SYÖMISHÄIRIÖT. YLEISTÄ - SYÖMISHÄIRIÖT ALKAA USEIN NUORUUSIÄSSÄ - OVAT MIELEN JA KEHON SAIRAUKSIA -TAUSTALLA YLEENSÄ PSYYKKISTÄ PAHAA OLOA, PELKOA, JA.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
AKTIIVINEN ARKI Kuntouttava ryhmätoiminta
Advertisements

Aivoverenkiertohäiriöt AVH
Turun Psykiatria Aikuisten avohoito
Stressi Stressi on elimistöön kohdistuvaa fyysistä tai psyykkistä, ympäristöstä tulevaa tai sisäsyntyistä kuormitusta.
Syömishäiriöiden tunnistaminen ja hoidon pääperiaatteet
Syömishäiriöpotilaiden elämänlaatu ja hoidon tuloksellisuus
Syöpäpotilaan ravitsemus
Syömishäiriöiden hoito OYS:n Lasten ja Nuorten klinikassa
Syömishäiriöiden kuntoutusyksikkö, KALLIO Anoreksiaan Bulimiaan Epätyypilliseen syömishäiriöön sairastuneet Laitoskuntoutus v.
SYÖMISHÄIRIÖISTEN OSASTOHOITO LASTENPSYKIATRIAN KLINIKASSA
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Ruusu Jenni Pajulahti.
Saara-Sofia Sutela Puheenjohtaja Syömishäiriöön sairastuneet saavat huonosti kuntoutuspalveluja, erityisesti psykoterapiaa. Väitämme.
Mielenterveyden häiriöt
Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
Diabetes.
Diabetes (sokeritauti).
Paniikkihäiriö.
Verenpainentauti & Sepelvaltimotauti & Sydäninfarkti
Matti, Atte, Olli ja Jasmin
Bulimia ja laktoosi-intoleranssi
Masennus eli Depressio.
Sydän- ja verisuonitaudit
PSYKOOSI JA KAKSISUUNTAINEN MIELIALAHÄIRIÖ
KAKSISUUNTAINEN MIELIALAHÄIRIÖ
Allergia & Astma. Mitä astma on?  Astma on keuhkoputkien limakalvojen tulehdussairaus (inflammaatio)  Limakalvon reagoinnin taustalla on tavallisesti.
Media vaikuttaa ravitsemusvalintoihin Hurtig
Mielenterveyden Häiriöt. Vuosittain 1-2 ihmistä sadasta sairastuu mielen sairauteen. Ihmisen mieltä ei voida mitata yhtä helposti kuin verenpainetta tai.
Psyykkistä terveyttä voi edistää Hurtig
PROMOOTIO JA PREVENTIO, VÄESTÖSTRATEGIAT
IMMUNITEETTI puolustuskeinomme. Syöpäsolut ja mikrobit ovat uhkana elimistölle.
HENKISEN KRIISIN SYITÄ *Työn menettäminen *Rakkaan henkilön kuolema *Raiskatuksi tuleminen (usein uhrille ”henkinen kuolema”) *Avioero *Oma vahingoittuminen.
Henkisen hyvinvoinnin häiriöt 1,5 % väestöstä sairastuu vuosittain 20% suomalaisista sairastaa jotain mielenterveyden häiriötä Sukupuolierot melko suuret.
Mieli voi sairastua, niin kuin kehokin Erilaisia mielenterveysongelmia voi esiintyä kaiken ikäisillä Tilapäinen oire saattaa olla terveen mielen reaktio.
Masennus eli pitkäkestoinen masentunut mieliala. Masennuksen yleisyys Joka viides suomalainen kärsii masennuksesta jossain vaiheessa elämäänsä Yli puolet.
Ihmiselle tehtävät geenitestit Minttu Koskela 3A.
 Tehtävä 2.7. pareittain, sivu 76  Kriisi on ongelma tai vaikeus ihmisen elämässä, joka voimakkuutensa vuoksi tekee ihmisen väliaikaisesti kykenemättömäksi.
1. SUOMALAISET KANSANTAUDIT TERVEYSTIETO 9. MITÄ SAIRAUKSIA MUISTAT? KIRJOITA TAULULLE  Millä eri perusteilla sairauksia voidaan ryhmitellä?  Missä.
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT NOORA JA ELENA. Yleistä  Mielenterveyden häiriöitä ovat masennus, ahdistuneisuushäiriöt, kaksisuuntainen mielialahäiriö, psykoosi,
Ruoka eri ikäkausina. Vauvaikä Vauvan luonnollinen ravinto on rintamaito tai äidinmaidonkorvike Maidosta vauva saa sairauksilta suojaavia aineita sekä.
Muistihäiriöt Hilla ja Kati. Muistihäiriöt Muistihäiriöt voivat olla hetkellisiä ja lieviä muistivaikeuksia tai vaikeita ja pitkäkestoisia häiriöitä.
63. Mielenterveyden häiriöt
Mielenterveyden häiriöt
63. Mielenterveyden häiriöt
Syömishäiriön tunnistaminen, hoidon aloitus ja pääperiaatteet
Parkinsonin tauti parkinsonismus idiopathicus
Epilepsia.
Mielenterveyden häiriöt
SYÖMISHÄIRIÖT.
Mielenterveyden häiriö
SYÖMISHÄIRIÖ Janne, juho, pate ja nico.
Syömishäiriöt 5.6.
Ulkoiset tapahtuma/sisäinen uhka
Tuki- ja liikuntaelintensairaudet
Tuki-ja liikuntaelinten sairaudet
Kuume ja flunssa Mika ja Eerik.
Alkoholi Kpl 24.
Paksusuolensyöpä.
5 Sairauden ja terveyden historiaa
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
Angelmanin oireyhtymä
SYÖMISHÄIRIÖT YLEISTÄ:
IHOTTUMAT.
Psyykkinen terveys.
FREDRIKA-KLINIKKA Älä tee niin kuin syömishäiriö Mitä funktioita syömishäiriöoireet palvelevat? Miten hoidossa voidaan välttää pakko ja valtataistelua?
Ongelmista selvitään Ihmiset selviävät vaikeista kokemuksista luultua paremmin. Menetystä ja kriisiä ei käsitellä erityisissä vaiheissa. Bonnano: jopa.
Opintopsykologi Katja Hietanen
Aivoverenkiertohäiriöt AVH
Esityksen transkriptio:

SYÖMISHÄIRIÖT

YLEISTÄ - SYÖMISHÄIRIÖT ALKAA USEIN NUORUUSIÄSSÄ - OVAT MIELEN JA KEHON SAIRAUKSIA -TAUSTALLA YLEENSÄ PSYYKKISTÄ PAHAA OLOA, PELKOA, JA TUNNESOLMUJA - TUNNETUIMPIA SYÖMISHÄIRIÖITÄ OVAT BULIMIA JA ANOREKSIA, MUTTA YLEISIMPIÄ EPÄTYYPILLISET SYÖMISHÄIRIÖT

TAUDIN ALKU JA AIHEUTTAJAT - SYÖMISHÄIRIÖN VOI LAUKAISTRA EPÄVARMUUTTA TUOVAT ELÄMÄNTILANTEET, VAIKEUDET NUORUUSIÄN KEHITYKSESSÄ JA TRAUMAATTISET KOKEMUKSET - TAUDIN VOI AIHEUTTAA MYÖS PETTYMYS ITSEENSÄ JA OMAAN KEHOONSA

YLEISET TAUDIN OIREET JA KESTO - LIIKKUMINEN LISÄÄNTYY JA SYÖMISESTÄ TAI SYÖMÄTTÄ OLEMISESTA TULEE PAKKOMIELLE - SAIRASTUNEILLA EI JÄÄ AIKAA YSTÄVILLE JA HÄN ERISTÄYTYY MUISTA - SAIRAUS VOI KESTÄÄ ILMAN HOITOA JOPA KUOLEMAAN

ANOREKSIAN OIREET JA HOITO - ANOREKSIAA SAIRASTAVA KOKEE ITSENSÄ LIHAVAKSI JA PELKÄÄ LIHOMISTA - MONI SAIRASTUNUT NAUTTII RUUAN LAITTAMISESTA, SILMILLÄ SYÖMISESTÄ JA RUNSAASTA LIIKUNNASTA - HOIDETAAN SAMALLATAVALLA KUIN MUITAKIN SYÖMISHÄIRIÖITÄ ELI TERAPIASSA KÄYMÄLLÄ, SYÖMISOHJEILLA JNE.

BULIMIAN OIREET JA HOITO - BULIMIA ON AHMIMISSAIRAUS, JOSSA AHMITAAN SUURIA MÄÄRIÄ RUOKIA USEIMMITEN SALAA MUILTA JA AHMIMISEN JÄLKEEN SAIRASTUNEET PYRKIVÄT TYHJENTÄMÄÄN VATSANSA SISÄLLÖN - TYHJENTÄMISEN JÄLKEEN JÄLJELLE JÄÄ SYYLLISYYDEN TUNNE JA PAHA MIELI AHMIMISESTA - LIIKUNNALLAKIN PYRITÄÄN VAIKUTTAMAAN PAINOON - HOIDETAAN SAMANLAILLA KUIN MUITAKIN SYÖMISHÄIRIÖITÄ

TAUDIN EHKÄISY - LUODAAN IHMISILLE NORMAALI KÄSITYS KEHOSTA - OPETETAAN IHMISIÄ RAKASTAMAAN OMIA VARTALOITAAN

TAUDIN HOITO - KESKUSTELLAAN, KÄYDÄÄN TERAPIASSA, ANNETAAN SYÖMISOHJEITA JA JOSKUS HENKILÖ VOIDAAN VIEDÄ SAIRAALA HOITOON