Luo(v)uutta puusta-Hiilinielu Design Studio TkT Ulla Häggblom, TAMK Biotalous Road 13.4.2016, TAMK.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Näe metsäteollisuus uusin silmin Lokakuu Metsäteollisuudessa riittää monipuolisesti töitä •Metsäteollisuus on Suomen toiseksi merkittävin vientiala.
Advertisements

2 Mitä? Valtakunnallinen pk-yritysten ja yksittäisten henkilöiden tuotekehitys- ja innovaatiotoimintaa tukeva asiantuntijapalvelu Yritys- tai hankekohtaisesti.
Satakunnan ammattikorkeakoulu | Tekniikka ja merenkulku Satakunta University of Applied Sciences | Faculty of Technology and Maritime Management ServiTrans.
Entä jos… näköaisti surkastuu? Entä jos… ohikiitävä hetki pysähtyy? Entä jos… arki murtuu? Entä jos… aistit.
TouNet – Tourism Development in co-opetition in Southern Finland and Baltic Region Projektikoodi: A32211 Karoliina Korpela.
LAIVA 2025 LEHDISTÖTILAISUUS
Energiaseminaari eduskunnassa
Maailmanluokan osaamista nyt ja tulevaisuudessa Metsäteollisuuden koulutuslinjaukset Kesäkuu 2010.
Materiaalitehokkuuden edistäminen Lahden kaupungissa
Innovaatiopolitiikan suunta Toimitusjohtaja Jussi Järventaus Suomen Yrittäjät Lappeenranta
Copyright © Tekes Cleantech-yritykset ”Viisi tähteä”
Luova Tila Häme Projektisuunnitelma –
PORI Taloyhtiöiden info-ilta Tapio Kallioinen Projektipäällikkö Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy.
Juhani Karvonen, Soome Metsaselts
Monikäyttöinen paperi
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Verkostoitumisen iloja Anu Perttunen Oulun RYSÄ
Lahden tiedepuisto Lahden seudun kehitys LADEC Oy.
Irti fossiileista Puusta uusiutuvaa materiaa ja voimaa.
Collaborative Creation of SME- business Intelligence in Russia FIRST 2011 Maija Kärnä OVET-seminaari
ADEI Kultturivienti ja koulutus Teppo Turkki Johtaja Suomen taideyliopistojen koulutus- ja kehittämisinstituutti IADE
LUOVUUS, OSAAMINEN, VERKOSTOT, RAHA Seudulliseen yhteistyöhön! -opetustoimen seutuseminaari Rehtori Yrjö Sotamaa, Taik
Projektit työelämäyhteistyön muotona OVET- ja VALOA –hankkeet Elopäivät, Helsinki,
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Muotoilun mahdollisuudet teknologiateollisuudessa Ulla-Maaria Mutanen, Helsingin yliopisto Suomalainen muotoilu - osa liiketoiminnan ydintä? Muoto 2005.
Employer Counselling for employers Työvoimaa kuntoutujista – ja kaikki voittaa! Mood For Work -hankkeen päätösseminaari.
WorkPlace Pirkanmaa Kansainvälisiä osaajia korkeakouluista työelämään TraiNet-verkosto
Muotoiluosaamisen kehittäminen suunnittelun näkökulmasta Ohjelma Aamupäivä Kuluttajakäyttäytyminen muuttuu: trendit Kuinka muotoilija voi tuottaa.
Päijät–Hämeen ennakointiverkoston seminaari TULOKSISTA TULEVAISUUTEEN Risto Ilomäki Lahti
Oppimisratkaisut-ohjelma
Mikä on maailman design pääkaupunki? World Design Capital, WDC - nimitys on ainutlaatuinen muotoilualalla, koska se painottaa designin laajempaa merkitystä.
Tuulivoima Tekesin strategiassa
DM Copyright © Tekes PROOMU Päätösseminaari Avaus, Martti af Heurlin, Tekes # Muotoilu – PROOMU –
2. Markkinoiden käyttäytyminen
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Marja-Leena Rinkineva ”Pyöreän pöydän keskustelu” Hyvinvointisektorin elinkeinopoliittiset linjaukset Marja-Leena Rinkineva.
KTT Mauri Heikkilä CASE: UUTTA LIIKETOIMINTAA PERÄMEREN SEUDULLE.
Ympäristöystävällinen insinööri
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Hyvinvointimatkailu Lähiruoka/ Loimijoen ruokalaakso Lähiruoka/ Loimijoen ruokalaakso Vaihtoehtoinen malli Etelä-Suomen keskellä Valinnanvapautta palvelusetelillä.
Oskelle ominaiset toimintamallit: Verkostoituminen (matala kynnys, avoimet kehittämisen ympäristöt) Uudet avaukset (viestintä, asiantuntijat, FinNode …)
Mihin kemiaa tarvitaan?
Tide-projektin esittely Sidosryhmätapaaminen Sisko Rauhala.
Anna-Kaisa Valkama The Sustainable Energy Solutions INKA co-ordinates the national energy technology development in Finland during the period.
Innovatiiviset kaupungit
CEE:n TEHTÄVÄ ON LUODA INNOVAATIOSTA LIIKETOIMINTAA! Tuomalla yhteen tutkimuspartnerit, yritykset sekä rahoittajat ja nyt myös innovaatioenkeleitä Uusien.
Metropolis - innovaatioviikko järjestetään Metropolia Ammattikorkeakoulussa nyt neljättä kertaa. Innovaatioprojektia.
Thule Instituutti Paavo Havaksen tie 3 ja CIRU – Platform toiminta auttaa teollisuusyrityksiä.
HEINÄVESI ELINVOIMASTRATEGIA 2016 Sisältö  Strategiset lähtötiedot ja johtopäätökset 2016 (liite)  Keskeiset tulevaisuuden kehitystrendit Heinäveden.
MUOTOILUALA TUOTEMUOTOILUN MALLIT MALLINRAKENTAMINEN 3D- MALLINTAMINEN.
Brändin kiteytys Vihreä kasvu syntyy yhdistämällä uudella tavalla uusiutuvia luonnonvaroja, teknologiaa ja eri alojen osaamista. Joensuun seudulla Vihreän.
Sääntely luonnon elinvoimaisuuden turvana biotaloudessa? Annukka Valkeapää, VTT, Metsäasiantuntija WWF Suomi Sääntelystä biotalouden edistäjä
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
Pk-yritysbarometri, syksy 2016 Alueraportti, Helsinki.
Yhteistyön rooli biotalouden sääntelyn ja ohjauskeinojen yhteensovittamisessa Eeva Primmer Suomen ympäristökeskus Sääntelystä biotalouden edistäjä -hankkeen.
Uusimman tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen.
Aki Saarinen CEO, yrittäjä Sellusta Finland Oy Ideasta tuotteeksi Biotalouden Roadshow 2016, Tampere.
Insinööri (AMK), biotalous Tutkinto on tekniikan ammattikorkeakoulututkinto ja tutkintonimike insinööri (AMK) Koulutusvastuu Koulutus sijoittuu.
Pienosuuskuntien johtamisen haasteet
Finna-tapahtumat syksyllä 2015
Pk-yritysbarometri, syksy 2016
YHTEISOPETTAJUUS YRITTÄJYYTTÄ EDISTÄMÄSSÄ
Vaatetusalan jatko-opintovaihtoehtoja
Maaseutuohjelman yritys- ja hanke-rahoitus Iltakoulu 7. 11
Maaseutuohjelman tavoitteet nyt ja rahoitus tulevaisuudessa Kehittäjä Matchmaking –tapahtuma Marianne Selkäinaho Maa- ja metsätalousministeriö.
Lahden ammattikorkeakoulun Työelämäpalvelut
Jyväskylän yliopisto, työelämäpalvelut
Tulevaisuuden osaamistarpeet ja työelämän muutos
Soile Juuti, ohjelmapäällikkö
Vihreä kasvu – yhdistelmä monesta!
Liiketoimintasuunnitelma
Esityksen transkriptio:

Luo(v)uutta puusta-Hiilinielu Design Studio TkT Ulla Häggblom, TAMK Biotalous Road , TAMK

Tampereen ammattikorkeakoulun, Lahden ammattikorkeakoulun ja Design Forum Finlandin yhteishanke Rahoitus EU:n ESR-rakennerahastosta Hanke alkoi ja loppuu

Biotalousala perustuu uusiutuviin luonnonvaroihin ja kestävän kehityksen mukaiseen toimintaan. Metsien järkevä käyttö on yksi keino ilmastonmuutoksen vähentämiseksi Metsät toimivat hiilinieluina puu sitoo hiilidioksidia Metsät ja puut ovat Suomen luonnonrikkaus

Hiilinielu Design Studion tavoite: Edistää metsäbioalan uudenlaisen liiketoiminnan mahdollisuuksia muotoilun, viestinnän ja median avulla Teollisen muotoilun tuoma lisäarvo Vanha materiaaliUusi materiaali Vanha tuote Uusi tuote

Metsäbioalan ja luovien alojen osaamisten keskinäinen ymmärtäminen ja yhteistyö Toimialoihin tutustumiset/”kielikylvyt” Suomalaisen biometsätalouden ja puunkorjuun tietoisuuden lisääminen muotoilijoille Kartongin mahdollisuuksien avaaminen pakkaussuunnittelijoille Asiakastarpeiden ymmärtäminen ja uusien konseptien luominen muotoilun keinoin Protopajat kokeilevan biokuitumateriaalien ja pakkausmuotoilun tuoteinnovoinneille Keskipisteenä pakkaukset Uudet biopohjaiset tuotteet Kuluttaja- ja asiakaslähtöisyys Kestävä kehitys ja kiertotalousnäkökulma Villit ideat Yritysten ja monialaisten opiskelijatiimien yhteistyö Miten?

Protopaja 1. Lahdessa/kevät 2016: TAMKin Biotuotetekniikan ja LAMKin muotoiluopiskelijoiden monialaiset tiimit suunnitelma uudenlaisesta juomien pakkaamisen tai kuljettamisen malleista Eri yritykset ovat lahjoittaneet mm. Koivu- ja mäntysellua Nanosellua Turvetta Erilaisia viljankuorijakeita Protopaja 2. Tampereella/syksy 2016 Protopaja 3. Lahdessa/kevät 2017 Opiskelijatiimit hyödyntävät kuvayhteyttä, some, Skype ym.) Monialaisuuden kautta yritysten tuotekehityksen tarpeita voidaan tarkastella useammasta näkökulmasta ja näin saavuttaa totutusta poikkeavia innovatiivisia ratkaisuja..

Luodaan monialainen Hiilinielu Design Studio -malli jatkuvalle tuote- ja palveluinnovoinnille => yritysten ja monialaisten opiskelijatiimien yhteistyö => nopean konseptoinnin pajat, nettisivujen kautta yhteydenotot Näkyvyys tärkeää: Hämeen luovien alojen kehittämisfoorumi, Lahti Creative and Inclusive Finland verkostotapahtuma, Helsinki Hiilinielu Design Studio Kick Off, Tampere Botkua Biotalouteen-hankkeen päätösseminaari, Tampere Valtakunnallinen Biotalous Road Show, Tampere Designing Cellulose for the Future II, Helsinki Hiilinielu Design Studion seminaari syksyllä 2016, Lahti Helsinki Design Week Syksyllä 2017, Helsinki Tavoite

LUO(v)UUTTA PUUSTA ! Uusia tuotteita ja palveluja Olemassa olevia tuotteita uudella tavalla Yhteistyön lisääminen metsäbioalan yritysten ja luovien alojen välillä Uutta liiketoimintaa