Nuorisovaltuusto - Kokoaa äänet yhteen.  Nuorisovaltuusto eli NUVA on kaupungin nuorten äänenkannattaja päätöksenteossa. Se toimii nuorisotoimen alaisuudessa.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja lobbaus Ulpu Iivari KTOL:n koulutustilaisuudessa
Advertisements

Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
 Nuorten vaikuttajaryhmä, joka toimii paikallisten nuorten etujen hyväksi  Pidämme yhteyttä muihin nuorten vaikuttajaryhmiin ja teemme tiivistä yhteistyötä.
Nuorten vapaaehtoisten rekrytointi
Ronnie Djupsund Miten käy monialaisilta nuorten ohjaus- ja palveluverkostoilta rock’n roll.
Konsulttinuoret Toimintasuunnitelma
1/17 NIVELVAIHEEN TOIMINTAMALLI Luonnos
WE LOVE HELSINKI.
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
EU-vaikuttaminen Suomessa
TTL Sosiaalisessa mediassa
Hanketta toteuttaa kahdeksan suomalaista lasten ja nuorten järjestöä Hanketta toteuttaa kahdeksan suomalaista lasten ja nuorten järjestöä Hanke edesauttaa.
Nuorisovaltuustomalli KUNTA-työryhmän puheenjohtaja Juho Mölsä.
Vanhempien vertaisryhmä pilotti Myllypuron yläaste 2009 Ulla Hukka, erityisopettaja Tiina Valtonen, opinto-ohjaaja.
Foursquare tiedottamisessa ja markkinoinnissa. Foursquare Foursquare on paikannusta hyödyntävä peli ja mobiilisovellus. Sen avulla on mielenkiintoista.
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
11. tammikuuta 2015Sini Korpinen 1 Lapsen oikeus tulla kuulluksi Sini Korpinen Puheenjohtaja Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto –
Nuorisovaltuustotoiminta ja nuorten osallisuus Suomessa
Be Better! Liity jäseneksi nuorkauppakamariin Suomen Nuorkauppakamarit ry Nuorten johtajien ja yrittäjien kansainvälinen verkosto.
Nuorten osallisuus Varkauden nuorisovaltuusto Wanuva.
Hesan Nuorten Ääni Lapset ja nuoret kokevat Helsingin kaupunkina, jossa heitä kuullaan ja he voivat vaikuttaa itselleen tärkeisiin asioihin. Kaikissa helsinkiläisissä.
Opettaja antaa treenin ja informoi, miten se tehdään. Sinä treenaat.
Päättötyön esittelyohjeet
GÖTEBORGIN KAUPUNGIN NUORISOTILA (YLI 16 NUORILLE) Kaksi nuorisokäyttöön remontoitua koulurakennusta (yht. n m²) 3-4 nuoriso-ohjaajaa kaupunki ei.
Jyväskylän Nuorisovaltuuston Toimintakertomus
 Vaaleilla valitaan Sastamalaan 21-jäseninen Nuorisovaltuusto toimikaudeksi  Nuorisovaltuusto valitsee keskuudestaan.
Espoo haluaa kehittää osallisuutta Osallistuva Espoo -kehitysohjelma
N UORISOLAIN 8 §: N EDELLYTTÄMÄ NUORTEN OSALLISTUMINEN JA KUULEMINEN KUNNISSA Peruspalvelujen arviointi
Työ elämään 2015 nuorten ammatti- ja kesätyötreffit Ti klo Oulun kaupunginteatterilla Kaarlenväylä 2, Oulu.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalainen teemavuosi Eeva Karjula Eläkeliiton Keski-Suomen piirin toiminnanjohtaja.
Julkisten palveluiden suunnittelu osana yleiskaavatyötä – koontia keskustelusta
Nuorisovaltuuston perustaminen.. Nuorten vaikuttamisesta on määrätty laissa Kuntien lakisääteinen velvollisuus on kuulla nuoria heitä koskevissa asioissa.
Sinustako NuVa-vaikuttaja? Eveliina Kunttu Nuorisovaltuutettu Nuorisovaltuuston puheenjohtaja.
Barents ja BRYC? Pikaopas nuorisovaltuustoille kotialueen kansainvälisyydestä Tehnyt: Sunna Kokkonen
Sosiaalisen median hyödyntäminen ja kehittäminen nuorille suunnatuissa sosiaalipalveluissa Case: nuorten Facebook-palveluohjaus Oulussa Saila Lähteenmäki,
LOHJAN KAUPUNGIN UUSI ORGANISAATIO Uudet ideat siirretty hallintosääntöön Alueiden johtokunta
LARK-laadunhallinnan arviointia opiskelijoille
Avoimen hallinnon toimintaohjelma Avoimuuden edistämisen käytäntöjä Imatran kaupungilla
Huoltajakysely2017 Jynkänlahden koulu
Vaajakosken koulun Vanhempainyhdistys Sokkeli ry
Pirjo Lehtinen /
Aloitekanava.fi Nuorten verkkodemokratiapalvelu
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
YhdistysviestinNÄN MUUTTUVAT KEINOT
SUHO Mikä SUHO? Suomen harjoittelukoulujen opettajat ry
Eveliina Karjalainen.
Hakalan kouluyhdistys Pulsa ry
Nuoret kunnan päätöksenteossa
Kassos ry.
Lasten ja nuorten kulttuurikeskus metku
ELOtoimintaa syksyllä 2016
PERINTEISET SYYSKARNEVAALIT PIDETÄÄN
NUORISOVAALIT
Päätösitsearviointi Nimi: Ryhmä: Päivämäärä:
8. Luokkalaisten TET Tämä esitys käsittelee PowerPointin uusia ominaisuuksia. Se kannattaa katsella diaesityksenä. Näistä dioista saat ideoita esityksiin,
Ohje yhdistyspalvelut-sivustolle
KYSELY LAPIN NUORILLE 2014 Lapin aluehallintovirasto kartoitti nuorten mielipiteitä kuntien heille tarjoamista palveluista Lapin aluehallintovirasto: Sirpa.
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Lastensuojelun sosiaalityön moniammatillinen toimintamalli 22. 2
IDÄN NUORET KEHITTÄJÄT
Kärkihankkeet Katsaus menneeseen. Kärkihankkeet Katsaus menneeseen.
NUORILTA NUORILLE!.
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
Kaikenkarvaiset ystävämme
Brahe-sali Pasi Karonen
Terveyslautakunta Hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakunta
Since 2001.
Since 2001 Julia Saarinen 2018.
Esityksen transkriptio:

Nuorisovaltuusto - Kokoaa äänet yhteen

 Nuorisovaltuusto eli NUVA on kaupungin nuorten äänenkannattaja päätöksenteossa. Se toimii nuorisotoimen alaisuudessa.  NUVAlla on oma budjetti, jolla se voi mm. järjestää ja osallistua tapahtumiin, tutustua kiinnostaviin päätöksentekopaikkoihin ja virkistäytyä pari kertaa vuodessa.  NUVA tekee aloitteita ja kannanottoja nuoria koskeviin asioihin ja antaa näin korvaamatonta näkökulmaa päättäjille.

 Nykyisessä NUVAssa vaikuttaa 27 aktiivista nuorta ympäri kaupunkia!  Kuukausittain järjestettävät kokoukset sujuvat rennosti ja avoimesti –kenenkään asia ei jää kuulematta.  NUVAlla on edustus myös lautakunnissa ja erilaisissa työryhmissä.  Ja mikä parasta: SINÄ voit olla seuraava nuorisovaltuutettu!

 Osallistunut kansainväliseen ENPI -hankkeeseen, joka jatkuu myös seuraavan Nuvan aikana.  Järjestänyt perinteiksi muodostuneet Vaikuttamispäivät  Tentannut pääministeriehdokkaita vaalien alla  Tehnyt kannanoton kouluverkkouudistukseen liittyen  Osallistunut YLEn Mediabussi-kiertueeseen  Tehnyt kuntalaisaloitteen skeitti-/bmx-hallin saamiseksi Lappeenrantaan.  Järjestänyt hohtokeilausillan ja tarjonnut Asteen keikan Monarille  Ollut mukana Kaamospuhalluksessa  Aloittanut tapaamiset Nuoriso- ja liikuntalautakunnan sekä kaupunginhallituksen kanssa  Virkistäytynyt aloitusseminaarien ja pikkujoulujen merkeissä

 Tässä on tilaisuutesi päästä paraatipaikalle vaikuttamaan nuorten asioihin!  Asetu ehdolle omassa koulussasi, vaalikampanjoi näyttävästi (huom! poliittiset tunnukset ovat kielletty) ja pääset lähemmäs vallan kahvaa ja voimaannuttavaa tietoisuutta nuorison mahdollisuuksista!  Saat uusia ystäviä, kokemuksia kokoustekniikasta, unohtumattomia muistoja ja verkostoja ympäri Suomen!  Pääset mukaan kansainväliseen nuorisotoimintaan ja edustamaan Lappeenrantaa esim. ENPI –hankkeen myötä Venäjälle!  Älä epäröi, anna äänesi kantaa koko kaupungin nuorten puolesta! AIKA ALKAA NYT! Ehdokkaaksilmottautumis -lomakkeita saat tässä tilaisuudessa sekä koulusi vaaleista vastaavalta opettajalta!

 Jos mieltäsi kaihertaa kaupungin nuorten puolesta, ota yhteys NUVAan! Katsotaan yhdessä, mitä asialle voi tehdä  Sähköposti:  Facebook: Nuorten Lappeenranta -sivu  Paikalla oleva valiojoukko vastaa mielellään kysymyksiin ja kuulee ehdotuksenne nuorison olojen parantamiseksi Lappeenrannassa! KIITOS MIELENKIINNOSTA, kuullaan!