Voimaa työparityöskentelystä – Osaava HSSK 2015–2016.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Toimintaohjeet opelle
Advertisements

Toimintaohjeet opelle
Katja Siltanen ja Anne Rytilahti
OJANIITTUTALON MONITOIMIJAHANKE - MONIPUOLINEN OSAAMISKESKUS 2016.
TIPTOP – Lessons learnt Sisältö Tiptop-projektissa opittua, osallistujien terveiset seuraaville projekteille. Mitä tässä projektissa onnistui.
Innostunut oppilaskunta Koulutus peruskoulun oppilaskuntatoiminnan ohjaajille.
TERVETULOA!.  Opettajat: - Marjo Miettinen, 1.luokka ja vararehtori - Erika Heikkilä, 2.luokka - Elisa Konttila, 3.luokka - Eemeli Räihä, 4.luokka -
Tervetuloa koulutukseen!. Ohjelma Kuulumiskierros Toimintaa Itsensä virittäminen ennen ryhmätilannetta Kotitehtävän läpikäynti Tulevaisuustyöskentely.
Erja Vihervaara, Turun iltalukio Nilsiässä
Tietostrategiaa monimuotoisesti – Osaava HSSK 2015–2016.
Kodin ja koulun välinen yhteistyö
LAPSEN ITSEARVIOINTI Alueelliset koulutukset Itäinen, Pohjoinen ja Eteläinen alue Syksy 2016.
Kuvaruutuvideot Tommi Saksa, 2008, HAMK.
Rovastinkankaan koulun Joustava Esi- ja alkuopetus
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Päättötyö 9.lk Mikä on päättötyö Tutkielman tyyppinen kirjallinen työ
Kodin ja koulun yhteistyö Lähde (diat 1-5): Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön, Opetushallitus ja Suomen Vanhempainliitto Ensisijainen ja kokonaisvaltainen.
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Normaalikoulujen tuki perusopetuksen opetussuunnitelmatyölle
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
Arviointi Hyökkälän koulussa lv
”OHJAAJANA KEHITTYMINEN”
Rahoitus Opetus- ja kulttuuriministeriö
UUSI OPETUSSUUNNITELMA MUUTTAA KOULUTYÖTÄ
Miten oppilaiden vertaisarviointitaitoja tullaan kehittämään Mäntsälässä luokilla 1-9?
Taidesampo päivitys v taiteen tuntemus - kulttuurinen osaaminen.
Tervetuloa Innokylään
Digitaalisuus opistojen strategiaan, pedagogiikkaan ja käytäntöön
TAIDOT EDELLÄ © Petteri Elo OPS-koulutus 2016
Ops-iltapäivä Raumanmeri
Vaativan erityisopetuksen ja koulunkäynnin ohjaajien täydennyskoulutuskokonaisuus
POM10CC Mikämikä-päivien Kirjallinen suunnitelma
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Monialainen yhteispalvelu
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI YLEINEN TUKI
Missä mennään? Ryhmätöiden tilannekatsaus
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
OSUMA-Visio syntynyt työpajassa
Tervetuloa Innopajaan
Tajua mut! –toimintamalli koulutus
Finanssialalle.fi – alan koulutus, urapolut ja oppimateriaalit
Avainresurssit ja kyvykkyydet
Tutustumistreeni Nimi, ammatti, mistä tulee,
Think global act local Tavoitteet projektille yhteistyötaidot
Maakuntahallituksen puheenjohtaja
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Ohjeita posterin (seuraava slide) käyttöön Voit käyttää koko pohjaa tai valita soveltuvat osat Tulosta H3 lopetustilaisuuteen posterisi koossa A3 Tiedot.
PDPP-työpaja Mitä tehdään?.
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Projektioppiminen ja monialainen oppiminen
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Harjoituksen ohjaaminen
Polut hoitoon ja kuntoutukseen – projekti OTE7
Haaga-Helia amk Liiketalouden koulutusyksikkö, Helsinki
Yrittäjyys ja yritystoiminta BUS1LH001-opintojakso, 6 op
Harjoituksen ohjaaminen
Osallistu – Jäsenhankkijaryhmä Mikä on Jäsenhankkijaryhmän idea!
Oppimisen arviointi uudessa OPSissa
”Avaruusseikkailu 2006” Verkko-opetuskokeilu
3.lk vanhempainilta.
HAAGA-HELIA amk Liiketalouden koulutusyksikkö Pasila
LAPE-PÄHKINÄT vol Keino osallistua Pirkanmaan vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluiden kehittämistyöhön - Tekstidia Dian voi valita.
Hyvinvointi- ja terveyserot -sivusto
IPPO työkalu uuden opetussuunnitelman mukaiseen toimintaan
Järjestö 2.0 hankkeiden jatkosuunnitelma
Ruokakasvatusta yhdessä
opintoja Oulun kaupungin lukiolaisille etänä & verkossa
Kumppanuus-/yrityspolkumalli
Tommi Mattila Valmiuspäällikkö Suomen Punainen Risti Hämeen piiri
Esityksen transkriptio:

Voimaa työparityöskentelystä – Osaava HSSK 2015–2016

Ohjelma 13.15–13.45 Yleistä työparityöstä, tutustelua ja fiilistelyä 13.45–14.30 Innostu työparityöstä – Juha Hakala 14.30–14.50Helmet ja sudenkuopat tähän mennessä Lämmittelyä 14.50–15.20Vahvuushaastattelusta intoa työparityöhön 15.20–15.50Suunnitelman tekeminen työparityöhön 15.50–16.00Tulevat tekemiset, odotukset ja teepaita Eväät kotimatkalle

Voimaa työparityöskentelystä 9.2.– Toimivia käytänteitä arkeen Askeleita työparityöhön – Omista vahvuuksista kipinää yhteistyölle STARTTI Verkkotyöskentely MOODLE BLOGI Onnistumisten juhlimista ja tulevaisuuden askeleita PÄÄTÖS Työpajat pidetään Haapavedellä Hyttikallion koulun kirjastossa/luokkatilassa klo 13.15–16.00!

Odotuksia Yhteistyö, yhdessä suunnitteleminen, erilaisten projektien toteuttaminen, pedagogiset keskustelut jne. Opetuksen osittainen yhdistäminen oppilaan etu huomioiden vaikuttaisi mielenkiintoiselta. o omassa työssä toteutettavia asioita, jolloin työskentely hyödyttää heti o ei isoja kirjallisia töitä, koska ops-työ vaatii edelleen veronsa. Yleisopetuksen ja pienryhmän opetuksen yhdistäminen vaatii hyvät tilaratkaisut. Osittain opetuksen yhdistäminen varmaankin onnistuu, mutta molemmat luokat tarvitsevat myös oman tilan työskennelläkseen välillä omana luokkanaan. Toimivilla tilaratkaisuilla ja hyvällä suunnittelulla on varmasti suuri merkitys.

Millä fiiliksellä tulit tänne tänään? Janatyöskentely 1 10

 Kuka hän on?  Mistä hän tulee?  Mitä hän tekee työkseen?  Minkä vahvuuden hän tuo itsestään tähän ryhmään ja työparityöskentelyynne? (Pesäpuu ry:n vahvuuskortit)

Innostuspuheenvuoro Juha Hakala Miksi työparityötä? Työparityö tukemassa OPS:n toteutumista Mikä työparityössä on olennaista? Mitä siinä on hyvä huomioida? Mitä hyötyä on työparityöstä työparille, työyhteisölle, lapsille ja nuorille? Puheenvuoroon toivotaan myös vahvaa tukea erityisopetuksen inkluusioajatukselle.

Videot Juha Hakala Kaksi videota, jotka kuvataan samana päivänä Hyttikalliolla: Video I: Tehokkaasti yhdessä o Inkluusio ja sen periaatteet. Sekä sen perustelut miksi. o Yhteistyön hedelmät – mitä ne ovat? o Miten saada yhteistyö toimimaan? – Ratkaisuja haasteisiin Video II: Työparityöskentely käytännössä – mitä ja miten? o Yhteistyön muodot – missä asioissa voi toteuttaa työparityötä? Ks. Laaja-alainen osaaminen -slide

Laaja-alainen osaaminen

Helmet ja sudenkuopat tähän mennessä Keskustele hetki työparisi kanssa työparityöskentelynne onnistumisista ja sudenkuopista. Kirjatkaa ajatuksenne paperille. HOX! Nimet paperiin! Mistä kokemuksistanne arvelette muiden hyötyvän eniten? Nostakaa yhteiseen keskusteluun yksi onnistuminen ja yksi sudenkuoppa.

Työparien helmiä ja sudenkuoppia HelmetSudenkuopat

Ohjaajuus – opettajuus – oppimiskäsitys ja arvot Lämmittelyä vahvuushaastatteluun: Mitkä ovat ohjaajuuteni ja opettajuuteni kantavat periaatteet? Oma oppimiskäsitykseni – miten opin? Mitä ajattelen, miten muut oppivat? Mitkä arvot ohjaavat toimintaani? Mikä on itsellesi merkittävin arvo? Miten se näkyy käytännössä?

Vahvuushaastattelusta intoa työparityöhön

Kysymyksiä suunnitelman tekemisen tueksi Miksi työparityötä? Mikä on iso unelma? Mitkä ovat tavoitteet? Mitkä ovat askeleet kohti tavoitteita? Miten viestitte yhteistyöstä oppilaille? Miten kuulette oppilaiden toiveita? Mitkä ovat yhdessä tekemisen pelisäännöt? o Miten yhteistyötä tehdään? o Roolit ja vastuut …

Verkkotyöskentelyä moodlessa työparityön tueksi Tehtävät: Omien profiilitietojen päivitys ja viestien korostus Työparityön helmet Työparityön sudenkuopat Lähtökohtia työparityöhön Työparityön suunnitelmaa Tulossa blogikirjoitus kokemuksistanne Toivomme, että otatte hetken aikaa ja pysähdytte näiden tehtävien äärelle itsellenne sopivassa saumassa kevään aikana. Vähimmäisvaatimuksena: Palauttakaa yhteistyön suunnitelmanne aikataulussa.

Blogi tulossa työparityöhön Kun janoatte päästä kertomaan onnistumisistanne työparityöstä, kirjoittakaa lyhyt tarina yhteiseen blogiimme! Tarkoitus on, että jokainen pari kertoo omista kokemuksistaan. Blogi valmistuu helmi - maaliskuussa! Tiedotamme siitä lähempänä.

Todistus Kun osallistut koko prosessiin, saat meiltä todistuksen.

Materiaalia yhteisopettajuudesta Opettajien yhteistyö (johdon näkökulmaa), Hanna Sarakorpi (15 min), 2015 Espoon Auroran koululla on käytetty yhteisopettajuutta (3 min), 2015 Muuttuva opettajuus / Jukka Miettunen (13 min), 2014 Yhteisopettajuus, Otavan opisto 2013 Samanaikaisopetusta Kempeleen Santamäen koululla, 2012 Kuulumisia samanaikaisopettajuudesta, 2012 (19 min) Täältä löytyy yhteisopettajuudesta ja samanaikaisopettajuudesta a_erityinen_tuki/yhteistyo_roolit_ja_oppilashuolto/yhteisopettajuus.html a_erityinen_tuki/yhteistyo_roolit_ja_oppilashuolto/yhteisopettajuus.html Ja täällä hyötyjä Yhteisopettajuus voimavarana, ohjaava opettaja Sirpa Oja, Onerva, Tallenne ja materiaalia on katsottavissa osoitteessa

Toimi oikea-aikaisesti Huomioi omat vaikutusmahdollisuutesi

MOODLE

Työskentely Moodlessa Moodle-ympäristö: Käyttäjätunnus: etunimi.sukunimi (ei ääkkösiä) Salasana ensimmäisellä kirjautumiskerralla: changeme (vaihdettava heti) Ongelmatapauksissa ota yhteys Moodle-ympäristön kirjautumisohjeet voit katsoa osoitteessa Moodle sisältää: –tiedottamista –materiaalia –tehtäviä (ohjeet + palautus): suunnitelma – kokemuksia blogiin –palautetta

Jos sinulla olisi valkoinen teepaita päällä – mitä siinä lukisi tästä päivästä?

Eväät kotimatkalle Mikä on seuraava konkreettinen teko, jonka teet työparityöskentelyn eteen? Miten huolehdit siitä, että hommat etenevät? Minkä voimalauseen annat itsellesi tulevaan?

Ota yhteyttä! Oulun yliopisto Täydentävien opintojen keskus EDE – Opetuksen ja osaamisen kehittäminen Sirpa Kova, suunnittelija, , Jyri Kononen, suunnittelija, , Marjatta Hiltunen, koulutussihteeri, , (tarjoilut, todistukset) WWW-sivut: Moodle: ede.fi