oma esitys artikkelin referaatti lyhyet tehtävät 3 esseetä koe