Oikeustapauksia. Kuitin tarjoamisvelvollisuus Turun HAO 26.4.2016 Kuitintarjoamisvelvollisuus käteiskaupassa - Kuitin tulostaminen - Laiminlyöntimaksu.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Asuintalovaraus ja rahastointimenettely
Advertisements

Jussi Laitinen & Reko Martti
Työkaluja ajokyvyn arviointiin
TUKES Kolme säädöstä palovaroittimista Jussi Rahikainen SM pelastusosasto.
Verotuksen perusteet IV, YE;HY;KY
PALVELULAIN VIRANOMAISIIN KOHDISTUVAT VELVOITTEET Mikko Holm Sisämarkkina- ja kuluttajapolitiikan ryhmä 4. marraskuuta 2009.
Laki muuttuu – miten se eroaa yhteispalvelulaista? Yhteispalvelupisteestä Asiointipisteeksi – seminaari Lainsäädäntöneuvos Sami Kouki.
Kuntien juridinen asema: itsehallinto, tehtävät ja rahoitusperiaate Kuntatalo Heikki Harjula.
Työsuhteen solmiminen ja päättäminen
Ajankohtaista lakirintamalta Toimitusjohtaja Jukka Pötry Silta yrittäjyyteen - Lahden alueen uusyrityskeskus Pellervon Päivä Tapahtumatalo.
Talousseminaari, Hoffmann1 Verotus kerhoissa ja veroilmoitus Torsten M. Hoffmann Talousseminaari, Räyskälä
Ajankohtaista lakirintamalta Varatuomari Kari Lehto Pellervon Päivä Tapahtumatalo Bio Rex, Helsinki.
YRITTÄJIEN TULOT JA VEROT VUODELTA 2003 MAKSUUNPANNUSSA VEROTUKSESSA
1 Vammaispalvelut Ann-Mari Einola, johtava sosiaalityöntekijä Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste.
Verotuksen perusteet III, luovutusv.
Viranomaisvalvonta ja Sanktiot
Arvioverotus VML 27§.
Yleiset säännökset VML 26§.
Peitelty osinko VML 29§.
Aalto-yliopisto Professor of Practice OTT Sakari Wuolijoki
Yksityisen elinkeinonharjoittajan tuloverotus Verohallinto.
Vero-osion rakenne AiheMateriaaliTehtävät Välittömän verotuksen periaatteet s Yksityisliikkeen verotus Elinkeinotoiminnan verotettavan tulon laskenta.
KIRJANPITO JA VERONALAINEN TULOS YRITYSVEROTUKSEN ERITYISKYSYMYKSIÄ- LUENTOSARJA – AALTO- YLIOPISTO,KAUPPAKORKEAKOULUA Dosentti Pauli K.
YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSVEROTUKSEN ERITYISKYSYMYKSIÄ- LUENTOSARJA – AALTO- YLIOPISTO,KAUPPAKORKEAKOULUA Dosentti Pauli K Mattila.
VEROHALLINTO ESITTÄÄ Uusi yrittäjä pulassa Pimeä työ pettää Sinä valitset! 1.
Osuuskuntien ja niiden jäsenten muuttunut verotus 2015 YRITYSVEROTUKSEN ERITYISKYSYMYKSIÄ- LUENTOSARJA – AALTO- YLIOPISTO,KAUPPAKORKEAKOULU.
Hallituksen valiokunnat  OYL:ssa ei säännöksiä  Valmistelevat asioita hallituksen käsiteltäväksi  Hallitus valitsee valiokuntiin jäsenet keskuudestaan.
Verotuksen perusteet - Johdanto OTK / OTM Ilkka Lahti Syksy 2015.
VEROHALLINTO ESITTÄÄ Uusi yrittäjä pulassa Pimeä työ pettää Sinä valitset! 1.
TyTAL VAPAAEHTOISET VAKUUTUKSET.
Avoimen yhtiön ja kommandiittiyhtiön tuloverotus Verohallinto.
Kalastuksenvalvojan kelpoisuusvaatimukset ja hyväksymismenettely - keskeiset asiat Kalatalouden Keskusliitto.
KHO 2007:52 Avopuolisot A nimellinen omistaja, B päättäjä
OSUUSKUNTALAKI UUDISTUMASSA - MUUTTUUKO MIKÄÄN?
Lupakäytännöt tietojen luovutukseen VIRTA-julkaisutietopalvelusta
ILMOITUKSENVARAISTEN PALVELUJEN REKISTERÖINTI
AJANKOHTAISET LAKIASIAT
Verotuksen perusteet - Johdanto
Kuittilaki Kiinteistöverolaki
Yritysverotus – Vapaan oman pääoman rahaston varojenjako verotuksessa
Yritysverotus – Työpanososinko
Kotikunnan rekisteröinti maistraatissa
OMA –projektiryhmäläisten kanta – vuoden lisäaika reformin säädöksiin?
Rotarysäätiö Mitä Future Vision Plan merkitsee klubeissa? Klubin yhteistyösopimus (MOU) Tähän muistiinpanoja Syysseminaari Apurahojen hallinnointia koskeva.
Elinkeinoverolaki tiivistelmä /ks
Koiran kauppa. Koiran luonnevika. Koiran lopettaminen
Verotuksen perusteet - Johdanto
Asiakkaan valinnanvapaus
Terveydentilatietojen toimittaminen vakuutuslaitokselle – työtapaturmat, ammattitaudit, liikennevahingot Kun hoitolaitos/lääkäri laskuttaa hoitokäynnin.
Yritysverotus – Työpanososinko
TÄMÄ KALVOSARJA SISÄLTÄÄ KOKO VEROJAKSOON LIITTYVÄÄ TIETOA Verotus – 1
Uudistuva vammaispalvelulainsäädäntö
Verotuksen perusteet – muutoksenhaku 2018
Vero-osion rakenne Aihe Materiaali Tehtävät
HENKILÖ-VEROTUKSEN PÄÄPIIRTEET
Verokannat – mistä lähtien???
Asiakasmaksulainsäädännön uudistaminen
MAAN JA HUONETILOJEN HALLINTA
Tähän tarvittaessa otsikko
ERI YRITYSMUOTOJEN VEROTUS OMISTAJAN KANNALTA
Verotuksen perusteet - Johdanto
Vero-osion rakenne Aihe Materiaali Tehtävät
Verokannat - tarkennus
Vero-osion rakenne 1. lähiopetustunti 2. etänä 3. lähiopetustunti
Verotuksen perusteet - Johdanto
Vero-osion rakenne 1. lähiopetustunti 2. etänä 3. lähiopetustunti
Verokannat - tarkennus
Esittäjän nimi ja päivämäärä
FATCA- ja CRS/DAC2-velvoitteiden valvonta
IFRS 16:n soveltaminen FAS-tilinpäätöksessä – verottajan näkökulma
Esityksen transkriptio:

Oikeustapauksia

Kuitin tarjoamisvelvollisuus Turun HAO Kuitintarjoamisvelvollisuus käteiskaupassa - Kuitin tulostaminen - Laiminlyöntimaksu - Hallinnollinen seuraamus - Säännöksen täsmällisyys ja tarkkarajaisuus Aluehallintovirasto oli määrännyt K Oy:lle laiminlyöntimaksun kuitin­tarjoamis­velvollisuudesta käteiskaupassa annetun lain nojalla, koska yhtiö ei ollut antanut anniskellusta juomasta kuittia siten kuin laissa on säädetty. Yhtiön mukaan kuittia oli tarjottu asiakkaalle suullisesti. Koska asiakas ei halunnut kuittia, sitä ei tulostettu kassakoneesta. Aluehallintoviraston mukaan kuitti on laadittava ennen kuin sitä voi tarjota. Hallinto-oikeus kumosi aluehallintoviraston päätöksen ja poisti laiminlyöntimaksun seuraavin perustein: Kuittilain 4 §:n tekstistä ei yksiselitteisesti ilmene, että tarkoituksena on ollut velvoittaa elinkeinonharjoittaja tulostamaan asiakkaan kuitti riippumatta siitä, haluaako asiakas ottaa kuitin vastaan, eikä tämä ilmene myöskään hallituksen esityksestä (HE 23/2013 vp). Lisäksi laissa on säädetty mahdollisuus tarjota kuitti myös sähköisesti. Tämä viittaa siihen, ettei kuittia ole välttämätöntä tulostaa ennen kuin asiakkaalta on kysytty, haluaako hän kuitin ja missä muodossa. Niin kuin perustuslakivaliokunta on lausunnossaan (PeVL 14/2013 vp) todennut, sekä elinkeinonharjoittajalle asetettava velvollisuus että hallinnollisen seuraamuksen määrääminen edellyttää täsmällistä ja tarkkarajaista säännöstä. Kun kuittilain 4 §:stä ei selvästi ilmene, että kuitti olisi tulostettava ennen kuin sitä tarjotaan asiakkaalle, aluehallintovirasto ei ole voinut määrätä K Oy:lle laimin­lyöntimaksua sillä perusteella, ettei kuittia ollut tulostettu. Laki kuitintarjoamisvelvollisuudesta käteiskaupassa 4 § 1 mom ja 6 §

Turun HAO /0030/3 Ennakkoratkaisu – Osakevaihto – Sijoitustoiminta – Liiketaloudellinen tarkoitus - Veronkierto Ennakkoratkaisun mukaan jos B luovuttaa kaikki omistamansa C Oy:n osakkeet A Oy:lle saaden vastikkeeksi A Oy:n liikkeelle laskemia uusia osakkeita, luovutukseen sovelletaan tuloverolain 45 §:n 5 momentin ja elinkeinotulon verottamisesta annetun lain 52f §:n osakevaihtoa koskevia säännöksiä, joiden perusteella osakevaihdossa mahdollisesti syntyvää voittoa ei katsota B:n veronalaiseksi tuloksi eikä tappiota vähennyskelpoiseksi menoksi. Järjestelyyn ei sovelleta elinkeinotulon verottamisesta annetun lain 52h §:n tai verotusmenettelystä annetun lain 28 §:n veronkiertosäännöstä. Veronsaajien oikeudenvalvontayksikkö valitti ennakkoratkaisusta ja vaati uudessa ennakkoratkaisussa lausuttavaksi muun ohella, että luovutukseen sovelletaan elinkeinotulon verottamisesta annetun lain 52h §:n veron kiertämistä koskevaa säännöstä. Oikeudenvalvontayksikkö perusteli valitustaan muun muassa sillä, ettei B ole esittänyt osakevaihdolle yhtiöiden näkökulmasta yhtään liiketaloudellista perustetta, eikä myöskään esittänyt yhtiöiden välillä olevan edes tulevaisuudessa mitään toiminnallista tai liiketoiminnallista yhteyttä.

HAO / VML 27 Arvioverotus Verotarkastuksesta laaditun tarkastuskertomuksen mukaan yhtiön kassatili oli epäluotettava. Yhtiön tuloon esitettiin lisättäväksi ostojen ja keskimääräisen myyntikatteen perusteella arvioitu puuttuva myynti noin euroa verovuonna 2014 veronkorotuksineen. Aluehallintovirasto katsoi, että verotarkastuskertomuksessa ilmenneet epäkohdat olivat hyvin vakavia. Yhtiön luotettavuus anniskeluluvan haltijana oli menetetty. Yhtiön valitus tuli hylätä, koska mahdollinen muu päätös antaisi väärän signaalin muille ravintola-alan yrittäjille suhteessa ohimyyntiin.