Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke 2014 - 2016. Pohjois-Suomen Lasten Kaste - hankekokonaisuus  Neljä osakokonaisuutta: Lappi, Kainuu, Oulun eteläinen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PePPi- hanke Vapaaehtoiset voimavarana sijaisperheiden tukemisessa
Advertisements

Perhesosiaalityö Kokkolassa
Osaamisen ja sivistyksen asialla POP – perusopetus paremmaksi Kehittämiskokonaisuudet 2008 Leena Nissilä Opetusneuvos, asiantuntijayksikön päällikkö.
Mika Niemelä Riikka Helin
Perusopetus- ja nuorisojohtaja Marjut Nurmivuori
Yhteistyö kehittämisen avaintekijänä Emma & Elias –ohjelma.
LAPSEN ÄÄNI -hanke Etelä-Kymenlaakson perhepalveluverkosto
Hyvän ikääntymisen kehittämisympäristö Sonectus
Taysin nps ja lastensuojelun yhteistyö
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Tehostetun ja erityisen tuen kehittäminen esi- ja perusopetuksessa
Väli-Suomen Ikäkaste Pohjalaismaakuntien vanhustyön kehittämiskeskus Päivi Niiranen Projektikoordinaattori.
Hankkeessa mukana kaikki Kanta-Hämeen 11 kuntaa Forssan seutukunta (Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela, Ypäjä) Hattula, Hämeenlinna, Janakkala ja Riihimäen.
Päivi Juurinen, suunnittelija
LASTEN SUOJELU – JOKAISEN TEHTÄVÄ Varhaiskasvatuksen mahdollisuudet lasten suojelussa, KELTO Pirjo Harjupatana LTO Riitta Sinko.
Pään avauksia lapsen oikeuksiin Lapsen oikeudet 20v.
Osmos-loppupuheenvuoro Riitta Vartio. mitä kuulin tänään?
Manner-Suomen ESR-ohjelma-asiakirjaesitys 2007 –
Keski-Pohjanmaa-Kainuu-Oulunkaari-Lappi Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
Sosiaali- ja terveydenhuollon eri-ikäisten peruspalvelut
LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN PERHELÄHTÖISTÄ TOIMINTAMALLIA KEHITTÄMÄLLÄ Varsinais-Suomen ja Satakunnan Remontti-hankkeen.
Perhepalvelukeskus Lasten Kaste oppimisverkosto Ritva Olsén, perhepalvelujohtaja Lasten Kaste oppimisverkosto Ritva Olsén, perhepalvelujohtaja.
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
Vertaisryhmät vanhemmuuden tukena Kotipuu. VÄESTÖLIITON KOTIPUU TAVOITE Maahanmuuttajataustaisten perheiden psykososiaalinen hyvinvointi KOHDERYHMÄ -Julkisen.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Päiväperhekuntoutus. Perhekuntoutusta ma-su klo (8)9-20 välisenä aikana 0-7- vuotiaiden lasten perheille klo 9-15 arkisin (ma-pe) Huom! Vaavi –kuntoutus.
Katri Arnivaara Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala Hankekoordinaattori 1.
Ppky Selänne / Pyhäjärven Perhekeskus AARNOLA. Pyhäjärven perhekeskus  Toiminta alkoi vuonna 2012  Vaihtoehto kunnalliselle päivähoidolle  Ohjatut,
TERVETULOA! Opiskeluhuollon oppimisverkosto Marke Hietanen-Peltola Johanna Jahnukainen.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Hyvinvoiva lapsi ja nuori, Toimeenpano Edistetään oppilas- ja opiskeluikäisten psykososiaalisen hyvinvoinnin tukemista palvelurakenteita ja - prosesseja.
Lastensuojelun perhetyö Imatran kaupunki Hyvinvointipalvelut.
Lähiötalo -toimintamalli Kuntaliiton kilpailu 2015 Kirsti Kurki.
”Liikennevalomalli”; Lasten, nuorten ja perheiden segmentointi palvelutarpeen mukaan – soveltaminen toiminnan ja talouden ohjaukseen Arto Willman, Hyvinvointipäällikkö.
RAAHEN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
LAPSIPERHEIDEN SOSIAALIPALVELUT PUNKALAITUMELLA
Varhaisen vaiheen moniammatillinen yhteistyö
Hyvinvoinnin integroidut toimintamallit
LAPE Lasten ja perheiden palveluiden muutosohjelman tavoitteet ja toimeenpano Lasten- ja nuorisopsykiatrian koulutuskokonaisuus 31.8, 6.9, Seinäjoki.
Oulunkaaren toiminnallinen osakokonaisuus
ALUEELLINEN YHTEISTYÖ TOIMINTAMALLI
Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen
Hyvinvointikoulun toimintamalli
SenioriKaste Lapin toiminnallinen osahanke Muistisairaan palveluprosessimalli Ohjausryhmä
Kainuun toiminnallinen osakokonaisuus
Riskien arviointi, Oulun eteläinen osakokonaisuus
Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä Saana Savela
Pirjo Kotkamo, hanketyöntekijä, psyk
Perhekeskus kevätseminaari 23. 5
LAPE LAPSI – JA PERHEPALVELUIDEN MUUTOSOHJELMAN KOKONAISUUS
Palveluiden pohjana pärjäävyys – kuinka rakentaa Lapset puheeksi -työhön pohjautuva palvelurakenne? Mika Niemelä.
POHJOIS-SUOMEN LASTEN KASTE – HANKE
Hyvinvointikoulua rakennetaan Oulussa kumppanuudella Arto Willman hyvinvointipäällikkö, sivistys- ja kulttuuripalvelut Oulun kaupunki.
Varhainen tuki ja palvelujen integraatio
TOIMINTASUUNNITELMAT 2018
HYVINVOINTIKOULU Hyvinvointipäällikkö Arto Willman,
TAKKUINEN ARKI? KIUKKUA ILMASSA? Nopea perheohjaus Maksutonta ohjausta
HUS-HYTE verkoston kehittämispäivä työryhmien tuotokset
Pirkanmaan LAPE JUURRUTTAMISSUUNNITELMAN KESKEISET ELEMENTIT
LUONNOS (11/17) Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto
VAKA-verkko Hämeenlinnan ja Riihimäen seuduilla -varhainen tukeminen monimuotoistuvassa varhaiskasvatuksessa – Marjatta.
Oma Häme Lape: Koulutuskuntayhtymä Tavastian osahanke
ERO LAPSIPERHEESSÄ –KOULUTUS tiistaina klo 9-15
Kirjoita omia muistiinpanoja tähän
Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
PERHETYÖN UUDET KUVIOT JA PALVELUOHJAUS
Koivurinteen päiväkodin kehittämissuunnitelma
Kaupunkistrategian laadinta
Perhekeskustoiminnan työpaja
Esityksen transkriptio:

Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke

Pohjois-Suomen Lasten Kaste - hankekokonaisuus  Neljä osakokonaisuutta: Lappi, Kainuu, Oulun eteläinen ja Oulun seutukaari ja Koordinaatio Oulun kaupungilla  Kullakin osakokonaisuudella on alueelliset ´ kehittämissuunnitelmat  Hankkeen kokonaisbudjetti 2 milj. euroa, josta 75 % valtionavustusta ja 25 % kuntien omarahoitusta

Kolme kehittämisteemaa  Perhekeskusteema (projektipäällikkö Sirkka Kiilakoski vastaa) - Perhekeskus-asiantuntijaryhmä, jonka jäsenet kuntien / kuntayhtymien perhetyöstä, neuvolapalveluista ja varhaiskasvatuksesta Selänne, Raahe ja Helmi  Oppilashuoltoteema (Sirkka Kiilakoski vastaa) - Oppilashuolto-asiantuntijaryhmä, jossa jäseninä kuntien opetustoimen johtoa, kuraattoreita, kouluterveyden- hoitajia, erityisopetuksen ja varhaiskasvatuksen edustajia Selänne ja Raahe  Lastensuojeluteema (kehittäjä-sosiaalityöntekijä Saana Savela vastaa) - Lastensuojelu-asiantuntijaryhmä, jossa jäseninä sosiaali- työn ja perhetyön henkilöstöä. Selänne, Raahe ja Kallio

Oulun eteläisen alueen toiminnallisen osakokonaisuuden yhteiset tavoitteet  Varhainen tuki perheelle, asiakkaan osallisuus  Muodostaa toimintarakenne, joka tukee lapsia ja nuoria sekä heidän kanssaan toimivia aikuisia lasten ja nuorten keskeisissä toimintaympäristöissä. Tavoitteena nivoa toiminnallisesti yhteen lasten, nuorten ja perheiden ongelmia ehkäisevät ja korjaavat palvelut yli sektorirajojen.  Uusien toimintakäytäntöjen ja -mallien kehittyminen  TLP -mallin käynnistyminen ja juurtuminen sekä yhteisten menetelmien käyttö  Osaamisen vahvistuminen  Hyvien käytänteiden jakaminen ja tiedon vaihdanta  Oppilaitosyhteistyö ja opinnäytetöiden hyödyntäminen  Hankkeessa huomioidaan uuden oppilashuoltolain ja uuden sosiaalihuoltolain tavoitteet

Perhekeskusteema  Ennaltaehkäisevän perhetyön, lastensuojelun, neuvoloiden ja varhaiskasvatuksen välisten yhteistyömuotojen kehittäminen  Perhetyön roolin selkeyttäminen ja vahvistaminen - Lapsiperheiden perhetyön kotipalvelun kehittäminen ja - Palvelusetelin pilotointi - Neuvolan perhetyön kehittäminen ja pilotointi  Järjestöjen, seurakunnan ja kolmannen sektorin kanssa uudet yhteistyömuodot ja yhteistyön lisääminen esim. vanhemmuuden vahvistamien, erilaiset ryhmätoiminnat, perheiden keskeinen vertaistuki, yksinhuoltajaäitien keskinäinen tuki

Oppilashuoltoteema  Koulun ja kodin välisen yhteistyön kehittäminen ja vanhemmuuden tukeminen  Oppilas- ja opiskelijahuollon toimijoiden yhteistyön edistäminen, osaamisen vahvistaminen - Koulutus, - Toimintamallin näkyväksi tekeminen - Käytäntöjen kehittäminen yhteistyössä alueen eri toimijoiden kanssa  Yhteisölliset työmenetelmät ja ryhmäohjaus

Lastensuojeluteema  Lastensuojelun ja lastensuojelun perhetyön uusien käytäntöjen ja prosessien kehittyminen - Lastensuojelun sosiaalityön ja perhetyön yhteinen toimintamalli - Lastensuojelun sosiaalityön ja perhetyön prosessien auki kirjoittaminen - Lastensuojelun ja perhetyön dokumentoinnin järjestäminen - Sosiaalityön ja perhetyön yhteistyön lujittuminen - Alueen sisäiset, yhteiset koulutukset  Vaihtoehtoisten sijaishuoltomuotojen lisääntyminen ja laadun parantuminen - Perhehoitajien rekrytointi, tuen vahvistaminen ja verkostoitumisen edistäminen sekä perhehoitajien vertaisryhmätoiminta alueellisesti - Sijaishuollossa olevien lasten biologisten vanhempien asiakas- suunnitelmien laadun lisääntyminen - Perhekotien laatu, yhteistyö Pelan ja muiden palveluntuottajien kanssa - Oma Pride -koulutus

Mihin me pyrimme hankkeen avulla  Peruspalvelut vahvistuvat ja erityispalveluiden tarve vähenee  Palveluvalikoima monipuolistuu ja vaikuttavuus lisääntyy  Lasten ja perheiden tuen tarpeeseen vastataan nykyistä aikaisemmin ja oikein kohdennetulla palvelulla arjen perus- palveluissa  Lasten, nuorten ja perheiden osallisuus toteutuu palveluiden suunnittelussa ja tarjonnassa  Uudet toimintamallit juurtuvat kuntiin ja kuntayhtymiin pysyvästi  Kodin ulkopuolelle sijoitettujen lasten ja nuorten määrä laskee ja sijoituksiin käytettävät rahat puolittuvat  Kaikkiin keskeisiin perus- ja erityispalveluihin on juurrutettu tutkimusnäyttöön perustuva kaksiportainen Lapset puheeksi -menetelmä, jonka avulla lasten hyvinvoinnin ja kehityksen tuki saadaan kaikkien lapsiperheiden ulottuville

Lisätietoa hankkeesta Pohjois-Suomen Lasten Kaste

Mikäli minkään hankkeen sisällä ei ymmärretä rakentaa positiivisuuden sydäntä, voi tulokset saman tien unohtaa