Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kärkihankkeet Katsaus menneeseen. Kärkihankkeet Katsaus menneeseen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kärkihankkeet Katsaus menneeseen. Kärkihankkeet Katsaus menneeseen."— Esityksen transkriptio:

1

2 Kärkihankkeet Katsaus menneeseen

3 Toteutuneet Nuorisotila Vintti Inariin Bändeille harjoittelutilat
Elokuvateatteri Aslakin kunnostus Saariselälle parempi luistelukenttä Parannuksia Inarin kirkonkylän kirjastoon Remontti Ivalon yläasteelle Opiskelija-alennus kansalaisopiston kursseista Kunnan kesätyöpaikkojen määrän kohoaminen ja nuorten kesätyöllistyminen ylipäätään Nuorten kesätyöpaikkojen turvaaminen 2015 ja siitä eteenpäin

4 Osittain toteutuneet Enemmän kunnan vuokra-asuntoja vuokrattavaksi
Nuorten kulttuuritoiminnan vauhdittaminen Osa-aikainen nuorisotyöntekijä Inariin? Psykologin ja kouluterveydenhoitajan palvelujen saatavuuden varmistaminen

5 Toteutumattomat Terveydenhoitajalle enemmän aikaa kouluilla ja SAKK:ssa Sevettijärvelle jalkakäytävä Sevettijärven urheilukentän suorituspaikkojen rakentaminen valmiiksi NuVa toivoo, että ympäristö ja kestävä kehitys otettaisiin kunnallisessa päätöksenteossa huomioon entistä enemmän Onko roskaantuminen ongelma? Saisiko kierrätysmahdollisuuksiin parannuksia?

6 Kärkihankelista Katsaus tulevaan

7 Palveluiden turvaaminen tulevaisuudessa
Nuorisotyön turvaaminen Vakituinen nuorisotyöntekijä Inarin Vintille Pohjois-Inarilta puuttuu nuorisotyöntekijä Kesätyörahoituksen varmistaminen vuodesta 2017 eteenpäin Tärkeä osa Inarin nuorten kesätyöllistymistä Vähäinen kokemus riittää työnhakuun → monelle ensimmäinen työpaikka 2016 hakijoita oli 77, joista työpaikan sai 56 nuorta

8 Palveluiden turvaaminen nuorille
Terveyspalveluiden saatavuuden varmistaminen “Eri tutkimusten mukaan noin % nuorista kärsii jostain mielenterveyden häiriöstä” - Terveyden ja hyvinvoinnin laitos Mielenterveysongelmat laskevat nuorten tuottavuutta ja motivaatiota. Nuoren työkyvyn palautuminen voi viedä jopa vuosia mielenterveysongelmista parantumisen jälkeen. 80% nuorten työkyvyttömyyseläkkeistä on mielenterveysperusteisia. Edesauttaa nuorten palaamista kotipaikkakunnalleen. → Taloudellisesti on kannattavampaa ennaltaehkäistä ongelmia kuin hoitaa niitä myöhemmin.

9 Palveluiden turvaaminen nuorille
Terveyspalveluiden saatavuuden varmistaminen Riittävä henkilömäärä, jotta aikojen ja avun saaminen ei kestäisi liian kauan Jäädytetty psykologin virka Sote-uudistus tulee, saadaanko kunnan nuorten ääni kuuluviin maakuntatasolla?

10 Harraste- ja vapaa-ajantoiminta
Urheilupaikkojen kunnossapito Kunnassa on hyvät mahdollisuudet harrastaa ja liikkua, mutta talven aikana on kuulunut palautetta liikuntapaikkojen kunnosta. Esimerkiksi Inarin ulkojään kunnosta valitettiin kuluneena talvena Huonokuntoinen jää on vaarallinen luistelijoille Myös auraus on ollut käyttäjien mielestä puutteellista Inarin ulkojää on tärkeä liikuntapaikka, sillä Inarin kirkonkylällä ei ole jäähallia tai muuta luistelupaikkaa luonnonjäiden lisäksi.

11 Harraste- ja vapaa-ajantoiminta
Sevettijärven urheilukentän suorituspaikkojen valmiiksi rakentaminen Sevettijärvellä on urheilukenttä, mutta sen suorituspaikat eivät ole valmiit Sevettijärveltä on pitkä matka toiselle urheilukentälle, joten kenttä on ensiarvoisen tärkeä Kunnan alueen harrastusmahdollisuuksien informointi yhdessä paikassa Esimerkiksi netissä toimiva kunnan oma “ilmoitustaulu” liittyen harrastuksiin ja erilaisiin vapaa-ajantoimintaan nuorille.

12 Yhteenveto - Voimakas luonnostaan
Hyvät palvelut ja elinvoimainen Inari on tutkitusti houkutteleva vaihtoehto paluumuuttajille (Kiilakoski, 2016). Toimivat terveyspalvelut, harrastusmahdollisuudet, kohtuuhintainen ensiasunto sekä koulutus -ja työllistymismahdollisuudet Nuorten kokema tilanne kunnassa on hyvä, älkäämme päästäkö otetta lipeämään. Yhteistyö kunnan päättäjien ja nuorten välillä on välttämätöntä ja jopa suotavaa.

13 Kiitos mielenkiinnosta!


Lataa ppt "Kärkihankkeet Katsaus menneeseen. Kärkihankkeet Katsaus menneeseen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google