Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä."— Esityksen transkriptio:

1 YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.

2 YO-TUTKINNON RAKENNE Kaikille pakollinen koe = ÄIDINKIELI
Lisäksi valittava 3 koetta seuraavista: TOINEN KOTIMAINEN KIELI VIERAS KIELI MATEMATIIKKA REAALIAINE Yhden kokeen oltava pitkän oppimäärän mukainen

3 YO-TUTKINNON HAJAUTTAMINEN
Tutkinnon voi hajauttaa kolmelle peräkkäiselle koekerralle Alkaa ensimmäisestä koekerrasta ja päättyy, kun neljä pakollista koossa esim: S K S2018

4 OSALLISTUMISOIKEUS Pakolliset kurssit opiskeltu ennen kirjallisia kokeita Lyhyet kielet: 3 lukiokurssia opiskeltu HUOM! Kaikki kokeet laaditaan pakollisten ja syventävien kurssien pohjalta!

5 SITOVA ILMOITTAUTUMINEN
Syksyn 2017 kokeisiin viimeinen ilmoittautumispäivä on ma Yo-maksu maksetaan tilisiirrolla mennessä. Ilmoittautumisen voi perua Ytl:ltä vain hyvin pätevästä syystä. Erityisjärjestelyt, esim. luki- ym.todistukset mennessä. hjeet/Sairaus/fi/fi_luki_maarays.pdf Rehtori

6 MAKSUT Kokeet maksullisia: vuonna 2017 Esimerkiksi:
perusmaksu € koemaksu €/koe Esimerkiksi: 4 ainetta syksyllä 2017: maksu: 14 € + 4x28 €=126 €

7 Sähköinen yo-koe www.digabi.fi
_tiedostot/Sahkoinen_tutkinto/aikataulu.pdf S 2017: RU, UE, TE, HI K 2018: ENA, BI

8 Kuullunymmärtämiskokeet
ma 11.9. vieras kieli, pitkä oppimäärä  englanti  ti vieras kieli, lyhyt oppimäärä englanti/venäjä 

9 Kirjalliset kokeet pe 15.9. äidinkieli, tekstitaidon koe
ma 18.9. psykologia (S), filosofia (S), historia (S), fysiikka, biologia ke  vieras kieli, pitkä oppimäärä pe  toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä (sähköinen, myös kuuntelu) ma 25.9. matematiikka, pitkä ja lyhyt oppimäärä ke  äidinkieli, esseekoe pe  uskonto (s), elämänkatsomustieto (s), yhteiskuntaoppi (s), kemia, maantiede (s), terveystieto (s) ma 2.10. vieras kieli, lyhyt oppimäärä saksa (sähk.)

10 SYKSYN KIRJOITTAJA, Kirjoitukset alkavat jo 11.9., 1. jakso päättyy 2.10., yo-kokeet ja koeviikko päällekkäin, kirjoitusaineiden syventävät kurssit opiskeltava itsenäisesti, kertauskurssit ja tentit järjestetään yleensä vasta keväällä 3. jaksossa.

11 VALMISTAUDU KIRJOITUKSIIN
Kesäyliopiston abi-kurssit Kuopion aikuislukion kurssit ukio Kesälukion kurssit Isoverstaan kesäkurssit: isoverstas/kurssitarjonta/

12 YO-kirjoituksiin ilmoittautuminen
Yo-kokeisiin ilmoittaudutaan Wilman kautta: Ilmoittaudu vain niihin kokeisiin, jotka aiot kirjottaa syksyllä 2017 Mieti tarkkaan, onko koe pakollinen vai ylimääräinen Tulosta lomake kaksipuoleisena (jos ei onnistu, niittaa paperit yhteen/merkitse molempiin paperiin nimesi) ja ALLEKIRJOITA lomake. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 5.6.


Lataa ppt "YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google