YO-info syksy Koetilanne  Omia koepapereita ei tuoda, koetilanteessa annetaan tarvittava määrä paperia.  Koepaperiin jätetään marginaali.  Jokaisessa.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Reaalikoe/Fysiikan ja kemian yo-ohjeita 2009
Advertisements

Matematiikan yo-ohjeita. Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan.
Grönroosin luokassa, äidinkielen tunnin alussa. Abien oporeissut • Pori, Satakunnan korkeakoulut (n. klo ) • Helsinki, Studia-messut.
YLIOPPILASTUTKINTO Mäntsälän lukio 2012.
YO-ILMOITTAUTUMISOHJE 2014 SYKSY. Täytä kuulakärkikynällä Huom! Jos erityisjärjestelyitä, lukitodistuksia, lääkärinlausuntoja on käytössä, nämä asiat.
Ylioppilaskirjoitukset
Paimion lukio, Heikki Turpeinen Ylioppilaskokeiden aikataulua syksy 2012 ja kevät 2013 Vanhempainilta ja infot Paimion lukiossa TERVETULOA.
 Laudatur (L)7  Eximia (E)6  Magna cum laude approbatur (M)5  Cum laude approbatur (C)4  Lubenter approbatur (B)3  Approbatur (A)2  Improbatur (I),hylätty.
Matematiikan yo-ohjeita. Yleisohjeita Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan. Laskimien.
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2014.
Matematiikan yo-ohjeita Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta ennen kirjoituspäivää kansliaan.  Laskimien.
YO-info K2015.
ABI-INFO KEVÄT 2015 SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU
YLIOPPILAS - KEVÄT 2016 LUKION KURSSIT YLIOPPILASKIRJOITUKSET
Abiturientin aikatauluja lukio-opinnot Ylioppilaskirjoitukset Jatko-opintoihin hakeminen.
Kurssityön laatiminen Puolalanmäen lukio VA4 syksy 2006 Anne Lindholm.
Yo-kirjoitukset Yleisohje Matematiikka. Koetehtävät 15 samanarvoista tehtävää, laadittu pakollisten ja syventävien kurssien perusteella saa vastata enintään.
Kurssivalinnat ykkösille
Ylioppilaskirjoitukset Syksy Kirjoitusaineet Pakol.äidinkieli + 3  suomi (A- tai B-taso)  englanti (A- tai C-taso)  (1) reaalikoe  matematiikka.
ABI-INFO Lyseon lukion aikuislinja YO-koepäivät Ma A-englanti kuuntelu VJS/luokkatila päärakennus klo 8.30 Ti ruotsi kuuntelu/vanha.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Sähköinen ylioppilaskoe, Digabi-verkko ja Abitti- koejärjestelmä Digivirtaa lukiokoulutukseen Virtapiikki-koulutus Imatra
Ylioppilastutkinto. OHJEITA KOKELAILLE  Muista tuoda henkilöllisyystodistus kokeeseen.  Kokeeseen saavutaan ajoissa viimeistään klo 8.00, nimenhuuto.
- Vastauspaperit koululta - KAIKKIIN papereihin NIMI ja kokelasnumero - Koepaperiin VAIN TEHTÄVÄN NUMERO (esim TE1, TE+9) - Ensimmäinen vastaus kokoarkille,
 Valitse itseäsi kiinnostava ja sinulle sopiva kirja.  Kannattaa pohtia seuraavia asioita:  Mikä on kirjan aihepiiri?  Onko kirjan pituus sinulle.
VANHEMPAINILTA ILLAN OHJELMA vanhempainyhdistyksen puheenvuoro ylioppilastutkinnon rakenne ja ylioppilaskokeen käytännön järjestelyt koulun.
ABI-INFO Lyseon lukion aikuislinja YO-koepäivät Pe 12.2.äidinkieli/ vanha juhlasali klo 9.00 Ma vieras kieli pitkä oppimäärä kuuntelu/
HUOLTAJAILTA. TUTKINNON SUORITTAMINEN Tutkinnon voi hajauttaa kolmeen perättäiseen kertaan Osallistumisoikeus kirjoituksiin  kirjoitettavan aineen pakolliset.
ABIEN VANHEMPAINILTA. YO-TUTKINTO Kaikille pakollinen Äidinkieli Toinen kotimainen Vieras kieli Matema- tiikka Reaali- aine Toinen kotimainen Vähintään.
Ohjeita ylioppilaskirjoituksiin tulevalle SYKSY Onnea ja menestystä kirjoituksissa!
YO-INFO Ti Oulunsalon lukio, Tuula Tervonen rehtori.
Näin toimit yo-kokeessa Schildtin lukio Jyväskylä.
YO-info K2016. Kevään 2016 koepäivät Kuullunymmärtämiskokeet ma vieras kieli, pitkä oppimäärä englanti 8.30, paikalla oltava 8.00 saksa paikalla.
Ylioppilastutkinto. Ylioppilaskokeet Valtakunnalliset loppukokeet Kaikille neljä pakollista koetta, lisäksi opiskelija voi suorittaa ylimääräisiä kokeita.
YO-INFO SYKSY aikuislukio
OHJEITA MATEMATIIKAN YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN AJANKOHTA Tarkista päivämäärä YTL:n sivuilta.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
Ylioppilastutkinto Lyseo syksy OHJEITA KOKELAILLE  Muista tuoda henkilöllisyystodistus kokeeseen.  Kokeeseen saavutaan ajoissa viimeistään klo.
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Lyseo kevät 2017 Ohjeet ylioppilaskokelaille
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Kallaveden lukion yo-info
ABI-INFO Lyseon lukion aikuislinja
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Digitaalisen yo-kokeen ohjeistus
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2017 paperiset yo-kokeet (äidinkieli, fysiikka, biologia, englanti, matematiikka, kemia)
Terkan preppaustentti
YO-info Syksy 2017.
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Biologian YO-koe: syyskuun 18. päivänä (maanantai)
Ylioppilaskirjoitukset
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
Matematiikan YO (uudistetut ohjeet ).
Näin toimit yo-kokeessa
Terveystiedon ainereaali
OHJEITA MATEMATIIKAN YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN
Terveystiedon ainereaali
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Koeviikko Koeviikolla noudatetaan erillistä lukujärjestystä
SÄÄNNÖT.
Yleisohje Pitkä matematiikka
2. Luokan OPO1 osa 2.
Viherlaakson lukio Kevät 2017
Ohjeita ylioppilaskirjoituksiin tulevalle
Ylioppilastutkinnosta
MATEMATIIKAN DIGITAALISEN YO-KOKEEN MÄÄRÄYKSET
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Esityksen transkriptio:

YO-info syksy 2016

Koetilanne  Omia koepapereita ei tuoda, koetilanteessa annetaan tarvittava määrä paperia.  Koepaperiin jätetään marginaali.  Jokaisessa koepaperissa tulee olla lukion numero ja nimi painettuna tai leimattuna, kokelaan numero ja nimikirjoitus sekä nimen selvennös.  Kirjoita siististi ja selvästi.  Lyijykynällä (HB tai 2).  Ei apuvälineitä, paitsi taulokkokirjat ja laskimet tietyissä aineissa.

Koetilanne  Jokainen vastaus omalle paperille. Ainakin yksi vastaus kokoarkille, jonka väliin muut vastaukset laitetaan.  Kysymystä ei kirjoiteta, vaan otsikoksi laitetaan esim. Terveystieto 2 tai TE2.  Tarvittaessa saman tehtävän vastaus voi jatkua toisella tyhjällä arkilla (muista merkitä JATKUU, JATKOA).  Suttupaperit ja ei-arvosteltavat merkitään selvästi eli raksit päälle nurkasta nurkkaan. Ne on kuitenkin pakko palauttaa.

Koetilanne  Kirjalliset kokeet alkavat tasan kello 9. Paikalla on yleensä oltava 8.30, tästä rehtori ohjeistaa lähempänä.  Kuuntelut alkavat Paikalla täytyy olla Varmista herätys!  Poistua ei saa ennen kello 12.  Koe kestää kuusi tuntia, paitsi jos sinulla on pidennetty aika kirjoituksissa.  Jos myöhästyt, soita rehtorille tai jollekin opettajalle/kansliaan.  Rehtori: tai  Opiskelijatietolomakkeet: Onko palautettu?

Koetilanne  Eväitä saa ja kannattaa tuoda. Eväät on kuitenkin voitava tarkistaa, siksi läpinäkyvät eväsrasiat tai pussit on hyvä valinta.  Ei etikettejä eväissä!  Vessassa käydään valvotusti.  Ilman lupaa ei omalta paikalta liikuta.  Ei matkapuhelimia saliin -> vilppi -> kaikki sen kevään/syksyn kokeet hylätään.  Matkapuhelin ja tekstit ovat kiellettyjä. Valitse siis tekstitön paita!

Koetilanne  Varmista ensimmäisenä, että olet saanut oikeat koepaperit.  Pidä huoli ajankäytöstä.  Käytä koko kuusi tuntia.  Aloita helpolla tehtävällä.

JOS SAIRASTUT - Jos sairastut ennen koetta, soita rehtorille. Tarvittaessa järjestetään valvonta erilliseen tilaan (esim. oksennustaudissa) tai jopa sairaalaan. - Lääkärintodistus on tärkeä, jos sairaus voi jotenkin vaikuttaa menestymiseesi kokeessa.

Kokeen loppuminen - Kokeen tekeminen täytyy lopettaa, kun sanotaan, että aika loppuu. - Koetilanne saattaa vielä kuitenkin jatkua niillä, joilla on pidennetty aika. Siksi kokeen päättymisen jälkeenkään ei saa puhua ja yksi kerrallaan palauttaa koepaperit.

Reaali  Perustuu pakollisiin ja syventäviin lukiokursseihin.  Lisäksi oppiainerajat ylittäviä tehtäviä, joita ei erikseen merkitä.  Tavalliset arvostellaan asteikolla 0 - 6, jokerit  Vastausten enimmäismäärä on ilmoitetaan paperissa. Älä opettele ulkoa, vaan tarkista paperista. Älä ylitä enimmäismäärää!  Värikyniä saa käyttää vain piirroksissa, ei kuitenkaan punaista (punaisella opettaja merkitsee virheet.)

Reaali Lue kysymys huolella. Vastaa siihen mitä kysytään! Suunnittele suttupaperille! Älä kumita pitkiä pätkiä, vaan yliviivaa. Jos joudut lisäämään jotakin keskelle tekstiä, käytä *-merkkiä ja kirjoita vastauksen loppuun. Filosofiasta on sähköinen koe, filosofian kirjoittajat hieman aiemmin vielä paikalle.

Tutustu myös peda.netissä: YTL:n kirje syksyllä 2016 YO-kokeisiin osallistuville. Määräykset ja ohjeet kokonaisuudessaan: ylioppilastutkinto.fi