Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Lyseo kevät 2017 Ohjeet ylioppilaskokelaille

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Lyseo kevät 2017 Ohjeet ylioppilaskokelaille"— Esityksen transkriptio:

1 Lyseo kevät 2017 Ohjeet ylioppilaskokelaille
Ylioppilastutkinto Lyseo kevät 2017 Ohjeet ylioppilaskokelaille

2 OHJEITA KOKELAILLE Koepaikat ovat ilmoitettu erikseen
Kuunteluiden osalta A2 ala-aulassa ja 2. kerroksen aulassa Lyhyet kielet Schildtillä paitsi ENC Kirjallisten kokeiden osalta ENA ja AI A2 ala-aulassa Muut Lyseosalin ovessa

3 Kokeeseen saavutaan ajoissa viimeistään klo 8. 00 - 8
Kokeeseen saavutaan ajoissa viimeistään klo välisenä aikana saliin! HUOMIO! Sähköisissä kokeissa paikalla viimiestään klo 8.15 omalla paikalla! opiskelijat menevät itsenäisesti koesaliin hänelle osoitetulle paikalle Opiskelijoille on varattu Lyseosalista pukuhuoneista paikat. Juhlasalissa pukutiloiksi varattu alasali

4 Saliin tultaessa Eväät, välineet ja vaatteet tarkistetaan saliin mennessä. (huom! Ei kirjoituksia vaatteissa) Valvoja muistuttaa vielä ennen saliin menoa, että kännykät pois. Tämän jälkeen kokelaalla havaittu kännykkä tai muu luvaton laite tulkitaan vilpin yritykseksi. Muista tuoda henkilöllisyystodistus kokeeseen.

5 OHJEITA KOKELAILLE Salissa mennään suoraan istumaan omalle numeroidulle paikalle. Pöydän vieressä oleva tuoli on VAIN EVÄITÄ varten.

6 KOETTA ALOITETTAESSA Aineenopettaja antaa teknisiä ohjeita kokeen osalta. Rehtori avaa kokeen, jonka jälkeen hiljaisuus. Jos kokelaalla on asiaa valvojille, niin käsi ylös ja valvoja tulee paikalle.

7 OHJEITA KOKELAILLE WC:n edessä on odotustuoli. Silloin kun tuoli on vapaa, voit lähteä kävelemään kohti sitä. Valvoja opastaa siitä WC:hen. Lähtiessäsi käännä vastauspaperit nurinpäin. Tupakkataukoja yms. ei ole kokeen aikana lupa järjestää. Muista myös savuton oppilaitos ts. tupakointi/nuuskan käyttö ennen kokeen alkua salin edessä on kielletty.

8 OHJEITA KOKELAILLE Muista täyttää koepaperit ja optiset lomakkeet asianmukaisesti. Kokeet kirjoitetaan lyijykynällä HB tai nro 2. Koesuoritukset tulee kirjoittaa selvästi ja siististi.

9 OHJEITA KOKELAILLE Korjaukset/muutokset tehdään siististi ja yksiselitteisesti. Muutokset samalla kynällä kuin alkuperäinen teksti on kirjoitettu. Vastausten luonnostelut (=konseptit/sutut) on selkeästi yliviivattava. Samoin vastaukset, joita kokelas ei halua arvosteltavan.

10 OHJEITA KOKELAILLE Kokeesta saa poistua aikaisintaan klo 12.00.
Vastaukset palautetaan laatikoihin Tarkista ennen palautusta, että kaikki merkinnät ym. on tehty asianmukaisesti, vastaukset ovat numerojärjestyksessä taitetun kokoarkin sisässä ja yliviivatut luonnostelukonseptit ovat samassa nipussa viimeisinä.

11 OHJEITA KOKELAILLE Tarkista vastausten lukumäärä (ylimääräisistä vastauksista sakotetaan)! Puhtaat konseptit ja tehtäväpaperit palautetaan omiin laatikkoihinsa. Yksi kokelas kerrallaan palauttaa vastaukset. Rehtori ilmoittaa kokeen päättymisestä, sen jälkeen ei saa tehdä mitään merkintöjä Kokelas ei saada viedä salista mitään papereita.

12 OHJEITA KOKELAILLE Ma, fy, ke ja gea kokeissa saa käyttää laskinta ja hyväksyttyä taulukkokirjaa. Aineenopettaja kertoo millainen laskin ja taulukkokirja on sallittu kokeessa. Laskimeen ja taulukkokirjaan kokelas liimaa nimensä ja matematiikan kokeen tason (N=Mab ja M=Maa). Laskimen ohjevihkosia ei saa tuoda kokeeseen.

13 OHJEITA KOKELAILLE Laskimet ja taulukkokirjat tuodaan Lyseon toimistoon (A3.112) tarkistettavaksi päivää ennen kyseistä koetta klo mennessä. Laskin on tyhjennettävä ja taulukkokirjassa ei saa olla mitään merkintöjä.

14 Matematiikan koejärjestelyjä
 Kokeessa on kaksi osiota A ja B. A-osiossa ei saa käyttää laskinta. Kun kokelas haluaa lopettaa A-osan tekemisen hän nousee seisomaan. Tällöin valvoja tulee hakemaan häneltä A-osan tehtävä- ja vastauspaperit (myös suttu-paperit!), minkä jälkeen kokelas saa avata laskimen sisältävän pussin. Päävalvoja kuuluttaa salissa muistutuksen A-osan palautusajasta puoli tuntia ennen A-osan koeajan päättymistä. 

15 A-osan määräajan päättyessä valvojat keräävät palauttamatta olevat A-osiot kokelailta.
HUOM. kokelaat, joille on myönnetty pidennetty koeaika, saavat jatkaa A-osan tekemistä enintään puolet heille myönnetystä pidennysajasta.  Kokelaat palauttavat B-osan ratkaisut B-osan tehtäväpaperin välissä.  Yliviivatut konseptit (sutut) palautetaan samassa nipussa vastausten kanssa sekä A- että B-osassa. 

16 Ylioppilastutkintolautakunta on antanut ainekohtaisia ohjeita, joihin jokaisen opiskelijan on tarpeellista tarkemmin tutustua ao. opettajan kanssa.

17 Sähköistyminen

18 Ylioppilaskoe muuttuu sähköiseksi vaiheittain 2016-2019.
Jokainen sähköistä koetta tekevä kokelas tarvitsee kokeen ajaksi käyttöönsä henkilökohtaisen päätelaitteen, jolla hän suorittaa kokeen. Omat laitteet

19 Sähköisen kokeen aloitus
Koetilanteessa laitteeseen käynnistetään USB-muistilta ylioppilastutkintolautakunnan toimittama käyttöjärjestelmä ohjelmistoineen. Koneeseen pysyvästi asennettua käyttöjärjestelmää ei käytetä kokeen aikana, eikä kokelaalla ole mahdollisuutta käyttää koneeseen pysyvästi asennettuja ohjelmia tai tiedostoja.

20 Päätelaitteiden yhteensopivuuden varmistaminen
Päätelaitteen yhteensopivuuden voi varmistaa lataamalla koekäyttöjärjestelmän omalle USB-muistille ja käynnistämällä sen päätelaitteessa. Ohjeet löytyvät osoitteesta Vastuu päätelaitteen käynnistymisestä on kokelaalla. Kokelaan tulee varmistua hyvissä ajoin ennen koetilannetta käyttämänsä päätelaitteen toimivuudesta kokeilemalla.

21 Kevään 2017 koepäivät Kuullunymmärtämiskokeet ma 13.2. HARJU A2
Kevään 2017 koepäivät Kuullunymmärtämiskokeet   ma HARJU A2 paikalla 8.00 toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä ruotsi, A- ja B-taso suomi, A- ja B-taso ti HARJU A2 (ENA) Schildt Viitaniemi (muut) vieras kieli, pitkä oppimäärä englanti paikalla 8.00 venäjä paikalla espanja paikalla 12.45 ke Schildt Viitaniemi, Paitsi lyhyt englanti ja pitkä- taukoiset Harju A2 vieras kieli, lyhyt oppimäärä espanja paikalla 8.00 englanti paikalla venäjä paikalla italia paikalla 13.45 Sähköisessä kielikokeessa kuullunymmärtämisen osuus tehdään kirjallisen kokeen koepäivänä.

22 Kirjalliset kokeet pe Harju liikunta- ja juhlasalit äidinkieli (suomi ja ruotsi), tekstitaidon koe ma Harju liikunta- ja juhlasalit äidinkieli  (suomi ja ruotsi), esseekoe suomi/ruotsi toisena kielenä -koe ke sähköinen B2-sali muut Harju liikuntasali psykologia (sähköinen koe), filosofia (sähköinen koe), historia, fysiikka, biologia pe sähköinen B2-sali vieras kieli, pitkä oppimäärä englanti saksa (sähköinen koe) ranska (sähköinen koe) venäjä espanja

23 Kirjalliset kokeet ma Harju liikuntasali toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä ke Harju liikuntasali matematiikka, pitkä ja lyhyt oppimäärä pe Sähköinen B2-Sali muut Harju liikuntasali maantiede (sähköinen koe), yhteiskuntaoppi (sähköinen koe), uskonto, elämänkatsomustieto, kemia terveystieto ma sähköiset ja muut B2-sali vieras kieli, lyhyt oppimäärä englanti ranska (sähköinen koe) espanja saksa (sähköinen koe) venäjä Erillistiloissa kirjoittavat: kirjoituspaikkanne poikkeavat yleensä edellisistä, seuraa aktiivisesti Wilman viestejä / ota yhteyttä epäselvissä tilanteissa rehtoreihin.

24 ÄKILLINEN SAIRASTUMINEN
Mikäli sairastut kirjoitusaamuna: SOITA: Rehtori Osmo Polas Apulaisrehtori Juhani Takkinen Koulutuspäällikkö Taina Roivainen HANKI LÄÄKÄRINTODISTUS SAMANA PÄIVÄNÄ TARPEEN VAATIESSA KIRJOITUKSET JÄRJESTETÄÄN ERILLISESSÄ TILASSA TAI JOPA SAIRAALASSA ÄKILLINEN SAIRASTUMINEN HUOMIOIDAAN KOESUORITUKSEN ARVIOINNISSA (LÄÄKÄRINTODISTUS) PIENI FLUNSSA TMS. EI OLE ESTE OSALLISTUMISELLE!


Lataa ppt "Lyseo kevät 2017 Ohjeet ylioppilaskokelaille"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google